Ne zaupajte zavajajoči spletni strani youhave-1-message.com

Kako se znebiti Youhave-1-message.com POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako se izogniti obisku youhave-1-message [.] Com?

Kaj je youhave-1-message [.] Com?

youhave-1-message [.] com je zavajajoče spletno mesto, ki cilja na uporabnike iPhona. Spodbuja dvomljivo aplikacijo, ki domnevno odstranjuje lažne viruse, ki jih zazna spletno mesto. V času raziskave ste youhave-1-message [.] Com spodbujali uporabnike, da prenesejo in namestijo aplikacijo, imenovano Antivirus SafeGuard VPN App. Zaupati ne smete niti spletnim mestom, kot je youhave-1-message [.] Com, niti programski opremi na njih.

youhave-1-message [.] com prevaraKo odprete, youhave-1-message [.] Com prikaže lažno obvestilo (opozorilo o virusu), v katerem je navedeno, da je iPhone vdrl in okužen z 39 virusi. Če te težave ne odpravite v dveh minutah, virusi izbrišejo vse stike, fotografije in poškodujejo kartico SIM. V času raziskave ste youhave-1-message [.] Com ponudili odstranitev virusov z aplikacijo Antivirus SafeGuard VPN s pritiskom na gumb »Namesti aplikacijo SafeGuard«, vendar je ta gumb dejansko pripeljal do google.com, ne pa do prenosa strani. Ker je youhave-1-message [.] Com zavajajoče spletno mesto in prikazuje lažno obvestilo, je treba izjave prezreti. Poleg tega odsvetujemo nalaganje programske opreme, ki se promovira na zavajajočih, neuradnih in nezaupljivih spletnih mestih.

Ta spletna mesta pogosto odprejo brskalniki, ko so na njih nameščene potencialno neželene aplikacije (PUA). V večini primerov PUA odpirajo dvomljive spletne strani (na primer youhave-1-message [.] Com), snemajo podatke brskanja in / ali prikazujejo vsiljive oglase. PUA običajno zbirajo informacije, kot so geolokacije, vnesene iskalne poizvedbe, naslovi obiskanih spletnih mest, naslovi IP in drugi podatki, povezani z dejavnostjo brskanja. Na splošno razvijalci delijo podrobnosti s tretjimi osebami, ki jih zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. Nekatere podrobnosti lahko vključujejo občutljive podatke in jih lahko posredujemo kiber kriminalcem. PUA-ji pogosto prikazujejo vsiljive oglase. Uporabnike hranijo s kuponi, pasicami, anketami, pojavnimi oglasi itd. Ljudje, ki kliknejo te oglase, so običajno preusmerjeni na nezaupljiva in potencialno zlonamerna spletna mesta. V nekaterih primerih se v teh oglasih izvajajo skripti, ki prenašajo in / ali namestijo neželene programe ali celo zlonamerno programsko opremo.

Povzetek grožnje:
Ime pojavno okno youhave-1-message.com
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, zlonamerna programska oprema za Mac, virus Mac.
Lažna trditev Ta stran trdi, da je iPhone obiskovalca okužen s številnimi virusi.
Imena zaznavanja Celoten seznam ( VirusTotal )
Vročanje naslova IP 134.209.60.38
Promocija neželene aplikacije Protivirusna aplikacija SafeGuard VPN
Simptomi Vaša naprava postane počasnejša od običajne, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Drugi primeri zavajajočih spletnih strani, podobnih youhave-1-message [.] Com, vključujejo topoffert [.] com , varno brskanje [.] omrežje in safari-extension [.] com . V večini primerov tovrstna spletna mesta obiskovalce prevarajo, da prenesejo in namestijo dvomljive programe, ki naj bi odstranili zaznane viruse. Če vaš brskalnik odpre youhave-1-message [.] Com ali druga podobna spletna mesta, je najboljša možnost, da jih preprosto prezrete in zaprete.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Večina ljudi te aplikacije prenaša in / ali namesti z vsiljivimi oglasi. Če jih kliknete, lahko zaženejo skripte za prenos in namestitev PUA-jev. Lahko se infiltrirajo tudi prek nastavitev druge programske opreme. Razvijalci pogosto neželene aplikacije distribuirajo z zavajajočo trženjsko metodo, imenovano »združevanje« - PUA-je vključujejo v nastavitve drugih, običajno brezplačnih programov. V večini primerov lahko ponudbe za prenos ali namestitev dodatnih aplikacij najdete v razdelkih »Po meri«, »Napredno« in podobnih nastavitvah nastavitev prenosa in namestitve. Ljudje, ki te nastavitve pustijo neoznačene in nespremenjene, pogosto nevede dovolijo privzeto prenos in / ali namestitev dodatno vključenih PUA-jev.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Preverite nastavitve »Po meri«, »Napredno« in druge nastavitve za nastavitve prenosa ali namestitve in zavrnite ponudbe za prenos / namestitev dodatnih, neželenih aplikacij. Programsko opremo je treba prenesti z uradnih spletnih strani in uporabiti neposredne povezave za prenos. Drugih prenosnih ali namestitvenih kanalov, kot so hudourniški odjemalci, eMule (in druga Peer-to-Peer omrežja), različni prenosniki tretjih oseb, namestitveni programi, neuradna spletna mesta itd., Ne bi smeli zaupati ali uporabljati. Poleg tega mnogi oglasi ljudi, ki jih kliknejo, preusmerijo na nezaupljiva spletna mesta ali povzročijo prenos / namestitev neželenih aplikacij. V večini primerov so ti oglasi prikazani na dvomljivih, neuradnih spletnih straneh, lahko pa se pojavijo tudi na zakonitih straneh. V nobenem primeru teh oglasov ne bi smeli klikniti. Odstranite neželene, neznane razširitve, dodatke ali vtičnike, ki so nameščeni v brskalniku. Enako velja za tovrstno programsko opremo, ki je nameščena v operacijskem sistemu. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Besedilo v prvem pojavnem oknu youhave-1-message [.] Com:

NEVARNOST!

Vaš iPhone je bil vdrt po obisku spletnega mesta za odrasle in najdenih je bilo 39 virusov!

Če te težave ne odpravite v dveh minutah, virusi izbrišejo vse vaše stike in fotografije, kartica SIM pa bo poškodovana!

Kliknite spodnji gumb, da dobite navodila za odstranjevanje vseh virusov.

youhave-1-message [.] com spodbuja uporabnike k odstranjevanju virusov z aplikacijo Antivirus SafeGuard:

youhave-1-message.com spodbuja namestitev SafeGuarda

Besedilo v tem oknu:

Najdenih je bilo 39 virusov
Vaš Apple iPhone je bil vdrt po obisku spletnega mesta za odrasle in najdenih je bilo 39 virusov! Če te težave ne odpravite v dveh minutah, virusi izbrišejo vse vaše stike in fotografije, kartica SIM pa bo poškodovana!
1 minuta 46 sekund
Kako odstraniti vse viruse:
1. korak: Spodaj kliknite gumb »Namesti aplikacijo SafeGuard«
2. korak: Preusmerjeni boste v AppStore
3. korak: Namestite aplikacijo SafeGuard, odprite jo in zaženite postopek čiščenja

Odstranite vse viruse Namestite aplikacijo SafeGuard

Posnetek zaslona drugega pojavnega okna youhave-1-message [.] Com:

youhave-1-message.com popup po kliku na gumb za namestitev

Ubuntu listet installierte Pakete auf

Besedilo v tem pojavnem oknu:

Zdaj boste preusmerjeni v AppStore, da namestite aplikacijo Antivirus SafeGuard VPN

Zaženite aplikacijo SafeGuard VPN, da odstranite zlonamerno programsko opremo.

Mobilna različica zavajajoče se strani youhave-1-message [.]:

youhave-1-message.com mobilna različica

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite pojavne datoteke in mape, povezane s pojavnimi okni youhave-1-message.com:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ', Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Optično preberite svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite biti prepričani, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na vrhu ikone Applications. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo vaš Mac pregledoval glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »groženj ni mogoče najti«, to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

pojavno odstranitev youhave-1-message.com iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve Safari, povezane s pojavnimi okni youhave-1-message.com:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite pojavne dodatke Mozilla Firefox, povezane s pojavnimi okni youhave-1-message.com:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite pojavne dodatke za Google Chrome, povezane s pojavnimi okni youhave-1-message.com:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .