»Dvoklik za namestitev« Adware (Mac)

Kako se znebiti 'Double Click to install' Adware (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti 'Dvoklik za namestitev' iz Mac?

Kaj je 'Dvoklik za namestitev'?

Če uporabljate Mac in ste naleteli na pojavno okno, v katerem je zapisano, da 'Dvoklik za namestitev' želi dostop za nadzor nad 'sistemskimi' dogodki, je verjetno v brskalniku ali operacijskem sistemu nameščena aplikacija vrste adware. Ko so nameščene, te aplikacije uporabnikom nudijo neželene, vsiljive oglase in pogosto zbirajo informacije v zvezi z navadami brskanja.

dvakrat kliknite, da namestite oglaševalsko programsko opremo

V pojavnem oknu je tudi zapisano, da bo omogočanje nadzora nad 'sistemskimi dogodki' omogočilo dostop do dokumentov in podatkov v 'sistemskih dogodkih' ter izvajalo dejanja znotraj te aplikacije. Priporočamo, da teh dovoljenj ne dodelite potencialno neželenim aplikacijam (PUA). To pojavno okno se pogosto pojavi zaradi nameščene oglaševalske programske opreme. Aplikacije oglaševalskega tipa prikazujejo kupone, pasice, ankete, pojavne oglase itd. Običajno prikrivajo osnovno vsebino obiskanih spletnih mest. So moteči in vplivajo na izkušnjo brskanja. Ne kliknite teh oglasov, saj odpirajo dvomljiva spletna mesta (nekatera so lahko zlonamerna) ali izvajajo skripte, namenjene prenosu in namestitvi neželenih, morda zlonamernih aplikacij. Poleg tega PUA povzročajo težave v zvezi z varnostjo brskanja, zasebnostjo itd. Poleg tega aplikacije vrste adware pogosto zbirajo informacije, kot so naslovi IP uporabnikov, geolokacije, vnesene iskalne poizvedbe, URL-ji obiskanih spletnih mest itd. Razvijalci oglaševalske programske opreme podatke delijo z drugimi strankami (potencialno kiber kriminalci), ki jih zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. Če imate razlog za domnevo, da je v vašem sistemu nameščena oglaševalska aplikacija, jo takoj odstranite.

Povzetek grožnje:
Ime Oglasi »Dvoklik za namestitev«
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Imena zaznavanja (ponarejena programska oprema, ki promovira oglaševalsko programsko opremo, ki prinaša to pojavno okno) Avast (MacOS: AdwareSig [Adw]), BitDefender (Gen: Variant.Application.MAC.Grader.97), Emsisoft (Gen: Variant.Application.MAC.Grader.97 (B)), Kaspersky (ne-virus) : HEUR: AdWare.OSX.Geonei.as), celoten seznam ( VirusTotal )
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši od običajnega, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za predvajalnik flash, prenosi torrentov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte svoj Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

V spletu je veliko različnih vrst oglaševalskega programa. Razvijalci jih promovirajo kot 'uporabne aplikacije', ki domnevno ponujajo funkcije, orodja itd. Pravzaprav imajo PUA samo en namen: ustvarjati prihodek za razvijalce z zbiranjem informacij in prikazovanjem oglasov. Primeri drugih podobnih aplikacij vključujejo 1 Kliknite PDF , ApplicationWork , in TopicLookup .

Kako se je v moj računalnik namestilo 'Dvoklik za namestitev'?

Na splošno ljudje nenamerno prenesejo in namestijo oglaševalsko programsko opremo ali druge PUA-je, ko jih razvijalci programske opreme prevarajo z varljivo trženjsko metodo, imenovano »združevanje«. Skrivajo informacije o vključitvi PUA-jev v 'Custom', 'Advanced' in druge podobne nastavitve / možnosti za prenos / namestitev programske opreme. Če te nastavitve ostanejo nespremenjene (in ponudbe za prenos ali namestitev neželenih aplikacij niso opuščene), se PUA prenesejo / namestijo z drugo, namerno preneseno / nameščeno programsko opremo. V drugih primerih ljudje te težave povzročijo s klikom na vsiljive oglase, ki izvajajo skripte, ki nato prenesejo in namestijo PUA-je.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Prenos programske opreme s samo zaupanja vrednih uradnih spletnih mest. Prenos programov s pomočjo neodvisnih prenosnikov programske opreme, Peer-to-Peer omrežij, neuradnih strani pogosto vodi do dodatnih, neželenih prenosov / namestitev. To lahko povzročijo tudi tretji namestitelji. Poleg tega preverite vse razpoložljive nastavitve »Napredno«, »Po meri« in druge nastavitve nastavitev prenosa ali namestitve. Onemogočite ponudbe za prenos in namestitev PUA-jev in šele nato dokončajte prenos ali namestitev. Ne klikajte vsiljivih oglasov, saj lahko odprejo dvomljiva spletna mesta v zvezi z igrami na srečo, zmenki za odrasle, pornografijo itd. Če se ti oglasi prikazujejo na najbolj obiskanih spletnih mestih ali se preusmeritve na dvomljive spletne strani pojavljajo pogosto, je zelo verjetno, da je v brskalniku ali računalniku nameščena oglaševalska programska oprema ali drugi PUA-ji. Priporočamo, da v brskalniku preverite neželene razširitve, vtičnike ali dodatke in takoj odstranite vse neželene, neznane vnose. Enako velja za tovrstne programe, nameščene v računalniku (operacijski sistem). Če je vaš računalnik že okužen z 'Dvoklik za namestitev', priporočamo, da zaženete optično branje z Combo Cleaner Antivirus za macOS za samodejno odpravo te oglaševalske programske opreme.

Besedilo, predstavljeno v pojavnem oknu:

'Dvoklik za namestitev' želi dostop do nadzora 'Sistemskih dogodkov'. Če dovolite nadzor, boste zagotovili dostop do dokumentov in podatkov v 'Sistemskih dogodkih' ter za izvajanje dejanj v tej aplikaciji.

Zavajajoči namestitveni program, ki promovira oglaševalsko programsko opremo »Dvoklik za namestitev«:

Zavajajoči namestitveni program, ki se uporablja za spodbujanje dvoklika za namestitev

Ouo.io spletno mesto z vsiljivimi oglasi, ki promovirajo programe oglaševalske programske opreme, zasnovane za prikazovanje pojavnih oken »Dvoklik za namestitev«:

Dvomljivo spletno mesto, ki se uporablja za promocijo dvoklika za namestitev oglaševalske programske opreme

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme z dvojnim klikom za namestitev:

Odstranite potencialno neželene programe, povezane z 'Dvakrat kliknite za namestitev', Aplikacije mapa:

./ unter Linux

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite oglase tako, da z datotekami in mapami »dvokliknete za namestitev«:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ', Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Optično preberite svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite biti prepričani, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na vrhu ikone Applications. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Bad pool header bluescreen windows 7

Combo Cleaner bo vaš Mac pregledoval glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »groženj ni mogoče najti«, to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Oglasi z odstranitvijo z dvojnim klikom za namestitev iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite oglase tako, da z dvojnim klikom namestite razširitve Safari:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite oglase z dodatki Mozilla Firefox, povezanimi z 'dvojnim klikom za namestitev':

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite oglase tako, da z dodatki za Google Chrome »dvokliknete za namestitev«:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .