Vnesite poverilnice omrežja v sistemu Windows 10 - odprava napake

Vnesite poverilnice omrežja v sistemu Windows 10 - odprava napake

Kako popraviti napako pri dostopu do omrežnih poverilnic v sistemu Windows 10?

Če ste uporabnik sistema Windows, ste morda videli zaslon »Network Credentials«, varnostni zaslon, ki zahteva uporabniško ime in geslo. Če imate več osebnih računalnikov, je skupna raba datotek v drugih računalnikih z operacijskim sistemom Windows uporabna, vendar ne posebej enostavna funkcija za uporabo. Prikaže se zaslon »Enter Network Credentials«, ker do omrežnih virov ne morete dostopati brez vnosa uporabniškega imena in gesla. Ti so potrebni za zaščito osebne zasebnosti uporabnikov, zato je privzeto omogočena skupna raba omrežnih lokacij z geslom.

Omrežna lokacija je zbirka omrežnih nastavitev, ki jih operacijski sistem Windows uporabi, ko se povežete z omrežjem. Nastavitve se razlikujejo in jih je mogoče prilagoditi glede na vrsto omrežja, ki ga uporabljate. Nastavitve za omrežno lokacijo določajo, ali so nekatere funkcije, kot so skupna raba datotek in tiskalnikov, odkrivanje omrežja in skupna raba javnih map, omogočene ali onemogočene.Če želite dostopati do drugega računalnika, potrebujete prijavne poverilnice naprave, v kateri dostopate do mape ali podatkov. Pošiljatelj mora te mape dati v skupno rabo in z uporabniškim imenom in geslom nastaviti ustrezna dovoljenja. Prejemnik bi moral za prijavo v ta računalnik uporabiti isto uporabniško ime in geslo.

Če imate težave z vnašanjem poverilnic za omrežje, v tem članku ponujamo številne rešitve.

vnesite poverilnice omrežja

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Microsoft iso auf usb

Vnesite Microsoftov račun in geslo

Microsoftov račun se uporablja za dostop do številnih Microsoftovih naprav in storitev - računa (prej imenovanega 'Windows Live ID') se uporablja za prijavo v Skype, Windows, Outlook.com, OneDrive, Windows Phone, Microsoft Store in Xbox Live itd., in kjer je do osebnih datotek, fotografij, stikov in nastavitev mogoče dostopati v kateri koli napravi z računom. Če že uporabljate e-poštni naslov in geslo za prijavo v Microsoftove naprave in storitve, že imate Microsoftov račun. Če za prijavo v sistem Windows 10 uporabljate Microsoftov račun, poskusite kot uporabniško ime in geslo vnesti Microsoftov račun in geslo, ne pa uporabniškega imena in gesla za lokalni račun. Ta rešitev deluje za nekatere uporabnike.

[Nazaj na kazalo]

Preverite, ali so vaši naslovi IP pravilno dodeljeni

Naslov IP (Internet Protocol Address) je ekskluzivna številka, dodeljena napravam informacijske tehnologije (tiskalniki, usmerjevalniki, modemi itd.) Naslov omogoča napravam, da med seboj komunicirajo v računalniškem omrežju. Vsaka naprava, priključena na omrežje IP, mora imeti ta edinstven naslov IP v omrežju in brez njega ne obstaja nobeno omrežje.

Prepričajte se, da je vaš naslov IP nastavljen na statičen. Če je vaš naslov IP nastavljen na samodejno, lahko povzroči težave z poverilnicami omrežja. Ko je napravi dodeljen statični naslov IP, se naslov ne spremeni. Večina naprav uporablja dinamične (samodejne) naslove IP, ki jih omrežje dodeli, ko se povežejo, in se sčasoma pogosto spremenijo. Če želite svoj IP nastaviti na statičnega, pojdite na Iskanje in vnesite 'Nadzorna plošča' , kliknite 'Nadzorna plošča' rezultat, da ga odprete.

preverite, ali so ip naslovi pravilno dodeljeni 1. koraku

V naboru nadzorne plošče 'Ogled po:' do 'Majhne ikone' , najti 'Center za omrežja in skupno rabo' in kliknite.

preverite, ali so ip naslovi pravilno dodeljeni 2. koraku

V centru za omrežja in skupno rabo kliknite povezavo (v našem primeru 'Ethernet' ).

preverite, ali so ip naslovi pravilno dodeljeni 3. koraku

V oknu stanja povezave kliknite 'Lastnosti' .

wie man olpair loswird

preverite, ali so ip naslovi pravilno dodeljeni 4. koraku

V lastnostih povezave izberite „Različica internetnega protokola 4 (TCP / IPv4)“ in kliknite 'Lastnosti' .

preverite, ali so ip naslovi pravilno dodeljeni 5. koraku

So bereinigen Sie defekte Registrierungselemente

Izberite 'Uporabi naslednji naslov IP' in vnesite naslov IP, Maska podomrežja (ta naj se prikaže samodejno po vnosu naslova IP), Privzeti prehod. Vnesite tudi prednostne in nadomestne naslove strežnika DNS. Kliknite 'V REDU' da shranite spremembe.

preverite, ali so ip naslovi pravilno dodeljeni 6. koraku

[Nazaj na kazalo]

Vnesite ime računalnika

Druga možna rešitev težave z omrežnimi poverilnicami je vnos imena računalnika, do katerega želite dostopati, čemur sledi uporabniško ime. Če je ime računalnika, do katerega želite dostopati, A in imate uporabnika B, vnesite oba. V tem primeru bi bilo uporabniško ime AB. Poskusite s to metodo vnesti uporabniško ime v polje za vnos poverilnic omrežja in preverite, ali deluje.

[Nazaj na kazalo]

Odstranite PIN

V operacijskem sistemu Windows 10 Microsoft ponuja več načinov za preverjanje pristnosti vašega računa poleg gesla. Ena je prek osebne identifikacijske številke (PIN). PIN je kratka koda, ki jo lahko vnesete za hitro prijavo v Windows 10. Ta koda mora biti dolga vsaj štiri znake. Torej to ni tipična zaščitna metoda, kot sta uporabniško ime in geslo, zato je to morda težava, saj bi bilo morda potrebno uporabniško ime in geslo, ki ju uporabljate, da se lahko povežete z drugimi omrežnimi računalniki. Poskusite prenehati uporabljati PIN kot način prijave (vsaj začasno) in preverite, ali pomaga. Z drugimi besedami, za prijavo v sistem Windows morate uporabiti uporabniško ime in geslo, da odpravite težavo z vnašanjem poverilnic v omrežje. Če želite odstraniti kodo PIN, pojdite v Nastavitve in kliknite 'Računi' .

odstranite zatič 1. korak

Izberite 'Možnosti prijave' v levem podoknu in nato onemogočite PIN kot možnost prijave.

odstranite 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Dovolite sistemu Windows, da upravlja povezave domače skupine

HomeGroup je funkcija skupne rabe omrežja, ki je del operacijskega sistema Windows 10. Microsoft je vključil HomeGroup, da je napravam Windows omogočil skupno rabo virov z drugimi računalniki v lokalnem omrežju s preprostim pristopom, ki ga lahko uporabi vsak. Če želite spremeniti nastavitve, vnesite 'napredne nastavitve skupne rabe' v Iskanje in kliknite 'Upravljanje naprednih nastavitev skupne rabe' rezultat.

dovolite oknom, da upravljajo povezave HomeGroup 1. korak

funktionstasten funktionieren nicht windows 7

Kliknite svoje omrežje, da ga razširite in zagotovite, da 'Dovoli Windows, da upravlja povezave domačih skupin (priporočeno)' izbrana možnost. V nasprotnem primeru izberite in kliknite ' Shrani spremembe' .

dovolite oknom, da upravljajo povezave HomeGroup 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Dodajte poverilnice drugega računalnika v upravitelj poverilnic

Upravitelj poverilnic Windows shranjuje prijavne poverilnice, kot so uporabniška imena, gesla in naslovi. Te podatke lahko sistem Windows shrani za uporabo v vašem lokalnem računalniku, v drugih računalnikih v istem omrežju, strežnikih ali internetnih lokacijah, kot so spletna mesta. Te podatke lahko uporablja sam Windows ali aplikacije in programi, vključno z File Explorer, Microsoft Office, Skype itd.

Te poverilnice samodejno shranijo in upravljajo Windows in aplikacije, ki jih uporabljate. Upravitelj poverilnic prejme obvestila, ko se spremenijo informacije o avtentikaciji in jih samodejno posodobi ter shrani najnovejše informacije. Če želite dodati, odstraniti ali urediti poverilnice, morate uporabiti upravitelja poverilnic.

Če želite odpreti Windows Credentials Manager, vnesite 'upravljanje poverilnic za Windows' in kliknite rezultat.

dodajte tam poverilnice računalniškega omrežja upravitelju poverilnic 1. korak

V upravitelju poverilnic kliknite 'Poverilnice sistema Windows' , da jo izberete in nato kliknite 'Dodaj poverilnico sistema Windows' .

dodajte tam poverilnice računalniškega omrežja upravitelju poverilnic 2. korak

Vnesite ime računalnika, do katerega želite dostopati, vnesite uporabniško ime in geslo ter kliknite 'V REDU' . Zdaj, ko ste v upravitelj poverilnic dodali podatke o drugem računalniku, bi lahko do njih lahko uspešno dostopali.

So beschleunigen Sie den Chrome-Download

dodajte tam poverilnice računalniškega omrežja v 3. korak upravitelja poverilnic

Upamo, da vam je ena od zgornjih rešitev pomagala odpraviti težave z vnašanjem poverilnic v omrežje.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako pri dostopu do omrežnih poverilnic v sistemu Windows 10:

[Nazaj na vrh]