Ne zaupajte e-poštnim naslovom z naslovom »Prejeli ste nakazilo v znesku«

Kako odstraniti prejeto nakazilo v e-poštni prevari - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Vodnik za odstranjevanje prevar po e-pošti »Prejeli ste nakazilo v znesku«

Kaj je e-poštno sporočilo z prevaro 'Prejeli ste nakazilo v znesku'?

„Prejeli ste nakazilo v znesku“ je e-poštna akcija z neželeno pošto. Izraz „neželena akcija“ se uporablja za opredelitev obsežne akcije, med katero se pošlje na tisoče zavajajočih / prevaranskih e-poštnih sporočil. Sporočila, poslana v tej kampanji, trdijo, da je bila uporabnikom prenesena neopredeljena vsota. Ta e-poštna sporočila promovirajo različna nezaupljiva in morda zlonamerna spletna mesta.

Prejeli ste nakazilo v znesku neželene e-pošteLinus Torvalds Reinvermögen

E-poštna sporočila »Prejeli ste nakazilo v znesku« z zadevo / naslovom »Podatki o vašem računu« (lahko se razlikujejo) trdijo, da so prejemniki prejeli denarno transakcijo z nedoločeno vsoto. Velikost nakazane vsote naj ne bi bila navedena zaradi varnosti. Prejemniki so pozvani, da kliknejo povezavo, navedeno v sporočilih, da potrdijo transakcijo. Vsi podatki, ki jih vsebujejo ta prevara, so napačni. Če kliknete povezavo, predstavljeno v zavajajočih sporočilih, so prejemniki preusmerjeni na dvomljive ali škodljive spletne strani. Lahko so preusmerjeni na različna prodajna / promocijska (zakonite in dvomljive vsebine), prevarantska, ogrožena, zavajajoča / prevara, lažna in zlonamerna spletna mesta. Obisk takšnih strani lahko privede do resnih težav. Na primer, uporabnikom se lahko ponudi nedelujoča, nezaupljiva ali zlonamerna programska oprema, od njih se zahtevajo občutljivi podatki (npr. Imena, naslovi, telefonske številke, e-poštna sporočila, podatki o bančnem računu in / ali kreditni kartici), od lažnih razlogov se zahteva, da opravljajo denarne transakcije in tako naprej. Če povzamemo, zaupanje v e-poštna sporočila o prevari »Prejeli ste nakazilo v znesku« lahko povzroči okužbe sistema, finančno izgubo, resne težave z zasebnostjo in celo krajo identitete.

Povzetek grožnje:
Ime Prejeli ste nakazilo v znesku Prevara po e-pošti.
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije.
Lažna trditev E-poštna sporočila trdijo, da je bil določen znesek nakazan prejemnikom.
Simptomi Nepooblaščeni spletni nakupi, spremenjena gesla za spletni račun, kraja identitete, nezakonit dostop do računalnika.
Metode distribucije Zavajajoča e-poštna sporočila, prevarantski spletni pojavni oglasi, tehnike zastrupitve z iskalniki, napačno črkovane domene.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

' SharePointova e-poštna prevara ',' Mail Quote ',' Komercialni predlog 'in' Vaša naprava ni bila pravilno zavarovana 'je nekaj primerov drugih neželenih kampanj. Ta prevara lahko pošlje različne zahtevke, ponudbe, zahteve ali zahteve, vendar je njihov namen enak: ustvarjati prihodek. Tudi način, kako ta pošta ustvarja dobiček za odgovorne prevarante / kiber kriminalce, se razlikuje. Neželena pošta je tudi zelo priljubljena metoda širjenja zlonamerne programske opreme (npr. Trojanci , ransomware itd.).

Kako kampanje z neželeno pošto okužijo računalnike?

Neželene pošte povzročajo okužbe prek zlonamernih datotek, ki se prek njih distribuirajo. Te datoteke lahko pritrdite na e-poštna sporočila o prevari ali pa sporočila vsebujejo povezave za prenos nalezljive vsebine. Nalezljive datoteke so lahko v različnih oblikah, kot so arhivi (RAR, ZIP itd.), Izvršljivi programi (.exe, .run itd.), Dokumenti Microsoft Office in PDF, JavaScript itd. Ko se zlonamerne datoteke zaženejo, zaženejo ali kako drugače odpre se okužbena veriga / postopek (tj. prenos / namestitev zlonamerne programske opreme). Dokumenti Microsoft Office na primer okužijo sisteme z izvajanjem zlonamernih makro ukazov. V različicah Microsoft Officea, izdanih pred letom 2010, se makri izvajajo, ko se dokument odpre, vendar imajo novejše različice način 'Protected View', ki preprečuje samodejno izvajanje ukazov makrov. V novejših različicah se od uporabnikov zahteva, da omogočijo makre (tj. Omogočijo urejanje / vsebino), zato se procesi okužbe zaženejo šele, ko so ukazi za makro omogočeni ročno.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme

Da bi se izognili okužbam zlonamerne programske opreme zaradi neželene pošte, vam toplo priporočamo, da ne odpirate dvomljivih in / ali nepomembnih e-poštnih sporočil, zlasti tistih, ki jih prejmete od neznanih / sumljivih pošiljateljev. Vseh prilog ali povezav, ki jih najdete v sumljivih sporočilih, ne smete odpirati, saj je to vir potencialne okužbe. Poleg tega vam svetujemo, da uporabljate različice sistema Microsoft Office, izdane po letu 2010. Upoštevajte, da se zlonamerni programi distribuirajo tudi prek nezaupljivih kanalov za prenos (npr. Neuradna in brezplačna spletna mesta za gostovanje datotek, omrežja za izmenjavo med enakovrednimi uporabniki in drugi prenosniki tretjih oseb) orodja za aktivacijo ('cracking') in lažni posodobitelji. Zato je pomembno, da jih prenesete iz uradnih / preverjenih virov ter izdelke aktivirate in posodobite z orodji / funkcijami, ki jih zagotavljajo zakoniti razvijalci. Da bi zagotovili varnost naprave in zasebnost uporabnika, je izjemno pomembno, da imamo nameščen in posodobljen ugleden paket protivirusne / vohunske programske opreme. Poleg tega je treba to programsko opremo uporabljati za redno pregledovanje sistema in za odstranjevanje zaznanih groženj in težav. Če ste že odprli zlonamerne priloge, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Besedilo, predstavljeno v e-poštnem sporočilu »Prejeli ste nakazilo v znesku«:

Zadeva: Podatki o vašem računu

Zdravo! Prejeli ste nakazilo v višini XXXXX USD (znesek je zaradi varnosti skrit). Za preverjanje pristnosti morate slediti spodnji povezavi.
Klikni tukaj
PayersGroup Ltd.

Videz e-poštnega sporočila o prevari »Prejeli ste nakazilo v znesku«, ki preusmerja na dvomljiva spletna mesta (GIF):

virtualbox kein bootfähiges medium gefunden system angehalten

Prejeli ste nakazilo v znesku GIF za pojav prevara po e-pošti

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Coole Dinge mit Arduino zu tun

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

was ist inetpub ordner windows 10

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Options« in počistite možnosti »Hide Empty Locations« in »Hide Windows Entries«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

windows explorer nicht im taskmanager

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Zanimivi Članki

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

Za igranje najboljših iger v sistemu Linux vam ni treba porabiti denarja. Sestavili smo seznam čudovitih brezplačnih iger za Linux, tako da lahko uživate v igrah v sistemu Linux, ne da bi skrbeli za denarnico. Zdaj si oglejte najboljše brezplačne igre Linux!

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

E-poštni virus AT&T

E-poštni virus AT&T

Kako odstraniti virus AT&T Email - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Gwx.exe virus

Gwx.exe virus

Kako odstraniti virus Gwx.exe - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Orodna vrstica WeatherBlink

Orodna vrstica WeatherBlink

Kako se znebiti orodne vrstice WeatherBlink - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Kako odstraniti virus Supreme Email Email - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako se znebiti orodne vrstice InboxAce - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako odstraniti oglase Android-recaptcha.info - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?


Kategorije