Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Google je v svojem dogodku za razvijalce Keynote I/O napovedal podporo za aplikacije za Linux za Chromebooke. Ljudje, ki uporabljajo Chromebooke, bodo kmalu lahko v svojih sistemih zagnali aplikacije za Linux. Preberite več o tem.

Na kratko: Google je v svojem dogodku za razvijalce Keynote I/O napovedal podporo za aplikacije za Linux za Chromebooke. Ljudje, ki uporabljajo Chromebooke, bodo kmalu lahko v svojih sistemih zagnali aplikacije za Linux.

Presenetljivo in dobrodošlo, Google napovedano podporo za aplikacije Linux za svoje V/I dogodek to leto. To pomeni, da bodo uporabniki operacijskega sistema Chrome OS kmalu lahko zagnali svoje najljubše Linux aplikacije kot so GIMP, Inkscape itd.Google z aplikacijami za Linux poskuša razvijalce privabiti na Chromebooke

Chromebooki so bili predstavljeni kot poceni alternativa računalnikom s podporo za spletne aplikacije prek spletnega brskalnika Google Chrome. Podpora za aplikacijo Android je bila dodana nekaj let kasneje izbrani modeli Chromebooka .

Die besten Linux-Server-Distributionen

Chromebook postopoma zavzel dober del trga prenosnih računalnikov v razvitih državah, kot so ZDA. Lahka, veliko brezplačno shranjevanje v oblaku in nizka cena sta Chromebook postala priljubljena izbira med študenti.

Kljub podpori za aplikacije za Android pa Chromebook ostaja predvsem naprava z omejeno uporabo z omejenimi namiznimi aplikacijami. In to je tisto, kar želi Google spremeniti z uvedbo aplikacij za Linux v Chromebook.

Podpora za aplikacije za Linux je pravkar povečala svoj pomen za uporabnike Linuxa, razvijalce in v izobraževalnem sektorju za študente. S Chromebookom lahko počnete več kot z izvajanjem aplikacij za Android in uporabo spletnih storitev.

Tal Oppenheimer, vodja produktov pri Googlu, je z veseljem sporočil za aplikacije za Linux v sistemu Chrome OS v Keynoteju za razvijalce.

Chrome OS smo predstavili pred skoraj sedmimi leti, da bi predstavili najboljše iz spleta in omogočili dostop do računalništva vsem. Ne gre pa le za dostop do tehnologije, ampak tudi za dostop do njenega ustvarjanja. In zato Chrome OS razširjamo, da bi podprli razvijalce z možnostjo varnega izvajanja aplikacij Linux v sistemu Chrome OS.

Kot je poudarila, je glavni namen uvajanja aplikacij Linux v Chromebooke omogočiti razvoj na platformi. OS Chrome OS, ki temelji na Linuxu, se v glavnem opira na storitve, ki gostujejo v oblaku, poleg podpore za aplikacije za Android, ki je bila dodana že nekaj časa nazaj, razvijalec se mora za svoja razvojna dela preklopiti nazaj na Windows ali Mac. S podporo aplikacijam za Linux lahko Chromebooki premagajo to pomanjkljivost. Lastnik Chromebooka lahko za kodiranje namesti Eclipse IDE ali Android Studio.

kann nicht mit dem integrierten Administratorkonto geöffnet werden

Lahko olajša stvari, kot je razvoj aplikacije za Android prek programa Android Studio in njeno testiranje na istem računalniku!

Aplikacije za Linux na Chromebooku so založene, zato ni nobenega kompromisa glede varnosti OS Chrome

Podpora za aplikacije za Linux je bil vključen z izvajanjem Linuxa v navideznem računalniku, zasnovanem iz nič za Chromebooke. To Sam VM bo deloval v zabojnikih in s tem celovitost gostiteljskega sistema Chrome OS ne bo ogrožena.

Navidezni stroj obljublja, da bo hiter, za odpiranje aplikacije pa bo potreben samo klik, podoben drugim platformam. Učinkovitost pa bo odvisna tudi od uporabljene aplikacije, saj morda ne tako zmogljiv Chromebook ne bi mogel nemoteno zagnati GIMP ali Eclipse.

Če ste navdušeni nad podporo aplikacije Linux za OS Chrome (tako kot jaz), boste morda morali počakati nekaj časa. Program je trenutno omejen na Googlov Pixelbook in za to je treba omogočiti način razvijalca. Postopoma bo uveden na druge Chromebooke na trgu.

Wie nehme ich ein lied von youtube

Tu je videoposnetek, ki prikazuje eksperimentalno funkcijo na Pixelbooku:

Das Programm kann nicht gestartet werden, weil api-ms-win-crt-string-l1-1-0.dll auf Ihrem Computer fehlt

Kaj morate vedeti o aplikacijah Linux na Chromebooku

Povzeti:

  • Ta podpora za aplikacije za Linux se razlikuje od namestitev Linuxa na Chromebook s Croutonom .
  • Podporo aplikacij za Linux zagotavlja navidezni stroj Linux v zabojnikih.
  • Do njega boste lahko dostopali s terminala in nameščali aplikacije za Linux z ukazi apt-get.
  • Nameščene aplikacije za Linux boste lahko pripeli v opravilno vrstico Chrome OS in jih zagnali z enim klikom.
  • To je eksperimentalna funkcija in je trenutno na voljo Pixelbooku v razvojnem načinu.
  • Ko bo ta funkcija stabilna, jo bo dobil več Chromebookov. Za to trenutno ni časovnice.

Zaključek

To je razburljiva novica za uporabnike Chrome OS in Linux. S poceni in prenosno napravo, ki podpira aplikacije za Android, bo podpora za aplikacijo Linux pomenila, da bo tako močna kot kateri koli drug sistem Linux. Čeprav bo čakanje nekoliko daljše, še posebej, če niste lastnik Pixelbooka.

Ste navdušeni nad podporo aplikacij Linux za OS Chrome? Sporočite nam v komentarjih, zanima nas vaše mnenje.


Všeč ti je, kar bereš? Prosimo, delite ga z drugimi.