Ne zaupajte SMS-u 'Prenos gotovine v aplikaciji čaka na potrditev'

Kako se znebiti Cash-App-Transfer čaka na potrditev Prevara z lažnim predstavljanjem (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti prevaro 'Cash-App-Transfer čaka na potrditev' iz Mac?

Kaj je prevara 'Cash-App-Transfer čaka na vašo potrditev'?

„Prenos gotovine-aplikacije čaka na vašo potrditev“ (znan tudi kot „CashAppTransfer čaka na vašo potrditev“) je phishing prevara . Ta shema se promovira prek sporočil SMS. Ta zavajajoča besedilna sporočila trdijo, da je treba potrditi prenos denarja. Sporočila vsebujejo URL-je spletnega mesta z lažnim predstavljanjem. Spletna mesta z lažnim predstavljanjem, ki jih potiskajo take prevare, običajno ciljajo na bančne podatke in osebne podatke.

Cash-App-Transfer čaka na potrditveno lažno predstavljanjeV času raziskave sta obstajali dve praktično enaki različici prevare s sporočili SMS 'Cash-App-Transfer' ('CashAppTransfer'). V besedilnih sporočilih je navedeno, da transakcija v višini 750 USD čaka na potrditev. Povezave, predstavljene v teh SMS sporočilih, vodijo do lažnih spletnih mest. Kot je bilo omenjeno v uvodu, spletna mesta, ki jih promovira tovrstna prevara - običajno ciljajo na poverilnice za prijavo (tj. ID-je, uporabniška imena in gesla) digitalnih denarnic in bančnih računov. Prav tako lahko od uporabnikov zahtevajo, da predložijo svoje osebne podatke, npr. imena, priimki, naslovi, elektronska pošta, telefonske številke, bančni računi in / ali podatki o kreditni kartici. Če povzamemo, zaupanje v prevaro »Cash-App-Transfer čaka na vašo potrditev« lahko povzroči finančno izgubo, resne težave z zasebnostjo in celo krajo identitete.

Internet je bogat s spletnimi mesti z lažnim predstavljanjem in drugimi prevarami. Do njih redko dostopajo namerno. Večina teh spletnih strani vstopa prek napačno vpisanih URL-jev, preusmeritev, ki jih povzročajo vsiljivi oglasi ali PUA-ji (potencialno neželene aplikacije). Te aplikacije ne potrebujejo izrecnega dovoljenja uporabnika za namestitev v svoje naprave. PUA imajo lahko različne sposobnosti. Lahko prisilno odprejo prodajno usmerjena / promocijska, prevarantska, ogrožena, zavajajoča / prevara in zlonamerna spletna mesta. Adware-type PUA-ji ponujajo pojavna okna, pasice, kupone in druge vsiljive oglase. Ko jih kliknete, lahko preusmerijo na nezanesljiva / nevarna spletna mesta in lahko celo prikrijejo prenos / namestitev programske opreme (npr. PUA). Druga vrsta PUA se imenuje ugrabitelj brskalnika - spreminja nastavitve brskalnika in omejuje / zavrača dostop do njih - z namenom promocije lažnih iskalnikov. Promovirani spletni iskalci so le redko sposobni zagotoviti rezultate iskanja, zato preusmerijo na Google , Yahoo , Bing in drugih pristnih iskalnikih. Še več, večina PUA-jev vohuni za brskanjem uporabnikov. Informacije, ki nas zanimajo, vključujejo: zgodovino brskanja in iskalnikov, naslove IP, geolokacije in druge osebne podatke. Če povzamemo, lahko prisotnost neželene programske opreme na napravah povzroči okužbe sistema, finančne izgube, resne težave z zasebnostjo in celo krajo identitete. Da bi zagotovili varnost naprav in uporabnikov, je ključnega pomena, da nemudoma odstranite vse sumljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika.

Povzetek grožnje:
Ime Prevara z lažnim predstavljanjem „CashAppTransfer do vaše potrditve“
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, zlonamerna programska oprema za Mac, virus Mac
Lažna trditev Prevara trdi, da čaka potrditev denarnega nakazila
Sorodne domene promotionsonlineusa [.] com
Imena zaznavanja Razsodba Comodo Valkyrie (lažno predstavljanje), CRDF (zlonamerno), Forcepoint ThreatSeeker (sumljivo), celoten seznam ( VirusTotal )
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši od običajnega, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

' Čestitamo! Uporabnik Netflixa! ',' Program Apple Rewards ',' Vaš iPhone je bil najden ',' Zmagovalci novega iPhone 11 Pro 'je nekaj primerov drugih phishing prevar. Priljubljeni modeli prevar vključujejo (vendar niso omejeni na): opozorila, da je naprava okužena ali ogrožena, opozorila, da je bistven programski izdelek zastarel ali manjka, obdarovanja nagrad in žrebanja, neverjetne ponudbe itd. Ne glede na to, kaj prevare trdijo, obljubljajo, zahtevajo ali zahtevajo, je končni cilj enak - ustvariti prihodek za prevarante / kiber kriminalce, ki stojijo za njimi.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

PUA se distribuirajo prek nastavitev za prenos / namestitev drugih izdelkov. Ta lažna marketinška tehnika pakiranja običajne programske opreme z neželenimi ali zlonamernimi dodatki se imenuje »združevanje«. Hitri postopki prenosa / namestitve (npr. Prezrti izrazi, preskočeni koraki, uporabljene prednastavitve itd.) - povečajo tveganje nenamernega dovoljenja združene vsebine v sistem. Izbrani PUA imajo „uradne“ promocijske / prodajne strani, ki jih pogosto promovirajo zavajajoče / goljufive. Po kliku lahko vsiljivi oglasi izvajajo skripte za prenos / namestitev PUA-jev brez soglasja uporabnika.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Pred prenosom / namestitvijo in / ali nakupom je priporočljivo raziskati izdelke. Vse prenose je treba vedno opraviti iz uradnih in preverjenih virov. Ker nezanesljivi kanali za prenos, npr. neuradna in brezplačna spletna mesta za gostovanje datotek, omrežja za enakovredno izmenjavo in drugi prenosniki tretjih oseb - običajno ponujajo paketno vsebino. Pri prenosu / namestitvi je pomembno, da preberete izraze, preučite vse razpoložljive možnosti, uporabite nastavitve »Po meri« ali »Napredno« in onemogočite dodatne aplikacije, orodja, funkcije itd. Pri brskanju priporočamo previdnost. Vsiljivi oglasi se zdijo zakoniti, vendar preusmerjajo na različna vprašljiva spletna mesta (npr. Igre na srečo, pornografija, zmenki za odrasle itd.). V primeru naleta s takšnimi oglasi in / ali preusmeritvami morajo uporabniki pregledati svoje naprave in takoj odstraniti vse sumljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Videz besedilnega sporočila prevare 'Cash-App-Transfer čaka na potrditev':

Cash-App-Transfer čaka na potrditveno SMS prevaro 1

Besedilo, predstavljeno v tem sporočilu:

$ 750 Cash-App-Transfer čaka na vašo potrditev [URL] [random_string]

Videz druge različice besedilnega sporočila prevare 'Cash-App-Transfer čaka na potrditev':

Cash-App-Transfer čaka na vašo potrditveno prevaro SMS 2

Besedilo, predstavljeno v tem sporočilu:

750USD CashAppTransfer čaka na vašo potrditev [URL] [random_string]

Če želite omogočiti blokiranje pojavnih oken, lažna opozorila na spletnih mestih in odstraniti podatke brskanja po spletu v mobilnih napravah Apple, sledite tem korakom:

Najprej pojdite na ' Nastavitve 'in se nato pomaknite navzdol, da poiščete in tapnete' Safari '.

odstranite pojavna okna in počistite predpomnilnik 1. korak

Preverite, ali je 'Blokiraj pojavna okna 'in' Opozorilo o goljufivih spletnih mestih 'preklopniki so omogočeni. Če ne, jih takoj omogočite. Nato se pomaknite navzdol in tapnite 'Napredno '.

onemogočite pojavna okna in počistite predpomnilnik 2. korak

Dotaknite se Podatki o spletnem mestu ' in potem ' Odstrani vse podatke spletnega mesta '.

onemogočite pojavna okna in počistite predpomnilnik 3. korak

Ubuntu listet installierte Pakete auf

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite datoteke in mape z lažnim predstavljanjem „cashapptransfer do vaše potrditve“:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Odstranjevanje prevare z lažnim predstavljanjem »CashAppTransfer do vaše potrditve«:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve Safari, povezane z lažnim predstavljanjem, „cashapptransfer do vaše potrditve“:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane z lažnim predstavljanjem, „cashapptransfer do vaše potrditve“:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke za Google Chrome, povezane z lažnim predstavljanjem, „cashapptransfer do vaše potrditve“:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti vašega Mac-a, okuženega s 4 virusi POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti Bboo Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

TV Chrome Adware

TV Chrome Adware

Kako odstraniti TV Chrome Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Ali se WiFi ne poveže kljub pravilnemu geslu v Ubuntu in Linux Mint? Tukaj je opisano, kako to popraviti.

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Kako odstraniti Mailto (NetWalker) Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako se znebiti ActivityElement Adware (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije