Popravite 'sudo apt-get command not found' v sistemu Mac

Popravite 'sudo apt-get command not found' v sistemu Mac

Kako popraviti ‘ukaz sudo apt-get not found’ v vašem Macu

Napredno orodje za pakiranje (APT) je ukazna vrstica, ki se uporablja za namestitev ali odstranitev programske opreme v distribucijah Debian, Ubuntu in Linux. Ubuntu temelji na Debian Linuxu, ki uporablja sistem pakiranja dpkg, ki ponuja programe in namestitvene programe. Ukazna vrstica APT deluje z embalažnim sistemom dpkg ter omogoča enostavno in učinkovito upravljanje programske opreme. Avtomatizira iskanje, konfiguriranje, namestitev programskih paketov in še več.

Ukaz 'sudo apt-get' se uporablja za namestitev, nadgradnjo ali odstranjevanje programskih paketov. Med izvajanjem tega ukaza v terminalskem oknu vašega Maca ste verjetno naleteli na vrstico 'sudo apt-get command not found.' To pomeni, da ukaz, ki ga želite uporabiti, ni na voljo. Z drugimi besedami, ukaz 'apt-get' ni dostopen v macOS-u, saj je značilen le za nekatere vrste Linuxa. Na srečo ima macOS nekaj alternativ, ki delujejo enako kot APT. Izbirate lahko med Homebrew in MacPorts.Kako popraviti

wie ich meinen Weg los werde

Homebrew je brezplačen sistem za upravljanje paketov, ki ustvari izvršljive datoteke in jih namesti na predvidljivo mesto, ki ga bo vaš Mac pozneje izvedel. Namešča ustrezne programske pakete, ki vam omogočajo prevajanje in zagon različnih aplikacij in programske opreme v računalniku Mac. Kot piše na njihovem spletnem mestu, »Homebrew namesti vse, kar potrebujete, česar Apple ni«. Program namesti pakete v njihov imenik in datoteke poveže v / user / local. Če ste seznanjeni z ukaznimi vrsticami, lahko uredite formulo Homebrew, kot jo potrebujete, ali ustvarite novo. Lahko tudi namestite svoje stvari. Homebrew je izšel leta 2009 in živi od donacij uporabnikov. Program prek Google Analytics zbira tudi statistiko namestitve, napak pri gradnji in različic operacijskega sistema. Podatke analitike si lahko ogledate do 365 dni na spletnem mestu Homebrew. Če ne želite, da zbira informacije v programu Homebrew, jih lahko onemogočite z uporabo ukaza izklop analitike.

MacPorts, prej znan kot DarwinPorts, je sistem za upravljanje paketov za sestavljanje, namestitev in nadgradnjo odprtokodne programske opreme na osnovi ukazne vrstice X11 ali Aqua v vašem operacijskem sistemu Macs. Ta sistem za upravljanje paketov je bil izdan leta 2002 kot del projekta OpenDarwin. Skladišče MacPorts je polno odprtokodnih aplikacij, ki jih najdemo v Linuxu ali sorodnih operacijskih sistemih. Od avgusta 2019 je več kot 21.600 vrat. Če ste bili uporabnik Linuxa, obstaja velika verjetnost, da boste s funkcijo „iskanje vrat“ našli svoje najljubše aplikacije.

Razlika med obema sistemoma je v tem, da Homebrew ne zahteva 'sudo' za spreminjanje sistemskega imenika programske opreme, medtem ko MacPorts to zahteva. Ukaz 'sudo' vam omogoča zagon programov z varnostnimi privilegiji kot super uporabnik. Zahteval bo vaše uporabniško geslo in potrdil vašo zahtevo za izvajanje ukaza. Recimo, da pri nameščanju paketov raje ne uporabljate ukaza 'sudo'. V tem primeru je priporočljivo, da ne uporabljate sistemskega imenika, saj ne bo zaščitil računalnika pred uporabo kot orodje za izkoriščanje. Pravica do namestitve, odstranitve ali spremembe katere koli programske opreme bi morala biti kot varnostna meritev na voljo samo uporabnikom s korenskimi pravicami.

Oba sistema sta odlična izbira. Izberite, katero želite uporabiti, in sledite spodnjim korakom za navodila za namestitev in uporabo.

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Namestite Homebrew

Kot je bilo omenjeno zgoraj, Homebrew ne uporablja sudo. Namesto tega uporabljajo peskovnik macOS, ki omejuje škodo, ki jo povzroči ugrabljena aplikacija. Vsaka aplikacija dobi svoje območje, 'peskovnik'. Da bi aplikacija šla iz peskovnika, mora za dovoljenje zaprositi operacijski sistem. OS bo odobril ali zavrnil zahtevo za aplikacije, odvisno od nastavitev peskovnika, in zagotovil najmanj natančne informacije, ki jih je mogoče izpolniti. Peskovnik ne bo preprečil napadov na vašo aplikacijo, vendar bo škodo zmanjšal.

Kako namestiti Homebrew:

1. Pritisnite Ukaz in Vesolje tipko na tipkovnici, da se odpre Ospredje .
2. Vnesite ' Trgovina z aplikacijami in pritisnite Enter da ga odprete.

Odprite trgovino z aplikacijami

3. V Trgovina z aplikacijami , Išči Xcode .
4. Kliknite na ' Pojdi in namestite Xcode . Namestitev bo trajala nekaj časa, saj znaša približno 11 GB.

Poiščite Xcode v trgovini App Store

Discord Audio Ein- und Ausschneiden

5. Po končanem prenosu kliknite na ' Odprto 'in se strinjate z licenčno pogodbo.
6. Sledite postopku namestitve.

Strinjate se z licenčno pogodbo Xcode

7. Ko je Xcode nameščen, pritisnite Ukaz in Vesolje tipko na tipkovnici, da se odpre Ospredje .
8. Vnesite ' Terminal in pritisnite Enter da ga odprete.
9. Za namestitev Homebrew na vašem Macu v oknu Terminal vnesite ukazno vrstico: ruby -e '$ (curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)'
10. Pozvani boste, da vnesete gesla za Mac. Geslo ni prikazano v terminalskem oknu.

Namestite Homebrew

11. Namestitev vas bo pozvala, da pritisnete tipko Vrnitev (Enter) za nadaljevanje namestitve.

Pritisnite Enter, da potrdite namestitev programa Homebrew

11. Po končani namestitvi boste dobili ' namestitev uspešna 'v oknu terminala.

Homebrew je bil uspešno nameščen

wo Plasma gegen Gnom

Če želite uporabiti Homebrew in namestiti kateri koli paket, vnesite pivo in ime namestitve tako: pivo namestitev ime

Za namestitev paketov uporabite ime namestitve ukaza brew

Ukaz za varjenje nato namesti paket na vaš macOS.

[Nazaj na kazalo]

Namestite MacPorts

MacPorts je odličen način za prevajanje, namestitev in upravljanje odprtokodne programske opreme. Pred namestitvijo katerega koli programa z MacPorts morate uporabiti ukaz 'sudo'. Brez tega ne boste mogli upravljati svojih aplikacij, saj boste morali potrditi, da ste super uporabnik sistema.

Kako namestiti MacPorts:

1. Pritisnite Ukaz in Vesolje tipko na tipkovnici, da se odpre Ospredje .
2. Vnesite ' Trgovina z aplikacijami in pritisnite Enter da ga odprete.

Odprite App Store

3. V Trgovina z aplikacijami , Išči Xcode .
4. Kliknite na ' Pojdi 'in namestite Xcode . Namestitev bo trajala nekaj časa, saj znaša približno 11 GB.

Poiščite Xcode v trgovini App Store

5. Po končanem prenosu kliknite na ' Odprto 'in se strinjate z licenčno pogodbo.
6. Sledite postopku namestitve.

ist Roblox sicher für meinen Computer

Strinjate se z licenčno pogodbo Xcode

7. Prenesite MacPorts za vaš operacijski sistem Spletna stran .
8. Odprite datoteko za prenos in namestite programsko opremo, tako da sledite namestitvenim korakom.

Namestite MacPorts

9. Ko je namestitev končana, pritisnite Ukaz in Vesolje tipko na tipkovnici, da se odpre Ospredje .
10. Vnesite ' Terminal in pritisnite Enter da ga odprete.
11. V Terminal okno, vnesite naslednji ukaz: sudo port samodejno posodobi
12. Vnesite geslo za Mac. Geslo ni prikazano v terminalskem oknu.

Izvedite samodejno posodabljanje vrat sudo

Če vidite sporočilo ' Posodabljanje osnovnega vira MacPorts z uporabo rsync ', to pomeni, da je bil MacPorts uspešno nameščen. Če tega sporočila ne vidite, pomeni, da ste ga napačno namestili.
Za namestitev paketa morate uporabiti ukaz sudo port in vstaviti namestitveno ime: namestitev sudo port.

Macports je bil uspešno nameščen

Ime namestitve je lahko ime paketa, ki ga želite namestiti.

[Nazaj na kazalo]

Video o tem, kako popraviti ‘ukaz sudo apt-get not found’ v vašem Macu

[Nazaj na vrh]