Visoka poraba procesorja Google Chrome v računalniku Mac - kako popraviti?

Visoka poraba procesorja Google Chrome v računalniku Mac - kako popraviti?

Google Chrome porabi veliko CPU virov. Kako odpraviti to težavo v Macu?

Danes računalniki postajajo hitrejši, zmogljivejši in zapletenejši, vendar razvijalci zlonamerne programske opreme izboljšujejo tudi svoje prevarante. Včasih lahko aplikacije, kot je Google Chrome, delujejo počasi ali zasedejo veliko računalniških virov. Veliko uporabnikov Maca poroča, da se je njihova zmogljivost računalnika bistveno zmanjšala, potem ko so začeli uporabljati Google Chrome kot privzeti brskalnik. V nekaterih situacijah se nenehno upočasnjujejo, sistem se neha odzivati ​​in morajo znova zagnati računalnik.

Če preprost ponovni zagon računalnika ne reši težave, nadaljujte z branjem tega članka, obstajajo različni razlogi, zakaj brskalnik Google Chrome začne porabljati veliko računalniških virov. Eden glavnih razlogov za veliko uporabo procesorja so zlonamerne ali slabo razvite razširitve. Drug razlog so lahko spletna mesta, ki niso pravilno optimizirana. Dobra novica je, da je Google dodal nekaj uporabnih vgrajenih orodij za lažje odpravljanje težav, povezanih z Google Chromom. V tem priročniku bomo opisali nekaj uporabnih metod, ki bi vam lahko pomagale rešiti težavo z visoko porabo procesorja Chrome v računalniku Mac.google-chrome-cpu-uvod2

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Znova zaženite aplikacijo in / ali Mac

To je najlažji in verjetno najpogostejši korak, ko naletite na katero koli vrsto napake. Številni uporabniki računalnikov ta korak praviloma rešujejo kakršne koli težave. Začnite z vnovičnim zagonom brskalnika, najprej zaprite Google Chrome, odprite Nadzornik dejavnosti v Macu, ki je v mapi Utilities. Zagotovite, da je Google Chrome zaprl ves postopek, sicer pa jih ustavite ročno. Če vaš brskalnik še vedno porablja ogromno CPU virov, poskusite znova zagnati iMac ali MacBook.

[Nazaj na kazalo]

Uporabite upravitelja opravil brskalnika Google Chrome

Verjetno vsak uporabnik v svetu Windows pozna upravitelja opravil, večina uporabnikov Mac-a uporablja to funkcijo tudi v svetu Mac OS, ki se imenuje Activity Monitor. Google takšno orodje implementira tudi v svoj brskalnik, imenuje se Task Manager in ponuja precej podobne funkcije kot orodje Window ali Mac, le vsa prikazana statistika je povezana z brskalnikom. Chromov upravitelj opravil pokaže, koliko CPU-ja, pomnilnika in omrežja zaveže posamezna spletna stran, razširitev in Googlov postopek, prav tako pa lahko zaprete katero koli od njih. Z uporabo te funkcije boste lahko preverili, kateri del povzroča težave, bodisi na spletnih straneh, razširitvah ali drugih.

Če želite zagnati Chromov upravitelj opravil, kliknite na navpične pike ob naslovni vrstici, nato izberite Več orodij in nato Upravitelj opravil. Lahko pa zaženete Chromov upravitelj opravil, tako da na vrhu zaslona kliknete meni Window in nato izberete Task Manager.

way-task-manager-chrome

Ko se bo začel, boste videli seznam z imeni strani, razširitev in drugih, v isti vrstici bo prikazana zavezanost vsakega vira, po tisti statistiki pa se boste lahko odločili, kaj povzroča vašo visoko porabo procesorja, in tako, da jo izberete in kliknete Končaj postopek gumb lahko takoj zaprete.

task-manager-chrome

[Nazaj na kazalo]

Odstranite dodatne razširitve za Google Chrome

Tudi če upravitelj opravil ni prikazal nobene velike porabe procesorja, povezane z razširitvami, ko seštejete vse statistične podatke, boste opazili, da gre za precej veliko količino virov. Običajno namestimo razširitve za izboljšanje hitrosti in kakovosti brskanja, vendar bo veliko omogočenih razširitev povzročilo veliko porabo virov vašega Mac-a. Da se temu izognete, vendar pustite razširitve, jih lahko onemogočite, dokler niso nepotrebne.

Če želite upravljati razširitve, preprosto vnesite chrome: // extensions v naslovno vrstico ali kliknite navpične pike in izberite Več možnosti, tam boste našli možnost Razširitve. Lahko pa kliknete na okno v meniju na vrhu zaslona in izberete tudi razširitve.

pot-razširitve-krom

Ko vnesete seznam nameščenih razširitev, lahko izbirate med potrditvenim poljem omogoči ali onemogoči ali klikni koš, da jih trajno odstranite. Ko onemogočite ali izbrišete dodatke, znova zaženite brskalnik, da preverite, ali je ta korak rešil vašo težavo.

upravljanje-razširitve-krom

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite nastavitve Google Chroma na privzete vrednosti

Običajno bi vam zgoraj naštete metode pomagale odpraviti težavo z visoko porabo procesorja, včasih pa morda ne bo delovalo. Kot zadnjo možnost vam ponujamo ponastavitev brskalnika na privzete nastavitve. S tem korakom bo Chrome prišel v stanje, ko ste ga namestili prvič. Upoštevajte, da bodo ponastavitve nastavitev izbrisale vaše osebne nastavitve, piškotke, zaznamke, račune in vso zgodovino brskanja, zato, če imate pomembne zaznamke ali kaj drugega, pred ponastavitvijo ustvarite varnostno kopijo podatkov osebnega brskalnika.

Ko ste pripravljeni na čiščenje brskalnika, ga zaženite in kliknite navpične pike zgoraj desno in izberite Nastavitve. Nato na dnu okna z nastavitvami kliknite Advanced, da si ogledate vse razpoložljive možnosti.

Top 5 Linux-Distributionen

napredne nastavitve-krom

Na samem koncu razširjenega okna najdete možnost Ponastavi s spodnjim besedilom Obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti. Kliknite Ponastavi in ​​potrdite svoje dejanje s ponovnim klikom na Ponastavi. Nato bo možnost Chroma obnovljena na privzete vrednosti, zato bo treba rešiti vašo visoko porabo procesorja.

reset-settings-chrome

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako rešiti težavo z visoko porabo procesorja Google Chrome v sistemu Mac

[Nazaj na vrh]