Čestitamo, zmagali ste pri prevari

Kako odstraniti čestitke, prejeli ste prevaro - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Čestitamo, Zmagali ste navodila za odstranitev

Kaj so čestitke, ste zmagali?

'Čestitamo, zmagali ste' je pojavno okno, ki ga prikaže prevarano spletno mesto. Raziskave kažejo, da uporabniki pogosto obiščejo to spletno stran nenamerno - preusmerijo jih različni potencialno neželeni programi (PUP), ki običajno vstopijo v sisteme brez soglasja uporabnikov. Poleg tega, da povzročajo preusmeritve, potencialno neželeni neželeni programi ustvarjajo vsiljive oglase (pasice, kuponi, pojavna okna itd.), Zbirajo občutljive podatke in (v nekaterih primerih) zlorabljajo sistemske vire za izvajanje nepotrebnih procesov.

Čestitamo, zmagali ste adwareV pojavnem oknu »Čestitamo, zmagali« piše, da je uporabnik od Microsofta dobil darilo (iPhone X, Playstation 4 ali Samsung Galaxy S6), vendar mora, preden ga prejme, takoj odgovoriti na tri preprosta vprašanja. To morajo storiti v dveh minutah, sicer nagrado prejme nekdo drug. Vendar se zavedajte, da je 'Čestitamo, zmagali ste' prevara in nima nič skupnega z Microsoftom. Dejansko kibernetski kriminalci ustvarjajo dohodek, tako da prevarajo uporabnike, da izpolnijo različne raziskave. Zato prezrite pojavno okno »Čestitamo, zmagali ste« in nemudoma zapustite spletno stran.

Kot smo že omenili, bodo potencialno neželeni programi verjetno ponujali različne oglase. Da bi to dosegli, razvijalci uporabljajo različna orodja (npr. „Navidezne plasti“), ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto. Zato prikazani oglasi pogosto prikrivajo vsebino spletnega mesta, kar znatno zmanjša uporabniško izkušnjo brskanja po internetu. Poleg tega lahko oglasi vodijo do zlonamernih spletnih mest in / ali izvajajo kodo, namenjeno prenosu / namestitvi zlonamerne programske opreme. Zato lahko tudi nenamerni kliki povzročijo visoko tvegane računalniške okužbe. Potencialno neželeni programi zbirajo informacije, ki običajno vključujejo osebne podatke. Razvijalci prodajajo te podatke tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem), ki jih zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. To sledenje podatkov lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Poleg tega nekateri PUP-ji kopajo kriptovalute in / ali v ozadju izvajajo druge nepotrebne procese. Ker se viri zlorabljajo za izvajanje neželenih procesov, se zmogljivost sistema znatno zmanjša. Iz teh razlogov vam toplo priporočamo, da vse PUP takoj odstranite.

Povzetek grožnje:
Ime Virus 'Čestitamo, zmagali ste'
Vrsta grožnje Oglasna programska oprema, neželeni oglasi, pojavni virus
Simptomi Ogled oglasov, ki ne izvirajo s spletnih mest, ki jih brskate. Vsiljivi pojavni oglasi. Zmanjšana hitrost brskanja po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Zmanjšana zmogljivost računalnika, sledenje brskalnikom - težave z zasebnostjo, morebitne dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Raziskave kažejo, da v večini primerov zlonamerna spletna mesta prikazujejo ponarejena pojavna okna (npr. Razprava o vetru , NE TISKATI NIKOLI KLJUČA , Microsoft Azure in mnogi drugi). V nasprotju s „Čestitamo, zmagali ste“ te napake navajajo, da je sistem okužen, manjkajoče datoteke ali poškodovan na druge podobne načine. Takšni zahtevki so zgolj poskus strahu in pretentanja žrtev, da pokličejo lažno tehnično podporo in plačajo za tehnične storitve, ki niso potrebne. Tudi potencialno neželeni programi imajo veliko podobnosti. S ponudbo različnih 'uporabnih funkcij' poskušajo ustvariti vtis legitimnosti. Ti programi so namenjeni samo ustvarjanju prihodka za razvijalce in ne zagotavljajo prave vrednosti za navadne uporabnike. Mladiči neposredno ogrožajo vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu.

Kako so se v moj računalnik namestili potencialno neželeni programi?

Za širjenje PUP-ov razvijalci uporabljajo zgoraj omenjene vsiljive oglase, skupaj z varljivo tržno metodo, imenovano 'združevanje'. Zaradi pomanjkanja znanja in neprevidnega vedenja številnih uporabnikov se PUP pogosto vdrejo v sisteme brez dovoljenja. Razvijalci ne razkrijejo pravilno namestitve 'povezanih' aplikacij - PUP-ove skrivajo v različnih odsekih (najverjetneje nastavitve 'Napredno / po meri') v postopkih prenosa / namestitve. Poleg tega mnogi uporabniki pospešijo te postopke, preskočijo korake in kliknejo različne oglase, ne da bi upoštevali možne posledice. Takšno vedenje pogosto vodi do nenamerne namestitve potencialno neželenih programov.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Ključ računalniške varnosti je previdnost. Bodite zelo previdni pri brskanju po internetu in še posebej pri nalaganju / nameščanju programske opreme. Večina vsiljivih oglasov je videti legitimno, vendar vodijo do dvomljivih spletnih mest (iger na srečo, pornografije, zmenkov za odrasle itd.) Če pride do teh preusmeritev, odstranite vse sumljive programe in razširitve brskalnika. Prav tako je zelo pomembno skrbno analizirati vsako okno pogovornih oken za prenos / namestitev in preklicati vse dodatno vključene programe. Prav tako vam toplo priporočamo, da se izogibate uporabi prenosnikov / namestitvenih programov tretjih oseb, saj se ti pogosto uporabljajo za širjenje zlonamernih aplikacij (metoda združevanja). Programsko opremo je treba prenesti samo iz uradnih virov in po možnosti z neposredno povezavo za prenos.

Besedilo, predstavljeno v pojavnem oknu 'Čestitamo, zmagali ste':

Laptop-WLAN hat keine gültige IP-Konfiguration

Čestitamo uporabnik!
Danes ste bili izbrani, da prejmete BREZPLAČEN iPhone X, PlayStation 4 ali Samsung Galaxy S6!
Prosimo, kliknite V redu in prevzemite nagrado, preden jo damo komu drugemu!

Besedilo, predstavljeno na zlonamernem spletnem mestu:

Čestitamo uporabnik, danes ste osvojili (1) Microsoftovo darilo!

3. januarja
Vsako sredo naključno izberemo 10 srečnih obiskovalcev, ki prejmejo promocijsko darilo naših sponzorjev. Tako lahko rečemo „hvala“, da ste zvest uporabnik.

Po pravilnem odgovoru na 3 preprosta vprašanja boste prejeli BREZPLAČEN iPhone X, PlayStation 4 ali Samsung Galaxy S6.

Opomba: 10 naključno izbranih srečnih obiskovalcev je prejelo to povabilo in nagrad je le nekaj.
Na voljo imate le 2 minuti in 1 sekundi, da odgovorite na 3 naslednja vprašanja, preden nagrade podelijo drugi srečni obiskovalec! Vso srečo!

Čestitamo!
Na vprašanja ste pravilno odgovorili (3/3)
Prejšnjih zapisov vašega naslova IP ni bilo mogoče najti.
Danes so na voljo samo (2) nagrade.

Pojav pojavnega okna »Čestitamo, zmagali« (GIF):

Čestitamo, zmagali ste gif

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih programov:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Čestitamo! Zmagali ste odstranitev oglaševalske programske opreme prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje čestitk, zmagali ste oglase iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje čestitk, zmagali ste oglase iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'čestitamo, zmagali', ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje čestitk, zmagali ste oglase iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje čestitk, zmagali ste oglase iz brskalnika Google Chrome, 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'čestitamo, zmagali', ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje čestitk, zmagali ste oglase iz 1. koraka Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje čestitk, zmagali ste oglase iz 2. koraka Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem virusa 'čestitamo, zmagali ste', lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'čestitamo, zmagali', ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju virusa »čestitamo, zmagali« ste iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o virusu 'čestitamo, zmagali' ali odstranitvi, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.