Google Chrome pri odpiranju zunanjih povezav odpre prazno okno, kako popraviti?

Google Chrome pri odpiranju zunanjih povezav odpre prazno okno, kako popraviti?

Kako rešiti težavo, ko Google Chrome odpre prazno okno pri odpiranju povezav iz drugih aplikacij v Macu z MacOS High Sierra?

Številna spletna mesta s tehnično podporo in navodili navajajo prednosti posodobljene programske opreme, vendar obstajajo tudi težave s postopkom posodabljanja. To dejstvo je mogoče preveriti z obiskom tehničnih forumov in vnosom posodobitev v iskalna polja - ponavadi bo to razkrilo številne teme, ki poročajo o težavah po posodobitvah sistema ali programske opreme.

Nedavno poročana težava je z brskalnikom Google Chrome. Ko poskuša odpreti povezavo iz drugih programov, Chrome odpre novo prazno okno brez naslova URL v naslovni vrstici. O tej težavi najpogosteje poročajo uporabniki macOS High Sierra, vendar je omenjena tudi macOS Sierra. To težavo pogosto povzroča stara različica aplikacije Google Chrome, ki je v računalnikih Mac nastavljena na privzeti brskalnik. Kljub temu je težava morda tudi v Googlovi programski opremi. Spodaj je naštetih več načinov za rešitev te težave.uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Ponastavite brskalnik Google Chrome

Začnite z začasno, a hitro in enostavno rešitev. Preprosto izklopite aplikacijo in jo nato znova zaženite. Najhitrejši način popolnega ponovnega zagona brskalnika Google Chrome je, da v naslovno vrstico vnesete naslednji ukaz:

  • chrome: // znova zaženi

Druga možnost je, da pritisnete bližnjično tipko Command in Q, da popolnoma zaprete aplikacijo, počakate nekaj sekund, nato pa vklopite brskalnik. Po ponovnem zagonu odprite povezavo. Ta metoda pogosto lahko reši težave, do katerih pride zaradi posodobitev, ki čakajo na namestitev.

chrome-restart

[Nazaj na kazalo]

Prepričajte se, da uporabljate najnovejšo različico brskalnika Google Chrome

Ker je težava verjetno v programski opremi Google Chrome, jo poskusite posodobiti na najnovejšo razpoložljivo različico. Google navaja, da vse različice, ki se začnejo z 62.0.3202.75 in kasneje vključujejo popravek napake za to težavo. Če želite posodobiti aplikacijo Chrome, jo odprite in kliknite ikono s tremi pikami v zgornjem desnem kotu in nato na dnu spustnega menija izberite Pomoč. Kliknite O brskalniku Google Chrome in preverite različico in stanje. Če ponuja posodobitve, jih namestite in popolnoma izklopite aplikacijo. Nato počakajte nekaj sekund in ga ponovno vklopite. Če težava ostaja, poskusite znova zagnati Mac, tako da v menijski vrstici na vrhu zaslona kliknete logotip Apple in izberete Ponovni zagon. Ko se Mac popolnoma znova zažene, poskusite znova odpreti povezavo.

chrome-update

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite NVRAM v računalniku Mac

Če ste preizkusili zgornje metode in še vedno ne morete odpreti povezave v novem zavihku prek Google Chroma, nekateri uporabniki poročajo, da težavo reši ponastavitev Mac NVRAM. NVRAM (nehlapni pomnilnik z naključnim dostopom) je majhen del pomnilnika Mac, ki shranjuje določene nastavitve na mestu, dostopnem macOS. NVRAM shrani informacije, kot so glasnost zvočnika, ločljivost zaslona, ​​izbira zagonskega diska in vsa nedavna poročila o paniki jedra.

  • Če želite ponastaviti NVRAM, zaustavite Mac. Vklopite ga in ko zaslišite zvok za nalaganje, hkrati držite gumbe Option, Command, P in R.
  • Držite to kombinacijo vsaj 20 sekund. Videti je, da se računalnik znova zažene. Če ponovno zaslišite zvok zagona, spustite gumbe. Opomba: ko je NVRAM ponastavljen, boste morda morali znova konfigurirati nastavitve za ločljivost zaslona, ​​informacije o časovnem pasu, izbiro zagonskega diska, glasnost zvočnika itd.

nvram-reset

Video, ki prikazuje, kako popraviti odpiranje praznega okna v Chromu pri odpiranju povezav v Macu

[Nazaj na vrh]