Spoštovani uporabnik Safarija, danes ste prevara s POP-UP srečnimi obiskovalci (Mac)

Kako se znebiti dragega uporabnika Safarija, danes ste srečen obiskovalec POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti dragega uporabnika Safarija, ste danes srečni obiskovalec z Maca?

Kaj je dragi uporabnik Safarija, ste danes srečni obiskovalec?

'Dragi uporabnik Safarija, danes si srečen obiskovalec', je še eno prevara, ki so jo poslale zavajajoče spletne strani. Večina obiskovalcev pride na ta spletna mesta nenamerno - preusmerijo jih vsiljivi oglasi ali potencialno neželene aplikacije (PUA). Raziskave kažejo, da se potencialno neželene aplikacije običajno vdrejo v sisteme brez dovoljenja. Poleg tega, da povzročajo preusmeritve, ponujajo vsiljive oglase in zbirajo občutljive podatke.

Dragi uporabnik Safarija, danes siV sporočilu piše, da je obiskovalec 'današnji srečni uporabnik' in ima tako priložnost osvojiti dragoceno nagrado (darilna kartica v vrednosti 1000 USD, iPhone X ali druga). Uporabnik mora preprosto izpolniti anketo s štirimi vprašanji. To je prevara. Kiber kriminalci ta sporočila uporabljajo za ustvarjanje prihodka. Uporabniki, ki na zavajajočem spletnem mestu kliknejo gumbe, naletijo na dodatne preusmeritve na druga dvomljiva spletna mesta, kar lahko povzroči računalniške okužbe z visokim tveganjem. Poleg tega spletno mesto beleži različne informacije (geolokacija, naslov IP itd.) In bo verjetno od uporabnikov zahtevalo, da vnesejo osebne podatke (npr. Ime / priimek, e-poštni naslov itd.). Zato vam svetujemo, da nemudoma zapustite spletna mesta, na katerih je prikazano sporočilo 'Dragi uporabnik Safarija, danes ste srečni obiskovalec'. Upoštevajte, da nekatera prevarana spletna mesta uporabljajo skripte, ki onemogočajo zapiranje zavihkov / oken brskanja. V tem primeru morate brskalnik ustaviti s programom Activity Monitor ali znova zagnati sistem. Po ponovnem zagonu ne obnavljajte prejšnje seje, sicer se boste na koncu vrnili na zlonamerna spletna mesta.

ist meine CPU 64 Bit

Potencialno neželene aplikacije ponujajo kupone, pasice, pojavna okna in druge podobne oglase z uporabo orodij, ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli obiskano spletno mesto. Zato vsiljivi oglasi pogosto prikrijejo osnovno vsebino in s tem zmanjšajo izkušnjo brskanja. Poleg tega lahko preusmerijo na zlonamerna spletna mesta in zaženejo skripte za prenos / namestitev zlonamerne programske opreme. Tako je klikanje nanje tvegano in lahko povzroči visoko tvegane računalniške okužbe. Druga pomembna slabost je sledenje podatkov. Raziskave kažejo, da potencialno neželene aplikacije pogosto beležijo informacije, povezane z navadami brskanja. V večini primerov seznam zbranih podatkovnih vrst vključuje (vendar ni omejen na) naslove IP, iskalne poizvedbe, pritiske tipk, obiskana spletna mesta / URL-je in geolokacije. Ti podatki pogosto vključujejo osebne podatke, ki so pogosto zlorabljeni za ustvarjanje prihodka. Prisotnost aplikacij za sledenje informacij lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Priporočamo, da takoj odstranite vse potencialno neželene programe.

Povzetek grožnje:
Ime Dragi uporabnik Safarija, danes si srečni obiskovalec
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Simptomi Vaš Mac je postal počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na senčna spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za predvajalnik flash, prenosi torrentov.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta, izguba zasebnih informacij.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte svoj Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Obstaja na stotine prevarantskih spletnih mest, ki pošiljajo zavajajoča sporočila. V večini primerov pa ta pojavna okna trdijo, da je sistem poškodovan (okužene, manjkajoče datoteke ali podobno) in spodbujajo uporabnike, da kupijo orodja za popravljanje sistema ali pokličejo in plačajo za 'tehnično podporo'. Neželene aplikacije so običajno zelo podobne, večinoma ponujajo 'uporabne funkcije', vendar so namenjene le ustvarjanju prihodka za razvijalce. Namesto da bi omogočili obljubljene funkcije, predstavljajo pomembno grožnjo vaši zasebnosti in varnosti brskanja po spletu.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Nekatere prevarane aplikacije imajo uradna spletna mesta za prenos / promocijo. V večino primerov se v sistem vdrejo brez dovoljenja, saj jih razvijalci razmnožujejo z vsiljivim oglaševanjem in metodo združevanja (prikrita namestitev programov tretjih oseb skupaj z običajno programsko opremo). Razvijalci ne razkrijejo pravilno namestitve »povezanih« programov - te aplikacije skrijejo v nastavitvah »Po meri / Napredno« (ali drugih odsekih) postopkov prenosa / namestitve. Poleg tega mnogi uporabniki pogosto pohitijo s temi postopki in preskočijo korake. Poleg tega kliknejo različne oglase, ne da bi razumeli možne posledice. Takšno vedenje lahko privede do nenamerne namestitve potencialno neželenih aplikacij - uporabniki izpostavijo svoje sisteme tveganju okužb in ogrozijo njihovo zasebnost.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Da bi to preprečili, bodite zelo previdni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi programske opreme. Vsak korak prenosa / namestitve natančno analizirajte z uporabo nastavitev 'Po meri' ali 'Napredno'. Med postopkom onemogočite dodatno vključene programe in zavrnite ponudbe za njihov prenos / namestitev. Priporočamo vam, da aplikacije prenašate samo iz uradnih virov (prek neposrednih povezav za prenos) in se izogibajte uporabi prenosnikov / namestitvenih programov drugih proizvajalcev, saj ta orodja pogosto vključujejo prevarante. Glavna razloga za računalniške okužbe sta slabo znanje in neprevidno vedenje - ključ do varnosti je previdnost. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Besedilo, predstavljeno v prevari 'Dragi uporabnik Safarija, danes si srečen obiskovalec':

Spoštovani uporabnik Safarija,
Danes ste srečni obiskovalec za: 7. september 2018 (Seattle)
Izbrani ste bili osebno za sodelovanje v naši letni anketi obiskovalcev 2018! Povejte nam, kaj mislite o Safariju, in če se zahvalite, boste prejeli darilno kartico v višini 1.000 USD, iPhone X in druge neverjetne ponudbe!
Vse, kar morate storiti, je, da za začetek odgovorite na naslednja 4 vprašanja. Vso srečo!

Videz prevare 'Dragi uporabnik Safarija, danes ste srečni obiskovalec' (GIF):

Videz dragega uporabnika Safarija, danes ste

Druga različica pojavne prevare 'Dragi uporabnik Safarija, danes ste srečni obiskovalec':

Dragi uporabnik Safarija, danes si

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev mac adware iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite » Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite » MPlayerX ',' NicePlayer «Ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite z virusom povezane datoteke »dragi uporabnik safarija, danes ste srečni obiskovalec«:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

Die Google-Suche leitet ständig zu Yahoo weiter

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ', Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Optično preberite svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite biti prepričani, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na vrhu ikone Applications. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo vaš Mac pregledoval glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »groženj ni mogoče najti«, to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Odstranjevanje virusa 'Dragi uporabnik Safarija' iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve Safari za 'dragi uporabnik safarija, danes ste srečni obiskovalec':

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane z 'dragi uporabnik safarija, danes ste srečni obiskovalec':

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke za Google Chrome, povezane z virusom »dragi uporabnik safarija, danes ste srečni obiskovalec«:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Chrome kann das Flash-Plug-in nicht laden

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .