Brezplačno orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme Neželena aplikacija

Kako odstraniti neželeno aplikacijo orodja za odstranjevanje zlonamerne programske opreme - vodnik za odstranitev (posodobljeno)

Navodila za brezplačno odstranjevanje zlonamerne programske opreme

Kaj je brezplačno orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme?

Razvijalci Orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme predstavljajo kot 'izjemno' protivirusno zbirko. Prvotno orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme se morda zdi legitimno in koristno, vendar ta programska oprema pogosto vdre v sisteme brez dovoljenja in ne prinaša prave vrednosti za običajne uporabnike. Zaradi tega je orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme kategorizirano kot potencialno neželen program (PUP).

Brezplačno orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opremeBrezplačno orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme ponuja funkcijo, ki uporabnikom omogoča 'popolno skeniranje sistema'. Po skeniranju sistema prikaže na stotine potencialnih okužb / groženj in spodbuja uporabnike, da jih takoj odstranijo. Navedeno je tudi, da 'brezplačna različica' orodja za odstranjevanje brezplačne zlonamerne programske opreme ne more izvajati te funkcije odstranjevanja. Zato uporabnike spodbujamo k nakupu 'polne različice'. Zavedajte pa se, da je orodje za brezplačno odstranjevanje zlonamerne programske opreme namenjeno zgolj zavajanju uporabnikov, da plačajo. Celoten seznam okužb je napačen - vaš sistem bo verjetno optimiziran in brez virusov. Kiber kriminalci ustvarjajo prihodek z izsiljevanjem denarja od nič hudega slutečih uporabnikov. Brezplačno orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme namesto resnične vrednosti preprosto očisti lažni seznam. Ta PUP ne ščiti pred okužbami ali napadi. Zato ga je treba takoj odstraniti. Kot je bilo omenjeno zgoraj, orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme običajno vdre v sisteme brez dovoljenja in obstaja velika verjetnost, da je prišlo skupaj s številnimi drugimi PUP-i. V večini primerov potencialno neželeni programi naredijo tri stvari: 1) prikazujejo vsiljive oglase [ adware ] 2) spremenite možnosti spletnega brskalnika [ ugrabitelji brskalnikov ] in 3) zbirajo različne informacije [običajno številne vrste podatkov]. Tako kot pri orodju za odstranjevanje brezplačne zlonamerne programske opreme je treba tudi vse potencialno neželene programe takoj odstraniti.

Povzetek grožnje:
Ime Brezplačno orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme je potencialno neželen program
Vrsta grožnje PUP (potencialno neželen program), PUA (potencialno neželen program)
Simptomi V računalniku se je nenadoma pojavil program, ki se ga ne spomnite namestiti. Nova aplikacija izvaja skeniranje računalnika in prikazuje opozorilna sporočila o najdenih težavah. Prosi za plačilo, da bi odpravil domnevno najdene napake.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Denarna izguba (nepotreben nakup ponarejene programske opreme), neželena pojavna okna, počasno delovanje računalnika.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Orodje za brezplačno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je skoraj enako PC Max , Napredna nega računalnika , Skrbnik sistema in mnogi drugi. Z ponujanjem „uporabnih funkcij“ želijo mladiči ustvariti vtis legitimnosti, vendar so ti programi namenjeni le razvijalcem, ki ustvarjajo pasivne prihodke. PUP zato namesto da bi dejanskim uporabnikom prinesli kakršno koli resnično vrednost, prek vsiljivih spletnih oglasov (prek oglaševalskega modela „Pay Per Click“ [PPC]) povzročajo neželene preusmeritve (s tem promovirajo prevarantska spletna mesta), zbirajo občutljive podatke (ki se kasneje prodajo tretjim osebam) in v tem primeru spodbujajo nakupe v aplikacijah.

Kako se je v moj računalnik namestilo brezplačno orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme?

Ta PUP ima uradno spletno mesto za prenos, vendar se zaradi pomanjkanja znanja in neprevidnega vedenja številnih uporabnikov orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme pogosto vdre v sisteme brez dovoljenja. Razvijalci te programe širijo z vsiljivimi metodami oglaševanja in združevanja. Vsiljivi oglasi preusmerjajo na zlonamerna spletna mesta in zaženejo skripte, ki prenašajo in namestijo zlonamerno programsko opremo / PUP-ove, medtem ko je združevanje prikrita namestitev programov tretjih oseb skupaj z običajno programsko opremo / aplikacijami. Razvijalci skrivajo 'povezane »aplikacije znotraj nastavitev» Po meri / Napredno «ali drugih odsekov postopkov prenosa / namestitve. Mnogi uporabniki kliknejo oglase in preskočijo korake za prenos / namestitev, s čimer svoje sisteme izpostavijo tveganju za različne okužbe in ogrozijo njihovo zasebnost.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Ključ računalniške varnosti je previdnost. Zato, da preprečite pronicanje sistema s strani PUP-ov, bodite zelo previdni pri brskanju po internetu in zlasti pri nalaganju / nameščanju programske opreme. Vsiljivi oglasi se običajno zdijo legitimni, saj zločinci v njihovo zasnovo vlagajo veliko sredstev, vendar vodijo do dvomljivih spletnih mest (iger na srečo, zmenki za odrasle, pornografija itd.) Če naletite na te preusmeritve, takoj odstranite vse dvomljive programe in vtičnike brskalnika. Poleg tega izberite nastavitve »Po meri / Napredno«, natančno analizirajte vsak korak postopkov prenosa / namestitve in onemogočite vse dodatno vključene programe. Aplikacije je treba prenesti samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos. Orodja za prenos / namestitev tretjih oseb se nikoli ne sme uporabljati, saj jih storilci kaznivih dejanj monetizirajo s promocijo PUP-ov (metoda združevanja). Nujna je tudi namestitev in izvajanje ugledne programske opreme za protivirusno / vohunsko programsko opremo.

Orodje za brezplačno namestitev orodja za odstranjevanje zlonamerne programske opreme:

Namestitev brezplačnega orodja za odstranjevanje zlonamerne programske opreme

Posnetek zaslona orodja za odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki bi lahko bil neželen:

Brezplačno orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme PUP

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Brezplačno odstranjevanje PUP Orodja za odstranjevanje zlonamerne programske opreme:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Brezplačno odstranjevanje programske opreme z orodjem za odstranjevanje zlonamerne programske opreme prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite Brezplačno orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa, ki povzroča oglase Free Malware Removal Tool, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

V času raziskav brezplačno orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme ni namestilo vtičnikov brskalnika v Internet Explorer, Google Chrome ali Mozilla Firefox, vendar je bilo priloženo drugi oglaševalski programski opremi. Zato vam svetujemo, da iz svojih internetnih brskalnikov odstranite vse potencialno neželene dodatke za brskalnike.

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov za brezplačno orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje oglasov za brezplačno orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem potencialno neželenega programa z brezplačnim orodjem za odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov za brezplačno orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme iz 1. brskalnika Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov za brezplačno orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem brezplačnega orodja za odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki bi lahko bilo neželen program, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasov za brezplačno orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme iz 1. koraka programa Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov za brezplačno orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme iz 2. koraka programa Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z brezplačnim orodjem za odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki lahko povzroči neželeno odstranjevanje programov, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

wie man eine datei linux komprimiert

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem brezplačnega orodja za odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki bi lahko bilo neželen program, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave z odstranjevanjem brezplačnega orodja za odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki bi lahko bil neželen program iz vašega računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o brezplačnem orodju za odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki bi lahko bilo neželeno, ali če to odstranite, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.