Googlova varnostna opozorilna prevara

Kako odstraniti Google Varnostno opozorilno prevara - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev Googlovega varnostnega opozorila

Kaj je Googlovo varnostno opozorilo?

„Googlovo varnostno opozorilo“ je lažno sporočilo o napaki, ki ga prikaže zlonamerno spletno mesto, ki ga uporabniki nenamerno obiščejo - preusmerijo jih različni potencialno neželeni programi (PUP). Raziskave kažejo, da te aplikacije pogosto vdirajo v sisteme brez soglasja. Poleg tega, da povzročajo preusmeritve, PUP-ji sledijo dejavnost brskanja po internetu in prikazujejo vsiljive spletne oglase.

Googlova varnostna opozorilna programska opremaNapaka »Googlovo varnostno opozorilo« navaja, da je bil sistem okužen z virusom Zeus (ker je sistemski aktivacijski ključ potekel) in da so bili ukradeni zasebni podatki (prijave / gesla, bančni podatki itd.). V nadaljevanju piše, da je treba zlonamerno programsko opremo takoj odstraniti, žrtve pa naj se obrnejo na službo za pomoč uporabnikom sistema Windows po telefonski številki (' + 1-844-843-5125 '). Nato naj bi prejeli pomoč pri reševanju tega vprašanja. Upoštevajte, da je napaka »Googlovo varnostno opozorilo« ponarejena - prevara, ki nima nič skupnega z dejanskimi Microsoftovimi in Googlovimi podjetji. Kiber kriminalci poskušajo uporabnike zvabiti, da je sistem okužen, tako da kličejo in plačujejo storitve, ki niso potrebne. Nikoli ne pokličite zgoraj omenjene številke. To napako lahko enostavno odstranite s preprostim zapiranjem spletnega brskalnika. Kot smo že omenili, PUP nadzirajo tudi dejavnost brskanja z zbiranjem različnih informacij, ki bi lahko bile osebno prepoznavne. Zbrani podatki (naslovi IP, obiskani URL-ji spletnih mest, ogledane strani, iskalne poizvedbe itd.) Se kasneje delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci), ki želijo povečati svoj dohodek z zlorabo osebnih podatkov. Iz tega razloga lahko prisotnost aplikacij za sledenje podatkov povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Druga slabost je prikaz vsiljivih spletnih oglasov. Mladiči neprestano prikazujejo pojavne, kupone, pasice, celostranske in druge podobne oglase. Da bi to dosegli, razvijalci uporabljajo različna orodja, ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno stran. Zato vsiljivi oglasi pogosto prikrijejo osnovno vsebino spletnega mesta in s tem bistveno zmanjšajo kakovost brskanja. Poleg tega lahko nekateri od teh oglasov preusmerijo na zlonamerna spletna mesta ali celo izvedejo skripte, namenjene prenosu in namestitvi PUP-ov / zlonamerne programske opreme. Zato lahko tudi nenamerni kliki povzročijo visoko tvegane računalniške okužbe. Iz teh razlogov takoj odstranite vse PUP.

Povzetek grožnje:
Ime Virus 'Googlovo varnostno opozorilo'
Vrsta grožnje Oglasna programska oprema, neželeni oglasi, pojavni virus
Simptomi Ogled oglasov, ki ne izvirajo s spletnih mest, ki jih brskate. Vsiljivi pojavni oglasi. Zmanjšana hitrost brskanja po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Zmanjšana zmogljivost računalnika, sledenje brskalnikom - težave z zasebnostjo, morebitne dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Obstaja na desetine ponarejenih napak, podobnih 'Googlovemu varnostnemu opozorilu'. Seznam primerov vključuje (vendar ni omejen na) Sporočilo visoke prioritete , Nenavadna dejavnost , Opozorilo! Zaznana zlonamerna programska oprema! , in Zaznan nepooblaščen dostop! Vse trditve, da je sistem okužen, ugrabljen, manjkajoče datoteke ali je poškodovan na druge podobne načine, pa so, tako kot pri Googlovem varnostnem opozorilu, te napake namenjene zgolj zavajanju uporabnikov k plačilu nepotrebnih storitev. Morali bi jih prezreti. Mladiči so skoraj enaki. Večina ponuja različne 'uporabne funkcije', vendar so te trditve zgolj poskus ustvarjanja vtisa legitimnosti. Edini namen vseh PUP-ov je ustvarjati prihodek za razvijalce. Povzročajo neželene preusmeritve (s tem promovirajo različna spletna mesta, med katerimi so večinoma ponarejeni iskalniki), prikazujejo vsiljive oglase in zbirajo različne informacije o uporabniškem sistemu. Upoštevajte, da imajo lažni iskalniki tudi enak namen in se njihovo vedenje komaj razlikuje od obnašanja PUP-ov: promovirajo tudi druga spletna mesta (z ustvarjanjem lažnih rezultatov iskanja), prikazujejo oglase in zbirajo podatke. Kot pri vsiljivih oglasih lahko tudi lažni rezultati iskanja vodijo do zlonamernih spletnih mest. Lažni iskalniki zato neposredno ogrožajo vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu.

Kako se je adware namestil v moj računalnik?

Za razmnoževanje PUP-ov razvijalci uporabljajo vsiljive spletne oglase in varljivo trženjsko metodo, imenovano »združevanje« - prikrita namestitev programov tretjih oseb z redno (večinoma brezplačno) programsko opremo / programi. Zato se PUP ponavadi infiltrirajo v sisteme brez soglasja. Razvijalci skrijejo povezane aplikacije v nastavitvah »Po meri / Napredno« v postopkih prenosa / namestitve. Če hitite / preskočite ta odsek in kliknete oglase, izpostavljate sisteme tveganju za različne okužbe, ogroža zasebnost uporabnikov in nenamerno daje dovoljenjem za spreminjanje različnih možnosti.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Mladiči se distribuirajo z vsiljivimi oglasi in z združevanjem. Zato bodite zelo previdni pri brskanju po internetu in še posebej pri nalaganju / nameščanju programske opreme. Izogibajte se kliku oglasov - vsiljivi oglasi se morda zdijo pristni, zato je ugotovitev, ali izvirajo iz obiskane (zakonite) spletne strani, praktično nemogoča. Ne glede na to, kako vabljivi se oglasi prikazujejo, ne tvegajte, da jih kliknete. Poleg tega programsko opremo prenesite samo iz zaupanja vrednih virov.Izberite URL za neposredni prenos, namesto da uporabite tretje osebe za prenos / namestitev. Ta orodja običajno združujejo dodatne aplikacije in njihova uporaba je zelo tvegana.Izberite nastavitve »Po meri / Napredno«, natančno analizirajte vsak korak in zavrnite ponudbe za prenos / namestitev dodatnih aplikacij.

Besedilo, predstavljeno v pojavnem oknu »Googlovo varnostno opozorilo«:

Požarni zid, ki zazna 'sumljive' dohodne omrežne povezave, priporočamo, da kliknete 'Nazaj na varno'

Posnetek zaslona spletnega mesta s ponarejeno napako »Googlovo varnostno opozorilo«:

Spletno mesto Google Varnostno opozorilo brez pojavnih oken

Besedilo, predstavljeno na tej spletni strani:

Vaš računalnik je bil zaklenjen
Pokličite zdaj: + 1-844-843-5125
Vaš računalnik z naslovom IP - je okužen z virusom Zeus - ker je ključ za sistemsko aktiviranje potekel in so vaše informacije (na primer geslo, sporočila in kreditne kartice) ukradene. Pokličite službo za pomoč uporabnikom sistema Windows + 1-844-843-5125, da zaščitite svoje datoteke in identiteto pred nadaljnjo škodo.
Pokličite zdaj: + 1-844-843-5125

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev Googlovega varnostnega opozorila prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite oglaševalsko programsko opremo iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje Googlovih varnostnih opozorilnih oglasov iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje Googlovih varnostnih opozorilnih oglasov iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'Googlova varnostna opozorila', ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

./ unter Linux

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje Googlovih varnostnih opozorilnih oglasov iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje Googlovih varnostnih opozorilnih oglasov iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'Googlovo varnostno opozorilo', ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje Googlovih varnostnih opozorilnih oglasov iz 1. koraka programa Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje Googlovih varnostnih opozorilnih oglasov iz 2. koraka programa Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem virusa 'Googlovo varnostno opozorilo', lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

Linux schreibt die Ausgabe in eine Datei
internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'Googlovo varnostno opozorilo', ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju virusa »google varnostnega opozorila« iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o virusu 'Googlovega varnostnega opozorila' ali je to njegovo odstranjevanje, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.

Zanimivi Članki

Spletna vrstica Adware

Spletna vrstica Adware

Kako odstraniti programsko opremo Web Bar - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti Heroes Of The Storm Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Email Helper App - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Ta članek obravnava dva preprosta načina za spremljanje temperature procesorja in grafičnega procesorja v ukazni vrstici Linuxa.

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Kako odstraniti Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti Ad by Pop Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Kako odstraniti dovoljenje Obvestila o spletnih mestih POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Live Protection Suite Fake Antivirus

Live Protection Suite Fake Antivirus

Kako odstraniti ponarejeni protivirusni program Live Protection Suite - vodnik za odstranitev (posodobljen)

Skype virus

Skype virus

Kako odstraniti Skype Virus - Navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije