Računalnik nas je opozoril, da je bila okužena prevara

Kako odstraniti računalnik nas je opozoril, da je okužena prevara - navodila za odstranjevanje virusov

Računalnik nas je opozoril, da je bil okužen, navodila za odstranitev

Kaj nas je računalnik opozoril, da se je okužil?

'Računalnik nas je opozoril, da se je okužil' je ponarejena pojavna napaka, ki trdi, da je računalnik okužen. Prikaže ga zlonamerno spletno mesto, ki ga uporabniki nenamerno obiščejo - preusmerijo jih potencialno neželeni programi (PUP). Te aplikacije običajno prodrejo v sisteme brez soglasja uporabnikov. PUP-i poleg tega, da povzročajo neželene preusmeritve, ponujajo tudi vsiljive spletne oglase in nenehno spremljajo brskanje po internetu z zbiranjem različnih informacij o uporabnikih / sistemih.

Računalnik nas je opozoril, da je bil okužen z oglaševalskim programomV pojavnem oknu »Računalnik nas je opozoril, da se je okužil« piše, da je bil sistem okužen z zlonamerno programsko opremo z visokim tveganjem, da so osebni podatki (prijave / gesla, bančni podatki itd.) Ogroženi in da je ta zlonamerna programska oprema takoj odstraniti. Za to se morajo uporabniki po telefonski številki obrniti na pooblaščene tehnike [' (800) 404 9734 '] pod pogojem. Nato naj bi uporabniki prejeli pomoč pri odstranjevanju zlonamerne programske opreme. Kot je bilo omenjeno zgoraj, pa je sporočilo o napaki »Računalnik nas je opozoril, da se je okužil« lažno - okužbe ni. Kiber kriminalci poskušajo žrtve prevarati, da pokličejo in plačajo storitve, ki niso potrebne. Zato nikoli ne poskušajte stopiti v stik s temi ljudmi. To sporočilo o napaki lahko odstranite tako, da preprosto zaprete spletni brskalnik. Zavedajte se, da potencialno neželeni programi uporabljajo 'virtualni sloj' za ustvarjanje pojavnih oken, kuponov, pasic in drugih podobnih oglasov. Navidezna plast je orodje, ki omogoča umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto. Prikazani oglasi zato pogosto skrivajo osnovno vsebino in s tem bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja po internetu. Poleg tega lahko nekatere preusmeritve na zlonamerna spletna mesta in celo nenamerni kliki povzročijo visoko tvegane računalniške okužbe. Druga slabost je sledenje informacijam. PUP zbirajo geolokacije, naslove internetnega protokola (IP), iskalne poizvedbe, obiskane URL-je, ogledane strani, dejavnost miške / tipkovnice in druge podobne informacije, ki lahko vsebujejo osebne podatke. Te informacije se delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci), ki za ustvarjanje prihodka zlorabljajo zasebne podatke. Prisotnost aplikacije za sledenje informacij v vašem sistemu lahko povzroči visoko tvegano okužbo z oglaševalsko ali zlonamerno programsko opremo. Vse PUP-ove je treba takoj odstraniti.

Obstaja na desetine lažnih sporočil o napakah, podobnih 'Računalnik nas je opozoril, da se je okužil'. Seznam primerov vključuje (vendar ni omejen na) Ne zaženite računalnika , Kritična napaka , Takoj pokličite službo za pomoč uporabnikom sistema Windows , in Varnostno opozorilo sistema Windows . Vsa ta pojavna okna trdijo, da je bil računalnik okužen ali poškodovan na druge podobne načine, vendar je njihov edini namen, tako kot pri 'Računalnik nas je opozoril, da se je okužil', prevarati uporabnike, da pokličejo in plačajo. Tem pojavnim sporočilom nikoli ne bi smeli zaupati. Potencialno neželeni programi so namenjeni samo ustvarjanju prihodka za razvijalce. Vse trditve o zagotavljanju tako imenovanih 'uporabnih funkcij' so zgolj poskusi ustvariti vtis legitimnosti. Namesto da bi rednim uporabnikom ponujali kakršno koli vrednost, povzročajo neželene preusmeritve, zbirajo osebne podatke in ponujajo vsiljive spletne oglase.

Kako se je adware namestil v moj računalnik?

Potencialno neželeni programi se distribuirajo z zavajajočo tržno metodo, imenovano 'združevanje' - prikrita namestitev programov drugih proizvajalcev z običajno programsko opremo. Razvijalci skrijejo vse povezane programe v nastavitvah »Po meri / Napredno« v postopkih prenosa / namestitve. Če hitite s temi postopki in preskočite korake, sistem izpostavi tveganju za različne okužbe.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Obstajata dva preprosta koraka, da preprečite to situacijo. Prvič, nikoli ne hitite s prenosom in namestitvijo programske opreme. Izberite nastavitve »Po meri / Napredno« in natančno analizirajte vsak korak. Drugič, zavrnite ponudbe za prenos / namestitev dodatnih aplikacij in prekličite že vključene. Ključ računalniške varnosti je previdnost.

Besedilo, predstavljeno v prvem pojavnem oknu:

Računalnik nas je opozoril, da je okužen z vohunsko programsko opremo. Naslednje informacije so ukradene.
- Facebook Prijava
- Podrobnosti o kreditni kartici
- Prijava v e-poštni račun
- Fotografije, shranjene v tem računalniku
Takoj se morate obrniti na nas, da vas bodo naši inženirji po telefonu vodili skozi postopek odstranjevanja.
Služba za stranke: (800) 404 9734 (BREZPLAČNO)
Ne prezrite tega kritičnega opozorila.
Če zaprete to stran, bo dostop do računalnika onemogočen, da se prepreči nadaljnja škoda v našem omrežju.

Posnetek zaslona drugega pojavnega okna »Računalnik nas je opozoril, da se je okužil«:

Računalnik nas je opozoril, da se je okužil, različica 2

Besedilo, predstavljeno v drugem pojavnem oknu:

Opozorilo Poškodovana internetna varnost !!!
Služba za stranke: (800) 404 9734 (brezplačno)
Sumljiva povezava je poskušala dostopati do vaših prijav, bančnih podatkov in sledenja vaši internetni dejavnosti.
Vaš požarni zid je blokiral vašo povezavo TCP. Vaš račun bo morda onemogočen, dokler ne boste ukrepali.
Morda so ušli vaši osebni podatki. POTREBEN TAKOJŠEN ODGOVOR Vaš trdi disk ima morda trojanski virus! Ne poskušajte popraviti ročno. Morda bo zrušilo vaše podatke. Posledično izvajamo dodatna varnostna preverjanja za preverjanje varnosti sistema. Obiščite najbližji servisni center Windows ALI pokličite službo za pomoč (800) 404 9734

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Mac Adware Cleaner loswerden

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Računalnik nas je opozoril, da je bil okuženi program odstranjen prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite oglaševalsko programsko opremo iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

err_spdy_protocol_error

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje računalnika nas je opozorilo, da so bili okuženi oglasi iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje računalnika nas je opozorilo, da so bili okuženi oglasi iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem računalnika, nas je opozoril, da je okužen z virusom, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje računalnika nas je opozorilo, da so bili okuženi oglasi iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje računalnika nas je opozorilo, da so bili okuženi oglasi iz brskalnika Google Chrome, 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Orodja« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem računalnika, nas je opozoril, da je okužen z virusom, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Ubuntu 16.04-Repository-Liste

Logotip Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje računalnika nas je opozorilo, da so bili okuženi oglasi iz 1. koraka programa Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje računalnika nas je opozorilo, da so bili okuženi oglasi iz 2. koraka Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z računalnikom, so nas opozorili, da je odstranjen virus okužen, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

windows 10 konnten wir die updates 2018 nicht abschließen
internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem računalnika, nas je opozoril, da je okužen z virusom, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju računalnika in nas opozorili, da je z vašega računalnika okužen virus, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije, nas je računalnik opozoril, da je okužen z virusom ali je odstranjen, prosimo, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.