Ne zaupajte ponarejenim e-poštnim sporočilom »Preveri Microsoftov račun«

Kako odstraniti Preverjanje Microsoftovega računa Email Prevara - vodnik za odstranjevanje virusov

Vodnik za odstranjevanje prevar po e-pošti »Preveri Microsoftov račun«

Kaj je ponarejeno e-poštno sporočilo »Preveri Microsoftov račun«?

„Preveri Microsoftov račun“ se nanaša na e-poštno akcijo z neželeno pošto. Izraz „neželena akcija“ opredeljuje množično operacijo, v kateri je poslanih na tisoče zavajajočih / prevarantskih pisem. E-poštna sporočila »Preveri Microsoftov račun« so prikrita kot obvestila družbe Microsoft Corporation o potrebnem preverjanju Microsoftovega računa - tako da manjkajo, kateri prejemniki tvegajo, da bodo izbrisani. Poudariti je treba, da ta prevara pisma nikakor niso povezana z dejansko korporacijo Microsoft. Namen omenjenih lažnih obvestil je pridobiti poverilnice za prijavo v Microsoftov račun (tj. Uporabniška imena in gesla) prek spletnega mesta z lažnim predstavljanjem.

Preverite Microsoftovo akcijo z e-poštno poštoE-poštna sporočila o prevari »Preveri Microsoftov račun« (zadeva / naslov »Posodobitev računa!« Se lahko razlikujejo) so predstavljena kot končno obvestilo o prihajajoči blokadi dohodnih e-poštnih sporočil uporabnikov. Razlog za ponarejena pisma je domnevno preskočeno preverjanje Microsoftovega računa. Prejemnike opozarjajo, da bodo računi v naslednjih urah verjetno izbrisani iz Microsoftovih zbirk podatkov.

Gumb »Preveri zdaj« v e-poštnih sporočilih preusmeri na spletno mesto z lažnim predstavljanjem, ki je predstavljeno kot stran za prijavo v Microsoftov račun. Kljub svojemu zakonitemu videzu je spletna stran ponarejena in njen namen je beleženje vseh informacij, ki so ji posredovane (tj. Vtipkane). To spletno mesto cilja na poverilnice za prijavo v Microsoftov račun in druge informacije, povezane z njim (npr. E-poštna sporočila, telefonske številke, uporabniška imena Skype itd.). Z vnosom kakršnih koli informacij na lažne spletne strani jih uporabniki nenamerno izpostavijo prevarantom. Če povzamemo, zaupanje v pisma »Preveri Microsoftov račun« ali druga prevara e-poštna sporočila lahko povzroči krajo računa, okužbe sistema, resne težave z zasebnostjo, finančne izgube in celo krajo identitete. Če so se že poskusili prijaviti prek spletnega mesta z lažnim predstavljanjem, priporočamo, da spremenite gesla za morebitno ogrožene račune. Priporočljivo je tudi, da se obrnete na uradno podporo takšnih računov.

Povzetek grožnje:
Ime Preverite elektronsko pošto z Microsoftovim računom
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije
Ponarejena trditev E-poštna sporočila prevara obveščajo prejemnike, da morajo preveriti svoje Microsoftove račune.
Preobleka Microsoft Corporation
Simptomi Nepooblaščeni spletni nakupi, spremenjena gesla za spletni račun, kraja identitete, nezakonit dostop do računalnika.
Metode distribucije Zavajajoča e-poštna sporočila, prevarantski spletni pojavni oglasi, tehnike zastrupitve z iskalniki, napačno črkovane domene.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

' Napaka pri sinhronizaciji e-pošte ',' Prevara po e-pošti Coinbase ',' Banco Montepio 'in' eBay prevara po e-pošti 'je nekaj primerov drugih lažnih oglaševalskih akcij. Zavajajoča / prevaranska e-poštna sporočila so običajno predstavljena kot „pomembna“, „nujna“, „prednostna“ in podobna, morda so celo prikrita kot pošta zakonitih korporacij, podjetij, ustanov, organizacij, ponudnikov storitev in drugih subjektov. Takšna e-poštna sporočila se poleg lažnega predstavljanja uporabljajo tudi za druge prevare in zlonamerno programsko opremo (npr. trojanski , ransomware itd.) širjenje. Zaradi relativne razširjenosti neželene pošte je zelo priporočljiva previdnost pri dohodnih e-poštnih sporočilih.

WLAN hat keine gültige IP-Konfiguration

Kako kampanje z neželeno pošto okužijo računalnike?

Kampanje z neželeno pošto okužijo sisteme z virulentnimi datotekami, ki se prek njih distribuirajo. Te datoteke lahko priložite e-poštnim sporočilom in / ali črke lahko vsebujejo povezave za prenos zlonamerne vsebine. Nalezljive datoteke so lahko v različnih oblikah, npr. arhivi (RAR, ZIP itd.), izvršljive datoteke (.exe, .run itd.), dokumenti Microsoft Office in PDF, JavaScript itd. Ko se te datoteke zaženejo, zaženejo ali kako drugače odprejo - sproži se prenos / namestitev zlonamerne programske opreme. Dokumenti Microsoft Office na primer povzročajo okužbe z izvajanjem zlonamernih makro ukazov. V različicah Microsoft Office, izdanih pred letom 2010, se makri izvedejo takoj, ko se dokument odpre. Kasnejše različice imajo način 'Protected View', ki preprečuje samodejno izvajanje makro ukazov. Namesto tega uporabnike prosimo, da jih omogočijo (tj. Da omogočijo urejanje / vsebino), zato je mogoče postopke okužbe začeti le z ročnim omogočanjem ukazov makra.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Da bi se izognili širjenju zlonamerne programske opreme prek neželene pošte, se izrecno odsvetuje odpiranje sumljivih in / ali nepomembnih e-poštnih sporočil - zlasti kakršnih koli prilog ali povezav, ki so v njih. Poleg tega je priporočljivo uporabljati različice Microsoft Office, izdane po letu 2010. Druge priljubljene metode distribucije zlonamerne programske opreme vključujejo: nezanesljive kanale za prenos (npr. Neuradna in brezplačna spletna mesta za gostovanje datotek, omrežja za izmenjavo med enakovrednimi uporabniki in druge prenosnike tretjih oseb), nezakonite orodja za aktivacijo ('cracking') in lažni posodobitelji. Zato je pomembno, da vedno uporabljate uradne / preverjene vire za prenos ter aktivirate in posodabljate programe z orodji / funkcijami, ki jih zagotavljajo zakoniti razvijalci. Za zagotovitev varnosti naprav in uporabnikov je ključnega pomena namestitev in posodobitev zanesljive protivirusne / protivohunske programske opreme. To programsko opremo je treba uporabljati za redno pregledovanje sistema in za odstranjevanje zaznanih groženj in težav. Če ste že odprli zlonamerne priloge, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranjevanje infiltrirane zlonamerne programske opreme.

Besedilo je predstavljeno v ponarejenem e-poštnem pismu »Preveri Microsoftov račun«:

Zadeva: Posodobitev računa!

Microsoft

Spoštovani uporabnik Microsofta

Nazadnje smo vas obvestili, da bomo v vašem računu prenehali obdelovati dohodna e-poštna sporočila, ker niste mogli preveriti svojega Microsoftovega računa, kar bi lahko v naslednjih nekaj urah privedlo do trajnega brisanja vašega računa iz naše zbirke podatkov.

Vzemite si minuto, da izpolnite spodnje preverjanje e-pošte

Potrdi zdaj

Pomembno obvestilo - Če težava ne bo odpravljena, bo odklop računa potekal danes ob 12:00.

Microsoft spoštuje vašo zasebnost. Za več informacij preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Microsoft Corporation
Ena Microsoftova pot
Redmond, WA 98052

Posnetek zaslona strani, gumb »Preveri zdaj« v prevarah preusmeri na:

Preverite lažno predstavljanje z Microsoftovim računom na strani 1

Posnetek zaslona spletnega mesta z lažnim predstavljanjem, ki ga je prejšnja stran preusmerila na:

Preverite lažno predstavljanje z Microsoftovim računom na strani 2

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - običajno je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

mac sudo apt-get Befehl nicht gefunden

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in prepoznali sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Die Yahoo-Startseite wird nach der Deinstallation weiterhin angezeigt

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslon z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z mreženjem':

Meine Stimme schneidet immer wieder bei Zwietracht ab

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Možnosti« in počistite možnosti »Skrij prazne lokacije« in »Skrij vnose v sistemu Windows«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite 'Delete'.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Sledite tem korakom in odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da kasneje poskusite odstraniti zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v vašem računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Zanimivi Članki

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

Za igranje najboljših iger v sistemu Linux vam ni treba porabiti denarja. Sestavili smo seznam čudovitih brezplačnih iger za Linux, tako da lahko uživate v igrah v sistemu Linux, ne da bi skrbeli za denarnico. Zdaj si oglejte najboljše brezplačne igre Linux!

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

E-poštni virus AT&T

E-poštni virus AT&T

Kako odstraniti virus AT&T Email - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Gwx.exe virus

Gwx.exe virus

Kako odstraniti virus Gwx.exe - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Orodna vrstica WeatherBlink

Orodna vrstica WeatherBlink

Kako se znebiti orodne vrstice WeatherBlink - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Kako odstraniti virus Supreme Email Email - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako se znebiti orodne vrstice InboxAce - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako odstraniti oglase Android-recaptcha.info - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?


Kategorije