Odpravite preusmeritve brskalnika na spletno mesto searchbaron.com

Kako se znebiti Searchbaron.com Redirect (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika searchbaron.com iz računalnika Mac?

Kaj je searchbaron.com?

searchbaron.com je zavajajoče spletno mesto, ki naj bi izboljšalo izkušnjo brskanja z ustvarjanjem izboljšanih rezultatov iskanja. Dejansko se to spletno mesto promovira z različnimi prevarantskimi aplikacijami, ki običajno vstopijo v računalnike brez soglasja uporabnikov. Poleg tega bo searchbaron.com in večina prevarantskih aplikacij verjetno beležila informacije o dejavnosti brskanja.

searchbaron.com ugrabitelja brskalnika v računalniku MacUpoštevajte, da se searchbaron.com promovira z uporabo ugrabitve brskalnika. Ena takih aplikacij se imenuje Spaces. Upoštevajte pa, da v nasprotju z večino ugrabiteljev brskalnikov ta aplikacija ne spreminja možnosti brskalnika. Spaces zazna vsakič, ko uporabnik vnese iskalno poizvedbo, nato pa jih preusmeri na searchbaron.com, ta pa uveljavi drugo verigo preusmeritev na bing.com z uporabo Amazon AWS storitev. Zato žrtve na koncu iščejo prek Binga, čeprav je njihov privzeti iskalnik drugačen. Tovrstne preusmeritve niso posebej škodljive (Bing je zakonit iskalnik), vendar bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja. Poleg tega je zaustavitev teh preusmeritev precej zapletena, saj je aplikacije, kot je Spaces, težko odstraniti (več informacij spodaj). Zavedajte se, da potencialno neželene aplikacije (PUA) in lažni iskalniki verjetno zbirajo občutljive podatke, kot so naslovi IP, obiskani URL-ji spletnih mest, ogledane spletne strani, iskalne poizvedbe in druge podrobnosti. Zbrane informacije običajno vključujejo osebne podatke, ki jih razvijalci delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci), da ustvarijo prihodek. Ti ljudje zlorabljajo zasebne podatke, da ustvarijo še večji prihodek. Zato lahko sledenje informacijam povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Če naletite na preusmeritve na searchbaron.com, takoj odstranite Spaces in druge neumne programe.

Povzetek grožnje:
Ime ugrabitelj brskalnika searchbaron.com
Vrsta grožnje Ugrabitelj brskalnika, zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Vročanje naslova IP 204.11.56.48
Imena zaznavanja (presledki neželene aplikacije) Avast (MacOS: MaxOfferDeal-I [Adw]), ESET-NOD32 (različica OSX / Adware.MaxOfferDeal.M), Kaspersky (ne-virus: HEUR: AdWare.OSX.Geonei.ax), McAfee (RDN /Generic.osx), celoten seznam ( VirusTotal )
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši od običajnega, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi flash predvajalnika, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Obstaja na desetine lažnih iskalnikov, ki si delijo podobnosti z searchbaron.com, vključno Go-search.me , search.zaztov.com , in io-search.com - to je le nekaj primerov iz mnogih. Lažni iskalniki s ponudbo izboljšanih rezultatov in v nekaterih primerih tudi drugih „uporabnih funkcij“ (npr. Hiter dostop do priljubljenih spletnih mest, vremenskih napovedi, svetovnih novic itd.) Skušajo ustvariti vtis legitimnosti. Dejansko imajo spletna mesta, kot je searchbaron.com, samo en namen: ustvarjati prihodek za razvijalce. Lažni iskalniki ne dajejo dejanske vrednosti običajnim uporabnikom, ampak povzročajo preusmeritve in zbirajo informacije.

Kako so se neželene aplikacije namestile v moj računalnik?

Aplikacije za ugrabitev brskalnika običajno v računalnike prodrejo brez soglasja uporabnikov, saj jih razvijalci promovirajo z vsiljivimi oglasi in zavajajočo tržno metodo, imenovano 'združevanje'. Vsiljivi oglasi običajno preusmerijo na dvomljiva spletna mesta, nekateri pa celo izvajajo skripte, namenjene prenosu / namestitvi neželenih aplikacij. 'Bundling' je v bistvu prikrita namestitev programov tretjih oseb skupaj z običajno programsko opremo. Razvijalci vedo, da mnogi uporabniki pogosto pohitijo s postopki prenosa / namestitve in preskočijo korake. Zato so aplikacije v paketu običajno skrite za možnostmi 'Po meri / Napredno' (ali drugimi odseki) postopkov prenosa / namestitve. Poleg tega mnogi uporabniki kliknejo oglase in preskočijo korake prenosa / namestitve, kar vodi do nenamerne namestitve lopovskih aplikacij. Na ta način svoje sisteme izpostavijo tveganju za različne okužbe in ogrozijo njihovo zasebnost.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Da preprečite vdor PUA v računalnik, bodite zelo previdni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi programske opreme. Vsiljivi oglasi se običajno zdijo legitimni, vendar preusmerjajo na dvomljiva spletna mesta (igre na srečo, zmenki za odrasle, pornografija in podobno) in jih pogosto prikazujejo z oglaševalskimi programi. Če se s temi oglasi / preusmeritvami redno srečujete, odstranite vse sumljive programe in vtičnike brskalnika. Večina prenosnikov / namestitvenih programov tretjih oseb se ovrednoti z uporabo metode združevanja. Zato vam toplo priporočamo, da programe prenašate samo iz uradnih virov, po možnosti z neposrednimi povezavami za prenos. Poleg tega izberite nastavitve »Po meri / Napredno« in analizirajte vsak korak postopkov prenosa / namestitve. Onemogočite dodatno vključene programe in zavrnite ponudbe za njihov prenos / namestitev. Ključ računalniške varnosti je previdnost. Če je vaš računalnik že okužen z ugrabitelji brskalnikov, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Sporočilo o napačni napaki, ki ga prikaže aplikacija Spaces:

Aplikacija Spaces prikazuje lažno sporočilo o napaki

Besedilo, predstavljeno s to napako:

V računalniku primanjkuje pomnilnika.

Če želite sprostiti nekaj pomnilnika, zaprite nekaj aplikacij.

Posodobitev 2. junija 2020 - Searchbaron.com je bil nedavno opažen pri promociji lažnega iskalnika mybrowser-search.com:

searchbaron.com preusmeri na mybrowser-search.com

Videz searchbaron.com, ki uporabnike preusmerja na searchnewshighlights.com prek lisumanagerine.club:

searchbaron.com preusmerja uporabnike na searchnewshighlights.com prek lisumanagerine.club

POMEMBNO! Kot smo že omenili, je odstranjevanje aplikacije Spaces precej zapleten postopek, saj je brisanje te aplikacije, ne da bi prej prekinili povezani postopek, nemogoče. Težava je v tem, da se postopek samodejno znova zažene takoj, ko se konča. Če želite odstraniti to aplikacijo, morate izvesti naslednje korake:

1) Pomaknite se do / Users / Test / Library / Application Support / .spaces 'imenik, z desno miškino tipko kliknite' Prostori 'program in izberite' Pokaži vsebino paketa ':

Odstranjevanje 1. koraka aplikacije Spaces

2) Pomaknite se do Vsebina / MacOS 'imenik in izbriši' Prostori 'aplikacija:

Odstranjevanje 2. koraka aplikacije Spaces

3) Ko se izvedejo prejšnji koraki, se postopek, povezan z aplikacijo Spaces, ne bo več samodejno znova zagnal in ga boste lahko preprosto zaključili in odstranili preostale datoteke aplikacije:

Odstranjevanje 3. koraka aplikacije Spaces

4) Po odstranitvi aplikacije Spaces se morate pomakniti do / Uporabniki / Test / Knjižnica / Podpora za aplikacije 'in omogočite prikaz skritih imenikov. Nato poiščite imenik z dvomljivim imenom (npr. ' .pomoč ',' .tebi 'ali podobno), ki vsebuje aplikacijo z imenom' Finder '. Ko je celoten imenik lociran, ga je treba izbrisati. Upoštevajte, da ima MacOS dejansko aplikacijo Finder. Vendar ima zlonamerna popolnoma drugačno ikono (običajno logotip terminala), ki jo zločinci preprosto uporabijo kot preobleko:

Odstranjevanje aplikacije Spaces 4. korak

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Video, ki prikazuje, kako odstraniti preusmeritve brskalnika na searchbaron.com s pomočjo kombiniranega čistilca:

Preusmeritev Searchbaron.com:

Odstranite potencialno neželene programe, povezane z searchbaron.com, iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite povezane datoteke in mape brskalnika searchbaron.com:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v datoteki / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer » com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

domača stran ugrabitelja brskalnika searchbaron.com in odstranitev privzetega internetnega iskalnika iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve Safari, povezane z ugrabiteljem brskalnika:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari. V menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani v brskalniku safari

V Preference 'okno, izberite' splošno 'jeziček. Če želite nastaviti svojo domačo stran, v polje vnesite želeni URL spletnega mesta (na primer: www.google.com) Polje domače strani . Lahko tudi kliknete Nastavite na Trenutna stran , Če želite svojo domačo stran nastaviti na spletno mesto, ki ga trenutno obiskujete.

Spremenite privzeti iskalnik:

was ist chrom auf meinem pc

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika v brskalniku Safari

V Preference 'okno, izberite' Iskanje 'jeziček. Tu boste našli spustni meni z napisom ' Iskalnik: 'Na spustnem seznamu preprosto izberite želeni iskalnik.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane z ugrabiteljem brskalnika searchbaron.com:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani mozilla firefox -

Če želite spremeniti domačo stran, kliknite Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Preference 'iz spustnega menija. Če želite nastaviti svojo domačo stran, v polje vnesite želeni URL spletnega mesta (na primer: www.google.com) Domača stran .

Spremeni privzeti iskalnik:

mozilla firefox o konfiguraciji

V naslovno vrstico URL vnesite ' približno: config 'in kliknite' Previden bom, obljubim! '.

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika mozilla firefox -

V Iskanje: 'vnesite ime ugrabitelja brskalnika. Z desno miškino tipko kliknite vsako od najdenih nastavitev in kliknite ' Ponastaviti 'iz spustnega menija.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke Google Chrome, povezane z ugrabiteljem brskalnika:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani Google Chrome

Kliknite » Chromov meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Nastavitve '. V Na začetku 'kliknite razdelek' Nastavite strani 'povezava blizu možnosti' Odpri določeno stran ali nabor strani '. Odstranite URL ugrabitelja brskalnika (na primer trovi.com) in vnesite želeni URL (na primer google.com).

Spremeni privzeti iskalnik:

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika v Google Chromu

Kliknite » Chromov meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Nastavitve '. V Iskanje 'kliknite razdelek' Upravljanje iskalnikov... '. V odprtem oknu odstranite neželeni internetni iskalnik s klikom na X zraven. Na seznamu izberite želeni iskalnik in kliknite na ' Nastavi kot privzeto zraven.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .