Ne zaupajte e-poštnemu sporočilu ZDA o lažnem predstavljanju

Kako odstraniti prevara USAA Email - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

USAA vodnik za odstranjevanje prevar po e-pošti

Kaj je prevara po e-pošti USAA?

Običajno se lažna e-poštna sporočila, kot je ta, uporabljajo za prevaro prejemnikov, da navedejo nekatere občutljive podatke, kot so podatki o kreditni kartici, poverilnice za prijavo (e-poštna sporočila, uporabniška imena, gesla) ali nekatere druge podrobnosti, ki bi jih lahko zlorabili v zlonamerne namene. Kibernetski kriminalci praviloma poskušajo pretentati prejemnike, da dokažejo te podatke, tako da prikrijejo svojo elektronsko pošto kot pomembno, uradno in / ali z izkoriščanjem imen zakonitih podjetij. V tem primeru je elektronsko sporočilo prikrito kot pismo zakonite družbe za finančne storitve USAA.

USAA e-poštna prevara po e-poštiListe mobiler Betriebssysteme

Obstajata vsaj dve različici tega e-poštnega sporočila z lažnim predstavljanjem: ena je zasnovana tako, da uporabnike zvabi, da odprejo potencialno zlonamerno spletno mesto z lažnim predstavljanjem neposredno prek povezave, druga pa ima priložen dokument PDF, ki vsebuje povezavo do spletnega mesta z lažnim predstavljanjem. Druga razlika med temi različicami je v tem, da ena od njih zahteva potrditev številke mobilnega telefona, druga pa potrditev izplačila dajatev. Kljub temu je glavni namen obeh različic enak - pretentati prejemnike, da zagotovijo občutljive podatke na spletnem mestu z lažnim predstavljanjem. Kot je bilo omenjeno v uvodu, kiber kriminalci, ki stojijo za takimi e-poštnimi sporočili, poskušajo pridobiti občutljive podatke ali podatke, kot so uporabniška imena, gesla, podatki o kreditni kartici, da bi jih lahko zlorabili za krajo računov, identitet, goljufive nakupe, transakcije in / ali za druge zlonamerne namene. Takšnih e-poštnih sporočil je treba prezreti.

Povzetek grožnje:
Ime USAA Prevara po e-pošti
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije
Lažna trditev Številko mobilnega telefona na računu USAA je treba preveriti / prejeto plačilo ugodnosti
Preobleka Pismo podjetja za finančne storitve USAA
Simptomi Nepooblaščeni spletni nakupi, spremenjena gesla za spletni račun, kraja identitete, nezakonit dostop do računalnika.
Metode distribucije Zavajajoča e-poštna sporočila, prevarantski spletni pojavni oglasi, tehnike zastrupitve z iskalniki, napačno črkovane domene.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Tu so primeri drugih podobnih prevar: ' Vaša Microsoftova naročnina je potekla po elektronski pošti ',' Si bil kramp! Prevara po e-pošti ',' OBVESTILO O IZVAJANJU GESLOV E-pošta Prevara '. Prejemniki, ki zaupajo takim e-poštnim sporočilom, običajno postanejo žrtve kraje identitete, izgubijo denar, izgubijo dostop do osebnih računov in / ali naletijo na druge resne težave. Omeniti velja, da je e-poštna sporočila mogoče uporabiti ne le za prevara prejemnikov, da zagotovijo občutljive podatke, opravijo denarne transakcije, temveč tudi namestijo različno zlonamerno programsko opremo (npr. ransomware , Trojanci ).

Kako kampanje z neželeno pošto okužijo računalnike?

Običajno kiber kriminalci, ki stojijo za kampanjami zaradi nezaželenega sporočanja, pošiljajo e-poštna sporočila z nekaterimi zlonamernimi datotekami ali povezavo za prenos zlonamerne datoteke. Na tak ali drugačen način je njihov glavni cilj pretentati prejemnike, da odprejo / izvršijo zlonamerno datoteko, ki je namenjena namestitvi zlonamerne programske opreme. Nekateri primeri datotek, ki jih kiber kriminalci pošiljajo po e-pošti, so zlonamerni Microsoft Office, dokumenti PDF, izvršljive datoteke (na primer .exe), datoteke JavaScript, arhivske datoteke (na primer ZIP, RAR). Omeniti velja, da zlonamerni dokumenti, ki se odprejo z Microsoft Office 2010 ali novejšo različico, zlonamerno programsko opremo namestijo le, če uporabniki v njih omogočijo ukaze makrov (omogočijo urejanje / vsebino). Zgoraj omenjene različice vključujejo način 'Zaščiten pogled', ki odprtim zlonamernim dokumentom ne omogoča samodejne namestitve zlonamerne programske opreme. Vendar starejše različice ne vključujejo zgoraj omenjene funkcije in namestijo zlonamerno programsko opremo, ne da bi za to prosili dovoljenje.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Priporočljivo je, da ne prenašate (ali nameščate) nobenih programov ali datotek prek prenosnikov, namestitvenih programov, neuradnih spletnih mest, omrežij Peer-to-Peer itd. Najbolj varna možnost je uporaba uradnih spletnih strani in neposrednih povezav za to. Pomembno je tudi posodobiti in / ali aktivirati nameščeno programsko opremo z implementiranimi funkcijami ali orodji, ki jih nudijo / oblikujejo uradni razvijalci. Nikoli se ne sme uporabljati orodij za aktivacijo tretjih oseb in posodobitev - pogosto so namenjena namestitvi zlonamerne programske opreme v operacijski sistem. Prav tako ni zakonito aktivirati licenčne programske opreme z neuradnimi orodji. Povezav do spletnih mest in prilog v nepomembnih e-poštnih sporočilih, ki jih prejmejo neznani, sumljivi naslovi, ne bi smeli odpirati. Običajno se takšna e-poštna sporočila uporabljajo za distribucijo. Omeniti velja, da jih kibernetski kriminalci preoblečejo v pomembne, uradne. Poleg tega je priporočljivo redno pregledovati operacijski sistem z ugledno protivirusno ali protivohunsko programsko opremo in jo vedno posodabljati. Če ste že odprli zlonamerne priloge, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Besedilo je predstavljeno v e-poštnem sporočilu o lažnem predstavljanju USAA in mu je priložena datoteka:

Zadeva: Prejeli smo vaše izplačilo ugodnosti.


Prejeli smo vaša izplačila dajatev.

V vaši državi ste bili odobreni za nekatera olajšava in vaša sredstva že čakajo na vašem računu pri nas pri USAA. V priloženem dokumentu je potrdilo o izplačilu ugodnosti.

Ne pozabite, da vas USAA nikoli ne bo vprašala za vaše osebne podatke, saj je vaša varnost naša prednostna naloga.
Hvala vam,

Zvezna hranilnica ZDA

Posnetek zaslona dokumenta PDF, ki je priložen tej različici:

usaa email prevara priložen pdf dokument

Besedilo v tem dokumentu PDF:

To je potrditev prejema vašega plačila
in pripravljen za polog na vaš račun pri hranilnici USAA.
Za dokončanje postopka plačila obiščite varno spletno mesto spodaj:
usaa.com/SBA-payment/relieve[.obiliarioaspx
Vse informacije so varne. Poskrbite, da boste podatke vpisovali na varno mesto in ne vključevali tretjih oseb, da preprečite uhajanje osebnih podatkov.
Hvala vam,
Zvezna hranilnica ZDA

Posnetek zaslona druge različice tega e-poštnega sporočila z lažnim predstavljanjem:

usaa email prevara druga varianta

Besedilo v tej različici:

Zadeva: Preverite številko mobilnega telefona v svojem profilu.

VARNOST USAA
Profil računa
USAA #, ki se konča na: **** XXXX

V svojem računu imate novo varnostno sporočilo v zvezi z vašo mobilno številko. Poskušali smo vas kontaktirati glede nekaterih nujnih vprašanj v zvezi z vašim računom na varčevalnem računu USAA, vendar to ni bilo mogoče.

Svetujemo vam, da se takoj prijavite in nam pomagate preveriti svojo številko mobilnega telefona v svojem računu, da ne boste zamudili pomembnih varnostnih sporočil računa.

Če želite preveriti svojo številko, sledite spodnji varni spletni strani USAA:

usaa.verify [.] mobile / update-now

Za dokončanje preverjanja vaše številke mobilnega telefona bo na vaš mobilni telefon poslana enkratna koda, zato ne pozabite, da je vaš mobilni telefon priročen, da prejmete enkratno kodo za preverjanje.


USAA pomeni Združeno avtomobilsko združenje Združenih služb in njegova zavarovalna, bančna in investicijska podjetja.

Skupnost USAA Go Mobile Facebook Twitter You Tube

Še ena različica tega e-poštnega sporočila o prevari:

E-poštno sporočilo o neželeni elektronski pošti s temo USAA (2020-11-10)

Besedilo je predstavljeno v:

Zadeva: Opozorilo o zaščiti prekoračitve!

Če želite zagotoviti dostavo v nabiralnik, v svoj adresar dodajte USAA.Customer.Service@mailcenter.usaa.com.

Logotip USAA

VARNOSTNO OBMOČJE USAA
USAA # konča na: 0300

Opozorilo o zaščiti prekoračitve!


Naš zapis kaže, da je danes 7. novembra 2020. Vaš tekoči račun Konec: 0300 je bilo zahtevano prekoračitev preko vaše razpoložljive meje stanja. Zaradi vaše varnosti vas obveščamo o vaši nedavni zahtevi za umik. Vaša zahteva bo izpolnjena v 1 urah.

Če ste poslali to zahtevo, prijazno prezrite to sporočilo. Če menite, da gre za sporočilo o napaki, se takoj prijavi in ​​zahtevo prekliči tukaj: prekliči zahtevo za prekoračitev gotovine.

To sporočilo je zelo pomembno glede vašega računa pri nas.

Hvala vam,
USAA

USAA pomeni Združeno avtomobilsko združenje Združenih služb in njegova zavarovalna, bančna in investicijska podjetja.
do
Pojdi brez papirja Pojdi brez papirja

Skupnost USAA Go Mobile

Na to e-sporočilo ne odgovarjajte.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Options« in počistite možnosti »Hide Empty Locations« in »Hide Windows Entries«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

kann nicht auf uefi bios windows 10 zugreifen

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .