Ne zaupajte e-poštnemu sporočilu o prepovedi sumljive prijave

Kako odstraniti sumljivo poskusno prijavo, preprečeno e-poštno prevaro - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Vodnik za odstranjevanje prevare po e-pošti s „sumljivim poskusom prijave“

Kaj je e-poštno sporočilo »Preprečen sumljiv poskus prijave«?

„Preprečen sumljiv poskus prijave“ je tema / naslov e-poštnih sporočil o prevari, namenjenih promociji različnih nezaupljivih in potencialno zlonamernih spletnih mest. Sporočila trdijo, da so bili nedavni poskusi prijave v e-poštne račune uporabnikov ustavljeni, ker je bilo geslo napačno. Uporabnike prosimo, naj to dejavnost raziščejo, vendar jih ne namesto da bi dostopali do informacij o domnevnih poskusih prijave, preusmerijo na dvomljivo spletno stran. V času raziskav je bilo eno od spletnih mest, ki so jih promovirala e-poštna sporočila z naslovom »Sumljiv prijava je preprečena« oawhaursaith.com .

Sumljiv poskus prijave je preprečil e-poštno oglaševalsko akcijoV prevarah piše, da se je nekdo poskušal prijaviti v prejemnikov e-poštni račun z napačnim geslom. Dostop je bil zavrnjen zaradi pomislekov, da gre za poskus ugrabitve računa. Prejemniki dobijo navodila, da če tega poskusa prijave ne prepoznajo, je verjetno, da je nekdo poskušal ukrasti njihove e-poštne račune. Uporabnike prosimo, da pregledajo podrobnosti te dejavnosti. Ta sporočila imajo dve povezavi: če kliknete »Prosimo, preglejte podrobnosti poskusa prijave« ali »preverite dejavnost«, so uporabniki preusmerjeni na dvomljivo spletno mesto (npr. oawhaursaith.com ), vključno s prodajnimi, prevarantskimi / nezaupljivimi, ogroženimi, zavajajočimi / prevarami in zlonamernimi spletnimi mesti. Obisk teh spletnih strani lahko privede do resnih težav. Na primer prodajne / promocijske strani lahko ponujajo neoperativno, nezaupljivo ali zlonamerno programsko opremo, tako da jo predstavijo kot uporabne izdelke. Zaupanja vredna spletna mesta pogosto gostijo vsiljive oglase, ki preusmerijo na druga škodljiva spletna mesta in lahko celo prikrito prenesejo / namestijo potencialno neželene programe (PUA). Nekatera spletna mesta s prevarami ponujajo lažne nagrade ali dajejo „neverjetne“ ponudbe, da uporabnike zvabijo, da razkrijejo osebne podatke (npr. Imena, naslove, e-poštna sporočila, podatke o bančnem računu ali kreditni kartici itd.) In / ali jih spodbujajo k plačilu ponarejenih provizij. Druge zavajajoče spletne strani opozarjajo na lažne viruse ali zastarelo programsko opremo in podpirajo PUA (npr. ponarejenih protivirusov , adware , ugrabitelji brskalnikov itd.) in zlonamerno programsko opremo (npr. Trojanci , ransomware , kriptominerji itd.). Če povzamemo, zaupanje v e-poštna sporočila in preprečevanje sumljivih poskusov prijave lahko povzroči okužbe sistema, finančno izgubo, resne težave z zasebnostjo in celo krajo identitete.

Povzetek grožnje:
Ime Sumljiv poskus prijave je preprečil prevaro po e-pošti.
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije.
Lažna trditev Nedavni poskusi prijave so bili blokirani zaradi sumov, da gre za poskus kraje uporabnikovega e-poštnega računa.
Sorodne domene oawhaursaith.com in razne druge.
Simptomi Nepooblaščeni spletni nakupi, spremenjena gesla za spletni račun, kraja identitete, nezakonit dostop do računalnika.
Metode distribucije Zavajajoča e-poštna sporočila, prevarantski spletni pojavni oglasi, tehnike zastrupitve z iskalniki, napačno črkovane domene.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Zavajajoča / prevara e-poštna sporočila pošlje tisoč med obsežnimi operacijami, imenovanimi 'neželene kampanje'. ' Vaš račun Google Ads je bil onemogočen ',' Vaše lokalno omrežje je ogroženo 'in' Olimpijske igre v Tokiu 2020 'je nekaj primerov drugih e-poštnih sporočil o prevarah. Ta sporočila so običajno predstavljena kot 'pomembna', 'uradna', 'nujna' in podobna. Zavajajoča pošta se uporablja tudi za lažno predstavljanje in širjenje zlonamerne programske opreme. Ne glede na to, kaj ta sporočila trdijo, ponujajo, zahtevajo ali zahtevajo, je namen enak: ustvarjati prihodek za prevarante / kiber kriminalce, ki stojijo za njimi.

Kako kampanje z neželeno pošto okužijo računalnike?

Sistemi so okuženi z nevarnimi datotekami, razdeljenimi z neželeno akcijo. E-poštna sporočila lahko vsebujejo povezave za prenos nalezljivih datotek ali pa jih lahko priložite sporočilom. Zlonamerne datoteke so lahko v različnih oblikah, kot so dokumenti Microsoft Office in PDF, arhivi (ZIP, RAR itd.), Izvršljivi programi (.exe, .run itd.), JavaScript itd. Ko se zaženejo, zaženejo ali kako drugače odprejo , se sproži postopek okužbe. Ko se te datoteke odprejo, začnejo prenašati / nameščati zlonamerno programsko opremo. Dokumenti Microsoft Office na primer okužijo sisteme z izvajanjem zlonamernih makro ukazov. V različicah MS Office, izdanih pred letom 2010, se ta postopek začne ob odprtju dokumenta. Novejše različice imajo način 'Protected View', ki preprečuje samodejno izvajanje makrov. Ko uporabniki odprejo dokument v različicah, izdanih po letu 2010, so pozvani, da ročno omogočijo makro ukaze (tj. Omogočijo urejanje / vsebino).

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme

Ne odpirajte sumljivih ali nepomembnih e-poštnih sporočil, da ne bi okužili sistemov z zlonamerno programsko opremo, ki se distribuira prek neželenih kampanj. Kakršnih koli prilog ali povezav, ki jih najdete v dvomljivi pošti, se ne sme odpirati, saj je to potencialni vir okužb z visokim tveganjem. Poleg tega vam svetujemo, da uporabljate različice sistema Microsoft Office, izdane po letu 2010. Zlonamerna programska oprema se širi tudi prek nezaupljivih kanalov za prenos (npr. Neuradna in brezplačna spletna mesta za gostovanje datotek, omrežja za izmenjavo med enakovrednimi računalniki in drugi prenosniki tretjih oseb), nezakonita aktivacija (' cracking ') in lažne posodobitve. Zato je pomembno, da prenašate samo iz uradnih / preverjenih virov ter izdelke aktivirate in posodabljate z orodji / funkcijami, ki jih zagotavljajo zakoniti razvijalci. Da bi zagotovili celovitost naprave in varnost uporabnika, je ključnega pomena, da imamo nameščen in posodobljen ugleden paket protivirusne / protivohunske programske opreme. Poleg tega to programsko opremo uporabljajte za redno pregledovanje sistema in za odstranjevanje zaznanih groženj. Če ste že odprli zlonamerne priloge, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Besedilo, predstavljeno v e-poštnem sporočilu »Preprečen sumljiv poskus prijave«:

Linux Mint 19 Rezension

Zadeva: Preprečen sumljiv poskus prijave.


Nekdo je pred kratkim z napačnimi gesli poskušal prijaviti vaš račun.
Poskus prijave smo preprečili, če je ugrabitelj hotel dostopati do vašega računa.

Preglejte podrobnosti poskusa prijave.

Če tega poskusa prijave ne prepoznate, morda nekdo drug poskuša dostopati do vašega računa.
Preverite aktivnost.

E-poštno sporočilo o prevarah preusmerjeno na 'sumljiv poskus prijave' oawhaursaith.com (GIF):

E-poštno prevaro preusmerite na oawhaursaith.com (GIF)

E-poštno sporočilo o prevarah s sumljivim poskusom prijave preusmerjeno na drugo dvomljivo spletno mesto (GIF):

Prevara po e-pošti s preusmeritvijo na dvomljivo spletno mesto (GIF)

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

was ist ein php file virus

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

wie werde ich trovi los

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Options« in počistite možnosti »Hide Empty Locations« in »Hide Windows Entries«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Zanimivi Članki

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

Za igranje najboljših iger v sistemu Linux vam ni treba porabiti denarja. Sestavili smo seznam čudovitih brezplačnih iger za Linux, tako da lahko uživate v igrah v sistemu Linux, ne da bi skrbeli za denarnico. Zdaj si oglejte najboljše brezplačne igre Linux!

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

E-poštni virus AT&T

E-poštni virus AT&T

Kako odstraniti virus AT&T Email - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Gwx.exe virus

Gwx.exe virus

Kako odstraniti virus Gwx.exe - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Orodna vrstica WeatherBlink

Orodna vrstica WeatherBlink

Kako se znebiti orodne vrstice WeatherBlink - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Kako odstraniti virus Supreme Email Email - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako se znebiti orodne vrstice InboxAce - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako odstraniti oglase Android-recaptcha.info - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?


Kategorije