Ne zaupajte prevari »Če želite nadaljevati, morate ročno posodobiti«

Kako odstraniti Če želite nadaljevati, morate ročno posodobiti POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev preusmeritve »Če želite nadaljevati, morate izvesti ročno posodobitev«

Kaj je prevara 'Če želite nadaljevati, morate ročno posodobiti'?

'Če želite nadaljevati, morate izvesti ročno posodobitev' je prevara na zavajajočih spletnih mestih. Trdi, da uporabniški brskalniki nimajo nedoločenih posodobitev in so postali ranljivi. Ta shema se širi s potencialno neželenimi aplikacijami (PUA), kot je oglaševalska programska oprema. Le malo obiskovalcev prevarantskih spletnih mest jih namerno dostopa - večina jih je preusmerjena z vsiljivimi oglasi ali PUA-ji, ki so že vdrli v sistem.

Če želite nadaljevati, morate izvesti ročno posodobitev posodobitveKo je dostopna spletna stran, ki promovira to prevaro, se prikaže več pojavnih oken. Prva navaja, da morajo uporabniki za nadaljevanje ročno posodobiti. Drugi pojasnjuje, da so brskalniki Google Chrome uporabnikov postali ranljivi in ​​da je mogoče slediti njihovi spletni finančni dejavnosti in drugim zasebnim podatkom. Pojavno okno vpraša, ali želijo posodobiti svoje brskalnike. Če uporabniki kliknejo katerega koli gumba za soglasje, so preusmerjeni na promocijske spletne strani PUA-jev. Na primer, adware , ugrabitelji brskalnikov in tako naprej. Vse trditve te sheme so napačne in zaupanje v to ne bo posodobilo brskalnika - uporabniki bodo v svoje brskalnike / sisteme nenamerno dovolili nedelujočo, nezaupljivo ali celo škodljivo programsko opremo.

PUA-ji lahko na silo odprejo zavajajoča / prevarantska spletna mesta in povzročijo preusmeritve na nezaupljive / prevarantske, prodajno usmerjene, ogrožene in zlonamerne strani, vendar imajo te aplikacije tudi dodatne funkcije. Nekatere vrste (npr. Oglaševalska programska oprema) lahko omogočijo namestitev pojavnih oken, pasic, kuponov in drugih vsiljivih oglasov na katero koli obiskano spletno mesto. Ti oglasi zmanjšajo izkušnjo brskanja in po kliku preusmerijo na podobno škodljiva spletna mesta in lahko celo izvajajo skripte za prikrito nalaganje / namestitev prevarantske vsebine (npr. PUA). Druge neželene aplikacije (na primer ugrabitelji brskalnikov) spreminjajo brskalnike za promocijo lažnih iskalnikov. URL-jem domače strani, privzetega iskalnika in novega zavihka / okna dodelijo naslove lažnih spletnih iskalnikov. Zato vsaka iskalna poizvedba, vnesena v vrstico URL, in novi odprti zavihek / okno brskalnika preusmeri na promovirani naslov. Lažni iskalniki običajno ne morejo zagotoviti edinstvenih rezultatov, zato preusmerijo na Google, Yahoo , Bing in drugih zakonitih spletnih mest. Poleg tega večina PUA-jev (vključno z ugrabitelji oglaševalske programske opreme in brskalnikov) spremlja aktivnost brskanja in zbira iz nje pridobljene osebne podatke (naslovi IP, geolokacije in druge podrobnosti). Zbrane podatke pogosto monetiziramo tako, da jih delimo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci), ki jih želijo zlorabiti zaradi dobička. Če povzamemo, lahko prisotnost neželenih aplikacij v napravah povzroči okužbe sistema, resne težave z zasebnostjo, finančno izgubo in celo krajo identitete. Če želite zaščititi varnost naprave in uporabnika, nemudoma odstranite vse sumljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika.

Povzetek grožnje:
Ime Če želite nadaljevati, morate izvesti pojavno okno za ročno posodobitev
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije.
Lažna trditev Prevara trdi, da so brskalniki uporabnikov ranljivi in ​​zahtevajo nedoločeno posodobitev.
Porazdeljene neželene aplikacije Prevara spodbuja različne neželene aplikacije.
Sorodne domene klub tiwp [.], odprtonatančno brezplačno [.] icu
Simptomi Lažna sporočila o napakah, lažna sistemska opozorila, pojavne napake, ponarejeno računalniško skeniranje.
Metode distribucije Ogrožena spletna mesta, prevarantski spletni pojavni oglasi, potencialno neželene aplikacije.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete, možne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Na spletu je nešteto zavajajočih spletnih mest, ki z različnimi prevarantskimi modeli prevarajo ljudi. Priljubljeni modeli vključujejo (vendar niso omejeni na) opozorila, da je naprava okužena in / ali ogrožena (npr. ' Opozorilo sistema ',' Aktivacijsko varnostno opozorilo 'itd.),' neverjetne 'ponudbe in ponudbe (npr. Pridobite novi iPhone 11 Pro ',' Naključno izbran za preizkus novega iPhona 'itd.) in podelitve nagrad (npr.' Mednarodna uradna loterija ',' Raziskava spletnih raziskav 2020 'itd.). Te sheme spodbujajo uporabnike k: nalaganju / nameščanju in / ali nakupu nedelujoče, nezaupanja vredne ali zlonamerne programske opreme, ki razkriva osebne podatke (npr. Imena, naslovi, telefonske številke, e-poštna sporočila, podatki o bančnem računu ali kreditni kartici itd.), Pri opravljanju denarnih transakcij (npr. Plačevanje ponaredkov provizije, računi itd.) klic goljufivih in dragih podpornih ali servisnih linij za prijavo v račune prek lažnih spletnih strani itd. Ne glede na to, kaj te strani zahtevajo, zahtevajo ali zahtevajo, je njihov namen enak: ustvarjati prihodek za svoje oblikovalce.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Nekateri PUA imajo 'uradna' spletna mesta za prenos, ki jih ponavadi promovirajo spletna mesta z zavajajočimi spletnimi stranmi. Te aplikacije se širijo tudi z nastavitvami za prenos / namestitev druge programske opreme. Ta zavajajoča tržna metoda predpakiranja običajnih izdelkov z neželenimi ali zlonamernimi dodatki se imenuje 'združevanje'. Hitri postopki prenosa / namestitve (npr. Ignoriranje izrazov, preskakovanje korakov, uporaba vnaprej nastavljenih možnosti itd.) Povečajo tveganje nenamernega dovoljenja združene vsebine v sistem. Ko jih kliknete, lahko vsiljivi oglasi izvajajo skripte za prenos / namestitev PUA-jev brez soglasja uporabnikov.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Pred prenosom / namestitvijo ali nakupom priporočamo, da raziščete vso programsko opremo. Vsi prenosi morajo biti narejeni iz uradnih in preverjenih virov. Neuradna in brezplačna spletna mesta za gostovanje datotek, omrežja za enakovredno izmenjavo (BitTorrent, eMule, Gnutella itd.) In drugi prenosniki tretjih oseb niso zaupanja vredni, saj lahko ponudijo zavajajočo in / ali povezano vsebino. Do postopkov prenosa in namestitve ravnajte previdno. Preberite pogoje, preučite vse razpoložljive možnosti, uporabite nastavitve »Po meri / Napredno« in zavrnite ponudbe dodatnih aplikacij, orodij in drugih dodatkov. Vsiljivi oglasi se običajno zdijo običajni in neškodljivi, lahko pa jih preusmerijo na zelo dvomljive spletne strani (npr. Igre na srečo, zmenki za odrasle, pornografija itd.). Če naletite na tovrstne oglase / preusmeritve, preglejte sistem in takoj odstranite vse sumljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Malwarebytes za Windows da jih samodejno odpravi.

Besedilo, predstavljeno v prvem pojavnem oknu prevara 'Če želite nadaljevati, morate izvesti ročno posodobitev':

Potrdite
Če želite nadaljevati, morate ročno posodobiti.
[V redu] [Prekliči]

Posnetek zaslona drugega pojavnega okna:

Če želite nadaljevati, morate drugo pojavno okno opraviti ročno posodobitev prevara

Besedilo, predstavljeno v tem pojavnem oknu:

Vaš Chrome je ranljiv.

Vaši zasebni podatki bodo ukradeni in vaše finančne dejavnosti bodo spremljane.

Ali ste prepričani, da svojega Chroma zdaj ne izboljšate?

[Da] [Ne]

Pojav pojavne prevare (GIF) za nadaljevanje morate izvesti ročno posodobitev:

Videz Če želite nadaljevati, morate izvesti ročno posodobitev posodobitve (GIF)

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih aplikacij:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

So installieren Sie Eclipse unter Linux

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

PUA-je odstranite prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželene aplikacije v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

Kostenlose Webserver-GUI

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem datoteke, da nadaljujete, morate izvesti pojavno okno za ročno posodobitev in ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem, da nadaljujete, morate izvesti pojavno okno za ročno posodobitev, ponastaviti nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje lopov s končnicami iz koraka 1 Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz Mozilla Firefox 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite »Razširitve«, v odprtem oknu odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z nadaljevanjem, morate ročno posodobiti odstranjevanje pojavnih oken in ponastaviti svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem datoteke, da nadaljujete, morate izvesti pojavno okno za ročno posodobitev, ponastaviti nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

Der Windows 10-Administrator hat Sie daran gehindert, diese App auszuführen

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate med poskusom odstranjevanja težave, da nadaljujete, morate iz računalnika izvesti pojavno okno za posodobitev, prosimo za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate za nadaljevanje dodatne informacije, morate izvesti pojavno okno za ročno posodobitev ali njegovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.

Zanimivi Članki

Spletna vrstica Adware

Spletna vrstica Adware

Kako odstraniti programsko opremo Web Bar - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti Heroes Of The Storm Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Email Helper App - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Ta članek obravnava dva preprosta načina za spremljanje temperature procesorja in grafičnega procesorja v ukazni vrstici Linuxa.

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Kako odstraniti Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti Ad by Pop Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Kako odstraniti dovoljenje Obvestila o spletnih mestih POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Live Protection Suite Fake Antivirus

Live Protection Suite Fake Antivirus

Kako odstraniti ponarejeni protivirusni program Live Protection Suite - vodnik za odstranitev (posodobljen)

Skype virus

Skype virus

Kako odstraniti Skype Virus - Navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije