Trojanski virus Discord

Kako odstraniti virus Discord Trojan - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vodnik za odstranjevanje virusov Discord Trojan

Kaj je Discord Trojan?

Neskladje je zakonita aplikacija Voice over Internet Protocol (VoIP), ki cilja na igralne skupnosti. Uporabnikom zagotavlja besedilno, video in avdio komunikacijo. Kiber kriminalci širijo trojanske programe, tako da jih predstavljajo kot orodje za vdiranje v Discord. Zato lahko nepošteni uporabniki, ki želijo ukrasti račune drugih, na koncu okužijo lastne sisteme.

Discord trojanska zlonamerna programska opremaKibernetski kriminalci predstavljajo virus trojanskega tipa, ki uporabnikom omogoča vdore v račune drugih ljudi. To je prevara. Pravzaprav so nepošteni uporabniki sami prevarani - Trojanec Discord beleži prijave / gesla svojih uporabnikov. Te informacije se takoj shranijo na oddaljenem strežniku, ki ga nadzirajo kiber kriminalci, ki dobijo dostop do osebnih računov, kot so PayPal, banke, družbena omrežja itd. Namen kiber kriminalcev je ustvariti čim več prihodkov in opisati tako rekoč vse ukrepe za dosego cilja. Namestitev tega trojanca lahko povzroči resne težave z zasebnostjo (kraja identitete) in znatno finančno izgubo (prek spletnih nakupov, denarnih nakazil itd.). Če ste pred kratkim prenesli in odprli vrsto orodja za vdiranje Discord, obstaja velika verjetnost, da je vaš sistem okužen. V tem primeru morate sistem takoj pregledati z ugledno zbirko protivirusnih / vohunskih programov in odpraviti vse grožnje. Poleg tega morate spremeniti gesla za vse račune.

Povzetek grožnje:
Ime Discord trojanska zlonamerna programska oprema
Vrsta grožnje Trojan, virus za krajo gesla, bančništvo z zlonamerno programsko opremo, vohunska programska oprema
Simptomi Trojanci so zasnovani tako, da prikradeno vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho, zato na okuženem računalniku niso jasno vidni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, razpoke programske opreme.
Škoda Ukradeni bančni podatki, gesla, kraja identitete, računalnik žrtve, dodan v botnet.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Internet je poln trojanskih virusov, ki so vsi skoraj enaki. Seznam primerov vključuje (vendar ni omejen na) Poni , Vohun.Delf , FormBook , Adwind , in LokiBot . Za razliko od trojanca Discord pa ti trojanci niso predstavljeni kot vrsta programske opreme. Razvijalci jih razširjajo z uporabo e-poštnih kampanj (zlonamerne priloge). Večina trojanskih programov je namenjenih tudi zbiranju osebnih podatkov, nekateri pa se uporabljajo za distribucijo drugih virusov, kot je npr ransomware . V vsakem primeru virusi trojanskega tipa močno ogrožajo vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu.

Kako je Discord Trojan prodrl v moj računalnik?

Da bi razširili trojanski program Discord, kiber kriminalci skušajo uporabnike zvabiti, da verjamejo, da gre za orodje za vdiranje Discord. Zato lahko uporabniki z njihovo uporabo okužijo lastne sisteme. To je precej nenavaden način za distribucijo trojanskih programov - večina se distribuira z neželeno e-poštno kampanjo. Kriminalci pošljejo na tisoče e-poštnih sporočil, ki vsebujejo zlonamerne priloge. Ko se te datoteke enkrat odprejo, izvajajo ukaze, ki prikrito prenašajo in namestijo trojanske programe. Trojanci se lahko distribuirajo tudi z lažnimi posodobitvami / namestitvenimi programi in neuradnimi viri za prenos (peer-to-peer [P2P] omrežja, brezplačna spletna mesta za prenos, spletna mesta z brezplačnim gostovanjem datotek itd.) Lažni posodobitelji / namestitelji okužijo sistem z izkoriščanjem zastarelih napak programske opreme / napake ali preprosto nalaganje in namestitev zlonamerne programske opreme namesto posodobitev. Viri za prenos / namestitev tretjih oseb predstavljajo zlonamerno programsko opremo kot zakonito in uporabno programsko opremo - na ta način jo mnogi uporabniki naložijo in namestijo.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Pomanjkanje znanja in neprevidno vedenje sta glavna razloga za računalniške okužbe. Ključ varnosti je previdnost. Zato bodite pozorni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi programske opreme. Dvakrat premislite, preden odprete priloge e-pošte. Ne odpirajte datotek, ki se zdijo nepomembne ali so bile prejete s sumljivih / neprepoznavnih e-poštnih naslovov. Poleg tega izberite le programsko opremo, ki je zakonita. Priporočamo, da programe prenašate samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos. Enako velja za posodobitve programske opreme. Pomembno je, da so nameščene aplikacije sproti posodobljene, vendar je to treba doseči z implementiranimi funkcijami ali orodji, ki jih nudi samo uradni razvijalec. Najpomembnejša je tudi namestitev in izvajanje ugledne programske opreme za protivirusno / vohunsko programsko opremo. Če sumite, da je vaš računalnik okužen s programom Discord Trojan, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranjevanje infiltrirane zlonamerne programske opreme.

Trojanski postopek Discord v upravitelju opravil sistema Windows:

Trojanec Discord v upravitelju opravil sistema Windows

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - običajno je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

add-apt-repository

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, na primer z upraviteljem opravil, in prepoznali sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslon z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z mreženjem':

Wie man einen Pornovirus loswird

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite 'Options' in počistite možnosti 'Hide Empty Locations' in 'Hide Windows Entries'. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite 'Delete'.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Sledite tem korakom in odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da kasneje poskusite odstraniti zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v vašem računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .