ERR_NAME_NOT_RESOLVED - Kako popraviti?

ERR_NAME_NOT_RESOLVED - Kako popraviti?

Kako enostavno odpraviti napako Google Chrome »ERR_NAME_NOT_RESOLVED«

Google Chrome, prvič izdan leta 2008, je brezplačen, hiter, enostaven za uporabo, varen in najbolj priljubljen spletni brskalnik, ki je na voljo. Eden od razlogov za to priljubljenost je združljivost Chroma s številnimi napravami in operacijskimi sistemi. Kljub tem funkcijam ste morda že naleteli na 'ERR_NAME_NOT_RESOLVED' napake v brskalniku Google Chrome in iščejo rešitev.

The 'ERR_NAME_NOT_RESOLVED' Napaka Google Chrome ponavadi kaže, da imena domene ni mogoče razrešiti in zato spletnega mesta (ali spletnih mest) ni mogoče odpreti. Z drugimi besedami, obstaja težava z ločitvijo DNS. Obstajajo številni vzroki, kot so težave s konfiguracijo v računalniku ali brskalniku Google Chrome, ali pa spletno mesto, ki ga želite obiskati, morda ne deluje in do njega ni mogoče dostopati. Najverjetnejši vzrok napake pa so težave z računalnikom ali brskalnikom. Razrešiti 'ERR_NAME_NOT_RESOLVED', morda boste morali počistiti predpomnilnik brskalnika, izprazniti in obnoviti nastavitve DNS, spremeniti naslov DNS, počistiti predpomnilnik gostitelja Google Chrome ali začasno onemogočiti protivirusni ali požarni zid. V spodnjem priročniku opisujemo številne načine za rešitev te težave.ime napake ni razrešeno

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

unbekannten Dateisystemtyp exfat mounten

Počisti podatke brskanja

Podatki o brskanju so sestavljeni iz zapisov spletnih strani, ki ste jih obiskali v preteklih brskalnih sejah, in običajno vključujejo ime spletnega mesta in ustrezen URL. Med sejo brskanja se shranijo tudi druge komponente zasebnih podatkov, kot so predpomnilnik, piškotki, shranjena gesla itd. Ti shranjeni podatki lahko upočasnijo brskalnik ali celo preprečijo dostop do spletnih mest in povzročijo 'ERR_NAME_NOT_RESOLVED' napaka. Če želite počistiti predpomnilnik brskalnika Google Chrome, kliknite tri pike v zgornjem desnem kotu in izberite 'Več orodij' in kliknite 'Počisti podatke brskanja ...' .

izbriši podatke brskanja 1. korak

V oknu »Počisti podatke brskanja« izberite podatke, ki jih želite odstraniti iz podatkovnega predpomnilnika Google Chrome, in kliknite 'POČISTI PODATKE' . Prepričajte se, da ste se odločili za odstranitev 'Piškotki in drugi podatki o spletnih mestih' (drugi predmeti, kot so 'Predpomnjene slike in datoteke' in 'Gostovani podatki aplikacije' so neobvezna). Znova zaženite Google Chrome in preverite, ali še vedno prejemate 'ERR_NAME_NOT_RESOLVED' napaka.

izbriši podatke brskanja 2. korak

Morda bo v pomoč tudi brisanje predpomnilnika gostitelja Google Chrome. Odprite Google Chrome in novo okno brez beleženja zgodovine, tako da kliknete tri pike v zgornjem desnem kotu in izberete 'Novo okno brez beleženja zgodovine' . Na tipkovnici lahko pritisnete tudi tipki Ctrl + Shift + N. V oknu brez beleženja zgodovine kliknite naslovno vrstico in vnesite ta naslov: 'chrome: // net-internals / # dns'. Nato pritisnite Enter. Poiščite in kliknite 'Počisti predpomnilnik gostitelja' . Poglejte, ali je s tem popravljen 'ERR_NAME_NOT_RESOLVED' napaka.

izbriši podatke brskanja 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Preklopite na Google DNS

Googlov javni DNS je brezplačna storitev sistema domenskih imen (DNS), ki se ponuja uporabnikom interneta po vsem svetu. Javno storitev DNS in strežnike vzdržuje in ima Google. Storitev DNS deluje kot rekurzivni imenski strežnik, ki zagotavlja ločljivost domenskega imena za katerega koli gostitelja v internetu. Priporočamo, da za hitrejšo in varnejšo povezavo uporabite Google DNS. Poleg tega lahko z Googlovim DNS popravite tudi 'ERR_NAME_NOT_RESOLVED' napaka. DNS morate spremeniti ročno, mi pa opisujemo, kako.

Če želite svoj strežnik DNS spremeniti v Googlov strežnik DNS, pojdite v nastavitve omrežnih povezav. Z desno tipko miške kliknite meni Start in izberite 'Omrežne povezave' ali pojdite v Nastavitve in kliknite 'Omrežje in internet' .

preklopite na google dns 1. korak

So entfernen Sie Anzeigen von OffersWizard

V oknu z nastavitvami omrežja in interneta izberite vrsto povezave (v našem primeru 'Ethernet' ) v levem podoknu in nato kliknite 'Spremeni možnosti adapterja' na desnem podoknu.

preklopite na google dns 2. korak

Z desno miškino tipko kliknite povezavo in izberite 'Lastnosti' iz spustnega menija.

preklopite na google dns 3. korak

Izberite „Različica internetnega protokola 4 (TCP / IPv4)“ in kliknite 'Lastnosti' .

preklopite na google dns 4. korak

V oknu Lastnosti internetnega protokola različice 4 (TCP / IPv4) izberite 'Uporabi naslednje naslove strežnika DNS' , vnesite 8.8.8.8 kot 'Prednostni strežnik DNS' in 8.8.4.4 kot 'Nadomestni strežnik DNS' . Kliknite 'V REDU' da shranite spremembe. Znova zaženite računalnik, odprite Google Chrome in preverite, ali je 'ERR_NAME_NOT_RESOLVED' napaka je odpravljena.

preklopite na google dns 5. korak

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite omrežne nastavitve

Če želite ponastaviti omrežne nastavitve, morate z ukaznim pozivom izvesti več ukazov. Ta metoda vključuje vnos in izvrševanje 'ipcofig' in 'netsh' ukazi. Ipconfig je orodje ukazne vrstice, ki prikazuje trenutno konfiguracijo nameščenega sklada IP v omrežnem računalniku. S tem orodjem lahko splaknemo in ponastavimo vsebino predpomnilnika razreševalnika DNS in obnovimo konfiguracijo DHCP. Netsh je pripomoček za skriptiranje ukazne vrstice, ki vam omogoča, da bodisi lokalno bodisi na daljavo prikažete ali spremenite omrežno konfiguracijo računalnika, ki se trenutno izvaja. Netsh ponuja tudi skriptno funkcijo, ki omogoča zagon skupine ukazov v paketnem načinu proti določenemu računalniku.

Scrollen mit zwei Fingern funktioniert nicht hp

Za ukaze je potreben povišan ukazni poziv, odprt s skrbniškimi pravicami. Če želite odpreti povišan ukazni poziv, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' da ga zaženete s skrbniškimi pravicami. Ko izberete 'Zaženi kot skrbnik' , se bo pojavil poziv za nadzor uporabniškega računa z vprašanjem, ali dovolite, da ukazni poziv spreminja vaš računalnik. Kliknite 'Da' .

ponastavite omrežne nastavitve 1. korak

ubuntu für virtualbox herunterladen

Zdaj vnesite te ukaze in pritisnite Enter za vsakim:

ipconfig / javnost
ipconfig / vse
ipconfig / flushdns
ipconfig / podaljšaj
netsh int ip nastavite dns
netsh winsock ponastavi

ponastavite omrežne nastavitve 2. korak

Ko končate, znova zaženite računalnik, zaženite Google Chrome in preverite, ali je 'ERR_NAME_NOT_RESOLVED' napaka še vedno obstaja.

[Nazaj na kazalo]

Začasno onemogočite protivirusno programsko opremo

Možno je, da vaša protivirusna programska oprema blokira dostop do nekaterih ali vseh spletnih mest, zato prejemate 'ERR_NAME_NOT_RESOLVED' napaka. Če želite zagotoviti, da nameščena neodvisna protivirusna programska oprema ni vzrok te napake, priporočamo, da jo začasno onemogočite in preverite, ali napaka ni odpravljena. Če vam onemogoči (ali odstrani) protivirusno programsko opremo, priporočamo, da preklopite na drugo protivirusno programsko opremo ali znova namestite trenutno nameščeni paket. Če niste prepričani, kako onemogočiti protivirusno programsko opremo, preberite ta vodnik kjer najdete navodila za onemogočanje nekaterih najbolj priljubljenih protivirusnih programov. Če uporabljate odjemalca VPN ali požarni zid, jih začasno onemogočite in preverite, ali napaka ni odpravljena.

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči storitev predvidevanja

Ta funkcija omogoča, da Chrome hitreje naloži strani, ko poskušate dostopati do njih. Vnaprejšnje pridobivanje je znano tudi kot 'predhodno upodabljanje' . Ko je omogočena, funkcija shrani strani, ki so povezane na spletno stran, na kateri ste trenutno. Torej, naslednjič, ko odprete isto spletno stran, se bo naložila hitreje. Slaba stran te funkcije je, da boste vire prenašali s strani, ki ste jih obiskali, vendar morda nikoli več. To lahko porabi več sistemskih virov in v nekaterih primerih prepreči dostop do določenih spletnih mest in povzroči 'ERR_NAME_NOT_RESOLVED' napaka. Če želite dostopati do te funkcije, pojdite na 'Prilagodi in nadzor' (tri pike v zgornjem desnem kotu) in nato kliknite »Nastavitve«.

onemogočite storitev napovedovanja 1. korak

Ko 'Nastavitve' se prikaže stran, kliknite 'Napredno' .

Wir konnten die Aktualisierungsschleife nicht abschließen

onemogočite storitev napovedovanja 2. korak

V 'Zasebnost in varnost' oddelek, poiščite 'Uporabite storitev predvidevanja za hitrejše nalaganje strani' in ga onemogočite s preklopom stikala na 'Izklopljeno' položaj (stikalo mora biti zatemnjeno).

onemogočite storitev napovedovanja 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite usmerjevalnik

Odklopite modem (ali usmerjevalnik) iz električnega omrežja in ga pustite nekaj minut izključenega. Nato ga ponovno priključite in počakajte, da zaključi postopek zagona (samotestiranja). Poglejte, če 'ERR_NAME_NOT_RESOLVED' napaka je odpravljena.

Upamo, da je ena od teh metod rešila težavo in odpravila 'ERR_NAME_NOT_RESOLVED' Napaka brskalnika Google Chrome. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video prikazuje, kako popraviti napako »ERR_NAME_NOT_RESOLVED«:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti vašega Mac-a, okuženega s 4 virusi POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti Bboo Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

TV Chrome Adware

TV Chrome Adware

Kako odstraniti TV Chrome Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Ali se WiFi ne poveže kljub pravilnemu geslu v Ubuntu in Linux Mint? Tukaj je opisano, kako to popraviti.

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Kako odstraniti Mailto (NetWalker) Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako se znebiti ActivityElement Adware (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije