D3DCOMPILER_47.dll manjka

D3DCOMPILER_47.dll manjka

'Program se ne more zagnati, ker v vašem računalniku ni datoteke D3DCOMPILER_47.dll'. Kako to popraviti?

Microsoft DirectX je zbirka ali API-ji (vmesniki za programiranje aplikacij), ki so odgovorni za upravljanje nalog, povezanih s programiranjem iger, video in večpredstavnostjo. Večina iger v računalnikih z operacijskim sistemom Windows uporablja DirectX, datoteka D3DCOMPILER_47.dll pa je prav tako del Microsoft DirectX. Če imate težave z datoteko D3DCOMPILER_47.dll, imate tudi težavo z Microsoft DirectX.

Datoteka D3DCOMPILER_47.dll je ena od mnogih datotek, vključenih v zbirko programske opreme Microsoft DirectX. DirectX uporablja večina iger in grafičnih programov s sistemom Windows. The 'Program se ne more zagnati, ker v vašem računalniku manjka D3DCOMPILER_47.dll' napaka se ponavadi pojavi pri poskusu zagona ene od teh iger ali grafičnih programov. Težava z datoteko D3DCOMPILER_47.dll se lahko pojavi v skoraj vseh Microsoftovih operacijskih sistemih, začenši z Windows 98. Napaka običajno navaja, da datoteka 'manjka' ali 'ni najdena'.Če želite popraviti 'Program se ne more zagnati, ker v vašem računalniku manjka D3DCOMPILER_47.dll' napake, boste morda morali namestiti najnovejšo različico DirectX, znova namestiti problematično igro ali program, posodobiti gonilnike grafične kartice, znova registrirati datoteko D3DCOMPILER_47.dll, skenirati računalnik za zlonamerno programsko opremo, zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek, posodobiti sistem Windows operacijski sistem ali uporabite funkcijo Obnovitev sistema. Preberite spodnji vodnik in sledite korakom, da poiščete rešitev.

D3DCOMPILER 47.dll manjka

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Znova registrirajte datoteko D3DCOMPILER_47.dll

Ko namestite novo igro ali program, ki uporablja datoteko D3DCOMPILER_47.dll, se običajno samodejno registrira. To pa iz različnih razlogov morda ni bilo izvedeno, zato operacijski sistem ne bo mogel najti datoteke in bo sporočil, da 'manjka'. V tem razdelku opisujemo, kako registrirati datoteko D3DCOMPILER_47.dll s pomočjo ukaznega poziva. Tip 'ukazni poziv' v Iskanje in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija.

ponovno registrirajte datoteko D3DCOMPILER_47.dll 1. korak

text in gimp hinzufügen

V ukazni poziv vnesite 'regsvr32 / u D3DCompiler_47.dll' in pritisnite Enter.

ponovno registrirajte datoteko D3DCOMPILER_47.dll 2. korak

Zdaj vnesite 'regsvr32 / i D3DCompiler_47.dll' in pritisnite Enter. Zaprite ukazni poziv in poskusite zagnati program ali igro in preverite, ali je 'Program se ne more zagnati, ker v vašem računalniku manjka D3DCOMPILER_47.dll' napaka še vedno obstaja. Če je še vedno ne morete zagnati, nadaljujte z naslednjo rešitvijo.

ponovno registrirajte datoteko D3DCOMPILER_47.dll 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite video gonilnike

Možno je, da 'Program se ne more zagnati, ker v vašem računalniku manjka D3DCOMPILER_47.dll' do napake pride zaradi poškodovanih ali zastarelih gonilnikov videoposnetkov. Gonilnik naprave je programska oprema, ki obvešča operacijski sistem in drugo programsko opremo o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali ljudje. Voznik omogoča nemoteno komunikacijo med strojno in programsko opremo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Gonilnike za video lahko posodobite tako, da odprete Upravitelj naprav. Z desno tipko miške kliknite gumb Start in izberite 'Upravitelj naprav' rezultat iz kontekstnega menija ali tip 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

posodobite video gonilnike 1. korak

V upravitelju naprav boste videli seznam naprav, povezanih z računalnikom. V tem primeru morate razširiti 'Adapterji zaslona' odsek. Nato bi morali videti video adapter. Z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Posodobi gonilnik' (ali 'Posodobi programsko opremo gonilnika' ).

posodobite video gonilnike 2. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows po računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, morate ročno poiskati in namestiti gonilnike. Za uporabo te možnosti je treba predhodno prenesti gonilnike v računalnik ali bliskovni pogon USB - to je daljši postopek, saj boste morali najnovejše gonilnike za svojo napravo prenesti ročno, tako da obiščete uradno spletno mesto proizvajalca naprave. Izberite želeno možnost in sledite navodilom. Ko so posodobitve nameščene, znova zaženite računalnik in preverite, ali lahko zdaj zaženete določen program (ali igro), ne da bi prejeli 'Program se ne more zagnati, ker v vašem računalniku manjka D3DCOMPILER_47.dll' napaka.

posodobite svoj video gonilnik 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite sistem Windows

DirectX 11.3 in DirectX 12 sta vključena v sistem Windows 10 in za te različice DirectX-a ni nobenega samostojnega paketa (najnovejša različica DirectX 12). Zato so posodobitve DirectX na voljo prek storitve Windows Update. Če že nekaj časa niste posodabljali operacijskega sistema Windows, morda nimate najnovejše različice DirectX (in zato morate posodobiti Windows). Upoštevajte, da je vedno dobro posodobiti operacijski sistem. Zato vam priporočamo, da poskusite to (tudi če to ne reši 'Program se ne more zagnati, ker v vašem računalniku manjka D3DCOMPILER_47.dll' napaka). Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, vnesite 'preveri za posodobitve' v Iskanje in kliknite 'Preveri za posodobitve' rezultat.

posodobite Windows 1. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve' . Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite. Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) znova zaženite računalnik in preverite, ali težava ni odpravljena.

posodobite Windows korak 2

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite igro ali program

Če nobena od zgornjih metod ni odpravila težave, poskusite znova namestiti igro ali program, ki povzroča 'Program se ne more zagnati, ker v vašem računalniku manjka D3DCOMPILER_47.dll' napaka. Če ga želite odstraniti, odprite pogovorno okno Zaženi (s pritiskom tipke Windows + R) ali tako, da z desno miškino tipko kliknete meni Start in izberete ' Teči iz kontekstnega menija.

znova namestite igro ali program 1. korak

Zdaj vnesite 'appwiz.cpl' ukaz. Pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' za izvajanje ukaza.

znova namestite igro ali program 2. korak

V oknu Programi in funkcije poiščite program / igro in jo odstranite tako, da jo kliknete z desno miškino tipko in izberete 'Odstrani' v spustnem meniju. Ko je odstranitev končana, znova namestite igro ali program in preverite, ali ga lahko zaženete brez napake D3DCOMPILER_47.dll.

znova namestite igro ali 3. korak programa

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Preverjevalnik sistemskih datotek je pripomoček za Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah iščejo poškodbe in jih obnovijo. V tem priročniku je opisano, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe), da optično preberete sistemske datoteke in popravite manjkajoče ali poškodovane. Za zagon preverjalnika sistemskih datotek morate uporabiti ukaz sfc / scannow ukaznega poziva (scannow je eno od stikal, ki je na voljo z ukazom sfc). Če želite zagnati to orodje, odprite ukazni poziv kot skrbnik in vnesite 'sfc / scannow' in na tipkovnici pritisnite Enter. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Počakajte, da postopek optičnega branja zaključi in znova zaženite računalnik. Poskusite zagnati igro ali program in preverite, ali je 'Program se ne more zagnati, ker v vašem računalniku manjka D3DCOMPILER_47.dll' napaka še vedno obstaja.

zaženite sistemsko preverjanje datotek

[Nazaj na kazalo]

Preglejte sistem, ali je v njem zlonamerna programska oprema

Okužba z virusom ali zlonamerno programsko opremo morda preprečuje pravilno delovanje nekaterih programov in povzroča 'Program se ne more zagnati, ker v vašem računalniku manjka D3DCOMPILER_47.dll' napaka. V tem primeru priporočamo, da sistem optično preberete s protivirusno programsko opremo. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti računalnike pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Lahko pa zaženete tudi drugo protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev, če je nameščena. Če želite zagnati celotno skeniranje sistema s programom Windows Defender, vnesite 'virus' v Iskanje in kliknite na „Zaščita pred virusi in grožnjami“ rezultat.

optično preberite sistem za 1. korak

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami poiščite in kliknite 'Zaženi novo napredno skeniranje' možnost.

skenirajte sistem, ali je v njem 2. korak

Videli boste tri možnosti: popolno optično branje, optično branje po meri in skeniranje sistema Windows Defender brez povezave. Priporočamo, da izberete 'Celotno skeniranje', ki bo preveril vse datoteke in zagnane programe na trdem disku. To bo trajalo nekaj časa (običajno več kot eno uro). Če želite začeti celotno skeniranje, kliknite 'Skeniranje zdaj' ko 'Celotno skeniranje' izbrana možnost.

3. skenirajte sistem za zlonamerno programsko opremo

Če imate nameščeno protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev, jo lahko uporabite namesto programa Windows Defender ali pa izberete optični bralnik virusov in zlonamerne programske opreme na našem seznamu Top anti-malware. Seznam vsebuje dobro znane odstranjevalce vohunske programske opreme in vam bo pomagal izbrati pravo programsko opremo za zaščito vašega računalnika. Seznam najdete na to povezavo .

[Nazaj na kazalo]

Uporabite funkcijo za obnovitev sistema

Na koncu uporabite funkcijo obnovitve sistema Windows. Obnovitev sistema vrne vse na shranjeno obnovitveno točko. Najprej morate imeti zabeleženo obnovitveno točko. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke. Če imate obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene pred 'Program se ne more zagnati, ker v vašem računalniku manjka D3DCOMPILER_47.dll' napake, zelo verjetno boste to težavo lahko rešili z obnovitvijo sistema. Če želite obnoviti sistem, odprite pogovorno okno Zaženi in vnesite 'rstrui.exe' in pritisnite Enter.

uporabite funkcijo obnovitve sistema 1. korak

Zdaj kliknite 'Naslednji' .

uporabite funkcijo obnovitve sistema 2. korak

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli njihov seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje, ki naj prikaže več obnovitvenih točk. Izberite najpomembnejšo obnovitveno točko (odvisno od ustvarjenega časa itd.) In kliknite 'Naslednji' . Prepričajte se, da ste izbrali obnovitveno točko takrat, ko težava D3DCOMPILER_47.dll ni obstajala.

uporabite funkcijo za obnovitev sistema 3. korak

Potrdite obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, opisanim v 'Opis' polje. Če ste z izbiro zadovoljni, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

was ist daemon unter linux

uporabite funkcijo obnovitve sistema 4. korak

Če nobena od zgornjih metod ni rešila težave, uporabite odjemalca Steam (če imate težave pri zagonu določene igre, ki jo je mogoče igrati tudi prek Steama). Znano je, da odjemalec Steam učinkovito obravnava datoteke .dll, zato njegova uporaba ne bi smela povzročiti takšnih težav. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako »Program se ne more zagnati, ker v vašem računalniku ni datoteke D3DCOMPILER_47.dll«:

[Nazaj na vrh]