Ne zaupajte spletnim mestom, ki promovirajo prevaro Mac OS Alert

Kako se znebiti prevara POP-UP s sistemom Mac OS Alert (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti prevaro 'Mac OS Alert' iz Mac?

Kaj je prevara 'Mac OS Alert'?

'Mac OS Alert' je prevara, ki jo promovirajo na različnih zavajajočih spletnih mestih. Ta shema trdi, da so naprave obiskovalcev morda okužene, in priporoča hiter pregled. Nato lažno skeniranje prikaže več neobstoječih virusov in navaja, da je treba posodobiti protivirusni paket. Poudariti je treba, da nobena spletna stran dejansko ne more zaznati groženj / težav, ki so prisotne v sistemih, zato so take, ki takšne razglašajo - prevare. Tovrstne sheme so namenjene promociji raznovrstne nezaupljive ali celo nevarne programske opreme. Te prevare pogosto promovirajo različne potencialno neželene aplikacije (npr. ponarejenih protivirusov , adware , ugrabitelji brskalnikov itd.) in v nekaterih primerih celo širijo zlonamerno programsko opremo (npr. trojanski , ransomware itd.). Le malo uporabnikov namerno dostopa do zavajajočih spletnih mest, večina jih dostopa prek napačno napisanih URL-jev, preusmeritev, ki jih povzročajo vsiljivi oglasi ali PUA-ji (potencialno neželene aplikacije).

Mac OS Alert prevaraKo dostopate do spletnega mesta z zavajajočim sistemom Mac OS Alert, se prikaže več pojavnih oken. Najpomembnejše pojavno okno obiskovalce obvesti, da je njihov Macs morda okužen. Da bi odkrili domnevne viruse, prevara priporoča uporabnikom, naj pregledajo svoje naprave. Lažno skeniranje bo trajalo 10 sekund. Za izvedbo skeniranja in nadaljevanje se obiskovalcem naroči, da za nadaljevanje kliknejo 'V redu'. Ko je to okno zaprto, v pojavnem oknu v ozadju piše, da so naprave uporabnikov domnevno okužene s petimi virusi. Potrebujemo takojšnje ukrepanje - posodobiti je treba protivirusno programsko opremo. Obiskovalce pozivamo, naj posodobijo svoje protivirusne programe s klikom na 'Nadaljuj' in na naslednji strani 'Prenos', da namestite najnovejše posodobitve. Kot smo že omenili v uvodu, so vse informacije, ki jih zagotavlja „Opozorilo Mac OS“, napačne, tj. Če povzamemo, lahko uporabniki z zaupanjem v prevaro »Mac OS Alert« doživijo sistemske okužbe, resne težave z zasebnostjo, finančne izgube in celo krajo identitete.

Prevare, kot je 'Mac OS Alert', običajno promovirajo različne PUA-je. Te aplikacije se navadno zdijo legitimne in neškodljive, morda se celo prikrijejo kot originalni obstoječi izdelki. Lažna protivirusna orodja so med najbolj priljubljenimi aplikacijami, ki jih podpiramo na ta način. Za izvajanje oglaševanih funkcij nezakoniti protivirusi zahtevajo aktivacijo (tj. Nakup), vendar tudi po aktivaciji ne delujejo. Nekateri PUA-ji lahko prisilno odprejo nezanesljiva, zavajajoča in zlonamerna spletna mesta. Vrste oglaševalskih programov vodite vsiljive oglaševalske kampanje, tj. dostavljajte različna pojavna okna, pasice, kupone in druge oglase. Zmanjšajo aktivnost brskanja, saj prekrivajo vsebino strani in upočasnjujejo hitrost brskanja. Ko jih enkrat kliknete, vsiljivi oglasi preusmerijo na nevarna spletna mesta, nekateri pa lahko celo prikrito prenesejo / namestijo programsko opremo. Poklicana je druga vrsta PUA ugrabitelji brskalnikov spremenite nastavitve brskalnika z namenom promocije lažnih iskalnikov. Zato se vsak nov zavihek / okno brskalnika odpre in spletno iskanje opravi prek vrstice URL - preusmeri na naslov promoviranega spletnega iskalca. Nelegitimni iskalniki redko lahko ustvarijo rezultate iskanja, zato se preusmerijo na Google , Yahoo , Bing in drugih pristnih. Ugrabitelji brskalnikov lahko tudi omejijo / zavrnejo dostop do nastavitev brskalnika in / ali razveljavijo vse dovoljene spremembe. Še več, večina PUA-jev (ne glede na vrsto) lahko sledi podatkom. Spremljajo dejavnost brskanja (obiskani URL-ji, ogledane strani, vnesene iskalne poizvedbe itd.) In zbirajo iz njih pridobljene občutljive podatke (naslovi IP, geolokacije in druge podrobnosti). Zbrani podatki običajno vsebujejo osebne podatke. Če povzamemo, prisotnost neželene programske opreme na napravah ogroža celovitost in integriteto uporabnikov. Zato je priporočljivo, da takoj po odkritju odstranite vse sumljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika.

Povzetek grožnje:
Ime Pojavno okno za Mac OS Alert
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, zlonamerna programska oprema za Mac, virus Mac
Lažna trditev Prevara trdi, da so naprave uporabnikov okužene in njihovi protivirusi zastareli.
Sorodne domene online-virus-scan [.] najboljše
Imena zaznavanja (spletno iskanje virusov [.] Najboljše) Netcraft (zlonamerno), celoten seznam ( VirusTotal )
Promocija neželene aplikacije Različne dvomljive aplikacije
Vročanje naslova IP (spletno iskanje virusov [.] Najbolje)
31.31.198.236
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši od običajnega, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

' Dva virusa sta močno poškodovala vaš sistem! ',' 19 virusov močno poškoduje vaš Apple iPhone! ',' Vaš Mac je okužen s 5 virusi! 'in' Ček-jabolko-za-čiščenje 'je nekaj primerov drugih prevar, podobnih' Mac OS Alert '. Internet je bogat z različnimi zavajajočimi spletnimi mesti, saj z različnimi modeli obiskovalce privabijo, da jim zaupajo. Pogoste različice vključujejo: opozorila, da je naprava okužena in / ali ogrožena, opozorila, da je bistven programski izdelek zastarel, lažna podelitev nagrad in žrebanja, neverjetne ponudbe in ponudbe itd. Ne glede na to, kaj prevare trdijo, ponujajo, Na povpraševanje po povpraševanju je končni cilj vedno enak - ustvariti prihodek za prevarante / kiber kriminalce. Zato je zelo priporočljivo biti previden pri brskanju.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Izbrani PUA imajo »uradne« spletne strani za prenos, ki jih pogosto promovirajo spletna mesta z zavajajočimi spletnimi stranmi. Te aplikacije se distribuirajo tudi prek nastavitev za prenos / namestitev drugih programov. Ta lažni marketinški način pakiranja običajne programske opreme z neželenimi ali zlonamernimi dodatki se imenuje »združevanje«. Hitri postopki prenosa / namestitve (npr. Prezrti izrazi, preskočeni koraki in odseki itd.) Povečujejo tveganje nenamernega dovoljenja združene vsebine v sistem. Vsiljivi oglasi širijo tudi PUA. Ko enkrat kliknete, lahko oglasi izvajajo skripte za prikrite prenose / namestitve.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Priporočljivo je raziskati programsko opremo pred prenosom / namestitvijo in / pr nakupom. Uporabljati je treba samo uradne in preverjene kanale za prenos. Ker nezaupljivi viri za prenos, npr. neuradna in brezplačna spletna mesta za gostovanje datotek, omrežja za enakovredno izmenjavo in drugi prenosniki tretjih oseb - običajno ponujajo škodljivo in / ali povezano vsebino. Pri prenosu / namestitvi je priporočljivo prebrati izraze, raziskati vse razpoložljive možnosti, uporabiti nastavitve »Po meri / Napredno« in onemogočiti dodatne aplikacije, orodja, funkcije in druge dodatke. Vsiljivi oglasi se zdijo zakoniti, vendar preusmerjajo na vprašljive spletne strani (npr. Igre na srečo, pornografija, zmenki za odrasle itd.). V primeru naleta s takšnimi oglasi in / ali preusmeritvami je treba sistem preveriti in zaznati vse sumljive programe ter razširitve / vtičnike brskalnika - takoj odstraniti iz njega. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Posnetek zaslona obvestila brskalnika, ki promovira prevaro 'Mac OS Alert':

Obvestilo, ki spodbuja prevaro Mac OS Alert

Videz prevare »Mac OS Alert« (GIF):

Installieren Sie Virtualbox-Gasterweiterungen Ubuntu

Videz prevare Mac OS Alert (GIF)

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite pojavne datoteke, povezane s pojavnimi okni mac os:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Odstranjevanje pojavnih oken opozorila Mac OS iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstrani razširitve Safari, povezane s pojavnimi okni mac os:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite pojavna okna za opozorila Mac OS Mozilla Firefox:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite pojavna okna za Mac OS opozorila, povezana z Google Chrome:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti programsko opremo Chrome Tools - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Kako odstraniti HACK Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kritična napaka

Kritična napaka

Kako odstraniti prevara s kritičnimi napakami - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Kako se znebiti Apple.com-optimize-mac.live POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Kako se znebiti vašega Mac / iOS je lahko okužen s 5 virusi! POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Cyber ​​Police Ransomware

Cyber ​​Police Ransomware

Kako odstraniti Cyber ​​Police Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Trojanec ZeuS Panda

Trojanec ZeuS Panda

Kako odstraniti trojanski program ZeuS Panda - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

Kako odstraniti NAPAKO 268d3x8938 POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Kako se znebiti receptov Zdaj brskalnik ugrabitelj - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Kako odstraniti Spotify Email Scam - vodnik za odstranjevanje virusov


Kategorije