Popravi Safari, ne more preveriti izdaje certifikata spletnega mesta

Popravi Safari, ne more preveriti izdaje certifikata spletnega mesta

Safari ne more preveriti identitete spletnega mesta, kako popraviti na računalnikih Mac?

Najbolj priljubljen brskalnik za uporabnike računalnikov Mac je Safari, ki je priložen operacijskemu sistemu in vključuje posodobitve brskalnika, priložene posodobitvam macOS, ter druge dodatne funkcije. Kljub svoji priljubljenosti lahko Safari trpi zaradi programskih napak - težav, ki so lahko moteče in zmedene. Spletni brskalnik lahko na primer prikaže sporočilo o napaki, da ne more preveriti identitete spletnega mesta (tj. Zaznano potrdilo za določeno spletno mesto je neveljavno).

Ob prvem pregledu se to morda zdi uporabna funkcija, ki pomaga zaščititi računalnik pred različnimi grožnjami. V primeru te napake kliknite gumb Pokaži potrdilo, da preverite, ali se vse ujema in ali je zaupno. To pa lahko postane zmedeno, ko brskate po zaupanja vrednem spletnem mestu in se prikaže to opozorilno sporočilo. To lahko povzročijo napake v programu Safari, povezane z datotekami predpomnilnika, poškodovane nastavitve in druge težave. To opozorilno sporočilo lahko naletite pri poskusu dostopa do katerega koli spletnega mesta, vključno s Facebookom, Twitterjem, Youtubeom, IMDB ali e-poštnimi odjemalci. Na srečo, ko to sporočilo povzroči aplikacija Safari, ga je enostavno popraviti in zahteva malo časa. Če želite odpraviti težavo, sledite spodnjemu podrobnemu vodniku.Notepad++ für Ubuntu

uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Skenirajte svoj sistem za okužbo z oglaševalsko programsko opremo

Prepričajte se, da vaš Mac ni okužen z oglaševalsko programsko opremo. Izvedite ta korak, še posebej, če vidite opozorilna sporočila z naslovi, kot sta s7.addthis.com in stags.Bluekai.com. To so dobro znane težave in so povezane s potencialno neželenimi programi (PUP). Okužbe z oglaševalsko programsko opremo včasih preusmerijo na različna nezaupanja vredna spletna mesta, spremenijo privzete iskalnike itd. Če želite svoj Mac odstraniti vseh groženj, poiščite Combo Cleaner s spletnega mesta za razvijalce in skenirajte svoj operacijski sistem. Spodaj je več informacij o okužbah, virusih in zlonamerni programski opremi.

scan-mac

[Nazaj na kazalo]

Posodobite Safari na najnovejšo različico, ki je na voljo

Ko ste prepričani, da v vašem Macu ni zlonamerne programske opreme, zagotovite, da ima sistem nameščeno najnovejšo različico spletnega brskalnika Safari. Če želite preveriti, ali obstaja novejša različica Safarija, zaženite aplikacijo App Store in izberite zavihek Posodobitve. Poiščite posodobitve spletnega brskalnika Safari in jih namestite. Ta korak je pomemben, saj lahko zastarele različice Safarija vsebujejo napake ali neprimerjene varnostne protokole, ki lahko povzročijo težave s preverjanjem potrdil. Mnogi uporabniki poročajo, da posodobitev brskalniške aplikacije odpravlja te težave. Poleg tega razmislite o brisanju piškotkov in predpomnilnika za določena spletna mesta ali celoten brskalnik. Tu lahko najdete informacije o kako počistiti predpomnilnik in piškotke iz brskalnika Safari v tem vodniku po korakih.

posodobitve-app-store

[Nazaj na kazalo]

Popravite verižico ključev, da rešite neveljavne težave s potrdili

Če zgornje metode ne rešijo težav z neveljavnimi potrdili, lahko poskusite popraviti potrdila, ki jih ima aktivni uporabnik. Upoštevajte, da ta metoda ne deluje na macOS Sierra, saj je Apple odstranil funkcijo prve pomoči Keychain. Kljub temu je to koristen nasvet, če še vedno uporabljate starejšo različico Mac OS X. Če želite popraviti potrdila z aktivnim uporabnikom, začnite tako, da popolnoma zaprete Safari - kliknite Command and Q ali uporabite Monitor monitor, da ga zaprete. Nato uporabite Spotlight tako, da pritisnete bližnjično tipko na Command in preslednica ali preprosto zaženete Finder, pojdite v mapo Applications, nato odprite Utilities in zaženite aplikacijo Keychain Access. Ko se aplikacija zažene, v menijski vrstici na vrhu zaslona kliknite Access Keychain Access in na seznamu menijev izberite Keychain First Aid. Pojavi se novo okno, ki zahteva podrobnosti o skrbniških računih. Vnesite jih in ob strani izberite možnost Preveri. Kliknite gumb Start in v naslednjem oknu kliknite Popravi. Na koncu še enkrat kliknite Start in ko se postopek konča, odprite Safari. Ponovno obiščite spletno mesto, na katerem je bilo potrdilo ugotovljeno kot neveljavno, da zagotovite, da je težava odpravljena.

[Nazaj na kazalo]

Prepričajte se, da so nastavitve za datum in čas pravilne

Če imate še vedno težave s preverjanjem potrdila, preverite nastavitve časa in datuma v računalniku. Sprva nastavitve časa in datuma morda niso vzrok za težave s preverjanjem potrdil Safari-ja, vendar se lahko pojavijo opozorilna sporočila, če sistemski čas sporoči drugačen čas, kot je pričakoval oddaljeni strežnik. Tj., Računalniško poročanje od prihodnjega datuma / časa. Če želite zagotoviti, da so vse nastavitve časa in datuma pravilne, začnite tako, da preverite, ali je Mac povezan v omrežje in vsebuje aktivno in stabilno internetno povezavo. Brez tega vaš Mac ne bo mogel pridobiti natančnih podatkov o datumu in času iz strežnikov Apple. Nato popolnoma zaprite brskalnik Safari, tako da kliknete bližnjico na tipkovnici Command in Q ali pa zaprete Activity Monitor, da ga zaprete.

nehaj-safari

Ko zaprete aplikacijo, v menijski vrstici na vrhu zaslona kliknite logotip Apple in izberite System Preferences. Odprite podokno Datum in čas in poiščite možnost Samodejno nastavi datum in čas. Če je potrditveno polje ob njem onemogočeno, ga omogočite. V nasprotnem primeru onemogočite potrditveno polje, počakajte 10 sekund in ga znova omogočite.

store öffnet windows 10 nicht

čas in datum

Video, ki prikazuje, kako rešiti Safari, ne more preveriti izdaje potrdil v sistemu Mac

[Nazaj na vrh]