Nadomestni virus COM

Kako odstraniti virus COM Surrogate - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vodnik za odstranjevanje virusov COM Surrogate

Kaj je COM Surrogate?

COM Surrogate je pristen postopek za sistem Windows 10, zasnovan za izvajanje različnih razširitev programa. Uporabniki so bolj ali manj prepričani, da bodo ta postopek našli v upravitelju opravil sistema Windows. Prisotnost tega postopka torej ne pomeni, da je sistem okužen, vendar so nekateri virusi razviti, da se prikrijejo z uporabo imen procesov COM Surrogate, da se prepreči odkrivanje.

COM Nadomestna zlonamerna programska opremaIme procesa COM Surrogate označuje, da sistem uporablja različice programske opreme (npr. Internet Explorer). Te razširitve se imenujejo COM Objects, zato je uporaba imena COM Surrogate. Naslov tega postopka običajnim uporabnikom morda ni očiten, saj nima ikone, ime pa se zdi precej nenavadno. Zato uporabniki pogosto verjamejo, da je sistem okužen in da je ta postopek zlonamerni. V večini primerov pa ni. Zavedajte se, da pristen postopek COM Surrogate izvaja a dllhost.exe ki se nahaja v Windows System32 mapa. Če pa ste preverili lastnosti COM Surrogate in opazili, da se izvaja druga aplikacija, je vaš sistem verjetno okužen. Virusi z visokim tveganjem se pogosto skrivajo za imeni zakonitih sistemskih procesov, da bi se izognili odkrivanju. Poleg tega pristen postopek COM Surrogate porabi malo računalniških virov (komaj porabi CPU in zajema le nekaj megabajtov RAM-a). Zato lahko velika poraba virov kaže tudi na okužbo računalnika. Če ste opazili postopek COM Surrogate, ki uporablja veliko virov in zažene drugo aplikacijo kot dllhost.exe Iz ' Windows System32 ', skenirajte sistem z ugledno zbirko protivirusnih / vohunskih programov in nemudoma izbrišite vse zaznane grožnje. Večina okužb z zlonamerno programsko opremo, ki se preoblečejo v pristne procese sistema Windowsso trojanski (ki zbirajo občutljive podatke, odpirajo vrata, kriminalcem omogočajo daljinsko upravljanje sistema itd.) in ransomware (ki šifrira podatke, zaklene zaslon računalnika itd.). Prisotnost teh programov lahko povzroči resne težave z zasebnostjo, znatno finančno izgubo / izgubo podatkov in nadaljnje okužbe sistema.

Povzetek grožnje:
Ime COM Nadomestna zlonamerna programska oprema
Vrsta grožnje Trojan, virus za krajo gesla, bančna zlonamerna programska oprema, vohunska programska oprema, Cryptominer, Ransomware.
Imena zaznavanja (COM Surrogate.exe) Avast (Win32: Rootkit-gen [Rtk]), BitDefender (Trojan.Agent.CGGA), ESET-NOD32 (različica Win32 / Injector.DOBQ), Kaspersky (Backdoor.Win32.Agent.gtth), celoten seznam ( VirusTotal )
Imena zlonamernih procesov COM Nadomestni.
Simptomi Trojanci so zasnovani tako, da prikradeno vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho. Tako na okuženem računalniku niso jasno vidni nobeni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, razpoke programske opreme.
Dodatne informacije COM Surrogate je pristen postopek za Windows 10, vendar se nekateri trojanci skrivajo za tem imenom, da se izognejo zaznavanju. Pristni postopek COM Surrogate zažene aplikacijo dllhost.exe, ki je nameščena v mapo Windows System32 in komaj uporablja računalniške vire. Lažni COM Surrogate procesi so zlahka prepoznavni, saj poganjajo aplikacije, ki so nameščene drugje in imajo pogosto obsežne vire.
Škoda Ukradene bančne informacije, gesla, kraja identitete, računalnik žrtve, dodan v botnet, finančne / podatkovne izgube, zmanjšana zmogljivost računalnika.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Internet je poln okužb trojanskih / odkupnih programov (npr. Bolik , Tofsee , SadComputer , LJUBEZEN itd.). Obnašanje teh okužb se lahko razlikuje (npr. Kraja poverilnic računa, povezovanje okuženega računalnika z botnetom, kiber kriminalcem omogoča daljinski nadzor nad sistemom, šifriranje podatkov za odkupnino itd.), Vendar vsi ti virusi predstavljajo znatno ogroža vašo zasebnost in računalniško varnost. Zato bi morali te grožnje takoj odpraviti.

Raspberry pi os herunterladen

Kako se je COM Surrogate vdrl v moj računalnik?

Trojanski program in odkupljiva programska oprema se običajno širijo z uporabo e-poštnih kampanj, virov za prenos programske opreme drugih proizvajalcev, drugih trojanskih programov in ponarejenih posodobitev / razpok programske opreme. Z neželeno oglaševalsko akcijo se pošlje na stotisoče e-poštnih sporočil, ki vsebujejo zavajajoča sporočila, ki uporabnike spodbujajo k odpiranju zlonamernih prilog (ki so običajno predstavljene kot računi, računi, potrdila ali drugi „pomembni dokumenti“). Če jih odprete, pride do okužbe računalnika. Neuradni viri za prenos zlonamerne izvedljive datoteke predstavljajo kot zakonito programsko opremo. Uporabniki so prevarani, da ročno prenesejo in namestijo zlonamerno programsko opremo. Nekateri trojanci povzročajo tako imenovane „verižne okužbe“. Vdrejo v računalnike in neprestano namestijo dodatno zlonamerno programsko opremo. Lažni posodobitelji okužijo računalnike z izkoriščanjem zastarelih napak / napak programske opreme ali preprosto nalaganjem in nameščanjem zlonamerne programske opreme namesto posodobitev. Razpoke delujejo na enak način. Uporabnikom omogočajo, da brezplačno zaobidejo plačljivo aktivacijo programske opreme, vendar jih kriminalci pogosto uporabljajo za širjenje zlonamerne programske opreme, zato uporabniki običajno okužijo svoje računalnike, namesto da bi dobili dostop do plačljivih funkcij.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Glavna razloga za računalniške okužbe sta slabo znanje in neprevidno vedenje. Ključ varnosti je previdnost. Za preprečevanje okužb z računalnikom bodite previdni pri brskanju po internetu in prenašanju, nameščanju in posodabljanju programske opreme. Če prejmete e-poštno sporočilo s sumljivega naslova ali če se priložena povezava / datoteka zdi sumljiva ali nepomembna, ne odpirajte ničesar. Prenesite aplikacije samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos. Prenosniki / namestitveni programi tretjih oseb pogosto vključujejo prevare in zato teh orodij nikoli ne bi smeli uporabljati. Posodabljajte nameščene aplikacije in operacijske sisteme. Da bi to dosegli, uporabite samo implementirane funkcije ali orodja, ki jih nudi uradni razvijalec. Nikoli ne poskušajte razbiti nameščenih aplikacij, saj je piratstvo programske opreme kibernetski zločin in je tveganje za okužbe zelo veliko. Namestite in zaženite ugleden program za zaščito pred virusi / vohunsko programsko opremo, saj ta orodja zaznajo in odpravijo zlonamerno programsko opremo, preden sistem škoduje. Če menite, da je vaš računalnik že okužen, priporočamo, da zaženete optično branje z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

Windows 10 Upgrade schwarzer Bildschirm mit Cursor

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

So entfernen Sie Rocketab aus Google Chrome

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Možnosti« in počistite možnosti »Skrij prazne lokacije« in »Skrij vnose v sistemu Windows«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

frei 17.04 vs 16.04

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

COM Surrogate je pristen Windows Ime procesa COM Surrogate označuje, da sistem uporablja različno programsko opremo (npr. Internet Explorer). Te razširitve se imenujejo COM objekti, torej COM nadomestno ime. takšen naslov postopka ni razumljiv za običajne uporabnike. Nima ikone, ime pa je videti precej nenavadno. Zato uporabniki pogosto mislijo, da je sistem okužen in da je ta postopek zlonameren, čeprav v večini primerov ni. Zavedajte se, da pristen postopek COM Surrogate zažene aplikacijo dllhost.exe, ki je nameščena v mapo ' Windows System32', če pa ste preverili lastnosti COM Surrogate in videli, da se izvaja katera koli druga aplikacija, je vaš sistem verjetno okužen . Virusi z visokim tveganjem se običajno skrivajo za imeni zakonitih sistemskih procesov, da se izognejo odkrivanju. Poleg tega pristen postopek COM Surrogate uporablja zelo majhno količino računalniških virov (komaj uporablja CPU in običajno zajema le nekaj megabajtov RAM-a). Zato lahko velika poraba virov kaže tudi na okužbo računalnika. Če ste opazili postopek COM Surrogate, ki uporablja veliko virov in zažene katero koli drugo aplikacijo razen dllhost.exe iz imenika Windows System32 ', nato sistem optično preberite z ugledno zbirko protivirusnih / vohunskih programov in izbrišite vse zaznane grožnje takoj. Večina okužb zlonamerne programske opreme, ki se preobleče v pristen proces Windows 10, je proces, namenjen zagonu različnih razširitev programa. Skoraj gotovo je, da lahko vsak uporabnik ta postopek najde v upravitelju opravil sistema Windows. Prisotnost tega postopka torej ne pomeni, da je sistem okužen, vendar so nekateri virusi razviti za prikrivanje z uporabo imen procesov COM Surrogate, da se prepreči zaznavanje

Zanimivi Članki

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Kako odstraniti Ads by Social2Search [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Ghost Ransomware

Ghost Ransomware

Kako odstraniti Ghost Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Virus FormBook

Virus FormBook

Kako odstraniti virus FormBook - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Kako odstraniti neželeno aplikacijo Nero TuneItUp - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti SUMMON Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Google je v svojem dogodku za razvijalce Keynote I/O napovedal podporo za aplikacije za Linux za Chromebooke. Ljudje, ki uporabljajo Chromebooke, bodo kmalu lahko v svojih sistemih zagnali aplikacije za Linux. Preberite več o tem.

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Kako odstraniti vaš nakup BTC se je začel e-poštni virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vaš trdi disk bo izbrisan

Vaš trdi disk bo izbrisan

Kako odstraniti trdi disk bo izbrisana prevara - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Kako odstraniti Thepiratebay.org Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije