Računalnik se znova zažene. Kako to popraviti?

Računalnik se znova zažene. Kako to popraviti?

Računalnik se neprekinjeno naključno in samodejno zažene brez opozorila. Kako to popraviti?

Morda ste naleteli na težavo, pri kateri se računalnik samodejno znova zažene v naključnih intervalih brez opozorila. Operacijski sistem Windows običajno sproži ponovni zagon, če pride do težave, kot je napaka modrega zaslona smrti (BSOD). V tem primeru obstaja kritična težava z operacijskim sistemom Windows, ki zahteva takojšnjo odpravo napake, da se preprečijo nadaljnje težave - zato ponovni zagon ni nujno slaba stvar. Če pa se računalnik neprestano znova zažene brez opozorila in ne prikaže nobenih napak, gre za drugačno vrsto težave.

To težavo je treba odpraviti čim prej, še posebej, če redno uporabljate računalnik. Če se sistem neprekinjeno znova zažene brez opozorila, je velika verjetnost, da lahko izgubite dragocene podatke, neshranjene dokumente, informacije o igrah ipd. Obstaja več različnih vzrokov in rešitev te težave, ki se pogosto razlikujejo glede na vrsto računalniškega sistema. To težavo lahko odpravite tako, da posodobite BIOS, spremenite nastavitve napajanja, onemogočite funkcijo samodejnega ponovnega zagona, spremenite načrt napajanja, preizkusite naključni pomnilnik (RAM) za napake, začasno onemogočite protivirusno programsko opremo, posodobite gonilnike grafičnih kartic, preverite dnevnik dogodkov sistema Windows itd. V spodnjem priročniku opisujemo, kako te različne rešitve uporabiti s posnetki zaslona.naključni ponovni zagon računalnika

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Onemogoči samodejni ponovni zagon

Ko operacijski sistem Windows naleti na resno napako (na primer na modrem zaslonu smrti), računalnik običajno samodejno znova zažene. Napaka, ki sproži težavo s ponovnim zagonom, se lahko pojavi v delčku sekunde, zato to pogosto ni dovolj časa, da bi jo opazili. Kljub temu lahko funkcijo, ki sproži samodejni ponovni zagon ob okvari sistema, onemogočite. Če onemogočite to funkcijo, boste lahko prepoznali sporočilo o napaki in nato sistem znova zagnali ročno. Če želite onemogočiti funkcijo samodejnega ponovnega zagona, najprej odprite pogovorno okno Zaženi s tipkanjem 'teči' v Iskanje in kliknite Zaženi rezultat ali tako, da z desno miškino tipko kliknete meni Start in izberete Zaženi ali s pritiskom tipke Windows + R na tipkovnici.

onemogočite samodejni ponovni zagon 1. koraka

Zdaj vnesite 'sysdm.cpl' in pritisnite Enter na tipkovnici ali kliknite 'V REDU' .

onemogočite samodejni ponovni zagon 2. koraka

So schalten Sie den Raspberry Pi nach dem Herunterfahren ein

Izberite 'Napredno' v oknu Lastnosti sistema in kliknite 'Nastavitve ...' pod Zagon in obnovitev.

onemogočite samodejni ponovni zagon 3. koraka

Zdaj poiščite in počistite polje 'Samodejno znova zaženi' potrdite polje pod Napaka sistema in kliknite 'V REDU' . Kliknite 'Uporabi' v oknu Lastnosti sistema in preverite, ali se računalnik še naprej naključno znova zažene brez sporočila o napaki. Če se prikaže napaka, poiščite v spletu rešitev, ki jo lahko odpravi.

onemogočite samodejni ponovni zagon 4. koraka

[Nazaj na kazalo]

Die Adobe Flash Player-Warnung taucht immer wieder auf

Preverite RAM za napake

Če so težave z RAM-om (pomnilnik z naključnim dostopom), zaženite diagnostično orodje Windows Memory in preverite, ali zazna težave. Windows Memory Diagnostic je orodje za preizkušanje pomnilnika, ki je celovito in enostavno za uporabo. Če ga želite zagnati, vnesite 'diagnostika pomnilnika Windows' ali 'mdsched' v Iskanje in kliknite 'Diagnostika pomnilnika Windows' rezultat.

preverite, ali vaš ram vsebuje napake, 1. korak

Če želite zagnati diagnostiko, znova zaženite računalnik. Vprašani boste, ali ga želite znova zagnati zdaj ali ga zagnati ob naslednjem zagonu računalnika. Ko znova zaženete računalnik, se orodje za diagnostiko pomnilnika Windows samodejno zažene. Na svojem zaslonu boste lahko videli postopek testiranja in rezultate.

preverite ram za napake 2. korak

Težave v RAM-u lahko preverite tudi ročno. Mogoče je, da čip RAM ni pravilno priključen ali je reža (ali čip) prašna. Če veste, kako odstraniti RAM in ga znova povezati, priporočamo, da poskusite to. Odstranite čip RAM-a, zagotovite, da je čist, in ga nato zamenjajte. Ne delajte tega, ko je računalnik vklopljen ali priključen na vir napajanja. Ko končate, priključite računalnik na napajanje in ga vklopite. Preverite, ali se bo še naprej naključno znova zagnal.

[Nazaj na kazalo]

Uporabite pregledovalnik dogodkov

Pregledovalnik dogodkov je komponenta sistema Microsoft Windows, ki skrbnikom in običajnim uporabnikom omogoča ogled dnevnikov dogodkov v svojih računalnikih. Uporablja ID-je dogodkov za definiranje enoznačno prepoznavnih dogodkov, na katere bi lahko naletel računalnik s sistemom Windows. Pregledovalnik dogodkov prikaže dnevnik sporočil o aplikacijah in sistemskih informacijah, vključno z opozorili in napakami (prikazane so tudi, če sistem deluje pravilno). To orodje je lahko v pomoč, če odpravljate določeno težavo (v tem primeru naključni ponovni zagon računalnika) in potrebujete več informacij o vzroku. Za dostop do pregledovalnika dogodkov v sistemu Windows odprite pogovorno okno Zaženi in vnesite 'eventvwr' ukaz. Pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' da ga zaženete.

uporabite pregledovalnik dogodkov 1. korak

V pregledovalniku dogodkov poiščite in kliknite 'Pogled' in izberite 'Prikaži analitične dnevnike in dnevnike za odpravljanje napak' .

uporabite pregledovalnik dogodkov 2. korak

Zdaj razširite 'Dnevniki sistema Windows' in izberite 'Sistem' log. Kliknite 'Filtriraj trenutni dnevnik ...' na desnem podoknu. Vnesite ID številko dogodka '1074' in kliknite 'V REDU' .

uporabite 3. pregledovalnik dogodkov

Videli boste vse dogodke, povezane s tem ID-jem. Kliknite vsak dnevnik in preverite, ali vsebuje koristne informacije o ponovnem zagonu računalnika. Če se prikažejo informacije o programu, ki je sprožil nepričakovano zaustavitev, ga boste morda želeli odstraniti.

Safari kann keine Verbindung zum Server herstellen

uporabite pregledovalnik dogodkov 4. korak

Preverite tudi 12, 13, 89, 109, 41, 42 ID-jev dogodkov za vse koristne informacije o tem, kaj bi lahko sprožilo ponovni zagon.

[Nazaj na kazalo]

Posodobite BIOS

BIOS (Basic Input Output System) je programska oprema, shranjena v majhnem pomnilniškem čipu na matični plošči. Če želite posodobiti BIOS, pojdite na spletno mesto proizvajalca matične plošče in prenesite najnovejšo različico BIOS-a za matično ploščo. Obstajati mora priročnik, ki opisuje, kako posodobiti BIOS - poskrbite, da boste to natančno prebrali. Upoštevajte, da je posodabljanje BIOS-a postopek za napredne uporabnike in če se ne izvede pravilno, lahko povzroči trajno škodo na strojni opremi. Če ne veste, kako posodobiti BIOS, poiščite strokovnjaka, da se izognete poškodbam računalnika.

[Nazaj na kazalo]

Preglejte sistem za zlonamerno programsko opremo

Razlogi za naključni ponovni zagon so lahko zlonamerna programska oprema, virusi ali druge okužbe. Zato skenirajte sistem s protivirusno programsko opremo. Vedno je dobro, da sistem občasno pregledate. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti vaš računalnik pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Če je nameščena, zaženite tudi drugo protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev. Če želite zagnati celotno skeniranje sistema s programom Windows Defender, vnesite 'virus' v Iskanje in kliknite na „Zaščita pred virusi in grožnjami“ rezultat.

skenirajte sistem, ali je v njem 1. korak

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami poiščite in kliknite 'Zaženi novo napredno skeniranje' možnost.

optično preberite sistem, ali je v 2. koraku zlonamerna programska oprema

Videli boste seznam naprednih pregledov. Priporočamo, da izberete 'Celotno skeniranje', ki bo preveril vse datoteke in programe, ki se izvajajo na trdem disku. To bo trajalo nekaj časa (običajno do konca več kot eno uro). Če želite začeti celotno skeniranje, kliknite 'Skeniranje zdaj' ko 'Celotno skeniranje' izbrana možnost.

3. skenirajte sistem za zlonamerno programsko opremo

Na našem seznamu Top anti-malware lahko izberete optični bralnik virusov / zlonamerne programske opreme. Seznam je sestavljen iz dobro znanih odstranjevalcev vohunske programske opreme in vam bo pomagal izbrati pravo programsko opremo za zaščito vašega računalnika. Poiščite seznam s klikom to povezavo .

[Nazaj na kazalo]

Preverite strojno opremo

Možno je, da se računalnik neprestano znova zažene zaradi težav s strojno opremo. Na primer, pregrevanje. Računalniki se običajno izklopijo, če je temperatura previsoka, vendar lahko to sproži tudi naključni ponovni zagon. Lahko prenesete SpeedFan program, ki nadzoruje temperaturo. Če kaže, da se strojna oprema pregreva, poskusite odstraniti prah iz notranjosti računalnika. Odstranite ventilator CPU (če veste, kako to storiti) in ga očistite umazanije / prahu. Morda boste morali zamenjati tudi termalno pasto. Preverite vse oboževalce.

[Nazaj na kazalo]

Posodobi gonilnike

Gonilnik naprave je programska oprema, ki obvešča operacijski sistem in drugo programsko opremo o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali ljudje. Voznik omogoča nemoteno komunikacijo med strojno in programsko opremo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Nekateri uporabniki so poročali, da je posodabljanje gonilnikov grafičnih kartic rešilo težavo z naključnim ponovnim zagonom. Težava je lahko v katerem koli gonilniku v sistemu in morda boste morali posodobiti vse. Odprite Device Manager tako, da z desno miškino tipko kliknete gumb Start in izberete 'Upravitelj naprav' rezultat iz kontekstnega menija ali tip 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

posodobite gonilnike 1. korak

V upravitelju naprav boste videli seznam naprav, povezanih z računalnikom. Razširite kategorijo Display adapterji in z desno miškino tipko kliknite grafično napravo in nato izberite 'Posodobi gonilnik' iz kontekstnega menija.

posodobite gonilnike 2. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, morate gonilnike poiskati in namestiti ročno. Uporaba te možnosti zahteva predhodno naložene gonilnike v računalnik ali pogon USB, kar je daljši postopek, saj morate najnovejše gonilnike za vse naprave prenesti ročno, tako da obiščete uradna spletna mesta proizvajalcev naprav. Izberite želeno možnost in sledite navodilom. Preverite, ali težavo odpravlja posodobitev gonilnikov grafične kartice. V nasprotnem primeru posodobite druge gonilnike.

posodobite gonilnike 3. korak

Za samodejno posodabljanje gonilnikov lahko uporabite programsko opremo drugih proizvajalcev. V tem primeru priporočamo Snappy Driver Installer (SDI), zmogljivo brezplačno orodje za posodobitev gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in deluje tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete s programom Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo vnovični zagon računalnika, da jih je lažje prepoznati. Prenesite namestitveni program Snappy Driver z tukaj .

[Nazaj na kazalo]

Začasno onemogočite protivirusno programsko opremo

Možno je, da vaša protivirusna programska oprema povzroča naključni ponovni zagon. Če želite zagotoviti, da nameščena neodvisna protivirusna programska oprema ni vzrok te težave, jo začasno onemogočite in preverite, ali težava še vedno obstaja. Nekateri uporabniki poročajo, da je težavo rešila onemogočitev programa Kaspersky Antivirus. Če vam onemogoči (ali odstrani) protivirusno programsko opremo, priporočamo, da preklopite na drugo protivirusno programsko opremo ali znova namestite trenutni paket. Če niste prepričani, kako onemogočiti protivirusno programsko opremo, preberite ta vodnik kjer boste našli navodila za onemogočanje nekaterih najbolj priljubljenih protivirusnih programov.

So beheben Sie, dass Steam Windows 10 nicht öffnet

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem

Na koncu priporočamo, da sistem obnovite s pomočjo obnovitvenih točk. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke. Če imate obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene, preden se je računalnik začel naključno znova zagnati, boste težavo morda lahko odpravili z obnovitvijo sistema. Če želite obnoviti sistem, zaženite pogovorno okno Zaženi, vnesite 'rstrui.exe' in pritisnite Enter, da zaženete Obnovitev sistema.

obnovite sistem 1. korak

V oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

wie man vim schließt

obnovite sistem 2. korak

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli njihov seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje - to bi moralo prikazati več obnovitvenih točk. Izberite najprimernejšo obnovitveno točko (odvisno od ustvarjenega časa itd.) In kliknite 'Naslednji' . Izberite obnovitveno točko, ki se nanaša na čas, ko težave z naključnim ponovnim zagonom še ni bilo.

obnovite sistem 3. korak

Potrdite obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, opisanim v 'Opis' polje. Če ste z izbiro zadovoljni, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

obnovite sistem 4. korak

Upamo, da je ena od zgornjih rešitev rešila problem naključnega / nepričakovanega ponovnega zagona. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti računalnik, če se znova zažene:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

Za igranje najboljših iger v sistemu Linux vam ni treba porabiti denarja. Sestavili smo seznam čudovitih brezplačnih iger za Linux, tako da lahko uživate v igrah v sistemu Linux, ne da bi skrbeli za denarnico. Zdaj si oglejte najboljše brezplačne igre Linux!

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

E-poštni virus AT&T

E-poštni virus AT&T

Kako odstraniti virus AT&T Email - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Gwx.exe virus

Gwx.exe virus

Kako odstraniti virus Gwx.exe - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Orodna vrstica WeatherBlink

Orodna vrstica WeatherBlink

Kako se znebiti orodne vrstice WeatherBlink - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Kako odstraniti virus Supreme Email Email - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako se znebiti orodne vrstice InboxAce - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako odstraniti oglase Android-recaptcha.info - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?


Kategorije