FaceTime ne deluje. Kako popraviti?

FaceTime ne deluje. Kako popraviti?

Kako odpraviti težave s FaceTime?

FaceTime je Applova aplikacija, ki vam omogoča komunikacijo z drugimi uporabniki Applovih izdelkov. Z FaceTime lahko opravite brezplačen video ali telefonski klic - vse, kar potrebujete, je internetna povezava. Ta aplikacija lahko uporablja omrežje Wi-Fi ali mobilno omrežje. Upoštevajte, da bo pri uporabi mobilnega omrežja uporabljal mobilne podatke, zato če je vaša mobilna podatkovna zmogljivost omejena, razmislite, ali je njihova uporaba stroškovno izvedljiva (v večini primerov ne bo izvedljiva).

Ta aplikacija pogosto odpove - v teh primerih uporabniki ne vedo, ali težavo povzroča njihova naprava ali FaceTime. V tem članku razkrivamo nekaj nasvetov za odpravljanje težav, ki vam bodo pomagali diagnosticirati težave z napravami in aplikacijami.uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Združljivost naprav s FaceTime

Preden začnete odpravljati težave s FaceTime, se prepričajte, da naprava lahko uporablja aplikacijo FaceTime. Minimalne zahteve za napravo je operacijski sistem Mac OS X Snow Leopard v10.6.6 ali novejši. iPod touch mora biti 4. generacije ali novejši. Za zagon FaceTime v iPhonu je najstarejši model, ki podpira to funkcijo, iPhone 4. Za iPad (vključno z iPad mini) morajo biti različice 2 ali novejši. Opomba: Nekatere države omejujejo uporabo FaceTimeja v skladu s svojimi zakoni in predpisi, na primer Združeni arabski emirati in Saudova Arabija.

[Nazaj na kazalo]

Kako ugotoviti, ali strežniki FaceTime ne delujejo?

Če strežnik FaceTime ne deluje, ne morete storiti veliko, vendar ste vsaj prepričani, da težava ni v vaši napravi. Apple ima svoje Spletno mesto o stanju sistema , kjer lahko preverite vsa stanja njihovih sistemskih strežnikov. Ponuja tudi obvestila o načrtovanih vzdrževalnih delih, tako da boste poznali datume in ure izpadov strežnika.

apple-system-status

Obstaja pa možnost, da na njihovem spletnem mestu ne bodo podrobno opisane kratkoročne napake strežnika. V teh primerih obstajajo druge možnosti, kot so spletna mesta s statusom neodvisnih storitev, ki ponujajo najnovejše informacije o stanju. Verjetno najpogostejši je Detektor navzdol , ki poroča o stanju Appleovih storitev, podobnih drugim storitvam, kot je Steam.

[Nazaj na kazalo]

Preverite internetno povezavo naprav

Če je vaša naprava združljiva z aplikacijo FaceTime in je strežnik povezan, je naslednji korak preverjanje internetne povezave in klic partnerske internetne povezave. V nekaterih primerih tudi, če naprava naloži spletna mesta, klici morda ne bodo delovali. Priporočamo, da preverite internetne nastavitve, ki jih najdete v poglavju Nastavitve in Wi-Fi v napravi s sistemom iOS ter Sistemske nastavitve in Omrežje v sistemu Mac OS. Preverite, ali povezava z usmerjevalnikom nima omejenega dostopa.

internetna povezava

[Nazaj na kazalo]

Poskrbite, da je vaš operacijski sistem posodobljen

V nekaterih primerih bo FaceTime prenehal delovati, če ne uporabljate najnovejše različice operacijskega sistema. To se zgodi, ko Apple spremeni zahteve za aplikacijo. Če želite zagotoviti, da uporabljate najnovejšo različico, odprite Nastavitve, Splošno in izberite Posodobitev programske opreme. Če uporabljate Mac, odprite meni Apple, ki se nahaja v zgornjem levem kotu zaslona, ​​nato kliknite About this Mac in izberite Software update.

os-različica

[Nazaj na kazalo]

Preverite, ali je aplikacija FaceTime omogočena

Vi in vaš klicni partner morate zagotoviti, da je aplikacija FaceTime omogočena. Če je v eni napravi onemogočen, ne boste mogli uspešno opraviti klica. Če želite preveriti nastavitve v napravi iOS, tapnite Nastavitve in izberite FaceTime. V novem oknu tapnite stikalo FaceTime. Če uporabljate Mac OS X, zaženite aplikacijo FaceTime in v zgornjem levem kotu poleg logotipa Apple kliknite FaceTime in izberite Turn FaceTime On.

enable-facetime

[Nazaj na kazalo]

FaceTime se je zataknil pri »Čakanje na aktivacijo« ali »Preverjanje«

Ponastavitev aplikacije FaceTime lahko pogosto reši to težavo. To je mogoče izvesti v nastavitvah sistema iOS. Izberite FaceTime in tapnite stikalo FaceTime izklopite, nato ga znova vklopite. Če želite ponastaviti FaceTime v mac OS X, odprite aplikacijo FaceTime, kliknite FaceTime in izberite Turn FaceTime off in ga nato znova vklopite. Če ponastavitev ni odpravila težave, preverite aplikacijo. Apple vam bo ob prijavi poslal e-poštno sporočilo za preverjanje - preverite svojo e-pošto in sledite navodilom na zaslonu za potrditev.

[Nazaj na kazalo]

Preverite svoj čas in datum

Napačna nastavitev ure in datuma lahko povzroči težave z FaceTime. Prepričajte se, da ste omogočili samodejno posodabljanje časa in datuma. Če želite preveriti, ali se čas in datum nastavita samodejno, odprite sistemske nastavitve v Macu in kliknite Datum in čas. Če je polje zraven Samodejno nastavi datum in uro prazno, ga kliknite in izberite časovni pas vaše lokacije. Če uporabljate napravo iOS, odprite Nastavitve, poiščite Splošno in izberite Datum in čas. Preverite, ali je nastavljena možnost samodejno nastavljena - v nasprotnem primeru jo vklopite in izberite svoj časovni pas.

Stoppen Sie Popup-Werbung auf dem Mac

čas in datum

[Nazaj na kazalo]

Spremenite nastavitve DNS v Macu

Če nobena od zgornjih rešitev ni pomagala rešiti težave, lahko poskusite spremeniti nastavitve DNS na Googlov odprti DNS. Če želite spremeniti nastavitve DNS, odprite System Preferences in nato Network. V novem oknu izberite svoje omrežje Wi-Fi. V pojavnem oknu kliknite Napredno in izberite zavihek DNS. Na seznamu strežnikov DNS kliknite gumb plus (+) in vnesite 8.8.8.8 in 8.8.4.4. Kliknite V redu in nato Uporabi.

add-dns

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako odpraviti težave z FaceTime:

[Nazaj na vrh]