Diktat v sistemu Mac ne deluje, kako ga popraviti?

Diktat v sistemu Mac ne deluje, kako ga popraviti?

Diktat in izboljšana diktacija ne delujeta v računalniku Mac, kako popraviti?

Dolga leta so se računalniki, ki jih nadzoruje glas, zdeli znanstvena fantastika in so jih videli le v filmih. Zdaj pa je Apple izdal številne funkcije, ki uporabljajo prepoznavanje glasu, vključno s Siri in Dictation. Številni uporabniki Maca so te funkcije seznanjeni in jih redno uporabljajo. Funkcija narekovanja pretvori izgovorjene besede v besedilo, medtem ko je Siri asistentka, ki posluša izgovorjene zahteve in lahko sestavlja kratka sporočila in e-pošto.

Apple je izdal izboljšano različico funkcije narekovanja, imenovano Enhanced Dictation, ki vam omogoča uporabo brez internetne povezave. Ta funkcija je postala precej priljubljena, vendar je imela tudi različne težave. Ljudje so poročali, da funkcija narekovanja ni delovala pravilno ali pa je po posodobitvi operacijskega sistema popolnoma prenehala delovati. Čeprav se te težave pojavijo po posodobitvi sistema, jih lahko odpravite na več načinov.uvod

wie man vim speichert

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Seznam hitrih nasvetov za reševanje težav z diktatom

 • Poskusite onemogočiti narekovanje in ga znova vklopite
  • Ta postopek pogosto reši težavo in ne zahteva veliko časa in znanja.
 • Poskusite izklopiti narekovanje in znova zagnati napravo. Po zagonu znova omogočite funkcijo prepoznavanja glasu.
  • Onemogočanje težave ne reši vedno, vendar lahko ponovni zagon operacijskega sistema med izklopom in ponovnim vklopom funkcije deluje.
 • Odprite Finder in v menijski vrstici na vrhu zaslona kliknite Uredi. Nato izberite Začni narekovanje. Za začetek uporabite bližnjico za narekovanje - privzeta bližnjica je dvakrat pritisnjena funkcijska tipka (Fn).
 • Preverite, ali težave povzročajo kake zagnane aplikacije.
  • Za preskus zaprite vse aktivne aplikacije in poskusite uporabiti Diktat. Če deluje, medtem ko se nobena aplikacija ne izvaja, zaženite vsako aplikacijo in v postopku odprave preizkusite funkcijo prepoznavanja glasu. Ta korak zahteva čas, vendar lahko težavo reši. Če najdete težavne aplikacije, preverite, ali so na voljo posodobitve, ali se obrnite na razvijalca aplikacije za natančnejšo rešitev.

[Nazaj na kazalo]

Osnovne rešitve za vprašanja diktata

 • Odprite sistemske nastavitve, izberite Tipkovnica in zavihek Diktat. V levi strani okna pod ikono mikrofona kliknite spustni meni in izberite Notranji ali Zunanji mikrofon namesto Samodejno. Mnogi uporabniki poročajo, da je njegov preprost korak rešil težave z narekovanjem.

  notranji mikrofon

 • Zaženite Finder in kliknite Go v menijski vrstici na zaslonu. Nato izberite Go to folder, vnesite naslednji cilj: ~ / Library / Preferences / com.apple.assistant.plist in pritisnite Go. Ko vidite določeno izbrano datoteko, jo premaknite v smetnjak in znova zaženite Mac. Ko se računalnik zažene, odprite System Preferences in izberite Keyboard. Izberite zavihek Diktat in onemogočite to funkcijo. Nato znova zaženite Mac. Ko se računalnik zažene, vklopite Diktat in preverite, ali je težava odpravljena.

  delete-asistant-plist-file

 • Počistite mapo predpomnilnika knjižnice za prepoznavanje govora s pomočjo funkcije Pojdi v mapo v Finderju. Vnesite naslednji cilj: ~ / Library / Caches / com.apple.SpeechRecognitionCore in kliknite Pojdi. Ko vidite datoteko, izbrano v oknu Finderja, jo premaknite v smetnjak.

  izbriši-mapo-prepoznavanje-mapo

 • Prenesite drug jezik. Obiščite podokno tipkovnice pod Sistemske nastavitve in izberite zavihek Diktat. Nato kliknite, da izberete jezik in izberite dodaj jezik. Nekateri uporabniki trdijo, da se s prenosom in namestitvijo drugega jezikovnega paketa njihov materni jezik ponastavi, kar je rešilo težavo.

  add-another-language

  funktioniert steam unter linux
 • Poskusite izklopiti protivirusno aplikacijo. Če uporabljate protivirusno programsko opremo, lahko funkcijo Diktacija blokirate, saj prek interneta pošilja in sprejema podatke s strežnika Apple. Izboljšan diktat nima te težave.
 • Odprite Sound pod System Preferences in izberite jeziček Input. Poskusite nastaviti vhodno glasnost na raven, višjo od srednje. Če imate še vedno težave, vklopite možnost zmanjševanja hrupa iz okolice. Če uporabljate zunanji mikrofon, na natančnejših navodilih za prilagajanje njegovih nastavitev obiščite spletno mesto proizvajalca.

  prilagodite-vnos-glasnost

 • Omogoči izboljšano diktiranje.

  omogoči-okrepi-narekuj

[Nazaj na kazalo]

Kaj je izboljšani diktat?

Izboljšana diktacija je izboljšana različica orodja za prepoznavanje govora, ki je bila izdana z OS X Mavericks različice 10.9 in je na voljo v vseh novejših različicah.

Kaj je novega v izboljšanem nareku?

Nova različica vam omogoča neprekinjeno narekovanje brez prekinitev. Vaše besede bodo prevedene v računalniku in ne poslane prek interneta, zato omrežna povezava ni potrebna. Ukaze za narekovanje lahko Mac uporabite tudi za narekovanje.

Kaj je glavna razlika med rednim in izboljšanim narekovanjem?

Redno narekovanje pošlje posnete besede in druge podatke na strežnik Apple, kjer se pretvorijo v besedilo. Če želite redno narekovati, mora biti Mac povezan z internetom - pretvorba besed v besedilo bo trajala dlje, čas govora pa bo omejen na 40 sekund naenkrat ali 30 sekund, če uporabljate OS X Yosemite ali starejšo različico . Kot je bilo že omenjeno, izboljšana različica deluje lokalno v računalniku, zato internetna povezava ni potrebna in govorni cikel ni neomejen.

[Nazaj na kazalo]

Najpogostejše metode za reševanje težav z izboljšanim diktatom

Preverite mikrofon.

Odprite sistemske nastavitve, izberite Tipkovnica in zavihek Diktat. Na levi strani okna pod ikono mikrofona kliknite spustni meni in izberite Notranji mikrofon namesto Samodejno.

notranji mikrofon

Ponastavite funkcijo prepoznavanja glasu

Odprite System Preferences in izberite Keyboard. Nato izberite zavihek Diktat. Počistite polje Enhanced Diktation in znova zaženite Mac. Ko se računalnik zažene, obiščite podokno Diktat in vklopite izboljšan diktat.

omogoči-okrepi-narekuj

Poskusite dodati jezik

Obiščite sistemske nastavitve in izberite podokno tipkovnice. Izberite zavihek Diktat in onemogočite izboljšano diktiranje. Poskusite dodati drug jezik in vklopite izboljšano narekovanje - to bi moralo prisiliti računalnik, da prenese nov jezikovni paket.

add-another-language

Ponastavite jezike narekovanja ročno

Onemogočite izboljšano narekovanje tako, da sledite zgornjim korakom. Nato odprite Finder in v menijski vrstici na vrhu zaslona kliknite Go, nato pa izberite Go To Folder. V iskalno polje vnesite naslednji cilj: / Library / Speech / Recognizers / SpeechRecognitionCoreLanguages ​​/ in kliknite Pojdi. Poiščite mapo z imenom en_US.SpeechRecognition ali podobno kot v vašem maternem jeziku. Ko izbrišete mapo z vašim jezikom, znova zaženite Mac. Ko se računalnik zažene, vklopite izboljšano narekovanje in preverite, ali se začne prenašati jezikovni paket.

izbriši-mapo-prepoznavanje-mapo

[Nazaj na kazalo]

Alternativna metoda za reševanje težav z diktatom

Uporabniki so poročali, da je ta (precej zapletena) metoda rešila težave z narekovanjem, če nobena od zgornjih metod ni delovala:

 1. Odprite sistemske nastavitve in odprite Uporabniki in skupine.
 2. Ustvarite nov začasni skrbniški račun.
 3. Znova zaženite Mac in se prijavite z novo ustvarjenim skrbniškim računom.
 4. Spremenite dovoljenja glavnega računa s skrbnika na standard, tako da počistite polje »Dovoli uporabniku, da upravlja ta računalnik«.
 5. Onemogočite starševski nadzor v glavnem računu.
 6. Spremenite dovoljenja glavnega računa nazaj na skrbnika.
 7. Znova zaženite Mac in se prijavite z glavnim skrbniškim računom.
 8. Izbrišite začasni skrbniški račun in omogočite narekovanje.

Video, ki prikazuje, kako popraviti Mac-ovo funkcijo narekovanja:

[Nazaj na vrh]

Lautsprecher das Gerät von einer anderen Anwendung verwendet wird

Zanimivi Članki

Spletna vrstica Adware

Spletna vrstica Adware

Kako odstraniti programsko opremo Web Bar - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti Heroes Of The Storm Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Email Helper App - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Ta članek obravnava dva preprosta načina za spremljanje temperature procesorja in grafičnega procesorja v ukazni vrstici Linuxa.

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Kako odstraniti Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti Ad by Pop Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Kako odstraniti dovoljenje Obvestila o spletnih mestih POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Live Protection Suite Fake Antivirus

Live Protection Suite Fake Antivirus

Kako odstraniti ponarejeni protivirusni program Live Protection Suite - vodnik za odstranitev (posodobljen)

Skype virus

Skype virus

Kako odstraniti Skype Virus - Navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije