Ne zaupajte prevarantom, ki stojijo za prevaro Združenih narodov s spletnim loto

Kako odstraniti spletno loto z United Lotto - vodnik za odstranjevanje virusov

Vodnik Združenih narodov za spletno loto o odstranjevanju prevar po e-pošti

Kaj je 'spletna prevara Združenih narodov po e-pošti'?

Kot večina prevar na loteriji je tudi ta namenjena prejemnikom, da verjamejo, da so na loteriji dobili veliko vsoto denarja. Običajno prevaranti, ki stojijo za takšnimi prevarami, poskušajo pridobiti denar od nič hudega slutečih prejemnikov, tako da od njih zahtevajo plačilo stroškov obdelave ali stroškov prenosa. Svoje prevare ponavadi prikrijejo v e-pošto legitimnih organizacij in podjetij. Ta posebna prevara je prikrita kot pismo Združenih narodov. Vendar dejanska organizacija Združenih narodov s to prevaro nima nič skupnega.

Spletna loto Združenih narodov o prevarah po e-poštiPrevaranti, ki stojijo za tem e-poštnim sporočilom, poskušajo prejemnike pretentati, da verjamejo, da je bil njihov e-poštni naslov naključno izbran kot zmagovalec vsote 10.000.000 USD. Prevaranti skušajo od prejemnikov pridobiti osebne podatke, kot so polno ime, e-poštni naslov, poklic, telefonska številka, država, tako da prosijo, da na e-pošto odgovorijo z zgoraj omenjenimi podrobnostmi. Zelo verjetno je, da po odgovoru prevaranti, ki stojijo za tem e-poštnim sporočilom, zahtevajo plačilo določenega zneska denarja, domnevno transakcijo ali provizijo za obdelavo, ali poskušajo denar od nič hudega slutečih prejemnikov pridobiti na kak drug način. Na tak ali drugačen način je treba ta in druga podobna e-poštna sporočila prezreti. Omeniti velja, da lahko takšna e-poštna sporočila vsebujejo povezave do ponarejenih, zavajajočih spletnih mest, kjer obiskovalci zahtevajo, da navedejo tudi občutljive podatke, kot so podatki o kreditni kartici, poverilnice za prijavo itd.

Povzetek grožnje:
Ime Prevara po e-pošti Združenih narodov na spletu
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije
Ponarejena trditev Prejemnik ima pravico zahtevati vsoto 10.000.000 USD
Preobleka Pismo Združenih narodov
Simptomi Nepooblaščeni spletni nakupi, spremenjena gesla za spletni račun, kraja identitete, nezakonit dostop do računalnika.
Metode distribucije Zavajajoča e-poštna sporočila, prevarantski spletni pojavni oglasi, tehnike zastrupitve z iskalniki, napačno črkovane domene.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Nekaj ​​primerov drugih elektronskih prevar je: USAA Email Prevara ',' Vaša Microsoftova naročnina je potekla po elektronski pošti 'in' Vdrli ste! Prevara po e-pošti '. Kot smo že omenili v prejšnjih odstavkih, večina primerov prevarantov, ki stojijo za njimi, poskuša prevara prejemnike, da jim izplačajo denar in / ali zagotovijo osebne, občutljive podatke, ki bi jih lahko zlorabili v zlonamerne namene. Čeprav obstajajo kiber kriminalci, ki uporabljajo e-pošto kot orodje za distribucijo zlonamerne programske opreme, je nekaj primerov zlonamernih programov, ki se (ali so bili) distribuirani prek malspam-a, Agent Tesla , Ursnif , Dridex in LokiBot .

Kako kampanje z neželeno pošto okužijo računalnike?

Običajno se prejemniki prevarajo pri namestitvi zlonamerne programske opreme prek malspam-a, ko zaženejo zlonamerno datoteko, ki je bila priložena e-poštnemu sporočilu ali prenesena prek povezave v njem. V večini primerov kiber kriminalci pošljejo e-pošto z zlonamernimi datotekami PDF, dokumenti Microsoft Office, datotekami JavaScript, izvršljivimi datotekami (na primer .exe) ali arhivskimi datotekami (kot so ZIP, RAR). Ko uporabniki odprejo katero koli od teh datotek, okužijo svoje računalnike z zlonamerno programsko opremo. Omeniti velja, da uporabniki zlonamerno programsko opremo namestijo prek dokumentov MS Office le, če v njih omogočijo ukaze makrov (urejanje / vsebina). Če pa zlonamerne dokumente odprejo z različicami MS Office, ki so bile izdane pred letom 2010, potem zlonamerno programsko opremo namestijo samodejno. Starejše različice ne vključujejo načina 'Protected View', ki naj bi preprečil nameščanje zlonamerne programske opreme zlonamernim dokumentom.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Nepomembnih e-poštnih sporočil, ki imajo priloge, povezave za prenos nekaterih datotek v njih in so prejeta z neznanih, sumljivih naslovov, ne bi smeli zaupati. Priporočljivo je, da datoteke in / ali povezave v e-poštnih sporočilih odprete le, če ni razloga za sum, da morda ni varno. Poleg tega toplo priporočamo, da programske opreme ne prenašate prek prenosnikov tretjih oseb, omrežij Peer-to-Peer (npr. Hudourniški odjemalci, eMule) z neuradnih strani, strani za prenos brezplačnih programov, brezplačnih spletnih mest za gostovanje datotek itd. Ali pa jih nameščate prek tretjih oseb monterji. Datoteke in programe je treba prenesti z uradnih, zanesljivih spletnih mest in prek neposrednih povezav za prenos. Vsako nameščeno programsko opremo je treba aktivirati in / ali posodobiti z orodji, ki jih nudijo njeni uradni razvijalci. Druga (neuradna, neodvisna) orodja niso vredna zaupanja - lahko so zasnovana za distribucijo zlonamerne programske opreme. Poleg tega ni zakonito uporabljati neuradnega aktiviranja za aktiviranje licenčne programske opreme ali uporabljati namestitvenih programov za piratsko programsko opremo. Priporočljivo je tudi, da redno skenirate računalnik z ugledno protivirusno ali protivohunsko programsko opremo in vedno posodabljate to programsko opremo za računalniško varnost. Če ste že odprli zlonamerne priloge, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranjevanje infiltrirane zlonamerne programske opreme.

Videz elektronskega e-poštnega sporočila o spletnem lotu Združenih narodov (GIF):

nastop spletnega žreba Združenih narodov po e-pošti

Besedilo, predstavljeno v e-poštnem sporočilu o prevarah spletnega lota Združenih narodov:

Zadeva: Čestitke ********** !!!!


ORGANIZACIJA ZDRUŽENIH NARODOV
405 vzhodna 42. ulica
New York, NY, 10017, ZDA
Telefon: + 1-718-690-9782


Program za ublažitev revščine.

Pozor: imetnik e-poštnega računa (**********)

Čestitke !! Čestitke !!

Ali ste pravi lastnik tega e-poštnega sporočila **********? Če je odgovor pritrdilen, bodite veseli tega dne, saj je izšel žreb brezplačnih vstopnic Združenih narodov in e-poštnih naslovov 1., podeljene promocijske nagrade Novermber 2020, z veseljem pa vas obveščamo, da je prišel vaš e-poštni naslov iz prve kategorije in vam omogoča, da zahtevate vsoto 10.000.000,00 USD.

Gre za promocijski program za spodbujanje uporabe Microsoftovih in internetnih programov. Vaš spletni naslov je bil vnesen za spletno žrebanje te brezplačne številke vozovnice: B55607545 6152 z referenčno številko UN / JA2C110P5 in serijsko številko UN5365 / 3, serijska številka XA87-2PY, izžrebane srečne številke: 04-09-20-22-29 -38 - Bonus 06
To vam je nato prineslo na loteriji v 1. kategoriji, tj. Se ujema s 6 srečnimi številkami in plus bonus številko.

Zato ste bili dodeljeni, da zahtevate skupni znesek 10.000.000,00 USD (deset milijonov ameriških dolarjev) v gotovini, ki se knjiži v evidenco UNPC / 9080144308/05. To izhaja iz skupne denarne nagrade v višini 181 250 000,00 USD, deljene med 1691 z (2) srečnimi zmagovalci v kategoriji 1..

Ta promocija je bila sestavljena na podlagi e-poštnega naslova kot ključna identifikacija za nastavitev spletnih računov. Vsi veljavni e-poštni naslovi v World Wide Web Draw, ki so bili uporabljeni / udeleženci za spletno promocijsko različico e-pošte, so bili naključno izbrani z računalniškim glasovanjem iz globalnega spletnega sodelovanja z internetnimi podjetji, kot so eBay, paypal, liberty reserve in Google, ki so prav tako zgradili svoje sisteme in svojo identiteto za registracijo članstva temeljili na e-poštnih naslovih, ki podpirajo ta računalniški sistem žrebanja, in sicer z ekstrahiranimi e-poštnimi naslovi več kot 100.000 sindikatov, združenj in korporacij ter povezanih članov na spletno stran Nacionalne loterije in njihovih oglaševalcev, navedenih na spletu. Ta spletna promocija poteka prek navideznega glasovanja in se izvaja dvakrat letno.

Prosimo, upoštevajte, da imate srečno karto in številko vozovnice v predstavništvu afriške knjižice v Johannesburgu v Južni Afriki, kot je navedeno v vašem kuponu za igranje glasovnic. Glede na to bi vam njihov oddelek za plačila izpustil 10.000.000,00 USD.

Nujno priskrbite naslednje informacije:
1. Polno ime: 2. E-poštni naslov: 3. Starost: 4. Zasedba: 5. Referenčna številka / številka vstopnice: 6. Telefonska številka: 7. Država: 8. Datum žrebanja

Takoj se obrnite na naše zaupne agente, tako da odgovorite na to e-poštno sporočilo in začnete s sproščanjem nagrade na loteriji, tako da navedete podrobnosti spodaj.

Kontaktna oseba: g. Mathew Paul Actron


Lep pozdrav
Prof. Mussa Juma Assad
Predsednik revizijskega odbora Združenih narodov Copyright (c) 1994-2012 The UN Lottery International Promotion Inc.
Vse pravice pridržane. Pogoji storitve - smernice 77635 476378 255667460.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - običajno je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in prepoznali sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslon z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z mreženjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Možnosti« in počistite možnosti »Skrij prazne lokacije« in »Skrij vnose v sistemu Windows«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite 'Delete'.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

zip-Datei unter Linux

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Sledite tem korakom in odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v vašem računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Zanimivi Članki

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Kako odstraniti Ads by Social2Search [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Ghost Ransomware

Ghost Ransomware

Kako odstraniti Ghost Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Virus FormBook

Virus FormBook

Kako odstraniti virus FormBook - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Kako odstraniti neželeno aplikacijo Nero TuneItUp - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti SUMMON Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Google je v svojem dogodku za razvijalce Keynote I/O napovedal podporo za aplikacije za Linux za Chromebooke. Ljudje, ki uporabljajo Chromebooke, bodo kmalu lahko v svojih sistemih zagnali aplikacije za Linux. Preberite več o tem.

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Kako odstraniti vaš nakup BTC se je začel e-poštni virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vaš trdi disk bo izbrisan

Vaš trdi disk bo izbrisan

Kako odstraniti trdi disk bo izbrisana prevara - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Kako odstraniti Thepiratebay.org Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije