Namizna vremenska programska oprema

Kako odstraniti programsko opremo Desktop Weather Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev Desktop Weather

Kaj je namizno vreme?

Vreme namizjaaplikacijouporabnikom omogoča spremljanje vremenskih napovedi neposredno z namizja. Nekaterim uporabnikom se ta funkcija zdi upravičena in koristna, vendar je Desktop Weather kategoriziran kot potencialno neželen program (PUP) in oglaševalska programska oprema. Glavni razlog za te negativne povezave je zavajajoča metoda trženja programske opreme, imenovana »združevanje«, ki se uporablja pri distribuciji te lažne aplikacije. Bundling omogoča razvijalcem, da brez dovoljenja uporabnikov prikrijejo namizje Weather Desk skupaj z običajno programsko opremo. Uporabniki pogosto nehote namestijo to aplikacijo z brezplačno programsko opremo, preneseno s spletnih mest za prenos brezplačnih programov. Po uspešni namestitvi namizje Vreme povzroči neželene preusmeritve brskalnika, prikazuje vsiljive spletne oglase in spremlja dejavnosti brskanja po internetu.

Programska oprema Desktop WeatherTa prevarantska aplikacija prikazuje oglase za iskanje, pojavna okna, pojavna okna in druge podobne oglase. Obstaja velika verjetnost, da se bodo nekateri od teh oglasov preusmerili na dvomljiva spletna mesta, kar bo povzročilo visoko tvegano okužbo z oglaševalsko ali zlonamerno programsko opremo. Poleg tega ta aplikacija zbira enolične identifikacijske številke, obiskana spletna mesta, iskalne poizvedbe, vnesene v iskalnike (Google, Bing, Yahoo itd.), Ogledane strani, naslove IP (za določanje geografskih lokacij uporabnikov) in druge podobne informacije. Nekatere od teh zbranih podatkov je mogoče osebno določiti, zato bi lahko namestitev aplikacij za sledenje informacij v vaš sistem povzročila resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Obstaja na stotine aplikacij, podobnih ali enakih The Desktop Weather, vključno Čarovnik za ponudbe , Cena manj , Trgovina , in Stoj . Te okužbe z oglaševalskim programom trdijo, da omogočajo nekatere funkcije in izboljšajo izkušnjo brskanja po internetu - na primer s prihrankom časa in denarja med spletnim nakupovanjem. Vendar se zavedajte, da Desktop Weather in te druge aplikacije preprosto prikazujejo vsiljive spletne oglase in zbirajo različne informacije za ustvarjanje prihodka. Priporočamo vam, da Desktop Weather takoj odstranite iz sistema.

Razvijalci Desktop Weather (ShenZhen Enode Technology co Ltd) to aplikacijo pogosto distribuirajo na spletnih mestih za prenos brezplačnih programov, kot so soft32.com, softonic.com, downloads.com in številnih drugih. Ta spletna mesta monetizirajo svoj promet in brezplačne storitve prek majhnih programov, imenovanih „odjemalci za nalaganje“, ki ponujajo namestitev programov tretjih oseb skupaj z izbrano programsko opremo. Čeprav so te aplikacije opisane kot „100% zakonite in brez virusov“, nepremišljen prenos in namestitev brezplačne programske opreme pogosto povzroči okužbo z oglaševalsko ali zlonamerno programsko opremo. Da bi se temu izognili, natančno preglejte vsak korak postopka prenosa brezplačne programske opreme in zagotovite, da niso vključene nobene aplikacije tretjih oseb. Poleg tega je treba nameščene programe namestiti z možnostmi »Po meri« ali »Napredno« - to bo razkrilo vse povezane aplikacije, navedene za namestitev, in vam omogočilo, da se odjavite. Če ste namestili Desktop Weather, vam bodo naslednja navodila za odstranitev pomagala odstraniti to programsko opremo iz vašega sistema.

Posnetek zaslona aplikacije Desktop Weather:

Oglasna aplikacija Desktop Weather

Zavajajoči namestitveni program za brezplačno programsko opremo, ki se uporablja pri namizni distribuciji oglasne programske opreme:

namizni program za namestitev vremenske programske opreme

Namestitev namestitvene programske opreme za namizno vreme:

Namizni program za namestitev vremena

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje programske opreme Desktop Weather:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev programske opreme Desktop Weather prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite Vreme namizja ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa, ki povzroča oglase Desktop Weather, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite oglasno programsko opremo Desktop Weather iz internetnih brskalnikov:

V času raziskav Desktop Weather ni namestil vtičnikov brskalnika v Internet Explorer, Google Chrome ali Mozilla Firefox, vendar je bil priložen drugi oglaševalski programski opremi. Zato vam svetujemo, da iz svojih internetnih brskalnikov odstranite vse potencialno neželene dodatke za brskalnike.

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov za namizne vremenske razmere iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje oglasov za namizje iz 2. koraka v Internet Explorerju(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov zaradi vremena na namizju, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov za namizne vremenske razmere iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov za namizne vremenske razmere iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Orodja« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov zaradi vremena na namizju, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Logotip Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasov za namizne vremenske razmere iz Mozilla Firefox 1. korak

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov za namizne vremenske razmere iz Mozilla Firefox, 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z oglasi zaradi odstranjevanja vremenskih razmer na namizju, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

So überprüfen Sie, welches Bit Ihr Computer ist

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov zaradi vremena na namizju, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave s poskusom odstranjevanja oglasov po vremenu na namizju iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o oglasih za vreme namizja ali njihovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.