Preusmeritev Esurf.biz

Kako se znebiti Esurf.biz Redirect - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odpraviti preusmeritve brskalnika na esurf.biz?

Kaj je esurf.biz?

esurf.biz je še en lažni internetni iskalnik, ki trdi, da ustvarja izboljšane rezultate iskanja in omogoča hiter dostop do številnih priljubljenih spletnih mest. Videz tega zavajajočega spletnega mesta je lahko podoben ali enak Googlu, Bingu, Yahooju in drugim legitimnim iskalnikom. Zato mnogi uporabniki verjamejo, da je tudi esurf.biz legitimen. Pravzaprav razvijalci to spletno stran oglašujejo z zavajajočo tržno metodo, imenovano »združevanje«. Poleg tega esurf.biz zbira različne podatke o uporabnikovem brskanju po internetu.

ugrabitelj brskalnika esurf.bizRazvijalci uporabljajo zavajajoča orodja za prenos / namestitev programske opreme, ki ugrabijo Internet Explorer, Google Chrome in Mozilla Firefox, pri čemer spreminjajo različne nastavitve z dodelitvijo URL-ja novega zavihka, domače strani in privzetih možnosti iskalnika esurf.biz. Nastavitve nato dodajo cilje bližnjic brskalnika z istim URL-jem. Poleg tega je uporabnikova izbrana programska oprema na voljo s številnimi „pomožnimi predmeti“ (vtičniki in / ali programi brskalnika drugih proizvajalcev), ki uporabnikom preprečujejo razveljavitev teh sprememb. Predmeti pomagajo znova dodeliti nastavitve, ko jih poskušate spremeniti. Tako vrnitev brskalnikov v prejšnja stanja postane nemogoča in uporabniki se nenehno srečujejo z neželenimi preusmeritvami na esurf.biz, kar znatno zmanjša izkušnjo brskanja po spletu. Poleg tega esurf.biz in pomožni predmeti nadzirajo dejavnost brskanja po internetu tako, da beležijo naslove IP, iskalne poizvedbe, obiskane URL-je spletnih mest, ogledane strani in druge podobne podatke, ki jih je mogoče osebno prepoznati. Podatki se delijo s sodelujočimi tretjimi osebami (morda kiber kriminalci), ki ustvarjajo prihodek z zlorabo zasebnih podatkov. Tako lahko sledenje podatkov povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Če naletite na neželene preusmeritve na esurf.biz, odstranite vse sumljive aplikacije / razširitve brskalnika in nikoli več ne obiskujte tega spletnega mesta.

Obstaja na stotine ponarejenih internetnih iskalnikov, podobnih esurf.biz. Primeri vključujejo clearsearches.com , search-shield.com, fasttoaccess.com itd. Ti ponujajo enake funkcionalnosti (izboljšani rezultati iskanja po internetu), vendar pa so trditve, da je treba izboljšati izkušnjo brskanja po spletu, zgolj poskus ustvarjanja vtisa legitimnosti. Raziskave kažejo, da so lažni iskalniki namenjeni samo ustvarjanju prihodka za razvijalce - za običajne uporabnike ne predstavljajo pomembne vrednosti. Spletna mesta, kot je esurf.biz, povzročajo neželene preusmeritve brskalnikov in beležijo osebne podatke. Lažni internetni iskalniki pogosto ustvarjajo rezultate, ki vodijo do zlonamernih spletnih mest. Tako lahko uporaba lažnega iskalnika povzroči nevarne okužbe z oglaševalsko ali zlonamerno programsko opremo.

Kako se je esurf.biz namestil v moj računalnik?

Kot smo že omenili, se esurf.biz promovira z zavajajočo tržno metodo, imenovano »združevanje«. Razvijalci podatke o spreminjanju nastavitev brskalnika skrivajo v nastavitvah »Po meri / Napredno« v postopkih prenosa ali namestitve. Če preskočite ta razdelek, lahko nastavitve dovolijo spreminjanje različnih nastavitev, s čimer sisteme izpostavljajo različnim okužbam in ogrožajo zasebnost uporabnikov.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Obstajata dva glavna koraka, da preprečite namestitev potencialno neželenih programov (na primer pomožnih predmetov). Najprej natančno analizirajte vsak korak postopkov prenosa / namestitve z uporabo nastavitev 'Po meri' ali 'Napredno'. Drugič, onemogočite vse dodatno vključene programe in zavrnite vse ponudbe za njihov prenos ali namestitev. Končno, nikoli ne dovolite, da nastavitve spreminjajo nastavitve, ki niso pomembne za namestitev.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

odstranitev preusmeritve esurf.biz:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

odstranitev ugrabitelja brskalnika esurf.biz prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov: poiščite nedavno nameščene potencialno neželene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa, ki povzroči preusmeritve brskalnika na spletno mesto esurf.biz, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

domača stran esurf.biz in privzeta odstranitev internetnega iskalnika iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev ugrabiteljev brskalnika:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranite dodatke za Internet Explorer, povezane z esurf.biz:

Odstranjevanje razširitev Internet Explorerja, povezanih z esurf.biz

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje esurf.biz iz ciljne bližnjice Internet Explorer 1. korak(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite takšne vnose in kliknite »Odstrani«.

Popravite cilj bližnjice Internet Explorer:

Odstranjevanje esurf.biz iz ciljne bližnjice Internet Explorer 2. korak

Ta ugrabitelj brskalnika spremeni polje 'Cilj' bližnjice Internet Explorerja. Če želite to popraviti, poiščite bližnjico na namizju in kliknite desni gumb miške nad njo. V odprtem meniju izberite 'Lastnosti'. V odprtem oknu poiščite polje Cilj in odstranite besedilo ( hxxp: //www.esurf.biz/ ...), ki se vnese za 'C: Program Files Internet Explorer iexplore.exe'.

Odstranjevanje esurf.biz z domače strani Internet Explorerja

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje esurf.biz iz privzetega iskalnika Internet Explorer

Kliknite ikono zobnika Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Internetne možnosti«, v odprtem oknu odstranite hxxp: //www.esurf.biz in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Internet Explorer.

ist mein Computer 64 oder 32 Bit

Spremenite privzeti iskalnik:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Kliknite ikono zobnika Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. V odprtem oknu izberite »Ponudniki iskanja«, nastavite »Google«, »Bing« ali kateri koli drug želeni iskalnik kot privzeti, nato odstranite » esurf '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika esurf.biz, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Logotip Google Chrome

Kliknite Ponastaviti .

Odstranjevanje razširitev Google Chrome, povezanih z esurf.biz

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Odstranjevanje esurf.biz iz ciljne bližnjice Google Chrome 1. korak

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje esurf.biz iz ciljne bližnjice brskalnika Google Chrome 2. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite razširitve Google Chrome, povezane z esurf.biz:

Odstranjevanje esurf.biz z domače strani Google Chrome

Kliknite ikono menija Chrome Odstranjevanje esurf.biz iz privzetega iskalnika Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Orodja« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

Popravite cilj bližnjice za Google Chrome:

Ikona menija Google Chrome

Ta ugrabitelj brskalnika spremeni polje 'Cilj' bližnjice do Google Chroma. Če želite to popraviti, poiščite bližnjico na namizju in kliknite desni gumb miške nad njo. V odprtem meniju izberite 'Lastnosti'. V odprtem oknu poiščite polje Cilj in odstranite celotno besedilo ( hxxp: //www.esurf.biz/ ...), ki se vnese za 'C: Program Files Google Chrome Application chrome.exe'

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Spremenite svojo domačo stran:

Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome 3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«. V razdelku »Ob zagonu« kliknite »nastavi strani« in premaknite miškin kazalec nad hxxp: //www.esurf.biz in kliknite simbol x. Zdaj lahko za svojo domačo stran dodate želeno spletno mesto.

Spremenite privzeti iskalnik:

Logotip Mozilla Firefox

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v Google Chromu: kliknite ikono Chromovega menija Odstranjevanje razširitev Mozilla Firefox, povezanih z esurf.biz(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«, v razdelku »Iskanje« kliknite »Upravljanje iskalnikov ...«, odstrani » esurf 'in dodajte ali izberite želeni internetni iskalnik.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika esurf.biz, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Odstranjevanje esurf.biz iz ciljne bližnjice Mozilla Firefox 1. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Odstranjevanje esurf.biz iz ciljne bližnjice Mozilla Firefox 2. korak

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Odstranjevanje esurf.biz z domače strani Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje esurf.biz iz privzetega iskalnika Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)Odstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane z esurf.biz:

Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Popravite cilj bližnjice Mozilla Firefox:

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)

Ta ugrabitelj brskalnika spremeni polje 'Cilj' bližnjice Mozilla Firefox. Če želite to popraviti, poiščite bližnjico na namizju in kliknite desni gumb miške nad njo. V odprtem meniju izberite 'Lastnosti'. V odprtem oknu poiščite polje Cilj in odstranite celotno besedilo ( hxxp: //www.esurf.biz/ ...), ki se vnese za 'C: Program Files Mozilla Firefox firefox.exe'

logotip brskalnika safari

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 1 - dostop do nastavitev

Če želite ponastaviti domačo stran, kliknite meni Firefox odstranjevanje ugrabitelja brskalnika iz safarija 2. korak - odstranjevanje razširitev(v zgornjem desnem kotu glavnega okna), nato izberite 'Možnosti', v odprtem oknu odstranite hxxp: //www.esurf.biz in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Mozilla Firefox.

Spremeni privzeti iskalnik:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 3 - spreminjanje domače strani

V naslovno vrstico URL vnesite about: config in pritisnite Enter.
Kliknite »Bom previden, obljubim!«.
V iskalni filter na vrhu vnesite: ' esurf '
Z desno miškino tipko kliknite najdene nastavitve in izberite »Ponastavi«, da obnovite privzete vrednosti.

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranitvijo ugrabitelja brskalnika esurf.biz, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safarija 4. korak - spreminjanje privzetega internetnega iskalnikav odprtem meniju kliknite Pomoč.

ponastavitev safari koraka 1

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

ponastavitev safari koraka 2

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 1. koraka programa Microsoft Edge

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 2. koraka programa Microsoft EdgeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 3. koraka programa Microsoft Edge

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari , nato izberite Nastavitve ...

System und komprimierter Speicher verlangsamen den Computer

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

V oknu z nastavitvami izberite Razširitve zavihek. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve in odstranite njim.

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite splošno in se prepričajte, da je vaša domača stran nastavljena na želeni URL, če jo je ugrabitelj brskalnika spremenil - spremenite.

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Iskanje in se prepričajte, da je izbran vaš najljubši internetni iskalnik.

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

vse manjša namestitev ugrabiteljev brskalnikov med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Spremenite nastavitve domače strani in novega zavihka:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite »Nastavitve«. V Na začetku 'v razdelku poiščite ime ugrabitelja brskalnika in kliknite' Onemogoči '.

Spremenite privzeti internetni iskalnik:

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v programu Microsoft Edge: kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Zasebnost in storitve ', se pomaknite na dno strani in izberite' Naslovna vrstica '. V Iskalniki, ki se uporabljajo v naslovni vrstici 'v razdelku poiščite ime neželenega internetnega iskalnika, ko se nahaja, kliknite na' Onemogoči v bližini. Lahko pa kliknete na ' Upravljanje iskalnikov ', v odprtem meniju poiščite neželen internetni iskalnik. Kliknite ikono sestavljanke blizu njega in izberite ' Onemogoči '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika esurf.biz, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Ugrabitelj brskalnika je vrsta okužbe z oglaševalsko programsko opremo, ki spreminja nastavitve internetnega brskalnika z dodelitvijo domača stran in privzeti spletni iskalnik nastavitve za nekatere druge (neželene) URL-je spletnega mesta. Običajno se ta vrsta oglaševalskih programov infiltrira v operacijske sisteme z brezplačnimi prenosi programske opreme. Če vaš prenos upravlja odjemalec za prenose, zavrnite ponudbe za namestitev oglaševanih orodnih vrstic ali aplikacij, ki želijo spremeniti vašo domačo stran in privzete nastavitve internetnega iskalnika.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju ugrabitelja brskalnika esurf.biz iz vaših internetnih brskalnikov, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o ugrabitelju brskalnika esurf.biz ali je to odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.