Odpravite uhajanje pomnilnika v sistemu Windows

Odpravite uhajanje pomnilnika v sistemu Windows

Kako se izogniti in odpraviti puščanje pomnilnika v sistemu Windows 10

Morda ste naleteli na težave z delovanjem računalnika, ki bi lahko povzročile puščanje pomnilnika. Različna programska oprema lahko upočasni vaš računalnik, če pušča pomnilnik (kadar program ne uspe 'sprostiti' uporabljenega pomnilnika). Zaprti program mora privzeto omogočiti drugi programski opremi, da potem uporablja isto področje pomnilnika. Če pa program še vedno uporablja zaprt pomnilnik, se tam začnejo težave z uhajanjem pomnilnika.

Puščanje pomnilnika je izguba pomnilnika z naključnim dostopom (RAM), ki jo povzroči en ali več programov. Zato določen program uporablja več pomnilnika, kot bi moral, ali pa ga ne sprosti, ko se program zapre, in še naprej uporablja pomnilnik. Za zagon procesa je potrebna določena količina RAM-a, kar je povsem normalno, razen če se sistem začne obnašati nenormalno. Puščanje pomnilnika je običajno le začasno, saj se ob ponovnem zagonu računalnika izprazni pomnilnik RAM. Če pa računalnik ostane vklopljen z različnimi procesi, ki se izvajajo v ozadju, lahko nekateri procesi povzročijo puščanje pomnilnika.Kot smo že omenili, zaprti programi ne smejo uporabljati pomnilnika z naključnim dostopom in morajo sproščati predhodno dodeljeni pomnilnik. Če se vsakič, ko z računalnikom uporabljate privzete programe, soočate z uhajanjem pomnilnika, očitno obstaja težava, ki jo je treba rešiti. Če želite odpraviti puščanje pomnilnika v operacijskem sistemu Windows 10, boste morda morali ubiti program z upraviteljem opravil, zagnati orodje za diagnostiko pomnilnika, onemogočiti zagonske programe, defragmentirati trdi disk, skenirati sistem za zlonamerno programsko opremo, urediti sistem Windows in sprejeti druge ukrepe. Preberite spodnji vodnik in preizkusite opisane metode za reševanje težav z uhajanjem pomnilnika v operacijskem sistemu Windows.

kako popraviti uhajanje pomnilnika -

Kazalo:

warum öffnet sich meine microsoft solitaire sammlung nicht

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Urejanje registra

Windows Registry, ki ga običajno imenujemo le „register“, je zbirka baz podatkov o konfiguracijskih nastavitvah v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporablja se za shranjevanje večine informacij in nastavitev za programe, strojne naprave, uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema in še veliko več. Številne možnosti, ki so izpostavljene v registru, niso dostopne drugje v sistemu Windows. Če želite odpreti urejevalnik registra, morate najprej odpreti pogovorno okno Zaženi. Pritisnite tipko Windows Windows + R ali z desno miškino tipko kliknite Start in izberite 'Zaženi' in tip 'regedit' . Pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

OPOMBA: Pred kakršnimi koli spremembami v registru sistema Windows ustvarite obnovitveno točko (nepravilno urejanje registra lahko povzroči resnejše težave).

uredite korak registra 1

Po tej poti razširite vsak vnos, dokler ne najdete tipke 'Ndu': 'HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM ControlSet001 Services' . Najti 'Kje' tipko pod Storitve in jo izberite. Zdaj bi morali videti 'Začni' REG_DWORD na desnem podoknu. Dvokliknite in podatke o vrednosti dodelite 4. Kliknite 'V REDU' da shranite spremembe.

uredite 2. korak registra

Zdaj poiščite 'Nič' pod istim ključem Services in dvokliknite 'Začni' REG_DWORD. Nastavite tudi njegovo vrednost na 4. Kliknite 'V REDU' da shranite spremembe.

uredite 3. korak registra

Zdaj sledite tej poti: 'HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM ControlSet001 Control Session Manager' in izberite 'Upravljanje pomnilnika' tipko. Dvokliknite 'NonPagedPoolSize' REG_DWORD na desnem podoknu. Spremeni bazo v 'Decimalno' in nastavite podatke o vrednosti na 192. Kliknite 'V REDU' če želite shraniti spremembe, zapustite register in preverite, ali je težava s puščanjem pomnilnika zdaj rešena. V nasprotnem primeru poskusite znova zagnati računalnik po urejanju registra.

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči Superfetch

Superfetch je storitev Windows, katere namen je pospešiti zagon aplikacij in izboljšati odzivnost sistema. Podatke shrani tako, da so lahko takoj na voljo vaši aplikaciji. Superfetch to doseže s predhodnim nalaganjem pogosto uporabljenih programov v RAM, tako da jih ni treba klicati s trdega diska. To lahko včasih vpliva na delovanje in upočasni sistem ali povzroči uhajanje pomnilnika. Če želite onemogočiti Superfetch, odprite pogovorno okno Run in vnesite 'services.msc' . Pritisnite Enter na tipkovnici ali kliknite 'V REDU' .

onemogoči 1. korak

V oknu Storitve boste videli seznam lokalnih storitev. Pomaknite se navzdol in poiščite 'Superfetch' in z desno miškino tipko kliknite, izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija.

Download-Manager für Ubuntu

onemogočite superfetch 2. korak

Zdaj nastavite 'Vrsta zagona' do 'Onemogočeno' in storitev ustavite s pritiskom na 'Stop' . Kliknite 'Uporabi' če želite shraniti spremembe, znova zaženite računalnik in preverite, ali to odpravlja težavo z uhajanjem pomnilnika.

3. korak onemogoči superfetch

[Nazaj na kazalo]

Zaženite diagnostično orodje Windows Memory

Zaženite vgrajeno orodje za diagnostiko pomnilnika Windows. Windows Memory Diagnostic je orodje za preizkus pomnilnika, ki je celovito in enostavno za uporabo. Če ga želite zagnati, vnesite 'diagnostika pomnilnika Windows' ali 'mdsched' v Iskanje in kliknite 'Diagnostika pomnilnika Windows' rezultat.

zaženite diagnostično orodje za pomnilnik sistema Windows 1. korak

itunes lässt sich nicht unter windows 7 installieren

Če želite zagnati diagnostiko, znova zaženite računalnik. Vprašani boste, ali ga želite znova zagnati zdaj ali ga zagnati ob naslednjem zagonu računalnika. Ko znova zaženete računalnik, se samodejno zažene orodje za diagnostiko pomnilnika Windows. Na zaslonu boste lahko videli preskusni postopek in rezultate.

zaženite diagnostično orodje za pomnilnik sistema Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Preglejte sistem za zlonamerno programsko opremo

Razlog za uhajanje spomina je lahko zlonamerna programska oprema, virusi in druge okužbe. Če sumite, da je temu tako, skenirajte sistem s protivirusno programsko opremo. Poleg tega občasno preglejte sistem. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti računalnik pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Če imate nameščen ustrezen program, lahko zaženete tudi drugo protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev. Če želite zagnati celotno skeniranje sistema s programom Windows Defender, vnesite 'virus' v Iskanje in kliknite na „Zaščita pred virusi in grožnjami“ rezultat.

optično preberite sistem za 1. korak

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami poiščite in kliknite 'Zaženi novo napredno skeniranje' možnost.

Bester Sicherheits-E-Mail-Service

skenirajte sistem, ali je v njem 2. korak

Videli boste seznam naprednih pregledov. Priporočamo, da izberete 'Celotno skeniranje', ki bo preveril vse datoteke in zagnane programe na trdem disku. Upoštevajte, da bo to trajalo nekaj časa (običajno več kot eno uro). Če želite začeti celotno skeniranje, kliknite 'Skeniranje zdaj' ko 'Celotno skeniranje' izbrana možnost.

3. skenirajte sistem za zlonamerno programsko opremo

Če želite, na našem seznamu Top anti-malware izberite optični bralnik virusov in zlonamerne programske opreme. Seznam vsebuje dobro znane odstranjevalce vohunske programske opreme in vam bo pomagal izbrati pravo programsko opremo za zaščito vašega računalnika. Seznam najdete s klikom to povezavo .

[Nazaj na kazalo]

Defragmentirajte trdi disk

Vgrajena funkcija sistema Windows, imenovana 'Defragmentiranje in optimizacija pogonov' optimizira pogone, da pomaga sistemu učinkoviteje delovati (ali jih analizira, da ugotovi, ali potrebujejo optimizacijo). Če želite zagnati orodje za defragmentacijo, vnesite 'defragmentiranje' v Iskanje in kliknite 'Defragmentiranje in optimizacija pogonov' rezultat.

defragmentirajte trdi disk 1. korak

Videli boste seznam pogonov, povezanih z računalnikom. Izberite trdi disk, ki ga želite defragmentirati, in kliknite 'Optimiziraj' . Postopek optimizacije naj traja nekaj časa. Počakajte, da se konča.

OPOMBA: Ne priporočamo, da defragmentirate pogon, če gre za pogon SSD (SSD) ali pogon trdega diska (HDD).

defragmentirajte trdi disk 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite svoje gonilnike

Gonilnik naprave je programska oprema, ki obvešča operacijski sistem in drugo programsko opremo o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali ljudje. Zastareli gonilniki so včasih razlog za uhajanje pomnilnika v operacijskem sistemu Windows. Kljub temu je na splošno dobra praksa, da so vozniki na tekočem. Če želite posodobiti gonilnike, odprite Device Manager, tako da z desno miškino tipko kliknete gumb Start in izberete 'Upravitelj naprav' rezultat iz kontekstnega menija ali tip 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

posodobite gonilnike 1. korak

V upravitelju naprav boste videli seznam naprav, povezanih z računalnikom. Poskusite najprej posodobiti zaslon, omrežni vmesnik in krmilnike zvoka, videa in iger. Razširite razdelek naprave in z desno miškino tipko kliknite napravo in izberite 'Posodobi gonilnik' možnost.

posodobite gonilnike 2. korak

fbi pop-up echt oder gefälscht

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, boste morali ročno poiskati in namestiti gonilnike. Za uporabo te možnosti je treba predhodno prenesti gonilnik v računalnik ali pogon USB. To je daljši postopek, saj morate ročno prenesti vse najnovejše gonilnike za vse naprave, tako da obiščete uradno spletno mesto proizvajalca naprave. Izberite želeno možnost in sledite navodilom.

posodobite gonilnike 3. korak

Posodobite druge gonilnike, tako da ponovite iste korake. Za samodejno posodobitev gonilnikov lahko uporabite programsko opremo drugih proizvajalcev, ne da bi se lotili preveč ročnega dela. V tem primeru priporočamo Snappy Driver Installer, močno brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in Windows XP. Gonilnike prenesete prek programa Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikaže lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike ter ločuje posodobitve, ki zahtevajo ponovni zagon računalnika, da jih je lažje ločiti od ostalih. Lahko prenesete namestitveni program Snappy Driver tukaj .

Upamo, da je eden od teh načinov rešil težavo z uhajanjem spomina. Zelo verjetno je, da določena programska oprema povzroča puščanje pomnilnika in jo boste morda morali znova zagnati vsakič, ko začne povzročati težave. Druga možnost je, da prenehate uporabljati / odstraniti programsko opremo, če je to možnost. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako odpraviti puščanje pomnilnika v sistemu Windows 10:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

Za igranje najboljših iger v sistemu Linux vam ni treba porabiti denarja. Sestavili smo seznam čudovitih brezplačnih iger za Linux, tako da lahko uživate v igrah v sistemu Linux, ne da bi skrbeli za denarnico. Zdaj si oglejte najboljše brezplačne igre Linux!

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

E-poštni virus AT&T

E-poštni virus AT&T

Kako odstraniti virus AT&T Email - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Gwx.exe virus

Gwx.exe virus

Kako odstraniti virus Gwx.exe - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Orodna vrstica WeatherBlink

Orodna vrstica WeatherBlink

Kako se znebiti orodne vrstice WeatherBlink - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Kako odstraniti virus Supreme Email Email - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako se znebiti orodne vrstice InboxAce - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako odstraniti oglase Android-recaptcha.info - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?


Kategorije