CloudFront virus

Kako odstraniti virus CloudFront - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev CloudFront

Kaj je CloudFront?

CloudFront je zakonita storitev, ki jo ponuja Amazon, in razvijalcem omogoča izboljšanje uporabnikove izkušnje brskanja po spletu z optimizacijo distribucije določene spletne vsebine ( preberite več tukaj ). Kibernetski kriminalci zlorabljajo to storitev za promocijo različnih modelov spletnih prevar in zlonamernih programov (npr. Ponarejen program za posodabljanje Adobe Flash Player). Če se stalno pojavljajo pojavna okna, ki se odprejo z URL-jem cloudfront.net, je vaš računalnik verjetno okužen z vrsto zlonamerne programske opreme (najverjetneje adware ali a ugrabitelj brskalnika ).

CloudFront adwareKot smo že omenili, storitev CloudFront uporabljajo kiber kriminalci, ki običajno oglašujejo različna spletna mesta, ki prikazujejo lažne napake. Ta model prevare je zelo preprost - uporabniki obiščejo zavajajoče spletno mesto in naletijo na lažno sporočilo o napaki, pri čemer pogosto navedejo, da je sistem poškodovan (npr. Okužene, manjkajoče datoteke ali podobno). Nato uporabnike spodbudijo, da se za rešitev teh težav obrnejo na „certificirane tehnike“ (po posredovanih telefonskih številkah). Vendar se zavedajte, da so te pojavne napake napačne - namesto da bi poklicali tehnično podporo, se bodo uporabniki obrnili na kiber kriminalce, ki trdijo, da so tehniki. Nato se uporabnike spodbuja, da plačajo določene pristojbine v zameno za 'pomoč' pri odstranjevanju okužb ali vrnitvi njihovih sistemov v normalno stanje. V nekaterih primerih se od uporabnikov zahteva, da odobrijo oddaljeni dostop do svojih računalnikov. Ko se zločinci enkrat povežejo, prikrito namestijo zlonamerno programsko opremo in spremenijo sistemske nastavitve, nato pa trdijo, da 'odkrijejo' dodatne težave in za dodatno plačilo ponudijo dodatno pomoč. Obstaja tudi velika verjetnost, da bodo ti ljudje zahtevali odgovore na različna vprašanja „da / ne“. To naredijo za beleženje pozitivnih odzivov in jih uporabijo kot „dokaz“, da so se žrtve dogovorile za predložitev različnih plačil (npr. Spletni nakupi, bremenitve kreditnih kartic ali podobno). Poleg tega so ta spletna mesta s ponarejenimi napakami zasnovana tako, da se zdijo zakonita (na primer vsebujejo logotipe Apple / Microsoft itd.) In so zato videti verjetna, vendar razvijalci operacijskih sistemov ne uporabljajo spletnih mest za obveščanje uporabnikov o poškodovanih sistemov, okužb itd. Kriminalci zaposlujejo tudi CloudFront za promocijo spletnih strani, ki trdijo, da sistem uporablja zastarelo programsko opremo. Najpogostejši je Adobe Flash Player. Pravzaprav bodo uporabniki namesto da bi prenesli program za predvajanje Flash Player, prenesli zlonamerno programsko opremo z visokim tveganjem (npr. Ukradevalci gesel, keyloggerje itd.). Če boste neprekinjeno preusmerjeni z URL-jem cloudfront.net, takoj odstranite vse dvomljive programe / vtičnike brskalnika. in skenirajte celoten sistem z zakonitim paketom protivirusne / vohunske programske opreme.

Povzetek grožnje:
Ime CloudFront zlonamerna programska oprema
Vrsta grožnje Oglasna programska oprema, neželeni oglasi, pojavni virus
Simptomi Ogled oglasov, ki ne izvirajo s spletnih mest, ki jih brskate. Vsiljivi pojavni oglasi. Zmanjšana hitrost brskanja po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Zmanjšana zmogljivost računalnika, sledenje brskalnikom - težave z zasebnostjo, morebitne dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Neželena pojavna okna pogosto pripeljejo ugrabitelji oglasne programske opreme / brskalnika. Oglasna programska oprema je oblika programske opreme, ki prikazuje različne vsiljive oglase (kuponi, pasice, pojavna okna itd.). Da bi to dosegli, razvijalci uporabljajo različna orodja (npr. 'Virtualne plasti'), ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno stran . Zato prikazani oglasi skrivajo osnovno vsebino spletnega mesta, s čimer znatno zmanjšajo izkušnjo brskanja po internetu. Poleg tega vsiljivi oglasi običajno preusmerijo na zlonamerna spletna mesta in celo zaženejo skripte, ki nevidno prenašajo in namestijo zlonamerno programsko opremo / PUP-e. Zato lahko že en sam klik povzroči visoko tvegane računalniške okužbe. Ugrabitelji brskalnikov spreminjajo možnosti spletnega brskalnika brez soglasja uporabnikov. URL-jem zlonamernih spletnih mest dodelijo nastavitve brskalnika (npr. URL novega zavihka, privzeti iskalnik, domača stran itd.). Kot rezultat, uporabniki nenehno naletijo na neželene preusmeritve na ta dvomljiva spletna mesta. Poleg tega ugrabitelji oglaševalske programske opreme in brskalnikov zbirajo različne občutljive podatke (npr. Naslove IP, geografske lokacije, ponudnike internetnih storitev [ISP], obiskane spletne URL-je, ogledane strani, iskalne poizvedbe, pritiske tipk itd.), Ki vključujejo osebne podatke. Razvijalci prodajajo te informacije tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem), ki zasebne podatke zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. Prisotnost aplikacij za sledenje podatkov lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete.

Potencialno neželeni programi oglaševalskega tipa in ugrabitelji brskalnikov pogosto trdijo, da ponujajo različne 'uporabne funkcije' (npr. Pretvorba datotek, optimizacija sistema, povečanje zmogljivosti prenosa, protivirusna programska oprema itd.), Namesto da bi omogočili katera koli od obljubljenih funkcij pomeni, da PUP-i neposredno ogrožajo vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu. Ti programi so namenjeni samo ustvarjanju prihodka za razvijalce.

Kako so se v moj računalnik namestili potencialno neželeni programi?

Da bi razširili oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov, razvijalci pogosto uporabljajo zgoraj omenjene vsiljive oglase in zlasti varljivo trženjsko metodo, imenovano 'združevanje'. Zaradi pomanjkanja znanja in neprevidnega vedenja številnih uporabnikov se PUP brez dovoljenja vdrejo v sisteme. 'Bundling' je prikrita namestitev programov tretjih oseb skupaj z običajno programsko opremo / aplikacijami. Razvijalci teh namestitev ne razkrijejo pravilno - v paketu skrivajo programe v različnih oddelkih (npr. Nastavitve »Po meri / napredne nastavitve«) v postopkih prenosa ali namestitve. Poleg tega mnogi uporabniki pohitijo s temi postopki in preskočijo korake. Poleg tega kliknejo sumljive povezave / oglase, ne da bi razumeli možne posledice. S tem svoje sisteme izpostavljajo tveganjem za različne okužbe in ogrožajo njihovo zasebnost.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

To situacijo je mogoče preprečiti s pozorno prenašanjem / nameščanjem programske opreme in brskanjem po internetu na splošno. Najprej izberite nastavitve »Po meri / Napredno« in natančno analizirajte vsako okno postopkov prenosa / namestitve. Odkloni ponudbe za prenos / namestitev dodatnih aplikacij in onemogočanje že vključenih programov. Drugič, aplikacije prenesite samo iz uradnih virov in po možnosti z neposredno povezavo za prenos. Prenosniki / namestitveni programi tretjih oseb se monetizirajo s promocijo neumnih aplikacij (metoda združevanja) in jih zato nikoli ne bi smeli uporabljati. Vsiljivi oglasi so zasnovani tako, da izgledajo zakonito. Ko jih enkrat kliknejo, preusmerijo na igre na srečo, ankete, pornografijo in druga dvomljiva spletna mesta. Če naletite na takšne oglase, takoj odstranite vse dvomljive programe in vtičnike brskalnika. Ključ računalniške varnosti je previdnost.

Primer lažne napake, ki jo promovira storitev »CloudFront« (GIF):

CloudFront prevara gif

Primer zlorabe storitve CloudFront za promocijo a ponarejena namestitev namestitve SevenZip :

Storitev CloudFront je bila zlorabljena za promocijo lažne namestitvene namestitve SevenZip

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih programov:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

So finden Sie heraus, ob Ihr Computer 32 oder 64 Bit hat

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Was ist anderes im Mac-Speicher?

Odstranitev programske opreme CloudFront prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov CloudFront iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje oglasov CloudFront iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem zlonamerne programske opreme v oblaku, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Methoden zum Blockieren von Popup-Nachrichten ohne den Kauf von Software

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov CloudFront iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov CloudFront iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem zlonamerne programske opreme v oblaku, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Logotip Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasov CloudFront iz Mozilla Firefox 1. korak

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov CloudFront iz Mozilla Firefox 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

1000-Dollar-Amazon-Geschenkkartenbetrug

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem zlonamerne programske opreme v oblaku, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

Die Anwendungssuche lässt sich nicht öffnen
internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem zlonamerne programske opreme v oblaku, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju zlonamerne programske opreme Cloudfront iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o zlonamerni programski opremi v oblaku ali njihovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.

Zanimivi Članki

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Težava z namestitvijo paketa Ubuntu? Enostavno popravite E: ni mogoče dobiti ključavnice/var/lib/dpkg/lock - odprto (11: vir začasno ni na voljo) E: ni mogoče zakleniti skrbniškega imenika (/var/lib/dpkg/), ali ga uporablja še en postopek? napaka.

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Preprosta vadnica za razlago, kako namestiti KDE Plasma Desktop okolja na Ubuntu Linux. Za referenco so vključeni posnetki zaslona.

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

E-poštni virus tiskalnika Xerox

E-poštni virus tiskalnika Xerox

Kako odstraniti virus Xerox Printer Email - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Kako odstraniti napravo, ki jo je okužila moja zasebna prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Enostavna vadnica za posnetke zaslona, ​​ki vam pokaže, kako ustvariti USB v živo Manjaro Linux v sistemu Windows 10 in distribucijah Linux.

Clipconverter.cc Oglasi

Clipconverter.cc Oglasi

Kako odstraniti oglase Clipconverter.cc - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Kako odstraniti prevaro, zaznano z kršitvijo požarnega zidu - navodila za odstranjevanje virusov

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

Kako odstraniti TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti


Kategorije