Fortnite virus

Kako odstraniti virus Fortnite - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vodič za odstranjevanje virusa virusa Fortnite

Kaj je virus Fortnite?

Virus Fortnite ponuja različne vsiljive oglase, ki bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja. Da bi se infiltrirali v sisteme, raziskave kažejo, da se ta virus preobleče v goljufivo aplikacijo za priljubljeno nedavno računalniško igro, Fortnite .

beste alternative suchmaschinen

Zlonamerna programska oprema virusa FortniteRačunalniške igre so zabavne, žal pa so nekateri igralci za zmago pripravljeni storiti skoraj vse. Pogosto zaposlujejo aplikacije samo zato, da pridobijo prednost. Dober primer je virus Fortnite za računalniško igro. Virus trdi, da ponuja dve lastnosti: 1) brezplačen generator valute v igri [V-Bucks] in 2) samodejno ciljanje. To daje vsakemu igralcu pomembno prednost in je tako preprost način, kako nepoštene igralce zvabiti, da namestijo ta virus. Ko se infiltrira, pa virus Fortnite ne ponuja nobene od obljubljenih funkcij. Ta zlonamerna programska oprema namesti korensko potrdilo in spremeni nastavitve proxyja sistema Windows. Kot rezultat, se uporabniki nenehno srečujejo s številnimi vsiljivimi oglasi (pojavna okna, besedilni oglasi itd.). Ti pogosto skrivajo osnovno vsebino, kar bistveno zmanjša izkušnjo brskanja. V času raziskav je virus Fortnite uporabil oglaševalska omrežja adtelligent.com in springserve.com za prikazovanje vsiljivih oglasov. Ta omrežja so povsem zakonita, vendar se lahko zlonamerna programska oprema sčasoma spremeni in prikaže tako, da prikazuje oglase, ki vodijo do zlonamernih spletnih mest, in izvaja skripte za prenos / namestitev druge zlonamerne programske opreme. Zato lahko celo en nenamerni klik povzroči visoko tveganje za računalniške okužbe. Če ste pred kratkim prenesli igre za goljufanje Fortnite in ste začeli videti vsiljive oglase, toplo priporočamo, da prenesete ugledno zbirko protivirusnih programov / protivohunske programske opreme, skenirate celoten sistem in odstranite vse zaznane grožnje. Virus Fortnite lahko opazite tudi v upravitelju opravil sistema Windows (ime procesa naj bo približno tako: Fortnite V-Bucks Generator.exe ').

Povzetek grožnje:
Ime Fortnite zlonamerna programska oprema
Vrsta grožnje Trojan, virus za krajo gesla, bančništvo z zlonamerno programsko opremo, vohunska programska oprema
Simptomi Trojanci so zasnovani tako, da prikrito vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho, zato na okuženem računalniku niso jasno vidni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, razpoke programske opreme.
Škoda Ukradeni bančni podatki, gesla, kraja identitete, računalnik žrtve, dodan v botnet.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Virus Fortnite se vede zelo podobno aplikacije vrste adware . Večina aplikacij je zasnovanih tudi za vsiljive oglase. Tako kot pri virusu Fortnite tudi ta oglaševalska programska oprema ponuja široko paleto 'uporabnih funkcij', vendar so te trditve zgolj poskus ustvarjanja vtisa legitimnosti. Prevarantske aplikacije so namenjene samo ustvarjanju prihodkov za razvijalce, programska oprema, kot je virus Fortnite, pa ne daje prave vrednosti za navadne uporabnike.

Kako se je Fortnite virus namestil v moj računalnik?

Ta zlonamerna programska oprema se ne distribuira na tipičen način. Razvijalci promovirajo virus Fortnite kot uporabno aplikacijo, s čimer prevarajo uporabnike, da prenesejo in namestijo zlonamerno programsko opremo. To je nenavadno - te aplikacije se običajno dostavijo z zgoraj omenjenimi vsiljivimi oglasi in varljivo trženjsko metodo, imenovano »združevanje« (prikrita namestitev aplikacij tretjih oseb z običajno programsko opremo). Razvijalci teh informacij ne razkrijejo pravilno - »združeni« programi so skriti v nastavitvah »Po meri / Napredno« (ali drugih odsekih) postopkov prenosa / namestitve. Poleg tega je veliko uporabnikov pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi programske opreme pogosto neprevidno - kliknejo različne oglase in preskočijo korake prenosa / namestitve, ne da bi razumeli možne posledice. Takšno vedenje vodi do nenamerne namestitve lopovskih programov.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Če želite to preprečiti, bodite zelo previdni pri nalaganju / nameščanju programske opreme in brskanju po internetu na splošno. Izberite nastavitve »Po meri / Napredno« in analizirajte vsako okno postopkov prenosa / namestitve. Med postopkom prekličite vse dodatno vključene prijave in onemogočite že vključene. Uporabljajte samo zakonite programe in jih prenašajte samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos. Orodja za nalaganje / namestitev tretjih oseb se monetizirajo s promocijo (združevanjem) lopovske programske opreme. Zato teh orodij nikoli ne uporabljajte. Upoštevajte, da se vsiljivi oglasi običajno zdijo legitimni, vendar razvijalci v njihov dizajn vlagajo veliko sredstev. Ti oglasi pogosto vodijo do dvomljivih spletnih mest (iger na srečo, zmenki za odrasle, pornografija itd.), Zato jih je mogoče zlahka prepoznati. Če pride do teh preusmeritev, takoj odstranite vse sumljive programe in vtičnike brskalnika. Glavna razloga za računalniške okužbe sta slabo znanje in neprevidno vedenje. Ključ varnosti je previdnost. Če je vaš računalnik že okužen z virusom Fortnite, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Tukaj je videz zavajajočega spletnega mesta, ki distribuira lažni Fortnite aimbot - v resnici je Remcos RAT (orodje za oddaljeni dostop, ki lahko ukrade uporabniška gesla in druge podatke), prevarantski prenos se imenuje ' Fortnite Hack V2.exe ':

fortnite virus vzorec 2 (lažni aimbot)

Posodobitev 2. oktobra 2019 - Kibernetski kriminalci so izdali drugačno različico virusa Fortnite, ki se zdaj uporablja za lažno predstavljanje (krajo poverilnic uporabniških računov):

Različica lažnega predstavljanja virusa Fortnite

Posodobitev 19. februarja 2020 - Kibernetski kriminalci so nedavno izdali še eno različico virusa Fortnite - zaganjalnik zlonamernih iger. Razvili so lažno orodje za zagon iger, ki je namenjeno vbrizganju LokiBot - visoko tvegana okužba trojanskega tipa - v sistem. Zaganjalnik je dobro prikrit - ima resnično ikono Epic Games (razvijalci Fortnite ') in ima običajno ime' win-setup.exe 'ali kaj podobnega, kar predstavlja orodje za zagon / namestitev. Več informacij o tej virusni kampanji najdete v našem članku .

Posnetek zaslona ponarejenega zaganjalnika Fortnite (' win-setup.exe ') in njegovo zaznavanja v VirusTotal :

Lažni zaganjalnik iger Fortnite se je uporabljal za širjenje trojanca LokiBot

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

So laden Sie Torrent-Dateien auf den PC herunter

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, na primer z upraviteljem opravil, in prepoznali sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Diensthost lokales System (Netzwerk eingeschränkt) (11) hohe Festplattennutzung

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

wie installiere ich windows auf ubuntu

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Možnosti« in počistite možnosti »Skrij prazne lokacije« in »Skrij vnose v sistemu Windows«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

WLAN hat keinen gültigen IP-Konfigurationsfix

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v vašem računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Zanimivi Članki

Kako odpraviti težavo 'Windows je obtičal pri preverjanju posodobitev'?

Kako odpraviti težavo 'Windows je obtičal pri preverjanju posodobitev'?

Kako odpraviti težavo 'Windows je obtičal pri preverjanju posodobitev'?

Kako odstraniti pretvornik Search by Live PDF Converter iz brskalnika

Kako odstraniti pretvornik Search by Live PDF Converter iz brskalnika

Kako se znebiti Search by Live PDF Converter Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako onemogočiti samodejno podaljšanje naročnin na Macu?

Kako onemogočiti samodejno podaljšanje naročnin na Macu?

Kako onemogočiti samodejno podaljšanje naročnin na Macu?

Gogletab.com Preusmeritev

Gogletab.com Preusmeritev

Kako se znebiti Gogletab.com Redirect - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Vrhunec aplikacije: odprtokodna ročna zavora video transkoderja

Vrhunec aplikacije: odprtokodna ročna zavora video transkoderja

HandBrake je brezplačna in odprtokodna aplikacija, ki vam omogoča pretvorbo video posnetkov iz ene oblike v drugo. Preverite njegove lastnosti in postopek namestitve.

Kako odstraniti ralonomerno programsko opremo Paralock iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ralonomerno programsko opremo Paralock iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti Paralock Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Preusmeritev Wzscnet.com

Preusmeritev Wzscnet.com

Kako se znebiti Wzscnet.com Redirect - vodnik za odstranjevanje virusov

Virus Rich Media View

Virus Rich Media View

Kako odstraniti virus Rich Media View - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Brskajte po oglasih Pax

Brskajte po oglasih Pax

Kako odstraniti brskanje po oglasih Pax - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako rešiti: vrsta arhiva ni podprta v Ubuntu Linuxu [hitri namig]

Kako rešiti: vrsta arhiva ni podprta v Ubuntu Linuxu [hitri namig]

Težava: Težave pri pridobivanju arhivskih datotek so zelo pogoste v katerem koli sistemu Linux. Obstajajo težave z datotekami .cbr, datotekami RAR, nato pa so pogoste težave z gzip stdin, ki ni v formatu gzip. Vedno znova sem naletel na podobno težavo s stisnjeno datoteko v Ubuntuju. JAZ…


Kategorije