Ne zaupajte prevari »Profil IOS VPN«

Kako se znebiti prevare POP-UP za profil IOS VPN (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti preusmeritve na spletna mesta, ki izvajajo prevaro »Profil IOS VPN« iz računalnikov Mac

Kaj je 'IOS VPN profil'?

„Profil IOS VPN“ je prevara na zavajajočih spletnih mestih. Ta shema trdi, da internetne povezave uporabnikov morda niso varne, in jim svetuje, naj prenesejo / namestijo promovirano aplikacijo VPN. Programska oprema, podprta s takšno dvomljivo taktiko, je običajno nefunkcionalna, nezaupljiva ali celo zlonamerna. Nekatera spletna mesta, ki prikazujejo to ponarejeno napako, so dostavljena prek Storitev Amazon CloudFront . Ljudje lahko do teh spletnih strani dostopajo tudi prek preusmeritev, ki jih povzročajo vsiljivi oglasi ali potencialno neželene aplikacije (PUA), ki so že nameščene v sistemu.

Prevara profila IOS VPNPrevara „Profil IOS VPN“ prikaže pojavno okno z navodili uporabnikom, da obiščejo AppStore. Na strani v ozadju je navedeno, da internetna povezava morda ni zaščitena. Če promovirane aplikacije VPN ne namestijo, domnevno tvegajo izgubo podatkov (npr. Seznami stikov, fotografije in druge osebne datoteke). Da bi se izognili tem težavam, uporabnike pozivamo, da kliknejo gumb 'Prenesi in namesti' in prenesejo / namestijo aplikacijo. Za 24-urno zaščito podatkov morajo uporabljati VPN, ko se povežejo z javnim Wi-Fi, vendar je programska oprema, ki se promovira na ta način, pogosto dvomljiva (npr. Ne more izvajati obljubljenih zmogljivosti) in ima lahko različne nevarne ali zlonamerne funkcije. Adware , ugrabitelji brskalnikov in drugih PUA-jev ter Trojanci , ransomware in druge zlonamerne programe pogosto promovirajo takšne prevare. Zato vam svetujemo, da raziščete vso programsko opremo in jo prenesete samo iz uradnih kanalov.

PUA-ji lahko na silo odpirajo zavajajoče / prevare, nezaupljive, prevarantske, ogrožene in zlonamerne spletne strani, lahko pa imajo tudi druge funkcije. Ponujajo lahko pojavna okna, pasice, kupone, ankete in druge vsiljive oglase. Poleg tega, ko se ti oglasi kliknejo, preusmerijo na podobno nevarna spletna mesta in lahko izvajajo skripte, namenjene prikritemu prenosu / namestitvi neumne programske opreme (npr. PUA). Druge vrste PUA lahko ugrabijo brskalnike s spreminjanjem in omejevanjem / zavrnitvijo dostopa do njihovih nastavitev - to je za promocijo lažnih iskalnikov. Poleg tega večina PUA sledi podatkom. Lahko beležijo dejavnosti brskanja (zgodovine brskanja in iskalnikov) in zbirajo osebne podatke (naslovi IP, geolokacije in druge podrobnosti). Zbrani podatki se pogosto delijo s tretjimi osebami, ki jih želijo zlorabiti zaradi finančne koristi - po možnosti z zlorabo. Če povzamemo, lahko prisotnost PUA v sistemih povzroči različne infiltracije in okužbe, finančno izgubo, resne težave z zasebnostjo in celo krajo identitete. Da zagotovite varnost naprav in uporabnikov, nemudoma odstranite vse sumljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika.

Povzetek grožnje:
Ime Pojavno okno profila IOS VPN
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, zlonamerna programska oprema za Mac, virus Mac.
Lažna trditev Prevara trdi, da uporabnikova internetna povezava morda ni varna, zato je naprava ogrožena.
Promocija neželene aplikacije Prevara promovira dvomljive aplikacije.
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši od običajnega, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Open-Source-Social-Media

' Vaš Apple iPhone je močno poškodovan zaradi (6) virusov! ', vpnshieldplus4.com , in bekapro.xyz je nekaj primerov drugih podobnih shem. Te spletne prevare uporabljajo taktike socialnega inženiringa in strašenja, da uporabnike spodbudijo k izvajanju določenih dejanj. Če želite na primer prenesti / namestiti in / ali kupiti nezaupljivo ali zlonamerno vsebino, poklicati lažne in drage servisne / podporne linije, razkriti osebne podatke (npr. Imena, naslove, e-poštna sporočila, podatke o bančnem računu in / ali kreditni kartici itd.), Plačati lažne pristojbine itd. Ne glede na to, kaj te sheme zahtevajo ali zahtevajo, imajo le en namen: ustvariti dobiček za oblikovalce. Zavajajoča / prevaranska spletna mesta so pogosta v spletu, zato vam svetujemo, da bodite previdni pri brskanju.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Nekateri PUA imajo 'uradne' spletne strani za prenos, ki jih lahko promovirajo zavajajoča spletna mesta. PUA lahko prenesete / namestite tudi z drugimi izdelki. Hitri postopki prenosa / namestitve (npr. Preskočeni koraki in odseki, uporabljene prednastavitve itd.) - ogrožajo sisteme s potencialno infiltracijo in okužbami, ki izhajajo iz združene vsebine. Ko enkrat kliknete, lahko vsiljivi oglasi izvajajo skripte za prenos / namestitev PUA-jev brez dovoljenja uporabnikov.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Svetujemo vam, da pred prenosom / namestitvijo raziščete izdelke, da preverite njihovo legitimnost. Vse prenose je treba izvajati iz uradnih in zaupanja vrednih virov. Neuradna in brezplačna spletna mesta za gostovanje datotek, omrežja za skupno rabo P2P (BitTorrent, eMule, Gnutella itd.) In drugi prenosniki drugih ponudnikov lahko ponujajo zavajajoče in / ali povezane vsebine. Ko prenašate / nameščate, preberite pogoje, raziščite vse razpoložljive možnosti, uporabite nastavitve »Po meri / Napredno« in onemogočite dodatne aplikacije, orodja, funkcije itd. Vsiljivi oglasi se lahko zdijo legitimni in neškodljivi, vendar lahko preusmerijo na dvomljive strani (npr. Igre na srečo, pornografija, zmenki za odrasle in druge). Če naletite na te oglase / preusmeritve, preverite sistem in takoj odstranite vse sumljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Combo Cleaner Antivirus za macOS za samodejno odpravo.

Besedilo, predstavljeno v prevari »Profil IOS VPN«:

Pojavno okno:

Nadaljujte do AppStore
v redu

Ozadje:

Nazaj Posodobitev programske opreme

Profil IOS VPN
Apple Inc.
23 MB

Internetna povezava morda ni varna.

Če zdaj ne namestite ustrezne aplikacije VPN, tvegate, da boste v prihodnosti izgubili vse svoje fotografije, stike in druge osebne datoteke.

Za zaščito vseh svojih podatkov sledite spodnjim preprostim korakom ...

Podrobno
1. korak: Kliknite spodnji gumb, da namestite VPN.

2. korak: Uporabite VPN, da zagotovite popolno zaščito podatkov 24/7

3. korak: Uporabite VPN, ko se povežete z brezplačnim javnim wi-fi.


hxxps: //support.apple.com/contact
Prenesite in namestite

Posnetek zaslona promocijske spletne strani dvomljive aplikacije:

Aplikacija za promocijo prevare v profilu IOS VPN

Videz prevare »Profil IOS VPN« na mobilnih napravah:

IOS VPN profil prevara mobilna različica

Videz promocijske spletne strani dvomljive aplikacije na mobilnih napravah:

IOS VPN profil prevara mobilna različica promovirana aplikacija

Če želite omogočiti blokiranje pojavnih oken, lažna opozorila na spletnih mestih in odstraniti podatke brskanja po spletu v mobilnih napravah Apple, sledite tem korakom:

Najprej pojdite na ' Nastavitve 'in se nato pomaknite navzdol, da poiščete in tapnete' Safari '.

odstranite pojavna okna in počistite predpomnilnik 1. korak

Preverite, ali je 'Blokiraj pojavna okna 'in' Opozorilo o goljufivih spletnih mestih 'preklopniki so omogočeni. Če ne, jih takoj omogočite. Nato se pomaknite navzdol in tapnite 'Napredno '.

onemogočite pojavna okna in počistite predpomnilnik 2. korak

Dotaknite se Podatki o spletnem mestu ' in potem ' Odstrani vse podatke spletnega mesta '.

onemogočite pojavna okna in počistite predpomnilnik 3. korak

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstrani pojavne datoteke in mape, povezane s profilom ios vpn:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Odstranjevanje pojavnih oken profila IOS VPN iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstrani razširitve Safari, povezane s pojavnimi profili ios vpn:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstrani pojavne dodatke za Mozilla Firefox, povezane s profilom ios vpn:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranitev pojavnih dodatkov za Google Chrome, povezanih s profilom ios vpn:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

diese Einstellung wird von Ihrem Administrator verwaltet

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Težava z namestitvijo paketa Ubuntu? Enostavno popravite E: ni mogoče dobiti ključavnice/var/lib/dpkg/lock - odprto (11: vir začasno ni na voljo) E: ni mogoče zakleniti skrbniškega imenika (/var/lib/dpkg/), ali ga uporablja še en postopek? napaka.

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Preprosta vadnica za razlago, kako namestiti KDE Plasma Desktop okolja na Ubuntu Linux. Za referenco so vključeni posnetki zaslona.

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

E-poštni virus tiskalnika Xerox

E-poštni virus tiskalnika Xerox

Kako odstraniti virus Xerox Printer Email - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Kako odstraniti napravo, ki jo je okužila moja zasebna prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Enostavna vadnica za posnetke zaslona, ​​ki vam pokaže, kako ustvariti USB v živo Manjaro Linux v sistemu Windows 10 in distribucijah Linux.

Clipconverter.cc Oglasi

Clipconverter.cc Oglasi

Kako odstraniti oglase Clipconverter.cc - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Kako odstraniti prevaro, zaznano z kršitvijo požarnega zidu - navodila za odstranjevanje virusov

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

Kako odstraniti TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti


Kategorije