Izbrisane sistemske datoteke Mac, kako jih popraviti?

Izbrisane sistemske datoteke Mac, kako jih popraviti?

Nenamerno izbrisane datoteke in mape iz sistema Mac, kako obnoviti?

Večina rednih uporabnikov ceni, da so sistemske datoteke in mape pomembne in jih ne bi smeli dostopati ali spreminjati. Kljub temu različna spletna iskanja vodijo do spletnih mest, ki predlagajo, da morajo ob določenih težavah zamenjati ali odstraniti podatke iz teh map. Zato se občasno sistemske datoteke ali mape nenamerno izbrišejo in tako povzročijo okvare ali zaustavitve osnovnih funkcij. Ta situacija se morda zdi nepopravljiva, vendar sodobni Maci vključujejo skrito obnovitveno particijo, ki se običajno ustvari samodejno ob namestitvi operacijskega sistema in shrani sistemske namestitvene datoteke. Skrita particija je dejansko enakovredna namestitvenemu CD / DVD-ju za Mac OS X.

Velika prednost uporabe te metode je, da ne bo vplivala na vaše zasebne podatke. Ko znova namestite operacijski sistem z obnovitvene particije, se trdi disk ne izbriše in uporabnikova domača mapa ostane nedotaknjena. Čeprav skrita particija ni poškodovana (kot je to mogoče pri drugih sistemskih datotekah), lahko včasih pride do težav, povezanih z obnovitveno particijo. Zato je na voljo tudi funkcija, imenovana 'internetna particija za obnovitev'. To je alternativni način za obnovitev sistemskih datotek z obnovitveno particijo, shranjeno na Appleovih strežnikih. V tem članku opisujemo zgornje metode in številne druge možnosti za obnovitev izbrisanih / poškodovanih sistemskih datotek in map.uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Warnung Ihr Videoplayer ist veraltet Android

Obnovite izbrisane sistemske datoteke in mape prek obnovitvene particije

Najučinkovitejši način za obnovitev izbrisanih datotek je uporaba obnovitvene particije. Ta metoda nadomešča manjkajoče sistemske datoteke in vaše osebne podatke pusti nedotaknjene. Najprej popolnoma izklopite Mac (lučke niso prikazane in ventilatorji se ne slišijo). Vklopite Mac in hkrati držite tipki Command in R. Držite kombinacijo, dokler se ne prikaže okno macOS Utilities.

ist Roblox sicher für meinen Computer

znova namestite-macos-recovery-particijo

V meniju izberite možnost Ponovna namestitev macOS. Ne skrbite za svoje osebne datoteke - s tem načinom ne boste izbrisali trdega diska.

macos-install

Pozvani boste, da potrdite svoja dejanja. Kliknite Nadaljuj. Morali se boste strinjati z Appleovimi pogoji.

pogoji

Naslednje okno vas bo pozvalo, da izberete mesto za shranjevanje. Izberite notranji trdi disk in kliknite Namesti. Ta postopek lahko traja nekaj časa, odvisno od hitrosti notranjega trdega diska.

warum ist mein twitch stream schwarz

izberite trdi disk

Če ne morete uporabiti obnovitvene particije, je druga možnost Internet Recovery. Za več informacij sledite temu podroben vodnik o tem, kako znova namestiti macOS z uporabo Internet Recovery.

[Nazaj na kazalo]

Alternativni načini za obnovitev izbrisanih sistemskih datotek

Če ne morete znova namestiti celotnega operacijskega sistema (ali tega ne želite), obstaja več alternativnih načinov. V nekaterih redkih primerih lahko pride do napake, vendar ne boste izgubili nobenih podatkov, ne skrbite.

 • Če želite obnoviti manjkajoče ali poškodovane datoteke z varnostno kopijo Time Machine, preberite podroben vodnik. obnovitev-časovni stroj
 • Kopirajte manjkajoče ali poškodovane datoteke iz druge zaupanja vredne naprave. Upoštevajte pa, da morate biti prepričani, da se različici operacijskega sistema obeh sistemov ujemata, sicer lahko ta metoda povzroči dodatne težave.
 • Ročno kopirajte datoteke z obnovitvene particije s pomočjo terminala:
  • Izklopite računalnik in ga zaženite v način za obnovitev na podoben način (tako da med zagonom Mac držite Command in R).
  • Ko se prikaže okno macOS Utilities, v menijski vrstici na vrhu zaslona kliknite Utilities in nato izberite Terminal.
  • Ko se zažene aplikacija Terminal, z vnosom določite dejansko ime nosilca df in pritisnite Nazaj za izvedbo.
  • Kopirajte mapo / bin, povezano s trdim diskom, tako da izvedete naslednji ukaz: cp -a / bin / Volumes / ime diska ('ime diska' zamenjajte z imenom diska Mac).
  • Ko je Terminal opravil nalogo, jo zaprite in znova zaženite Mac, tako da v menijski vrstici na vrhu zaslona kliknete logotip Apple. Po izvedbi te metode morate sistem znova posodobiti.

[Nazaj na vrh]