Slušalke ne delujejo. Kako to popraviti?

Slušalke ne delujejo. Kako to popraviti?

Slušalke ne delujejo. Kako to enostavno popraviti v operacijskem sistemu Windows 10

Na splošno je znano, da glasba izboljša naše razpoloženje, sprosti mišice in lahko celo zmanjša krvni tlak. Seveda to ne velja za glasbo, ki nam ni všeč, in tu vstopijo slušalke (slušalke). Slušalke nam dajejo nadzor nad našim zvočnim okoljem, zagotavljajo zasebnost in nam omogočajo, da ne motimo drugih, zlasti na javnih mestih knjižnice.

Vendar pa obstajajo težave, ko so priključene slušalke in je tišina, brez zvoka. To je pogosta težava uporabnikov sistema Windows, zlasti tistih, ki so svoje operacijske sisteme nadgradili na sistem Windows 10 ali namestili posodobitve. Običajno gre za sistemsko težavo, morda pa tudi za dejanske slušalke. Najprej priključite slušalke v drug računalnik, da preverite, ali gre za težavo z operacijskim sistemom. Poskusite uporabiti tudi alternativni komplet slušalk, da odpravite težave z napravami za slušalke.Če so slušalke v redu, so v sistemu Windows morda nameščeni nezdružljivi gonilniki ali pa so zvočniki nastavljeni kot privzeta naprava in računalnik ne more preklopiti iz zvočnikov na slušalke. V tem članku opisujemo več različnih rešitev tega problema.

kali linux passwort vergessen

slušalke ne delujejo

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Posodobite zvočne gonilnike

Gonilnik naprave je programska oprema, ki operacijskemu sistemu in drugi programski opremi zagotavlja informacije o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali posamezniki. Gonilnik programski in strojni opremi omogoča nemoteno komunikacijo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Napačen gonilnik bo morda treba posodobiti ali znova namestiti. Če želite zvočne gonilnike posodobiti ročno, uporabite upravitelj naprav Windows. Tip 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

posodobite zvočne gonilnike 1. korak

V oknu upravitelja naprav dvokliknite 'Krmilniki zvoka, videa in iger' (ali kliknite puščico), da razširite ta razdelek. Tu bo prikazan model zvočne kartice. Z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Posodobi gonilnik' iz kontekstnega menija.

posodobite zvočne gonilnike 2. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali po računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, morate gonilnike poiskati in namestiti ročno. Za uporabo te možnosti je treba v računalnik prenesti gonilnike ali bliskovni pogon USB. Če se odločite za drugo možnost, pojdite na spletno mesto proizvajalca zvočne kartice in prenesite pravi gonilnik za svojo napravo.

posodobite zvočne gonilnike 3. korak

Text in Gimp biegen

Drug način za posodobitev ali namestitev novih gonilnikov za naprave je uporaba programske opreme drugih proizvajalcev, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in deluje tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete s programom Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo vnovični zagon računalnika, da jih je lažje prepoznati. Lahko prenesete Snappy Driver Installer od tod .

posodobite zvočne gonilnike 4. korak

Zimt (Desktop-Umgebung)

[Nazaj na kazalo]

Nastavite slušalke kot privzeto napravo

Če so na računalnik priključene slušalke, ne bodo nujno nastavljene kot privzeta naprava - to boste morda morali storiti ročno. V tem primeru z desno miškino tipko kliknite ikono zvočnika / glasnosti in izberite 'Zvoki' iz kontekstnega menija.

nastavite slušalke kot privzeto 1. korak

V 'Predvajanje' zavihek, izberite napravo za predvajanje (vaše slušalke) in kliknite 'Nastavi privzeto' , da jih nastavite kot privzeto napravo za predvajanje. Preverite, ali slušalke zdaj delujejo.

nastavite slušalke kot privzeto 2. korak

Če na seznamu predvajanja ni slušalk, z desno miškino tipko kliknite prazen prostor v oknu Zvok in omogočite 'Prikaži onemogočene naprave' in 'Pokaži odklopljene naprave' opcije.

nastavite slušalke kot privzeto 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za odpravljanje težav v sistemu Windows

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom ali operacijskim sistemom. Če želite začeti odpravljati težave, pojdite v Nastavitve in vnesite 'odpravljanje težav'. Izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows 1. korak

Najti 'Predvajanje zvoka' Spodaj 'Vstani in zaženi' in ga izberite, kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav', in sledite navodilom. Preverite, ali je orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update odpravilo težavo s slušalkami.

line in mikrofon funktioniert nicht windows 10

zaženite 2. korak orodja za odpravljanje težav s sistemom Windows

[Nazaj na kazalo]

Fix DNS-Adresse konnte nicht gefunden werden

Konfigurirajte Realtek HD Audio Manager

Nekateri uporabniki so poročali, da je konfiguracija nastavitev Realtek HD Audio Manager odpravila težavo. Če uporabljate zvočne gonilnike Realtek, odprite Realtek HD Audio Manager. Če ga želite najti, pojdite na Nadzorno ploščo in ga poiščite v meniju Strojna oprema in zvok. Ko je Realtek HD Audio Manager odprt (poskrbite, da bodo slušalke priključene na računalnik), poiščite ikono zvočnika, jo izberite in kliknite 'Nastavi privzeto napravo' . Kliknite V redu, da shranite spremembe in preverite, ali to odpravlja težavo.

Če ne, kliknite 'Napredne nastavitve naprave' in omogočite 'Loči vse vhodne priključke kot neodvisne vhodne naprave' možnost. Kliknite V redu, da zaprete to okno, nato pa znova kliknite V redu, da shranite spremembe. Zdaj zaprite Realtek HD Audio Manager. Poglejte, ali to reši težavo.

Upamo, da ena od teh rešitev reši težavo z vašimi slušalkami in lahko brez težav poslušate glasbo, gledate filme itd. Če poznate drug način za rešitev te težave, ki ni omenjen v našem vodniku, ga delite z nami v spodnjem oddelku za komentarje.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako slušalke delujejo v sistemu Windows 10:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

Za igranje najboljših iger v sistemu Linux vam ni treba porabiti denarja. Sestavili smo seznam čudovitih brezplačnih iger za Linux, tako da lahko uživate v igrah v sistemu Linux, ne da bi skrbeli za denarnico. Zdaj si oglejte najboljše brezplačne igre Linux!

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

E-poštni virus AT&T

E-poštni virus AT&T

Kako odstraniti virus AT&T Email - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Gwx.exe virus

Gwx.exe virus

Kako odstraniti virus Gwx.exe - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Orodna vrstica WeatherBlink

Orodna vrstica WeatherBlink

Kako se znebiti orodne vrstice WeatherBlink - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Kako odstraniti virus Supreme Email Email - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako se znebiti orodne vrstice InboxAce - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako odstraniti oglase Android-recaptcha.info - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?


Kategorije