File Explorer deluje počasi. Kako to popraviti?

File Explorer deluje počasi. Kako to popraviti?

File Explorer deluje počasi v sistemu Windows 10. Kako ga popraviti?

File Explorer (prej znan kot Windows Explorer) je komponenta sistema Microsoft Windows, ki je bila prvič predstavljena z operacijskim sistemom Windows 95. File Explorer je komponenta grafičnega uporabniškega vmesnika (GUI), upravitelj datotek, ki uporabnikom operacijskega sistema Windows omogoča urejanje in upravljanje podatkov, datotek in druge vsebine, shranjene v njihovih računalnikih. V bistvu je enak kot Windows Explorer, vendar z dodatnimi funkcijami in funkcionalnostmi.

File Explorer je ena najpogosteje uporabljanih aplikacij v sistemu Windows 10 in starejših različicah. Uporablja se za kopiranje, premikanje in urejanje datotek. S trenutno različico Raziskovalca datotek lahko kopirate / premikate datoteke v enem oknu. Poleg tega lahko zaustavite, ustavite, prekličete in nato nadaljujete postopek kopiranja. File Explorer igra pomembno vlogo v operacijskih sistemih Windows, vendar je računalnik mogoče uporabljati tudi brez te funkcije. Ukazni poziv se lahko uporablja za ročno vnašanje ukazov in izvajanje določenih dejanj, vendar zahteva napredno znanje, zato File Explorer olajša računalništvo.Kljub zgoraj navedenim prednostim lahko File Explorer povzroča težave. Mnogi uporabniki poročajo, da je lahko počasen ali celo izredno počasen. Simptom, ki bi lahko nakazoval to težavo, je slaba zmogljivost kopiranja ali odpiranja datotek. To je lahko pomembna težava za uporabnike, ki vsak dan delajo in upravljajo z mnogimi datotekami. Na srečo obstajajo številne rešitve, ki smo jih podrobno opisali v tem priročniku.

raziskovalec datotek

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Onemogočite storitev iskanja Windows

Storitve Windows (znane tudi kot services.msc) se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows v sistemu. Te storitve so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov in upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo. Storitev Windows Search ponuja indeksiranje vsebine, predpomnjenje lastnosti in rezultate iskanja datotek, e-pošte in druge vsebine. Če želite onemogočiti storitev iskanja Windows, pritisnite tipko Windows (Win) + R na tipkovnici ali z desno miškino tipko kliknite Start in izberite 'Zaženi' iz kontekstnega menija.

onemogoči storitev iskanja Windows 1. korak

Raspberry Pi Zero 1.3 Spezifikationen

S tem se odpre pogovorno okno Zaženi. Tip 'msconfig' in pritisnite 'V REDU' ali pritisnite Enter na tipkovnici.

onemogoči storitev iskanja oken 2. korak

V oknu za konfiguracijo sistema poiščite in kliknite 'Storitve' zavihek. Zdaj poiščite 'Windows Search' storitev na seznamu storitev in jo počistite. Kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe. Znova zaženite računalnik in preverite, ali imate še vedno težave z File Explorerjem.

onemogoči storitev iskanja Windows 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči hitri dostop

Hitri dostop je ena od komponent programa File Explporer. Ko odprete Raziskovalec datotek, so nedavno prikazane datoteke in mape prikazane pod ikono za hitri dostop. Hitri dostop je spremenil seznam priljubljenih, ki je bil prisoten v starejših različicah sistema Windows. Je koristna funkcija, če želite hitro dostopati do datotek in map, lahko pa upočasni tudi File Explorer. Eden od načinov za izboljšanje delovanja File Explorerja je onemogočiti hitri dostop. Pojdite v File Explorer in kliknite 'Mapa'. Izberite 'Spremeni mapo in možnosti iskanja' .

onemogočite hitri dostop 1. korak

V oknu Možnosti mape (zavihek Splošno) poiščite 'Odpri File Explorer v:' in ga spremenite v 'Ta računalnik' . Potem počistite polje 'Pokaži nedavno uporabljene datoteke v hitrem dostopu' in 'Pokaži pogosto uporabljene mape v hitrem dostopu' in kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe in 'V REDU' za izhod. Znova zaženite računalnik in preverite, ali to izboljša zmogljivost File Explorerja.

2. korak onemogočite hitri dostop

[Nazaj na kazalo]

Spremenite nastavitve za optimizacijo map

Windows 10 optimizira mapo v ozadju. To je dobra lastnost, vendar je lahko razlog za slabo delovanje File Explorerja. Če imate med poskusom dostopa do določene mape težave z Raziskovalcem datotek, spremenite optimizacijo mape. Z desno miškino tipko kliknite mapo, ki povzroča težave, in izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija.

spremenite nastavitve za optimizacijo map 1. korak

V oknu lastnosti mape pojdite na 'Prilagoditi' zavihek in zagotovite, da 'Optimizirajte to mapo za:' je nastavljeno na 'Splošni predmeti' . Nato preverite 'Uporabi to predlogo tudi v vseh podmapah' potrdite in kliknite 'Uporabi' da shranite opravljene spremembe.

spremenite nastavitve za optimizacijo map 2. korak

Če več datotek upočasnjuje Raziskovalec datotek, uporabite iste nastavitve za druge mape.

[Nazaj na kazalo]

youtube-dl-Fenster

Obnovi storitev indeksiranja

Storitev indeksiranja (zdaj znana kot indeks Windows Search) je storitev Windows, ustvarjena za izboljšanje uspešnosti iskanja v računalnikih z operacijskim sistemom Windows. Če raziskovalec datotek Windows preneha pravilno delovati (ali popolnoma preneha delovati), težavo odpravite z obnovitvijo te storitve. Če želite obnoviti indeks Windows Search, pojdite na Nadzorno ploščo in poiščite 'Možnosti indeksiranja' . Če se ne prikaže, preverite, ali je pogled nadzorne plošče nastavljen na 'Majhne ikone' .

obnovite nastavitve indeksiranja 1. korak

V oknu Možnosti indeksiranja kliknite 'Napredno' .

obnovite nastavitve indeksiranja 2. korak

V 'Nastavitve indeksa' poiščite zavihek 'Obnovi' v razdelku Odpravljanje težav in ga kliknite. Na zaslonu se prikaže obvestilo, da bo obnova indeksa morda trajala nekaj časa in da bodo nekateri pogledi in rezultati iskanja nepopolni, dokler se obnova ne konča. Čas, potreben za dokončanje tega postopka, je odvisen od procesorske moči sistema. Če imate starejši ali počasnejši računalnik, lahko traja dlje, da ga dokončate. Kliknite 'V REDU' da začnete znova graditi indeks.

obnovite nastavitve indeksiranja 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite SFC Scan

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo poškodbe in obnovijo poškodovane datoteke. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek (vključno z datotekami DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem zrušil. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo z ukazom sfc, ukazom ukazni poziv, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, najprej odprite ukazni poziv s tipkanjem 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv'. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Za izvedbo skeniranja SFC morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite sfc scan korak 1

V okno ukaznega poziva vnesite 'sfc / scannow' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Počakajte, da postopek optičnega branja zaključi in znova zaženite računalnik.

zaženite sfc scan korak 2

Pokémon konnte keine Spieldaten vom Server abrufen

Če skeniranje SFC ne odpravi težave z File Explorerjem ali če iz nekega razloga ne morete zagnati skeniranja SFC, poskusite zagnati skeniranje za uvajanje in upravljanje uvajanja slik (DISM) in nato poskusite znova zagnati skeniranje SFC.

DISM se lahko uporablja za popravilo in pripravo slik sistema Windows, vključno z obnovitvenim okoljem Windows, namestitvijo sistema Windows in sistemom Windows PE. Če želite zagnati skeniranje DISM, odprite ukazni poziv kot skrbnik in vnesite ta ukaz: 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth' . Pritisnite Enter na tipkovnici, da jo zaženete.

zaženi dism scan

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite File Explorer

Ta je morda le začasna rešitev, vendar je vredno poskusiti. Če želite znova zagnati File Explorer, uporabite upravitelja opravil. Če ga želite odpreti, pritisnite tipke Ctrl + Shift + Esc na tipkovnici ali z desno miškino tipko kliknite meni Start in v kontekstnem meniju izberite rezultat upravitelja opravil. V upravitelju opravil poiščite 'Raziskovalec Windows' pod 'Procesi' zavihek in ga izberite. Nato poiščite 'Ponovni zagon' v spodnjem desnem kotu in ga kliknite. File Explorer bo znova zagnan in bi moral delovati pravilno.

znova zaženi raziskovalec datotek -

[Nazaj na kazalo]

Zaženite mapo Windows v ločenem postopku

Ta nastavitev nadzoruje, ali se vsaka mapa odpre kot ločena naloga Explorerja. Če se eno okno zruši, na druga odprta okna to ne sme vplivati ​​in ostanejo odprta. Če je ta nastavitev omogočena, pa bo za vzdrževanje vsake odprte mape potrebnih več sistemskih virov. Za dostop do te nastavitve pojdite na nadzorno ploščo in izberite 'Možnosti File Explorer' .

v ločenem koraku postopka zaženite okna map

V oknu File Explorer Options izberite 'Pogled' in nato poiščite 'Zaženi okna map v ločenem postopku' nastavitev pod 'Napredne nastavitve' in jo omogočite tako, da potrdite polje ob njej. Kliknite 'Uporabi' in 'V REDU' da shranite opravljene spremembe in zaprete to okno. Preverite, ali omogočanje te nastavitve odpravi težavo in poskrbi, da File Explorer deluje pravilno.

v ločenem koraku postopka zaženite okna map

[Nazaj na kazalo]

Počisti zgodovino File Explorerja

File Explorer hrani seznam datotek in map, ki ste jih nedavno odprli ali pogosto uporabljali. Brisanje zgodovine File Explorerja izbriše podatke o tistih datotekah in mapah, ki jih operacijski sistem Windows shrani na sezname zgodovine. Nekateri uporabniki poročajo, da brisanje zgodovine File Explorerja izboljša zmogljivost File Explorerja. Če želite počistiti zgodovino File Explorerja, pojdite na nadzorno ploščo in kliknite 'Možnosti File Explorer' . V oknu File Explorer Options poiščite 'Počisti' in ga kliknite. S tem boste izbrisali zgodovino File Explorerja. Preverite, ali to odpravlja težavo.

jasno zgodovino raziskovalec datotek

[Nazaj na kazalo]

Zaženite diagnostično orodje Windows Memory

Windows Memory Diagnostic je celovit preizkus pomnilnika in je tudi zelo enostaven za uporabo. Če želite zagnati diagnostično orodje za pomnilnik sistema Windows, vnesite 'mdsched' (ali 'diagnostika spomina' ) v Iskanje in kliknite na 'Diagnostika pomnilnika Windows' .

zaženite diagnostično orodje za pomnilnik sistema Windows 1. korak

Če želite zagnati diagnostiko, boste morali znova zagnati računalnik. Vprašani boste, ali ga želite znova zagnati zdaj ali ga zagnati ob naslednjem zagonu računalnika. Ko znova zaženete računalnik, se samodejno zažene orodje za diagnostiko pomnilnika Windows.

zaženite diagnostično orodje za pomnilnik sistema Windows 2. korak

Ich habe keine Berechtigung zum Speichern an diesem Ort

[Nazaj na kazalo]

Ustvarite novo bližnjico File Explorerja

Ustvarjanje nove bližnjice za File Explorer lahko izboljša zmogljivost. Če želite ustvariti novo bližnjico File Explorerja, z desno miškino tipko kliknite prazen prostor ozadja namizja, izberite 'Novo' , in potem 'Bližnjica' .

ustvarite novo bližnjico raziskovalca datotek 1. korak

Vnesite (ali kopirajte iz tega vodnika) lokacijo predmeta, ki bo 'C: Windows explorer.exe' . Kliknite 'Naslednji' nadaljevati.

ustvarite novo bližnjico raziskovalca datotek 2. korak

Zdaj vnesite ime za to bližnjico (lahko je katero koli ime). V našem primeru ga imenujemo 'Raziskovalec datotek' . Kliknite 'Končaj'. Bližnjica za File Explorer bo postavljena na namizje. Uporabite to novo ustvarjeno bližnjico za dostop do File Explorerja. Poglejte, ali to reši težavo.

ustvarite novo bližnjico raziskovalca datotek 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Odstranite Daemon Tools

Nekateri uporabniki poročajo, da postopek DTShellHlp.exe povzroča težave z File Explorerjem. Ta postopek je povezan s slikovno programsko opremo Daemon Tools, ki je program za ustvarjanje navideznega pogona in optičnega diska. Če uporabljate Daeomon Tools, ga odstranite iz sistema Windows in preverite, ali to odpravlja težavo z File Explorerjem. Če File Explorer po tej odstranitvi deluje pravilno, preklopite na drug program, ki ima enak namen.

Upamo, da bodo te metode izboljšale delovanje File Explorerja in rešile vse s tem povezane težave. Če poznate druge načine za odpravljanje težave, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti File Explorer, če deluje počasi:

[Nazaj na vrh]