Črni zaslon Google Chrome

Črni zaslon Google Chrome

Kako enostavno odpraviti težavo s črnim zaslonom Google Chrome

Google Chrome, ki je bil prvič predstavljen leta 2008, je zdaj najbolj priljubljen spletni brskalnik. Ima preprosto zasnovo, ki olajša varno brskanje po spletu. Poleg tega uporabnikom omogoča sinhronizacijo njihovih nastavitev, zaznamkov itd. V več napravah. Morda ni najhitrejši spletni brskalnik, ki je na voljo, ima pa številne druge prednosti in je dovolj hiter za večino uporabnikov.

Kljub svoji priljubljenosti Google Chrome ni popoln in se pojavijo težave, vključno s težavo s črnim zaslonom. Nekateri uporabniki poročajo, da se okno brskalnika Google Chrome zatemni, ko maksimizira pomanjšano okno brskalnika Google Chrome. Drugi so poročali, da vidijo črni zaslon, ko preprosto poskušajo odpreti spletno stran. Na črnem zaslonu lahko pride do številnih različnih situacij. Če želite odpraviti to težavo, boste morda morali onemogočiti pospeševanje strojne opreme, onemogočiti nekatere zastavice Chroma, znova namestiti Google Chrome, prilagoditi njegovo združljivost, urediti parametre bližnjic, posodobiti Adobe Flash Player in sprejeti druge ukrepe.Očitno ne boste mogli uporabiti vseh teh metod, če se ob zagonu brskalnika Google Chrome prikaže črni zaslon, vendar obstajajo načini, ki ne zahtevajo odpiranja brskalnika Google Chrome. Preberite spodnji vodnik, uporabite metode posamezno in preverite, ali rešujejo težavo s črnim zaslonom.

težava s črnim zaslonom google chrome -

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Onemogoči razširitve

Če imate dostop do nastavitev Google Chroma, vam priporočamo, da poskusite onemogočiti vse nameščene in omogočene razširitve. Razširitve so programska oprema, ki uporabnikom omogoča, da prilagodijo svojo izkušnjo brskanja. Z razširitvami lahko Chrome (ali druge spletne brskalnike) prilagodite svojim osebnim potrebam in željam. Možno je, da nekatere nameščene razširitve povzročajo težave s črnim zaslonom. Za dostop do razširitev Google Chrome kliknite tri pike v zgornjem desnem kotu in izberite 'Več orodij', in nato kliknite 'Razširitve' .

onemogoči razširitve 1. korak

Videli boste seznam nameščenih razširitev in lahko izberete, ali jih želite onemogočiti ali odstraniti. Če težavo reši onemogočanje razširitev, boste vedeli, da ena od razširitev (ali več) povzroča težavo s črnim zaslonom. V tem primeru omogočite nameščene razširitve eno za drugo, da vidite, katera povzroča težavo, in jo nato odstranite.

onemogočite razširitve 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Omogoči način združljivosti

Ta metoda ne zahteva odpiranja Google Chroma. Način združljivosti omogoča uporabnikom posnemanje starejše različice programske opreme ali posnemanje drugega operacijskega sistema, da nezdružljiva ali starejša programska oprema ostane združljiva s trenutnim stanjem računalnika. Če želite Google Chrome zagnati v združljivem načinu, z desno miškino tipko kliknite bližnjico do brskalnika Google Chrome na namizju in izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija. Potem pojdite na 'Kompatibilnost' označite zavihek 'Zaženi ta program v načinu združljivosti za' potrdite in izberite različico operacijskega sistema. Nekateri uporabniki poročajo, da je težavo rešila izbira za zagon programa Google Chrome v združljivem načinu za Windows 7. To nastavitev uporabite tako, da izberete Windows 7 in kliknete 'Uporabi'. Če Google Chrome še vedno prikazuje črni zaslon, spremenite možnosti načina združljivosti in izberite drugo različico sistema Windows.

omogoči način združljivosti

[Nazaj na kazalo]

Izbrišite vsebino mape za lokalno shranjevanje

Ta metoda ne zahteva odpiranja brskalnika Google Chrome in vključuje odstranjevanje vse vsebine mape Local Storage. Mapa je privzeto skrita in najprej boste morali Windows naročiti, naj prikaže skrite datoteke. Vnesite 'možnosti mape' v Iskanje in kliknite 'Možnosti File Explorer' rezultat.

izbriši vsebino lokalne mape za shranjevanje 1. korak

Pojdi na 'Pogled' in omogočite 'Prikaži skrite datoteke, mape ali pogone' in kliknite 'Uporabi' .

izbrišite vsebino lokalne shrambe v koraku 2

Zdaj pa pojdi na Lokalni disk (C :) -> Uporabniki -> izberite uporabnika -> AppData -> Lokalni -> Google -> Chrome -> Uporabniški podatki -> Privzeto -> Lokalni pomnilnik in izbrišite vse datoteke ali mape v mapi Local Storage. Zdaj odprite Google Chrome in preverite, ali je težava s črnim zaslonom odpravljena.

izbrišite vsebino lokalne shrambe v 3. koraku

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči strojno pospeševanje

Google Chrome lahko uporablja (ali ne) strojno pospeševanje (če je na voljo). Ko je omogočeno strojno pospeševanje, Google Chrome prenese večino grafičnih nalog na GPU (grafična procesna enota) in uporabi več strojne opreme. Na splošno je to dobro, saj je GPU zasnovan za izvajanje teh nalog, zato Google Chrome olajša izvajanje različnih nalog. Kljub temu so nekateri uporabniki poročali, da onemogočajo 'Uporabi strojno pospeševanje, če je na voljo' funkcija je odpravila težavo s črnim zaslonom. Če želite onemogočiti to funkcijo, kliknite tri pike v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome in izberite 'Nastavitve' .

onemogočite strojni pospešek 1. korak

Pomaknite se navzdol, dokler ne najdete 'Napredno' in ga kliknite.

onemogočite strojni pospešek 2. korak

Pomaknite se navzdol do 'Sistem' in poiščite 'Uporabi strojno pospeševanje, če je na voljo' možnost. Preklopite stikalo na 'Izklopljeno' položaj in kliknite 'Ponovni zagon' . To bo onemogočilo možnost pospeševanja strojne opreme in znova zagnalo Google Chrome. Preverite, ali težava s črnim zaslonom še vedno obstaja.

onemogočite 3. korak strojne opreme

[Nazaj na kazalo]

Spremenite velikost okna Google Chrome

Nekateri uporabniki poročajo, da je težava vsaj začasno rešila spreminjanje velikosti okna Google Chrome. Premaknite kazalec miške kamor koli na rob okna, kliknite in povlecite za spremembo velikosti in povečajte ali zmanjšajte Google Chrome. Nato spremenite velikost okna na prvotno velikost in preverite, ali težava s črnim zaslonom še vedno obstaja. Kot smo že omenili, pa je ta rešitev le začasna, vendar bi lahko bila koristna za nadaljnje odpravljanje težav (za dostop do nastavitev itd.).

[Nazaj na kazalo]

Dodaj nobenega parametra peskovnika

Peskovnik v Google Chromu je dodatna vgrajena zaščitna plast. Njegov glavni namen je preprečiti, da bi zlonamerna programska oprema in druge varnostne grožnje okužile vaš računalnik ter zaščititi računalnik, ko brskate po spletu s spletnim brskalnikom Google Chrome. Kot smo že omenili, je to varnostna funkcija, zato običajno ne priporočamo, da trajno onemogočite kakršne koli funkcije, kot je ta. Kljub temu so nekateri uporabniki poročali, da je onemogočanje te funkcije odpravilo težavo s črnim zaslonom. Kljub tveganju boste morda želeli preveriti, ali bo ta rešitev delovala tudi za vas. Če želite onemogočiti funkcijo peskovnika, morate dodati '-no-peskovnik' parameter. Z desno miškino tipko kliknite bližnjico do brskalnika Google Chrome na dekstop in izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija. V oknu z lastnostmi Google Chrome pojdite na 'Bližnjica' in poiščite 'Cilj' črta. Na našem posnetku zaslona lahko vidite, da je cilj 'C: Program Files (x86) Google Chrome Application chrome.exe' . Morda boste videli drugačno pot, vendar je bistvo dodati '-no-peskovnik' parameter na koncu cilja. V našem primeru bi to izgledalo takole: '' C: Program Files (x86) Google Chrome Application chrome.exe '-no-sandbox' . Dodajte ta parameter, kliknite 'Uporabi', in zaženite Google Chrome. Preverite, ali to odpravlja težavo s črnim zaslonom.

ne dodaj parametra peskovnika

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite Google Chrome

Ponovna namestitev brskalnika Google Chrome lahko odpravi težavo s črnim zaslonom, vendar bodo s tem odstranjeni vsi zaznamki, gesla, nastavitve, zgodovina itd. Če želite odstraniti brskalnik Google Chrome, z desno miškino tipko kliknite Start in izberite Zaženi ali pritisnite tipko Windows + R na tipkovnici, da odprite pogovorno okno Zaženi.

znova namestite google chrome 1. korak

Bester Sicherheits-E-Mail-Service

Tip 'appwiz.cpl' in na tipkovnici pritisnite Enter. To bo sprožilo 'Programi in lastnosti' okno.

znova namestite google chrome 2. korak

V oknu Programi in funkcije poiščite program Google Chrome in ga odstranite tako, da ga kliknete z desno miškino tipko in izberete 'Odstrani' iz spustnega menija.

znova namestite google chrome 3. korak

Zdaj znova prenesite in namestite Google Chrome in preverite, ali težava s črnim zaslonom še vedno obstaja.

Upamo, da je bil ta vodnik koristen in da je eden od načinov rešil težavo s črnim zaslonom. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako odpraviti težavo s črnim zaslonom Google Chrome:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

Kako odstraniti PUP.Optional.Legacy Virus - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti CryptoLocker-v3 Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Imate radi igre na Linuxu? Pojdite na novo raven igranja iger tako, da svojo igralno miško v Linuxu konfigurirate s pomočjo aplikacije Piper GUI.

Nullbyte Ransomware

Nullbyte Ransomware

Kako odstraniti Nullbyte Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Emotet Trojan

Emotet Trojan

Kako odstraniti trojanski program Emotet - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Kako odstraniti povezavo s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako se znebiti My Smartlink Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Mazy - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti JSSLOADER RAT - navodila za odstranjevanje virusov

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Kako odstraniti baterijo, ki jo poškodujejo virusi POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije