Povezan z brezžičnim usmerjevalnikom, a ni interneta?

Povezan z brezžičnim usmerjevalnikom, a ni interneta?

Povezan z brezžičnim usmerjevalnikom, vendar ni dostopa do interneta? Tukaj je, kako to popraviti

Leta 1995 je bilo na spletu le približno 1% svetovnega prebivalstva. Dvajset let kasneje ima več kot tri milijarde ljudi, skoraj polovica planeta, internetno povezavo. Dandanes je nemogoče, da bi se povezali z internetom, moteče in se počutite, kot da ste že leta 1995. Na primer, morda imate brezžični usmerjevalnik in ste z njim povezani, vendar ni internetne povezave / niste povezani na internet. Na srečo je to težavo mogoče rešiti in veliko je uporabnikov, ki so se s to težavo srečali.

Če imate drug računalnik brez težav z internetno povezavo, očitno obstajajo težave z izvirnim računalnikom in ne z internetno povezavo. Če želite odpraviti to težavo, boste morda morali posodobiti omrežne gonilnike, ponastaviti TCP / IP, zagnati orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows, preveriti nastavitve proxyja sistema Windows itd. Težave ni ene same rešitve, saj se vzroki v različnih računalnikih in različnih omrežjih razlikujejo.V tem članku opisujemo več možnih rešitev težave, da se lahko povežemo z brezžičnim usmerjevalnikom, ne pa tudi z internetom. Najprej priporočamo, da znova zaženete računalnik in usmerjevalnik ter preverite, ali to pomaga. V nasprotnem primeru poskusite s spodnjimi rešitvami.

POVEZAN Z BREZŽIČNIM ROUTERJEM, PA NI INTERNETA

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite orodje za odpravljanje težav v sistemu Windows

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom ali operacijskim sistemom. Vgrajeno orodje za odpravljanje težav z omrežjem lahko reši ali reši večino težav, povezanih z omrežjem. Če želite začeti odpravljati težave, pojdite v Nastavitve in vnesite 'odpravljanje težav' , izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 1. korak

Najti 'Internetne povezave' Spodaj 'Vstani in zaženi' in ga izberite, kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' in sledite navodilom. Preverite, ali orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update odpravlja težavo z internetno povezavo.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 2. korak

Priporočamo, da zaženete 'Omrežni adapter' orodje za odpravljanje težav, ki zazna in odpravi težave z brezžičnimi in drugimi omrežnimi adapterji. Najdete ga pod 'Poiščite in odpravite druge težave' .

3. korak zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows

[Nazaj na kazalo]

Posodobite gonilnik omrežne kartice

Gonilnik naprave je programska oprema, ki operacijskemu sistemu in drugi programski opremi zagotavlja informacije o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali posamezniki. Gonilnik programski in strojni opremi omogoča nemoteno komunikacijo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Napačen gonilnik bo morda treba posodobiti ali znova namestiti.

Če želite posodobiti omrežni vmesnik, boste morali uporabiti upravitelja naprav Windows in imeti gonilnik omrežnega vmesnika na pogonu USB. Uporabite računalnik z delujočo internetno povezavo in gonilnik prenesite s spletnega mesta proizvajalca omrežnih adapterjev. Nato pogon USB priključite na računalnik, vnesite 'upravitelj naprav' v Iskanju in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

posodobite omrežni adapter 1. korak

Zdaj poiščite omrežne kartice in jo razširite, izberite gonilnik omrežne kartice, z desno miškino tipko kliknite in izberite posodobitev gonilnika.

posodobite omrežni vmesnik 2. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Izberite, če želite v računalniku brskati po programski opremi za gonilnike.

posodobite omrežni adapter 3. korak

Zdaj kliknite 'Prebrskaj ...' .

posodobite omrežni adapter 4. korak

Poiščite gonilnik na pogonu USB in kliknite 'V REDU'. Kliknite 'Naslednji' in Windows bo začel nameščati gonilnik za omrežni vmesnik.

ssh auf dem Raspberry Pi einrichten

posodobite omrežni adapter 5. korak

Drug način za posodobitev ali namestitev novih gonilnikov za naprave je uporaba programske opreme drugih proizvajalcev, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek namestitvenega programa Snappy Driver v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Lahko prikazuje tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike ter ločuje posodobitve ki zahtevajo, da znova zaženete računalnik, da jih je lažje prepoznati. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj .

posodobite 6. korak omrežne kartice

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite TCP / IP

TCP / IP (Transmission Control Protocol / Internet Protocol) je zbirka komunikacijskih protokolov, ki se uporabljajo za medsebojno povezovanje omrežnih naprav v internetu. TCP / IP določa, kako se podatki izmenjujejo prek interneta z zagotavljanjem celovitih komunikacij, ki opredeljujejo, kako jih je treba razbiti na pakete, nasloviti, poslati, preusmeriti in prejeti na cilju.

Ta metoda vključuje vnos in izvajanje datoteke 'netsh' ukaz v ukazni poziv. Netsh je pripomoček za skriptiranje ukazne vrstice, ki vam omogoča, da bodisi lokalno bodisi na daljavo prikažete ali spremenite omrežno konfiguracijo računalnika, ki se trenutno izvaja. Netsh ponuja tudi skriptno funkcijo, ki omogoča zagon skupine ukazov v paketnem načinu proti določenemu računalniku. Naš ukaz zahteva, da se ukazni poziv (povišan) odpre s skrbniškimi pravicami.

Ukazni poziv je vnosno polje na besedilnem zaslonu uporabniškega vmesnika, tolmaču ukazne vrstice, ki je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Uporablja se za izvajanje vnesenih ukazov. Večina ukazov se uporablja za avtomatizacijo nalog s skripti in paketnimi datotekami, izvajanje naprednih skrbniških funkcij, odpravljanje težav in reševanje nekaterih vrst težav s sistemom Windows. V prvih dneh računalništva je bil ukazni poziv edini način interakcije z računalnikom, zato je bil za izvajanje sistemskih nalog zasnovan preprost nabor ukazov s togo sintakso.

Če želite odpreti povišan ukazni poziv, vnesite »ukazni poziv« v Iskanje in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' da ga zaženete s skrbniškimi pravicami.

posodobite 7. korak omrežne kartice

Ko izberete 'Zaženi kot skrbnik' se bo pojavil poziv za nadzor uporabniškega računa z zahtevo, ali želite dovoliti, da ukazni poziv spreminja vaš računalnik. Kliknite 'Da' .

ponastavite tcp ip korak 2

Prikaže se povišan ukazni poziv. V okno ukaznega poziva vnesite 'netsh int ip reset' ukaz in na tipkovnici pritisnite Enter, da ga izvedete.

ponastavite tcp ip korak 3

Ko je postopek končan, zapustite ukazni poziv in znova zaženite računalnik.

[Nazaj na kazalo]

Izperite DNS

Ta metoda vključuje vnos in izvajanje datoteke 'ipcofig' ukaz v ukazni poziv. Ipconfig je orodje ukazne vrstice, ki prikazuje trenutno konfiguracijo nameščenega sklada IP v omrežnem računalniku. S tem orodjem lahko splaknemo in ponastavimo vsebino predpomnilnika razreševalnika DNS in obnovimo konfiguracijo DHCP. Ta ukaz zahteva povišan ukazni poziv, odprt s skrbniškimi pravicami. Odprite ukazni poziv s skrbniškimi pravicami in tipom 'ipconfig / flushdns' in pritisnite Enter. Znova zaženite računalnik in preverite, ali to odpravlja težavo z internetno povezavo.

splakni dns

[Nazaj na kazalo]

Samodejno pridobite naslove IP in DNS

V računalniku lahko pride do konflikta naslovov DNS ali IP, v tem primeru morate računalnik nastaviti tako, da ročno pridobi naslove IP in DNS. Če želite to narediti, odprite pogovorno okno Zaženi s pritiskom tipk Windows + R na tipkovnici. Tip 'ncpa.cpl' in pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' , da odprete okno Network Connections.

samodejno pridobite naslove ip in dns 1. korak

Z desno miškino tipko kliknite povezavo in izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija.

samodejno pridobite naslove ip in dns 2. korak

Zdaj poiščite in izberite „Različica internetnega protokola 4 (TCP / IPv4)“ in kliknite 'Lastnosti' .

samodejno pridobite naslove ip in dns 3. korak

Prepričajte se, da 'Samodejno pridobi naslov in naslov IP' in 'Samodejno pridobi naslov DNS strežnika' možnosti. Kliknite 'V REDU' da shranite spremembe in preverite, ali je težava z internetno povezavo še vedno prisotna. Znova zaženite tudi računalnik.

samodejno pridobite naslove ip in dns 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite usmerjevalnik

Ponastavitev usmerjevalnika običajno reši vse vrste težav, povezanih z usmerjevalnikom - usmerjevalnik morate ponastaviti iz njegovih nastavitev. To najlažje storite tako, da na usmerjevalniku pritisnete gumb za fizično ponastavitev. Gumb je pogosto videti nekoliko drugače in je morda vdolbin - morda boste potrebovali štrleče orodje, da ga pritisnete. Pritisnite gumb za ponastavitev in ga pridržite približno 10-15 sekund - lučke usmerjevalnika bi morale utripati in nato se bo usmerjevalnik znova zagnal.

Ne pozabite zapisati svojega gesla in uporabniškega imena, s katerim ste se prijavili na spletno mesto ponudnika internetnih storitev.

[Nazaj na kazalo]

windows store app lässt sich nicht öffnen

Ponastavite omrežje

Omrežje bi morali ponastaviti le v skrajnem primeru - to bo onemogočilo in znova namestilo omrežne vmesnike ter vrnilo vse omrežne komponente v prvotna stanja. Potem boste morda morali znova namestiti omrežno programsko opremo, kot je odjemalska programska oprema VPN ali navidezna stikala. Če želite ponastaviti omrežje, vnesite 'ponastavitev omrežja' v Iskanje in kliknite 'Ponastavitev omrežja' rezultat.

ponastavite omrežje 1. korak

Kliknite »Ponastavi zdaj« . Računalnik se bo znova zagnal in omrežje se bo ponastavilo na prvotne nastavitve.

ponastavite omrežje 2. korak

Upamo, da vam zgoraj opisani načini pomagajo rešiti težavo z internetno povezavo. Če nobena od zgornjih rešitev ne deluje, je težavo morda povzročil vaš ponudnik internetnih storitev, zato boste morda morali stopiti v stik z njimi in prijaviti težavo.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti internetno povezavo, ko ste povezani z brezžičnim usmerjevalnikom:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako vklopiti temni način v Firefoxu

Kako vklopiti temni način v Firefoxu

Mozilla Firefox ima temno temo. Naučite se vklopiti temno temo v Firefoxu in jo uporabiti na vsakem spletnem mestu, ki ga obiščete.

Samodejno spremenite barvno shemo terminala Linux glede na ozadje

Samodejno spremenite barvno shemo terminala Linux glede na ozadje

Pywal je priročen pripomoček, ki samodejno spremeni barvno shemo vašega terminala Linux glede na ozadje ozadja. Naučite se ga uporabljati.

POP-UP prevara s strani Apple Support Alert (Mac)

POP-UP prevara s strani Apple Support Alert (Mac)

Kako se znebiti Apple Support Alert POP-UP Scam (Mac) - Vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Preusmeritev Weknow.ac (Mac)

Preusmeritev Weknow.ac (Mac)

Kako se znebiti Weknow.ac Redirect (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Napredna programska oprema ScreenSnapshot [posodobljeno]

Napredna programska oprema ScreenSnapshot [posodobljeno]

Kako odstraniti napredno programsko opremo ScreenSnapshot [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

MyCouponsmart Adware (Mac)

MyCouponsmart Adware (Mac)

Kako se znebiti programske opreme MyCouponsmart (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti aplikacije, ki odpirajo place-web.com in podobne strani

Kako odstraniti aplikacije, ki odpirajo place-web.com in podobne strani

Kako odstraniti oglase Place-web.com - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Neželena aplikacija PC Mechanic

Neželena aplikacija PC Mechanic

Kako odstraniti neželeno aplikacijo PC Mechanic - vodnik za odstranitev (posodobljeno)


Kategorije