Virus ukaznega poziva

Kako odstraniti virus ukaznega poziva - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Navodila za odstranitev pojavnih pojavnih oken v ukaznem pozivu

Kaj so pojavna okna z naključnimi ukazi?

Nekateri uporabniki se nenehno srečujejo z ukaznim pozivom, ki se naključno pojavljajo in izginjajo brez očitnega razloga. To je zelo moteče in neprijetno pri igranju iger, delu in opravljanju intenzivnih nalog v računalniku. Poleg tega ta pojavna okna običajno označujejo okužbo računalnika - v večini primerov ukazni poziv odprejo različni programi oglaševalskega tipa in včasih tudi ransomware .

Naključni ukazni poziv Pop-Ups adwareMed delovanjem računalnika se uporabniki nenehno srečujejo z oknom ukaznega poziva, ki se samodejno prikaže in izgine. Mnogi se ne zavedajo, da to izvajajo aplikacije (običajno zlonamerna programska oprema), ki delujejo v ozadju. Ti programi odprejo ukazni poziv, takoj zaženejo številne ukaze in nato zaprejo okno, preden uporabnik izve, kaj se je zgodilo, ali lahko ukrepa. To se običajno naredi z namenom spreminjanja različnih sistemskih nastavitev brez soglasja uporabnikov ali posodobitve nekaterih podatkov / zlonamerne programske opreme. Upoštevajte, da v nekaterih primerih zakonita programska oprema prikazuje naključna pojavna okna ukaznega poziva (npr. Microsoft Office namestitveni program, ki je v Načrtovalnik opravil knjižnica). V glavnem pa ta pojavna okna povzročajo računalniške okužbe. Če kdo naleti na ta okna, takoj odstranite vse sumljive programe / vtičnike brskalnika in skenirajte celoten sistem z zakonitim paketom protivirusne / vohunske programske opreme. Priporočamo tudi, da onemogočite Poiščite Office '(ki se samodejno namesti) v Načrtovalnik opravil .

Če želite onemogočiti ' Poiščite Office ', sledite tem korakom:

  • Kliknite ' Začni ', vnesite' Načrtovalnik opravil 'in kliknite ta rezultat
  • Na levi strani odprtega okna kliknite majhne puščice in sledite tej poti: Knjižnica načrtovalnika opravil -> Microsoft -> Office
  • Po izbiri Pisarna mapo, poiščite OfficeBackgroundTaskHandlerRegistration 'naloga in jo onemogočite (v nekaterih primerih je treba tudi onemogočiti' OfficeBackgroundTaskHandlerLogon 'naloga)

Če je pojavna okna prikazal namestitveni program MS Office, se ne bi smeli več pojavljati.

Povzetek grožnje:
Ime Pop-up virus ukaznega poziva
Vrsta grožnje Oglasna programska oprema, neželeni oglasi, pojavni virus
Simptomi Ogled oglasov, ki ne izvirajo s spletnih mest, ki jih brskate. Vsiljivi pojavni oglasi. Zmanjšana hitrost brskanja po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Zmanjšana zmogljivost računalnika, sledenje brskalnikom - težave z zasebnostjo, morebitne dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Zavedati se morate vedenja adware in ransomware. Oglasna programska oprema je oblika neželene programske opreme, ki prikazuje različne vsiljive oglase (kuponi, pasice, pojavna okna itd.). Te aplikacije prikazujejo vsiljive oglase z različnimi orodji, ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto. Prikazani oglasi zato pogosto prikrivajo osnovno vsebino spletnega mesta in s tem bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja. Poleg tega lahko vodijo do zlonamernih spletnih mest ali celo zaženejo skripte za prenos in namestitev zlonamerne programske opreme. Zato lahko že z enim samim klikom pride do tveganih računalniških okužb. Aplikacije vrste oglaševalske programske opreme zbirajo tudi občutljive podatke, ki jih razvijalci pozneje prodajo tretjim osebam. Informacije lahko vključujejo naslove IP, geolokacije, obiskane URL-je spletnih mest, ogledane strani, iskalne poizvedbe, pritiske tipk itd. Podatki običajno vključujejo osebne podatke, ki jih kiber kriminalci zlorabljajo za ustvarjanje prihodka, kar povzroča resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Ransomware je veliko bolj zapleten. Običajno poškoduje shranjeno večino datotek v računalniškem sistemu. Da bi to dosegli, virusi vrste ransomware uporabljajo različne algoritmi simetričnega / asimetričnega šifriranja (npr. RSA, AES). Ti algoritmi generirajo edinstvene ključe za šifriranje / dešifriranje, zato je obnovitev datotek brez njih nemogoča. Razvijalci odkupne programske opreme te ključe skrivajo na oddaljenih strežnikih in zahtevajo odkupnino za njihovo sprostitev. Žrtve morajo za dešifriranje plačati stotine ali celo tisoče dolarjev. Tudi če se žrtve strinjajo, da bodo plačale, običajno ne prejmejo nobene koristi - kiber kriminalci žrtve preprosto ignorirajo, ko so plačane odkupnine.

Aplikacije oglaševalskega tipa pogosto trdijo, da ponujajo različne 'uporabne funkcije', ker pa je njihov edini namen ustvariti prihodek za razvijalce, običajnim uporabnikom ne prinašajo nobene vrednosti. Ti potencialno neželeni programi (PUP) neposredno ogrožajo vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu.

Kako so se v moj računalnik namestili potencialno neželeni programi?

Zlonamerna programska oprema se distribuira na različne načine. Virusi oglaševalske programske opreme se običajno distribuirajo z vsiljivimi oglasi, skupaj z varljivo tržno metodo, imenovano 'združevanje' (prikrita namestitev programov drugih proizvajalcev skupaj z običajno programsko opremo). Aplikacije v paketu so skrite v različnih odsekih (npr. Nastavitve »Po meri / Napredno«) v postopkih prenosa / namestitve. S klikom na vsiljive oglase in preskakovanjem korakov za prenos / namestitev številni uporabniki odprejo vrata za vstop oglaševalske programske opreme v sistem, medtem ko se virusi tipa odškodninske programske opreme pogosto distribuirajo z neželeno e-pošto (infektivne priloge), tujimi viri za prenos programske opreme (brezplačna spletna mesta za prenos, brezplačna datoteka gostovanje spletnih mest, peer-to-peer omrežij itd.), ponarejevalcev programske opreme in trojanskih programov. Ko se zlonamerne priloge enkrat odprejo, prikrito prenesejo in namestijo zlonamerno programsko opremo. Neuradni viri prenosov širijo zlonamerno programsko opremo, tako da jo predstavljajo kot zakonito programsko opremo - uporabniki so pogosto prevarani, da prenesejo in namestijo viruse. Ponarejeni posodobitelji okužijo sistem z izkoriščanjem zastarelih napak / napak programske opreme. Trojanci so najpreprostejši - odpirajo 'backdoor' za zlonamerno programsko opremo, da se infiltrirajo v sistem. V bistvu sta glavna razloga za računalniške okužbe slabo znanje in neprevidno vedenje.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Ključ računalniške varnosti je previdnost. Zato bodite pozorni pri brskanju po internetu (zlasti pri prenosu / namestitvi programske opreme). Večina vsiljivih oglasov je videti legitimno. Ko pa enkrat kliknejo, preusmerijo na dvomljiva spletna mesta (igre na srečo, pornografija itd.) Če naletite na te preusmeritve, takoj odstranite vse sumljive programe in vtičnike brskalnika. Poleg tega aplikacije prenašajte samo iz uradnih virov in po možnosti z uporabo neposredne povezave za prenos (tretji prenosniki / namestitelji pogosto promovirajo prevarano programsko opremo). Pri prenosu / namestitvi natančno upoštevajte vsak korak in onemogočite vse dodatno vključene programe. Priporočamo tudi, da ne berete nobenih e-poštnih sporočil, prejetih s sumljivih e-poštnih naslovov, in še posebej, da ne odpirate priloženih datotek. Redno posodabljajte nameščene aplikacije in uporabljajte zakonito zbirko protivirusnih / vohunskih programov, vendar upoštevajte, da kriminalci širijo zlonamerno programsko opremo prek lažnih posodobiteljev. Zato bi bilo treba vašo programsko opremo posodobiti z uporabo funkcionalnosti ali orodij, ki jih nudi uradni razvijalec.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih programov:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Entpacken Sie die .zip-Datei Linux

Odstranitev oglaševalske programske opreme z naključnimi ukaznimi pozivi prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje pojavnih oglasov v naključnem ukaznem pozivu iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje pojavnih oglasov v naključnem ukaznem pozivu iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem pojavnega virusa ukaznega poziva, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje pojavnih oglasov v naključnem ukaznem pozivu iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje pojavnih oglasov v naključnem ukaznem pozivu iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem pojavnega virusa ukaznega poziva, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje pojavnih oglasov v naključnem ukaznem pozivu iz 1. koraka programa Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje pojavnih oglasov v naključnem ukaznem pozivu iz 2. koraka programa Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem pojavnega virusa v ukaznem pozivu, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Windows 10 versteckte Dateien anzeigen cmd

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem pojavnega virusa ukaznega poziva, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju pojavnega virusa ukaznega poziva iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o pojavnem viru ukaznega poziva ali njegovi odstranitvi, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.