Ne zaupajte, da je vaša Microsoftova naročnina potekla po elektronski pošti

Kako odstraniti Microsoftovo naročnino je potekla e-poštna prevara - vodnik za odstranjevanje virusov

Vodnik za odstranjevanje prevar po e-pošti »Vaša Microsoftova naročnina je potekla«

Kaj je prevara po e-pošti »Vaša naročnina na Microsoft je potekla«?

Običajno prevaranti, ki stojijo za lažnimi e-poštnimi sporočili, poskušajo pretentati prejemnike, da si delijo osebne podatke. Običajno njihova e-poštna sporočila (ali spletna mesta) zahtevajo uporabniška imena, gesla, številke bančnih računov, podatke o kreditni kartici ali druge občutljive podatke. V tem primeru prevaranti uporabljajo e-poštno sporočilo, ki je videti, kot da gre za Microsoftovo podjetje, in uporabnike skušajo pretentati, da vnesejo svoje poverilnice Microsoftovega računa na lažno spletno mesto.

Vaša Microsoftova naročnina je potekla zaradi e-poštnih prevar po e-poštiTo e-poštno sporočilo z lažnim predstavljanjem prejemnike spodbuja, da obnovijo svojo Microsoftovo naročnino (račun), ki bo potekla na določen datum prek navedenega spletnega mesta (hiperpovezava »Obnovi naročnine>«). To spletno mesto je zasnovano tako, da je videti kot uradno spletno mesto za prijavo v Microsoftov račun, obiskovalce pa prosi, naj navedejo e-pošto, telefon ali Skype in geslo, s katerim se prijavijo v svoj Microsoftov račun. Preprosto povedano, ta stran je namenjena kraji poverilnic za prijavo v Microsoftov račun. Prevaranti lahko ukradene račune zlorabijo za dostop do datotek, fotografij in drugih osebnih podatkov, datotek. Običajno prevaranti, ki stojijo za takšnimi lažnimi e-poštnimi sporočili / spletnimi mesti, poskušajo ukrasti podatke, ki bi jih lahko zlorabili za lažne nakupe, transakcije, krajo identitet in za druge zlonamerne namene. Ali pa ukradejo takšne račune, da bi jih lahko prodali tretjim osebam (drugim kiber kriminalcem). Druga težava pri vnosu poverilnic za prijavo na spletnih mestih z lažnim predstavljanjem je, da lahko kiber kriminalci poskušajo uporabiti iste poverilnice za krajo drugih računov.

Povzetek grožnje:
Ime Vaša Microsoftova naročnina je potekla po elektronski pošti
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije
Lažna trditev Microsoftova naročnina je potekla / kmalu poteče
Povezana domena portal-account.dns [.] mornarica
Imena zaznavanja Avira (lažno predstavljanje), Emsisoft (lažno predstavljanje), Fortinet (lažno predstavljanje), Kaspersky (lažno predstavljanje), celoten seznam zaznav ( VirusTotal )
Simptomi Lažna sporočila o napakah, lažna sistemska opozorila, pojavne napake, ponarejeno računalniško skeniranje.
Metode distribucije Ogrožena spletna mesta, prevarantski spletni pojavni oglasi, potencialno neželene aplikacije.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete, možne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

' OBVESTILO O IZVAJANJU GESLOV E-pošta Prevara ',' Spotify Email Prevara ',' POLICIJA JAVNE VARNOSTI Prevara po e-pošti “so primeri drugih podobnih prevar, ki jih kiber kriminalci uporabljajo (ali uporabljajo) z namenom, da prejemnike prevarajo, da zagotovijo občutljive podatke, ki bi jih lahko zlorabili za ustvarjanje prihodkov na tak ali drugačen način. Obstaja pa tudi veliko primerov kampanj za nezaželeno pošto (e-poštna sporočila, ki se uporabljajo za širjenje zlonamerne programske opreme). Običajno se takšna e-poštna sporočila uporabljajo za prevara prejemnikov, da jih nekaj namestijo ransomware , Trojanski ali drugo vrsto zlonamerne programske opreme.

Kako kampanje z neželeno pošto okužijo računalnike?

Kiber kriminalci, ki poskušajo zlonamerno programsko opremo distribuirati prek kampanj za nezaželeno pošto, pošiljajo e-poštna sporočila, na katera je priložena zlonamerna datoteka, ali pa vsebujejo povezavo za prenos zlonamerne datoteke. Kakor koli že, skušajo prevara prejemnike odpreti / izvršiti določeno datoteko, ki je namenjena okužbi operacijskega sistema z zlonamerno programsko opremo. V večini primerov taka e-poštna sporočila vsebujejo nekaj Microsoft Officea, dokumenta PDF, izvršljive datoteke (na primer .exe), datoteke JavaScript, arhivske datoteke (na primer ZIP, RAR). Omeniti velja, da zlonamerni dokument, odprt z Microsoft Office 2010 ali novejšo različico, lahko namesti zlonamerno programsko opremo le, če mu uporabniki dovolijo izvajanje ukazov makrov (omogoči urejanje / vsebino). Te različice vključujejo način „Protected View“, ki preprečuje, da bi zlonamerni dokumenti samodejno namestili zlonamerno programsko opremo. Vendar starejše različice nimajo te funkcije in okužijo računalnike takoj po odprtju zlonamernega dokumenta.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Vsak nameščen program je treba aktivirati in / ali posodobiti samo z orodji ali implementiranimi funkcijami, ki jih zagotavljajo njegovi uradni razvijalci. Zanje se ne sme uporabljati neuradnih orodij - običajno je, da so taka orodja namenjena okužbi računalnikov z zlonamerno programsko opremo. Prav tako ni zakonito aktivirati licenčnih programov z neuradnimi ('cracking') orodji. Datoteke in programe je treba prenesti z uradnih, zaupanja vrednih spletnih mest. Kakršnih koli drugih virov, kanalov (na primer prenosniki tretjih oseb, omrežja Peer-to-Peer, neuradna spletna mesta itd.) Se ne sme uporabljati. Nikoli ne bi smeli uporabljati tudi drugih namestitvenih programov. Datotek, priloženih nepomembnim e-poštnim sporočilom (ali povezavam do njih), ki jih prejmejo neznani, sumljivi naslovi, ne bi smeli odpirati. Omeniti velja, da kibernetski kriminalci, ki prenašajo jarek, svojo elektronsko pošto prikrijejo kot uradno in zakonito. Datoteke in povezave v e-poštnih sporočilih je treba odpreti le, če ni razloga, da bi verjeli, da to ni varno. Računalnik je treba redno pregledovati z ugledno protivirusno ali protivohunsko programsko opremo, nameščeni varnostni paket mora biti vedno posodobljen. Če ste že odprli zlonamerne priloge, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Besedilo, predstavljeno v e-poštnem pismu »Vaša Microsoftova naročnina je potekla zaradi e-poštne prevare«:

Zadeva: Vaša Microsoftova naročnina je potekla


Danes obnovite Microsoftove naročnine.

Imate aktivne naročnine, ki potečejo v sredo, 14. oktobra 2020. Podaljšajte jih v skrbniškem centru Microsoft 365, da preprečite kakršne koli motnje v naročnini.
Celoten seznam svojih naročnin boste našli v skrbniškem centru Microsoft 365.

Obnovi naročnine>

Vključite ponavljajoče se obračunavanje ali sodelujte s svojim partnerjem, da samodejno obnovite te naročnine.
Naročnine potečejo v sredo, 14. oktobra 2020

Tu so povzeti podatki za vaše naročnine, ki potečejo. Številka aktivne licence prikazuje vse razpoložljive
licence, ki jih imate za vsak izdelek, vključno s tistimi iz naročnin, ki ne potečejo.


Dodatni viri
Preberite več o svojih naročninah
Naučite se obnoviti naročnine
Spremenite svoje naročnine
Če potrebujete pomoč, predložite vstopnico.

Podatki o računu

Domena: mamahiya@onewaymail.com
Ime naročnine: Microsoft 365 Business

Microsoft spoštuje vašo zasebnost. Preglejte našo spletno izjavo o zasebnosti

Microsoft Corporation
Ena Microsoftova pot
Redmond, WA 98052 ZDA

Posnetek zaslona ponarejenega Microsoftovega spletnega mesta, ki se uporablja za krajo poverilnic za prijavo:

vaša naročnina na Microsoft je potekla prevara ponarejena stran Microsofta

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Neustart des Netzwerkdienstes Ubuntu

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Options« in počistite možnosti »Hide Empty Locations« in »Hide Windows Entries«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Zanimivi Članki

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Težava z namestitvijo paketa Ubuntu? Enostavno popravite E: ni mogoče dobiti ključavnice/var/lib/dpkg/lock - odprto (11: vir začasno ni na voljo) E: ni mogoče zakleniti skrbniškega imenika (/var/lib/dpkg/), ali ga uporablja še en postopek? napaka.

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Preprosta vadnica za razlago, kako namestiti KDE Plasma Desktop okolja na Ubuntu Linux. Za referenco so vključeni posnetki zaslona.

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

E-poštni virus tiskalnika Xerox

E-poštni virus tiskalnika Xerox

Kako odstraniti virus Xerox Printer Email - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Kako odstraniti napravo, ki jo je okužila moja zasebna prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Enostavna vadnica za posnetke zaslona, ​​ki vam pokaže, kako ustvariti USB v živo Manjaro Linux v sistemu Windows 10 in distribucijah Linux.

Clipconverter.cc Oglasi

Clipconverter.cc Oglasi

Kako odstraniti oglase Clipconverter.cc - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Kako odstraniti prevaro, zaznano z kršitvijo požarnega zidu - navodila za odstranjevanje virusov

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

Kako odstraniti TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti


Kategorije