Zunanji trdi disk se ne prikaže

Zunanji trdi disk se ne prikaže

Zunanji trdi disk se ne prikaže / ne prikaže, ko je povezan. Kako to popraviti?

Zunanji trdi disk je podoben tipu trdega diska (HDD), ki ga najdete v računalniku. Zunanji trdi disk je seveda povezan zunaj računalnika, tako da je prenosljiv in enostaven za transport, shranjevanje in povezovanje z drugimi sistemi. Nekateri zunanji pogoni uporabljajo podatkovni kabel za napajanje iz računalnika, drugi pa potrebujejo ločen napajalnik.

Prednosti zunanjih pogonov so v tem, da so prenosni, lahko zagotovijo množično dodatno shrambo in so enostavni za uporabo. Ti pogoni so zelo uporabni, kadar morate uporabljati različne računalnike in imeti dostop do svojih podatkov, kadar koli jih potrebujete. Zunanji trdi diski lahko shranijo terabajtov podatkov in se pogosto uporabljajo za varnostno kopiranje datotek (v primeru, da se notranji trdi disk poškoduje, poškoduje itd.). Zunanji trdi diski zagotavljajo odlično dodatno shrambo, še posebej, če uporabljate prenosni računalnik, saj je trdi disk v prenosniku težje zamenjati (za tiste z večjo zmogljivostjo) kot namizje.Morda že imate zunanji trdi disk, vendar imate težave z dostopom do njega v operacijskem sistemu Windows. Priključitev zunanjega trdega diska bi morala biti preprosta, vendar se morda ne bo pojavila, ko je povezan z računalnikom (pogon ni zaznan). To je pogosta težava, ki jo je mogoče enostavno rešiti. Sledite spodnjim navodilom, da bodo zunanji trdi diski vidni v sistemu Windows.

zunanji trdi disk ne prikazuje kopije

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite orodja za odpravljanje težav v sistemu Windows

Najprej zaženite orodje za odpravljanje težav s strojno opremo in USB. Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom, operacijskim sistemom ali povezanimi napravami. Če želite začeti odpravljati težave, pojdite v Nastavitve in vnesite 'odpravljanje težav' , izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite orodja za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 1. korak

Poišči 'Strojna oprema in naprave' orodje za odpravljanje težav pod 'Poiščite in odpravite druge težave' , izberite in kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' . Začel bo iskati težave, povezane s strojno opremo in napravami. Upamo, da vam bo zagon tega orodja za odpravljanje težav pomagal odpraviti težavo in prikazal se bo vaš zunanji trdi disk.

Woher weiß ich, ob mein Computer 32 oder 64 ist?

zaženite orodja za odpravljanje težav s sistemom Windows 2. korak

Poleg tega priporočamo, da zaženete orodje za odpravljanje težav z USB-jem, ki odpravlja težave z napravami za zvok, shranjevanje in tiskanjem USB (kot so palčni pogoni, trdi diski USB in tiskalniki USB). Če želite zagnati to orodje za odpravljanje težav, ga morate najprej prenesti iz Microsoftova uradna stran . Prenesite orodje za odpravljanje težav in ga zaženite - preverite, ali najde in odpravi težave, povezane z zunanjimi trdimi diski, ki se ne pojavijo.

zaženite orodja za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite ali znova namestite gonilnik naprave

Gonilnik naprave je programska oprema, ki obvešča operacijski sistem in drugo programsko opremo o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali ljudje. Voznik omogoča nemoteno komunikacijo med strojno in programsko opremo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno. Če želite znova namestiti zunanji gonilnik diska, boste morali uporabiti upravitelja naprav. Če želite odpreti upravitelja naprav, z desno miškino tipko kliknite gumb Start in izberite 'Upravitelj naprav' rezultat iz kontekstnega menija ali vrste 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

posodobite ali znova namestite gonilnik naprave 1. korak

V upravitelju naprav boste videli seznam naprav, povezanih z računalnikom. Poiščite svojo zunanjo trdo napravo (naj bo pod 'Diskovni pogoni' ali 'Krmilniki univerzalnega serijskega vodila' ) in jo kliknite z desno miškino tipko. Nato izberite 'Posodobi gonilnik' iz kontekstnega menija.

So entfernen Sie SafeSearch auf Google Chrome

posodobite ali znova namestite gonilnik naprave 2. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, morate gonilnike poiskati in namestiti ročno. Za uporabo te možnosti je treba v računalnik ali na bliskovni pogon USB predhodno prenesti gonilnike. Priporočamo, da izberete prvo možnost in sledite navodilom. Če prva možnost težave ne reši, prenesite najnovejše gonilnike s spletnega mesta proizvajalca zunanjega trdega diska.

posodobite ali znova namestite gonilnik naprave 3. korak

Za samodejno posodobitev gonilnikov lahko uporabite tudi programsko opremo drugih proizvajalcev. Priporočamo Snappy Driver Installer (SDI), zmogljivo brezplačno orodje za posodobitev gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in deluje tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete s programom Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo vnovični zagon računalnika, da jih je lažje prepoznati. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj .

posodobite ali znova namestite gonilnik naprave 4. korak

Če posodobitev gonilnikov ni odpravila težave, jih boste morda želeli znova namestiti. Če želite to narediti, z desno miškino tipko kliknite zunanjo trdo diskovno napravo v upravitelju naprav in izberite 'Odstrani napravo' iz kontekstnega menija.

posodobite ali znova namestite gonilnik naprave 5. korak

Pozvani boste, da potrdite odstranitev. Kliknite 'V REDU' . Označi 'Izbriši gonilniško programsko opremo za to napravo' če vidite to možnost. Znova zaženite računalnik in Windows bo samodejno znova namestil manjkajoče gonilnike. Če Windows ne namesti manjkajočih (neinstaliranih) gonilnikov, pojdite v Upravitelj naprav in z desno miškino tipko kliknite ime računalnika in izberite 'Iskanje sprememb strojne opreme' . Ta naj zazna morebitne manjkajoče gonilnike in jih namesti.

posodobite ali znova namestite gonilnik naprave 6. korak

[Nazaj na kazalo]

So beheben Sie Apps, die sich nicht öffnen lassen

Preizkusite druga vrata USB

Mogoče vrata USB, ki jih uporabljate za povezavo zunanjega trdega diska, ne delujejo pravilno in zakaj Windows ne prikaže pogona, ko je povezan. Zamenjava vrat USB lahko reši težavo, še posebej, če so v računalniku različna vrata USB, na primer USB 2.0 in 3.0. Nekateri uporabniki poročajo, da je težavo rešila povezava zunanjega pogona z USB 2.0 namesto USB 3.0 in pojavil se je zunanji pogon. Če za priključitev zunanjega trdega diska uporabljate zvezdišče USB, poskusite uporabiti vrata USB neposredno v računalniku.

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči nastavitev začasnega zaustavitve USB

Funkcija načrta porabe energije v sistemu Windows 10 ni nova, saj je bila na voljo tudi v starejših različicah operacijskega sistema. Načrt porabe je zbirka nastavitev strojne opreme in sistema, ki urejajo način porabe energije v računalniku. V tem primeru bomo spremenili napredne nastavitve napajanja in onemogočili nastavitev selektivnega zaustavitve USB. Tip 'uredi načrt porabe' v Iskanje in kliknite 'Uredi načrt porabe' rezultat.

onemogoči nastavitev začasne zaustavitve usb 1. korak

V oknu Urejanje nastavitev načrta boste lahko urejali nastavitve načrta porabe, ki ga trenutno uporabljate. Če želite urediti drug načrt, lahko uporabite naslednje okno. Poiščite in kliknite 'Spremeni napredne nastavitve napajanja' .

onemogoči nastavitev selektivne zaustavitve usb 2. korak

V oknu Možnosti porabe poiščite 'Nastavitve USB' , jo razširite s klikom na '+' ali preprosto dvokliknite nastavitve USB. Naredi enako 'Nastavitev začasnega zaustavitve USB' in videli boste, ali je ta nastavitev omogočena tako na priključenem omrežju kot na bateriji, ali je onemogočena. Če je omogočena, zamenjajte baterijo in jo priključite na 'Onemogočeno' . Kliknite 'Uporabi' če želite shraniti spremembe, priključite zunanji trdi disk in preverite, ali se pojavi.

onemogočite usb selektivno zaustavitev nastavitve korak 3

[Nazaj na kazalo]

Windows 10 fragt nach Netzwerkanmeldeinformationen

Uporabite orodje za upravljanje diskov

Orodje za upravljanje diskov omogoča uporabnikom upravljanje notranjih in zunanjih trdih diskov, bliskovnih pogonov in pogonov z optičnimi diski. To orodje lahko uporabite za formatiranje, particioniranje pogonov, dodeljevanje črk pogonov in še več. Upravljanje diskov je na voljo v večini različic sistema Windows, vključno z Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP in Windows 2000. Če imate težave pri povezovanju zunanjega pogona, vam lahko orodje za upravljanje diskov pomaga težava. Če želite odpreti orodje za upravljanje diskov, najprej zaženite pogovorno okno Zaženi tako, da z desno miškino tipko kliknete Start in v kontekstnem meniju izberete možnost Zaženi ali preprosto pritisnete tipko Windows + R.

uporabite orodje za upravljanje diska 1. korak

Ko je pogovorno okno Zaženi odprto, vnesite 'diskmgmt.msc' in pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

uporabite orodje za upravljanje diskov 2. korak

Če se pogon ne prikaže v Raziskovalcu, ko ga povežete z računalnikom, orodje za upravljanje diskov pa prikaže njegovo stanje kot 'Ni inicializirano' , možno je, da pogon nima veljavnega podpisa diska in ni bil nikoli formatiran in inicializiran. V tem primeru z desno miškino tipko kliknite pogon in izberite 'Inicializacija diska' možnost. Opomba: s to možnostjo boste izbrisali vse podatke, shranjene na zunanjem trdem disku.

uporabite orodje za upravljanje diska 3. korak

Če je stanje vašega zunanjega trdega diska 'Brez povezave', preprosto kliknite z desno miškino tipko in izberite 'Na spletu' možnost. Poskusite lahko tudi izključiti zunanji trdi disk in ga znova priključiti. Nato kliknite 'Akcija' in izberite 'Ponovno optično preberi diske' možnost.

uporabite orodje za upravljanje diska 4. korak

Računalnik lahko tudi izklopite in izklopite zunanji trdi disk (če uporabljate tisto z napajalnim kablom), nato pa računalnik znova vklopite in znova priključite zunanji trdi disk.

Poskusite povezati zunanji trdi disk z drugim računalnikom. Če se ne prikaže v drugem računalniku, veste, da je z zunanjim trdim diskom nekaj narobe in ne z računalnikom ali operacijskim sistemom.

mein mikro funktioniert nicht windows 10

Upamo, da je bil ta priročnik koristen in ste lahko rešili težavo z zunanjim trdim diskom. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti zunanji trdi disk, če se ne prikaže:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije