Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Mozilla Firefox uporablja veliko pomnilnika. Kako to popraviti?

Mozilla Firefox je eden izmed najbolj priljubljenih odprtokodnih spletnih brskalnikov, ki je bil sprva znan kot Phoenix in je bil brskalnik, ki je vseboval funkcije, kot so upravitelj prenosov ali brskanje z zavihki, kadar te funkcije niso bile prisotne v drugih brskalnikih. Najnovejša različica programa Mozilla Firefox se imenuje Firefox Quantum in je različica številka 60. Mozilla Firefox je odličen spletni brskalnik, ki ponuja veliko različnih funkcij in možnosti prilagajanja, zasnovan pa je kot hiter in varen spletni brskalnik. Čeprav je zmogljivost brskalnika Mozilla Firefox odlična, lahko upočasni računalnik in porabi preveč pomnilnika računalnika.

Če berete to, ste verjetno opazili, da je Mozilla Firefox začela uporabljati preveč pomnilnika in računalnik deluje počasneje. To je lahko zelo moteče in povzroči, da želite preklopiti na drug spletni brskalnik, vendar je glede tega mogoče nekaj storiti. Najprej pa bi radi razložili, zakaj se to sploh dogaja, zakaj vaš Mozilla Firefox uporablja preveč pomnilnika in zakaj ni tako nenormalno, kot je videti sprva.Mozilla Firefox je sodoben spletni brskalnik, kar pomeni, da je zanesljiv, varen in hiter. Da bi sledili današnjim standardom, morajo spletni brskalniki uporabljati različne nove tehnologije. Ena izmed stvari, zaradi katerih je Mozilla Firefox zanesljiv, je, da gre za večprocesni spletni brskalnik, kar pomeni, da razdeli različne dele brskalnika v procese. Če se na primer kakšen vtičnik ali zavihek zruši, brskalniki z več postopki omogočajo, da skupaj z njim ne zruši celotnega spletnega brskalnika. Vendar je za to treba uporabiti več pomnilnika. Funkcije, kot je predhodno upodabljanje, so prav tako zelo koristne in vam omogočajo prihranek časa s hitrejšim nalaganjem strani, vendar ta funkcija zahteva tudi več pomnilnika. Če uporabljate nekatere razširitve, bo brskalnik porabil še več pomnilnika.

Zdaj veste, da če želite, da vam brskalnik Mozilla Firefox nudi najboljšo izkušnjo brskanja, mora porabiti kar nekaj pomnilnika vašega računalnika. Vendar pa je nekaj stvari mogoče storiti, da se zmanjša velika poraba pomnilnika, ki jo povzroča brskalnik Mozilla Firefox. Preberite spodnji vodnik in preizkusite naše opisane metode in upamo, da Mozilla Firefox po tem ne bo uporabljala toliko pomnilnika. V tem priročniku boste našli opise s posnetki zaslona Firefox Quantum različice 60. Če uporabljate starejšo različico, so nekatere nastavitve morda videti drugačne.

firefox porabi preveč pomnilnika

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Posodobite Mozilla Firefox

Prva stvar, ki vam jo priporočamo, je, da preverite, ali so na voljo posodobitve za Mozilla Firefox, in jih posodobite, če so na voljo posodobitve. Ali je mogoče, da imajo starejše različice nekaj napak ali težav z zmogljivostjo. Novejše različice običajno ponujajo izboljšano zmogljivost in odpravljene napake. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Firefox, ga odprite in v zgornjem desnem kotu kliknite tri črte (meni Odpri), nato kliknite 'Pomoč' možnost.

posodobite Mozilla firefox 1. korak

Prikaže se nov kontekstualni meni, kliknite na 'O Firefoxu' možnost.

posodobite Mozilla firefox 2. korak

Mozilla Firefox bo začel preverjati posodobitve. Če bodo najdene kakšne posodobitve, jih bo Mozilla namestila namesto vas. Če že imate najnovejšo različico, boste videli 'Firefox je posodobljen' stanje.

posodobite Mozilla firefox 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči razširitve

Zdaj, ko imate najnovejšo različico, lahko poskusite onemogočiti nameščene in omogočene razširitve. Razširitve so programska oprema, ki uporabnikom omogoča, da prilagodijo svoje izkušnje brskanja. Z uporabo razširitev lahko naredite Mozilla Firefox združljivim z vašimi osebnimi potrebami ali željami. Razširitve lahko (in nekatere med njimi običajno) povzročijo večjo porabo pomnilnika. Za dostop do nameščenih razširitev znova kliknite tri črte (meni Odpri) v zgornjem desnem kotu in izberite Dodatki v kontekstnem meniju ali preprosto pritisnite tipki Ctrl + Shift + A na tipkovnici.

onemogoči razširitve 1. korak

virtualbox fatal kein bootfähiges Medium gefunden System angehalten

Kliknite 'Razširitve' v levem podoknu in videli boste vse nameščene razširitve, lahko izberete, ali jih želite onemogočiti ali odstraniti. Priporočamo, da onemogočite vse nameščene razširitve, nato znova zaženete Mozilla Firefox in preverite, ali še vedno uporablja preveč pomnilnika vašega računalnika. Če težavo reši onemogočanje razširitev, boste vedeli, da ena od razširitev (ali več) omogoča, da Mozilla Firefox porabi preveč pomnilnika. V tem primeru omogočite nameščene razširitve eno za drugo, da vidite, katera povzroča težavo, in jo trajno odstranite.

onemogoči razširitve 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Zmanjšajte uporabo pomnilnika

V Mozilla Firefox je vgrajeno orodje, ki vam omogoča, da zmanjšate porabo pomnilnika. Obstaja stran z imenom 'about: spomin' , ki vam omogoča odpravljanje posebnih težav s pomnilnikom, kot so težave, ki jih povzroča spletno mesto, tema ali razširitev. Ta stran vam omogoča ogled, shranjevanje, razlikovanje in nalaganje podrobnih meritev porabe pomnilnika Mozilla Firefox. Omogoča vam tudi globalno zbiranje smeti ali zbiranje ciklov ali shranjevanje dnevnikov zbiranja smeti ali zbiranja ciklov. Z zmanjšanjem uporabe pomnilnika z uporabo 'Zmanjšaj porabo pomnilnika' lahko z enim klikom zmanjšate porabo pomnilnika. Če želite to narediti, vnesite 'about: spomin' v naslovni vrstici Firefoxa in pritisnite Enter. Nato kliknite gumb 'Minimiziraj porabo pomnilnika' in preverite, ali Mozilla Firefox še vedno uporablja preveč pomnilnika vašega računalnika.

was ist pokki und warum ist es auf meinem computer?

zmanjšanje porabe pomnilnika

[Nazaj na kazalo]

Uporabite privzeto temo

Tema je dodatek, ki uporabnikom omogoča spreminjanje vizualnega videza Mozilla Firefox. Preprosto spremeni videz brskalnika in Firefox morda sploh ne izgleda kot Firefox. Nekatere teme pa so lahko bolj zapletene in zato Mozilla Firefox porabi več pomnilnika. Če uporabljate nekakšno temo, ki ni privzeta tema, vam priporočamo, da se vrnete na prvotno, privzeto temo. Kliknite tri črte v zgornjem desnem kotu in izberite Dodatki ponovno. Zdaj izberite 'Teme' na levem podoknu in se prepričajte, da je 'Privzeto' tema je omogočena.

uporabi privzeto temo

[Nazaj na kazalo]

Zaženite Firefox v varnem načinu

Varni način je način v Mozilla Firefox (podoben je v sistemu Windows), ki se običajno uporablja za odpravljanje in odpravljanje različnih težav z Mozilla Firefox. Varni način onemogoči vse nameščene dodatke, kot so razširitve, teme itd., Ponastavi nekatere nastavitve in izklopi strojno pospeševanje. Glavni cilj varnega načina je ugotoviti, ali je ena od onemogočenih funkcij krivec težave, in nato izvesti določena dejanja, če je bila ena od njih dejansko vzrok. Če želite zagnati Mozilla Firefox v varnem načinu, kliknite tri črte v zgornjem desnem kotu in izberite 'Pomoč' in nato izberite 'Znova zaženi z onemogočenimi dodatki ...' . Vprašani boste, ali res želite onemogočiti vse dodatke in znova zagnati, kliknite 'Da' .

zaženite Firefox v varnem načinu 1. korak

Na voljo boste imeli dve možnosti: Start in 'Varni način' in 'Osveži Firefox' , izberite prvega in preverite, ali Mozilla Firefox zdaj uporablja manj pomnilnika vašega računalnika. Če je to rešilo težavo, pomeni, da težave povzročajo nekatere nastavitve, dodatki ali razširitve. Če izberete drugo možnost, se 'Osveži Firefox' , nato pa bo Firefox obnovil na tovarniško privzeto stanje, ne da bi shranil vaše bistvene podatke.

zaženite Firefox v varnem načinu 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Prilagodite omejitev postopka vsebine

Kot smo že omenili v uvodu, Mozilla Firefox izvaja spletne vsebine za vse zavihke ločeno od glavnega postopka Firefox, kar omogoča povečanje varnosti in zmogljivosti. Uporaba več procesov vsebine (običajno gre za 4 procese) poveča zmogljivost in zmanjša vpliv zrušitev procesa vsebine. Čeprav dodatni procesi vsebine izboljšajo zmogljivost pri uporabi več zavihkov, porabijo tudi več pomnilnika. Priporočamo, da poskusite spremeniti te privzete nastavitve in prilagodite omejitev postopka vsebine. Če želite to narediti, kliknite tri črte v zgornjem desnem kotu in izberite 'Opcije' . nato se pomaknite navzdol po razdelku Splošno, dokler ne najdete 'Izvedba' . Počistite potrditveno polje 'Uporabi priporočene nastavitve zmogljivosti' možnost in nastavite 'Omejitev vsebinskega postopka' s 4 (privzeto) na 1. Znova zaženite Mozilla Firefox in preverite, ali se je poraba pomnilnika zdaj zmanjšala.

prilagodite omejitev vsebinskega postopka

[Nazaj na kazalo]

Prilagodite nastavitve

Vizitka: config je funkcija v Mozilla Firefox, ki je sestavljena iz seznama z nastavitvami aplikacij, znanih tudi kot nastavitve. Stvar je v tem, da veliko teh nastavitev ni na voljo v meniju Možnosti ali Nastavitve. Vizitka: config je funkcija, ki uporabnikom omogoča dostop 'skrit' nastavitve in jih prilagodite. Upoštevajte pa, da do teh nastavitev dostopate na lastno odgovornost in veste, da so te napredne nastavitve lahko škodljive za stabilnost, varnost in delovanje brskalnika Mozilla Firefox. Za nastavitev te vrste nastavitev 'about: config' v naslovni vrstici in pritisnite Enter. Zdaj se pomaknite po dolgem seznamu nastavitev in poiščite 'browser.tabs.remote.autostart' . Dvokliknite, če želite spremeniti njegovo vrednost 'prav' do 'false' . Če onemogočite to nastavitev, boste onemogočili e10s / multiprocess, kar bi lahko bil razlog, da Mozilla Firefox uporablja toliko pomnilnika vašega računalnika. Znova zaženite Mozilla Firefox in preverite, ali je začel zahtevati manj pomnilnika.

prilagodite nastavitve

Nekatere druge preproste stvari, ki bi jih lahko poskusili, je zagnati manj odprte zavihke, z drugimi besedami, zapreti nepotrebne zavihke in porabo pomnilnika bi bilo potem treba zmanjšati. Preverite Windows Task Manager in preverite, koliko procesov Mozilla Firefox se izvaja, preverite, ali puščanje samo enega postopka Firefox zmanjša porabo pomnilnika. Upajmo, da vam je težavo rešila ena od omenjenih rešitev. Če vam je pomagala druga metoda in zmanjšala porabo pomnilnika, ki jo povzroča Mozilla Firefox, v našem priročniku pa ni omenjena - ne oklevajte in jo delite z nami in drugimi, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku za komentarje.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti Mozilla Firefox High Memory Memory:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Spletna vrstica Adware

Spletna vrstica Adware

Kako odstraniti programsko opremo Web Bar - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti Heroes Of The Storm Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Email Helper App - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Ta članek obravnava dva preprosta načina za spremljanje temperature procesorja in grafičnega procesorja v ukazni vrstici Linuxa.

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Kako odstraniti Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti Ad by Pop Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Kako odstraniti dovoljenje Obvestila o spletnih mestih POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Live Protection Suite Fake Antivirus

Live Protection Suite Fake Antivirus

Kako odstraniti ponarejeni protivirusni program Live Protection Suite - vodnik za odstranitev (posodobljen)

Skype virus

Skype virus

Kako odstraniti Skype Virus - Navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije