Ethernet nima veljavne konfiguracije IP

Ethernet nima veljavne konfiguracije IP

Kako odpraviti napako »Ethernet nima veljavne konfiguracije IP«

Naslov IP (internetni protokol) omogoča napravam, da med seboj komunicirajo prek interneta prek omrežja, ki temelji na IP-ju. Naslov IP je identiteta naprave v omrežju. Lahko si predstavljate edinstveno lokacijo doma ali podjetja s točno določenim naslovom, ki ga lahko prepoznajo drugi. Obstajajo različne vrste naslovov IP, kot so zasebni, javni, statični in dinamični. Poleg tega so lahko vsi naslovi IP vrst IPv4 in IPv6.

Morda ste prejeli sporočilo o napaki, 'Ethernet nima veljavne konfiguracije IP' . To pomeni, da vaša Ethernet povezava nima več veljavne konfiguracije IP in da operacijski sistem Windows ne prejme potrebnega naslova IP od DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol). Dynamic Host Configuration Protocol je sistem omrežnega protokola, ki strežniku omogoča samodejno dodelitev naslova IP računalniku za določeno omrežje. Če doživiš 'Ethernet nima veljavne konfiguracije IP' , računalniku ni mogoče dodeliti naslova IP, se ne more povezati z omrežjem, zato se ne morete povezati z internetom.Erstellen Sie Live-USB-Ubuntu

To napako običajno povzročijo napačni, zastareli, nepravilni gonilniki omrežnih vmesnikov ali nepravilna omrežna konfiguracija. Če želite odpraviti to napako, boste morda morali posodobiti ali znova namestiti omrežne gonilnike, konfigurirati omrežne nastavitve in preizkusiti druge popravke. V tem priročniku ponujamo možne rešitve z opisi in posnetki zaslona. Preprosto sledite spodnjim korakom.

Ethernet nima veljavne konfiguracije IP

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Znova zaženite računalnik in usmerjevalnik / modem

Priporočamo, da začnete z najpreprostejšo rešitvijo, ki pogosto pomaga popraviti 'Ethernet nima veljavne konfiguracije IP' napaka. Shranite vsa nedokončana dela in nato zaustavite operacijski sistem Windows. Poleg tega odklopite modem (ali usmerjevalnik) iz napajalnega vtiča in ga pustite nekaj minut izključenega. Nato napravo ponovno priključite in počakajte, da zaključi postopek zagona (samotestiranja). Vklopite računalnik in preverite, ali je 'Ethernet nima veljavne konfiguracije IP' napaka je odpravljena.

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite TCP / IP

Ta metoda vključuje vnos in izvrševanje 'netsh' ukazov v ukazni poziv. Netsh je pripomoček za skriptiranje ukazne vrstice, ki vam omogoča, da lokalno ali oddaljeno prikažete ali spremenite omrežno konfiguracijo delujočega računalnika. Netsh ponuja tudi skriptno funkcijo, ki omogoča zagon skupine ukazov v paketnem načinu na določenem računalniku.

Za ukaze je potreben povišan ukazni poziv, odprt s skrbniškimi pravicami. Če želite odpreti povišan ukazni poziv, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' da ga zaženete s skrbniškimi pravicami.

ponastavite tcp ip korak 1

Ko izberete 'Zaženi kot skrbnik' , se bo pojavil poziv za nadzor uporabniškega računa z vprašanjem, ali dovolite, da ukazni poziv spreminja vaš računalnik. Kliknite 'Da' .

ponastavite tcp ip korak 2

Prikaže se povišan ukazni poziv. V okno ukaznega poziva vnesite te ukaze:

netsh winsock ponastavi
netsh int ip ponastavi

ponastavite tcp ip korak 3

Ukazni poziv bo prikazal sporočilo, da morate po zagonu prvega ukaza znova zagnati računalnik, da dokončate ponastavitev - prezrite ga in oba ukaza izvedite s pritiskom na Enter za vsakim. Znova zaženite računalnik in preverite, ali je 'Ethernet nima veljavne konfiguracije IP' napaka je zdaj odpravljena.

[Nazaj na kazalo]

Počisti predpomnilnik omrežja

Ta metoda vključuje vnos in izvrševanje 'ipcofig' ukazov v ukazni poziv. Ipconfig je orodje ukazne vrstice, ki prikazuje trenutno konfiguracijo nameščenega sklada IP v omrežnem računalniku. S tem orodjem lahko splaknemo in ponastavimo vsebino predpomnilnika razreševalnika DNS in obnovimo konfiguracijo DHCP. Odprite ukazni poziv kot skrbnik, vnesite spodnje ukaze in za vsakim pritisnite Enter:

warum öffnet sich mein steam spiel nicht

ipconfig / javnost
ipconfig / flushdns
ipconfig / podaljšaj

počisti predpomnilnik omrežja

Ko se izvedejo vsi trije ukazi, znova zaženite računalnik in preverite, ali je s tem popravljen 'Ethernet nima veljavne konfiguracije IP' napaka.

[Nazaj na kazalo]

Was ist Bytefence und brauche ich es?

Ročno nastavite nastavitve TCP / IP

Če ponastavitev TCP / IP in čiščenje omrežnega predpomnilnika ne odpravita težave, poskusite ročno konfigurirati nastavitve TCP / IP. Odprite pogovorno okno Zaženi tako, da z desno miškino tipko kliknete meni Start in izberete 'Zaženi' v kontekstnem meniju ali preprosto s pritiskom na tipko Windows + R.

ročno nastavite nastavitve tcp ip 1. korak

V odprto pogovorno okno Zaženi vnesite 'ncpa.cpl' in pritisnite Enter na tipkovnici ali kliknite 'V REDU' . To bo odprlo okno Network Connections.

ročno nastavite nastavitve tcp ip 2. korak

V oknu Network Connections bi morali videti vse razpoložljive povezave. Poiščite Ethernet povezavo, jo kliknite z desno miškino tipko in nato izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija.

ponastavite tcp ip korak 4

Poiščite v Ethernet Properties „Različica internetnega protokola 4 (TCP / IPv4)“ ali 'Internet Protocol Protocol Version 6 (TCP / IPv6)' , odvisno od tega, katero uporabljate. Izberite (označite) in kliknite 'Lastnosti' .

ročno nastavite nastavitve tcp ip 3. korak

Če je konfiguriran statični naslov IP, se ne morete povezati z internetom in prejmete 'Ethernet nima veljavne konfiguracije IP' pri uporabi poskusite preklopiti na 'Samodejno pridobi naslov IP' in 'Samodejno pridobi naslov DNS strežnika' in nato kliknite 'V REDU' .

ročno nastavite nastavitve tcp ip 4. korak

Če so bile te možnosti privzeto nastavljene in niste izvedli nobene konfiguracije, lahko poskusite vnesti podrobnosti o statičnem naslovu IP, kot so naslov IP, maska ​​podomrežja, privzeti pobeg, prednostni in nadomestni strežnik DNS. Kot primer lahko uporabite naš posnetek zaslona. Kliknite 'V REDU' in znova zaženite računalnik, da preverite, ali ta rešitev odpravlja 'Ethernet nima veljavne konfiguracije IP' napaka.

ročno nastavite nastavitve tcp ip 5. korak

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite ali posodobite gonilnik omrežne kartice

Gonilnik naprave je programska oprema, ki obvešča operacijski sistem in drugo programsko opremo o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali ljudje. Voznik omogoča nemoteno komunikacijo med strojno in programsko opremo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno. Če želite znova namestiti gonilnik omrežne kartice, uporabite upravitelja naprav. Če želite odpreti Device Manager, z desno miškino tipko kliknite gumb Start in izberite 'Upravitelj naprav' rezultat iz kontekstnega menija ali tip 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

ist mein laptop 64 bit

znova namestite ali posodobite gonilnik omrežne kartice 1. korak

V upravitelju naprav boste videli seznam naprav, povezanih z računalnikom. Najti 'Omrežni vmesniki' , jo razširite in z desno miškino tipko kliknite omrežno napravo. Izberite 'Odstrani' iz spustnega menija.

znova namestite ali posodobite gonilnik omrežnega vmesnika 2. korak

Pozvani boste, da potrdite odstranitev. Kliknite 'V REDU' . Označi 'Izbriši gonilniško programsko opremo za to napravo' če vidite to možnost.

znova namestite ali posodobite gonilnik omrežne kartice 3. korak

Za začetek sprememb boste morali znova zagnati računalnik. Znova zaženite računalnik in preverite, ali je to odpravilo 'Ethernet nima veljavne konfiguracije IP' .

Če Windows iz nekega razloga ne namesti manjkajočih (neinstaliranih) gonilnikov, pojdite v Upravitelj naprav in z desno miškino tipko kliknite ime računalnika, izberite 'Iskanje sprememb strojne opreme' . Zaznati bi moral manjkajoče gonilnike in jih namestiti.

znova namestite ali posodobite gonilnik omrežne kartice 4. korak

Če želite posodobiti gonilnike omrežnih vmesnikov, sledite istim korakom in izberite 'Posodobi gonilnik' iz kontekstnega menija, ko z desno miškino tipko kliknete na omrežni vmesnik.

Die Standardsuchmaschine von Chrome wechselt ständig zu Yahoo

znova namestite ali posodobite gonilnik omrežnega vmesnika 5. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, morate gonilnike poiskati in namestiti ročno. Če želite uporabiti to možnost, morate predhodno prenesti gonilnik v računalnik ali pogon USB. Priporočamo, da izberete prvo možnost in nato sledite navodilom. Če prva možnost težave ne reši, prenesite najnovejše gonilnike omrežnih adapterjev s spletnega mesta proizvajalca.

znova namestite ali posodobite gonilnik omrežne kartice 6. korak

Za samodejno posodabljanje gonilnikov lahko uporabite tudi programsko opremo drugih proizvajalcev. V tem primeru priporočamo Snappy Driver Installer (SDI), zmogljivo brezplačno orodje za posodobitev gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in deluje tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete s programom Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo vnovični zagon računalnika, da jih je lažje prepoznati. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj .

znova namestite ali posodobite gonilnik omrežne kartice, korak 7

[Nazaj na kazalo]

Začasno onemogočite protivirusni program

Če ste pred kratkim namestili nekaj protivirusne programske opreme, je verjetno, da to povzroča 'Ethernet nima veljavne konfiguracije IP' napaka. Nekateri uporabniki poročajo, da je težavo odpravila odstranitev njihovega protivirusnega programa (na primer Avast). Če vam onemogoči (ali odstrani) protivirusni program, priporočamo, da preklopite na drug protivirusni paket. Če niste prepričani, kako onemogočiti protivirusno programsko opremo, preberite ta vodnik , ki vključuje navodila za onemogočanje nekaterih najbolj priljubljenih protivirusnih programov.

Upamo, da je bil ta vodnik koristen in ste lahko odpravili 'Ethernet nima veljavne konfiguracije IP' napake z uporabo ene od metod. Če težave ni odpravil noben način, se obrnite na ponudnika internetnih storitev (ISP) in preverite, ali obstajajo težave z lokalno internetno povezavo.

Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku. Če je težavo rešila ena od naših metod, omenite to določeno rešitev, da bodo drugi lažje našli najučinkovitejše rešitve.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako »Ethernet nima veljavne konfiguracije IP«:

[Nazaj na vrh]