Gwx.exe virus

Kako odstraniti virus Gwx.exe - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vodnik za odstranjevanje virusov Gwx.exe

Kaj je gwx.exe?

Datoteka gwx.exe je del operacijskega sistema Microsoft Windows. Njegov namen je nadgraditi operacijski sistem Windows s starejših različic na Windows 10. Datoteka gwx.exe se nahaja v C: Windows System32 GWX mapa, pa bi bilo tako kot mnogi zakoniti procesi tudi njeno ime mogoče uporabiti za prikrivanje zlonamerne datoteke / procesa.

zlonamerna programska oprema gwx.exeGWX - Pridobite Windows X (10) - ima povezano datoteko gwx.exe, namenjeno prikazovanju obvestil za promocijo te različice sistema Windows. Uporabljali so ga za promocijo najnovejše različice sistema Windows s spodbujanjem uporabnikov k brezplačni nadgradnji starejših različic na novo. Ta oglaševalska kampanja se je že končala, vendar raziskave kažejo, da nekateri še vedno prejemajo ponudbe za nadgradnjo nameščenih operacijskih sistemov. Kot smo že omenili, je gwx.exe zakonita datoteka, vendar mnogi kiber kriminalci uporabljajo imena zakonitih datotek za prikrivanje svojih zlonamernih programov, kot je Trojanci in druge zlonamerne programske opreme, ki bi lahko povzročila finančne izgube, izgubo podatkov, težave z zasebnostjo in druge težave. Če določena datoteka ni na pravem mestu (v tem primeru je pristna pot ' C: Windows System32 GWX '), je zelo verjetno, da gre za zlonamerno datoteko. Podobno, če ima datoteka drugačno ime (ne gwx.exe, ampak morda Gwx.exe ali drugo), jo je treba označiti kot grožnjo za operacijski sistem. Poleg tega imajo zlonamerne datoteke / procesi grafične ikone, v resnici pa bi morali imeti preproste sistemske ikone. V nobenem primeru ne ukrepajte, ne da bi preverili, ali je datoteka napačno nameščena ali ima drugačno ime. Na žalost se zgodijo napake in protivirusni programi zakonite datoteke pogosto zaznajo kot škodljive. Ti se imenujejo „lažno pozitivni“ rezultati in lahko povzročijo odstranitev zakonitih ali pomembnih sistemskih datotek. Če menite, da je v sistem nameščena zlonamerna datoteka (zlonamerni postopek, ki se izvaja v upravitelju opravil), priporočamo, da zaženete iskanje virusov z ugledno protivirusno (ali protivohunsko) programsko opremo.

Povzetek grožnje:
Ime trojanski gwx.exe
Vrsta grožnje Trojan, virus za krajo gesla, bančništvo z zlonamerno programsko opremo, vohunska programska oprema.
Imena zaznavanja Avast (Win32: Vitro), BitDefender (Win32.Virtob.Gen.12), ESET-NOD32 (Win32 / Virut.NBP), Kaspersky (Virus.Win32.Virut.ce), celoten seznam ( VirusTotal )
Imena zlonamernih procesov GWX
Simptomi Trojanci so zasnovani tako, da prikradeno vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho. Tako na okuženem računalniku niso jasno vidni nobeni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, razpoke programske opreme.
Škoda Ukradeni bančni podatki, gesla, kraja identitete, računalnik žrtve, dodan v botnet.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

V mnogih primerih se zlonamerni procesi in datoteke zamenjajo za zakonite in obratno. Da ne bi povzročili škode na sistemu (tako, da odstranite zakonito datoteko ali ne odstranite škodljive), priporočamo, da jo 'poguglate', da ugotovite, ali je treba kaj storiti. Nekaj ​​primerov primerov možnih ali obstoječih 'lažno pozitivnih' odkritij je Csrss.exe , Fuerboos , in Trojan.gen.npe.2 .

Kako se je gwx.exe vdrl v moj računalnik?

Eden od načinov širjenja različne zlonamerne programske opreme je neželena pošta. Kibernetski kriminalci pošiljajo e-poštna sporočila, ki vključujejo zlonamerne priloge ali spletne povezave, ki vodijo do njih. Priložene datoteke so pogosto Microsoft Office dokumentov PDF, izvedljive datoteke (.exe in druge datoteke), datoteke JavaScript, arhivi, kot so ZIP, RAR in tako naprej. Da bi ljudi prevarali, da jih odprejo, te priloge predstavijo kot zakonite datoteke. E-poštna sporočila so običajno predstavljena kot uradna ali pomembna. Če se datoteke odprejo, povzročijo namestitev virusov. Kriminalci to dosežejo tudi s pomočjo programskih orodij za 'cracking'. Običajno jih ljudje uporabljajo za aktiviranje licenčne programske opreme, ne da bi jim bilo treba plačati, vendar pogosto povzročajo računalniške okužbe. Ti programi pogosto prenesejo in namestijo zlonamerno programsko opremo, namesto da bi obšli kakršno koli aktivacijo programske opreme. Poleg tega se lahko zlonamerni programi širijo prek dvomljivih kanalov za prenos programske opreme. Na primer omrežja Peer-to-Peer (hudourniški odjemalci, eMule itd.), Neuradna spletna mesta, brezplačna spletna mesta za nalaganje in gostovanje datotek ter drugi podobni kanali, ki jih ljudje uporabljajo za prenos programske opreme. Nekateri kiber kriminalci uporabljajo te kanale za predstavitev svojih zlonamernih datotek kot zakonitih. Ljudje, ki prenesejo datoteke iz teh virov in jih nato odprejo, pogosto povzročijo okužbe računalnika. Lažni (neuradni) posodabljalniki programske opreme namesto posodobitev ali različnih popravkov izkoriščajo napake / napake zastarele programske opreme ali prenašajo in namestijo zlonamerne programe. Računalniške okužbe povzročajo tudi trojanci, vendar jih je treba najprej namestiti. Nato razmnožujejo druge zlonamerne programe in povzročajo verižne okužbe.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Ne odpirajte povezav ali prilog, ki so predstavljene v nepomembnih e-poštnih sporočilih, prejetih z neznanih, sumljivih naslovov itd. Prenašajte programsko opremo z uradnih in zaupanja vrednih spletnih mest in ne uporabljajte prenosnikov drugih proizvajalcev in drugih zgoraj omenjenih orodij. Posodobite nameščeno programsko opremo z uporabo orodij in implementiranih funkcij, ki jih nudijo samo uradni razvijalci programske opreme. Plačljivo programsko opremo je treba pravilno aktivirati. Ne uporabljajte orodij za razbijanje, saj lahko povzročijo računalniške okužbe in je njihova uporaba kibernetski zločin. Namestite in omogočite ugledno zbirko protivirusnih programov ali protivohunske programske opreme. Če menite, da je vaš računalnik že okužen, priporočamo, da zaženete optično branje z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Posnetek zaslona zlonamernega procesa GWX.exe, ki ga več virusnih mehanizmov zazna kot grožnjo:

zlonamerni proces gwx.exe, ki ga zazna več virusnih mehanizmov

ubuntu apt update bekommen

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Linux CPU-Temp

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

Kostenlose Alternative zu Dreamweaver

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Možnosti« in počistite možnosti »Skrij prazne lokacije« in »Skrij vnose v sistemu Windows«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam programov Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Desktop-Temperaturmonitor sollte ich es entfernen

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Zanimivi Članki

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

Za igranje najboljših iger v sistemu Linux vam ni treba porabiti denarja. Sestavili smo seznam čudovitih brezplačnih iger za Linux, tako da lahko uživate v igrah v sistemu Linux, ne da bi skrbeli za denarnico. Zdaj si oglejte najboljše brezplačne igre Linux!

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

E-poštni virus AT&T

E-poštni virus AT&T

Kako odstraniti virus AT&T Email - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Gwx.exe virus

Gwx.exe virus

Kako odstraniti virus Gwx.exe - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Orodna vrstica WeatherBlink

Orodna vrstica WeatherBlink

Kako se znebiti orodne vrstice WeatherBlink - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Kako odstraniti virus Supreme Email Email - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako se znebiti orodne vrstice InboxAce - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako odstraniti oglase Android-recaptcha.info - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?


Kategorije