HELP_YOUR_FILES Ransomware

Kako odstraniti HELP_YOUR_FILES Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

HELP_YOUR_FILES Navodila za odstranjevanje virusov

Kaj je HELP_YOUR_FILES?

Pred kratkim je izšla nova različica odkupne programske opreme CryptoWall. To ni prva posodobitev te odškodninske programske opreme - kiber kriminalci so izdali četrto različico, znano tudi kot HELP_YOUR_FILES ransomware. Ta nova zlonamerna programska oprema za šifriranje datotek ne spreminja samo razširitev datotek, shranjenih v računalniku, temveč tudi imena, da jih žrtve ne prepoznajo (primer šifriranega imena datoteke: '8354no9f.7gt8'). Potem ko je HELP_YOUR_FILE šifriral podatke o žrtvah, zahteva plačilo odkupnine v višini 700 USD (1,79 Bitcoinov). Če uporabnik v določenem roku ne plača, se odkupnina podvoji na 1400 USD oz1400 (3,58 BTC). Informacije o plačilu (časovni okvir, posledice neplačila odkupnine, poskusi dešifriranja s pomočjo programske opreme tretjih oseb, podrobna navodila za plačilo itd.) So shranjene v datotekah HELP_YOUR_FILES.PNG, HELP_YOUR_FILES.TXT in HELP_YOUR_FILES.HTML , ki se ustvarijo v vsakem imeniku, ki vsebuje šifrirane podatke.

HELP_YOUR_FILES uporablja metodo šifriranja RC4. Kot pri prejšnjih različicah CryptoWall-a tudi ta izsiljevalska programska oprema prodre v Explorer.exe in nato izbriše vse kopije Shadow Volume, onemogoči obnovitev sistema in izklopi popravilo zagona sistema Windows z bcdedit. Čeprav je odkupno programsko opremo enostavno odstraniti, je dešifriranje prizadetih datotek brez plačila odkupnine nemogoče - ključ, potreben za dešifriranje, je shranjen na strežnikih za ukaz in nadzor HELP_YOUR_FILES, ki jih upravljajo kiber kriminalci. Edini način za rešitev te težave je obnovitev podatkov iz varnostne kopije.HELP_YOUR_FILES navodila za dešifriranje

Obstoj računalniških virusov, kot so HELP_YOUR_FILES, CTB omarica , CryptoLocker , TeslaCrypt , in CryptorBit predstavlja močan primer za vzdrževanje rednih varnostnih kopij datotek. Plačilo odkupnine podpira zlonamerno poslovanje kiber kriminalcev. Poleg tega ni nobenega zagotovila, da bodo datoteke kdaj dešifrirane. Zavedajte se, da se HELP_YOUR_FILES distribuira z zlonamernimi e-poštnimi sporočili z lažnimi prilogami - stisnjene datoteke, ki naj bi vsebovale življenjepise, podatke o pošiljanju itd. in jih nato zagnali. Večina virusov odškodninske programske opreme se distribuira z lažnimi prenosi (na primer hudourniki, ponarejene posodobitve programske opreme itd.). Iz tega razloga bodite previdni pri nalaganju datotek iz nezaupljivih virov. Uporabite zakonito zbirko protivirusnih programov ali protivohunske programske opreme in redno posodabljajte vse nameščene programe.

HELP_YOUR_FILES dodatne informacije o šifriranju podatkov:

Dodatne informacije o datotekah, ki jih je šifriral HELP_YOUR_FILES izsiljevalec

Besedilo je predstavljeno v datotekah HELP_YOUR_FILES.PNG, HELP_YOUR_FILES.TXT in HELP_YOUR_FILES.HTML:

Ali ne najdete datotek, ki jih potrebujete? Ali je vsebina datotek, ki ste si jih ogledali, neberljiva? Običajno je, da so imena datotek in podatki v datotekah šifrirani. Čestitke !!! Postali ste del velike skupnosti CryptoWall. Če berete to besedilo, to pomeni, da je bila programska oprema CryptoWall odstranjena iz vašega računalnika.
Kaj je šifriranje? Šifriranje je reverzibilno preoblikovanje informacij z namenom, da jih povežemo s strani nepooblaščenih oseb, hkrati pa pooblaščenim uporabnikom omogočimo dostop do njih. Če želite postati pooblaščeni uporabnik in narediti postopek resnično reverzibilen, tj. Da lahko dešifrirate svoje datoteke, morate imeti poseben zasebni ključ. Poleg zasebnega ključa potrebujete programsko opremo za dešifriranje, s katero lahko dešifrirate datoteke in vrnete vse na svoje mesto. Skoraj sem razumel, kaj pa moram storiti? Najprej morate prebrati navodila do konca. Datoteke so šifrirane s programsko opremo CryptoWall, navodila, ki jih najdete v mapah s šifriranimi datotekami, niso virusi, temveč vi kot pomočniki. Po branju tega besedila se 100% ljudi obrne na iskalnik z besedo CryptoWall, kjer boste našli veliko misli, nasvetov in navodil. Razmislite logično - mi smo tisti, ki smo zaklenili vaše datoteke, in edini imamo ta skrivnostni ključ, da jih odpremo. Vsak vaš poskus obnovitve datotek s tujimi orodji je lahko usoden za šifrirane datoteke. Dejstvo, da spreminjanje podatkov znotraj šifriranih datotek (kot to počne 100% programske opreme za obnovitev datotek, razen posebne programske opreme za dešifriranje), poškoduje datoteke in datoteke ne bo mogoče dešifrirati. To je enako kot zbiranje mozaika, ko so se nekateri mozaiki izgubili, zlomili ali niso postavili na svoje mesto - slika se ne bo pojavila, programska oprema za obnovitev datotek ne bo mogla položiti slike in jo popolnoma uničiti in nepovratno. Uporabite programsko opremo za obnovitev datotek, ki jih lahko za vedno uniči, samo po vaši krivdi. Ne pozabite, da je kakršno koli posredovanje tuje programske opreme za obnovitev datotek, šifriranih s programsko opremo CryptoWall, lahko točka brez vrnitve. V primeru kršitve teh preprostih pravil vam ne bomo mogli pomagati in ne bomo poskusili, ker ste bili opozorjeni. Za vašo pozornost je programska oprema za dešifriranje datotek (kot tudi zasebni ključ, ki je priložen) plačljiv izdelek. Po nakupu programskega paketa lahko: 1. Dešifrirate vse svoje datoteke. 2. Delo z vašimi dokumenti. 3. Oglejte si fotografije in drugo predstavnostno vsebino. 4. Nadaljujte s svojim običajnim in udobnim delom za računalnikom. Če se zavedate celotne pomembnosti in kritičnosti situacije, vam predlagamo, da greste neposredno na svojo osebno stran, kjer boste dobili končna navodila in jamstva za obnovitev datotek.
Kaj imate s temi naslovi? Če brskate po navodilih v obliki TXT (če imate navodila v HTML-ju (datoteka, ki ima ikono vašega internetnega brskalnika), jo je zaradi enostavnosti bolje zagnati). Dodatne informacije: Navodila za obnovitev datotek so samo v mapah, v katerih ste šifrirali datoteke. Za vaše udobje so navodila v treh oblikah datotek - html, txt in png. Na žalost protivirusna podjetja ne morejo zaščititi in poleg tega obnoviti vaših datotek, poslabšajo pa postopek odstranjevanja navodil za obnovitev šifriranih datotek. Navodila niso zlonamerna programska oprema, ampak so zgolj informativne narave, zato kakršne koli zahtevke v zvezi z odsotnostjo datotek z navodili lahko pošljete svojemu protivirusnemu podjetju. Projekt CryptoWall ni škodljiv in ni namenjen škodovanju osebi in njenim / njenim podatkovnim podatkom. Ta projekt se izvaja z izključnim namenom poučevanja na področju informacijske varnosti, pa tudi certificiranja protivirusnih izdelkov glede njihove primernosti za varstvo podatkov. Skupaj naredimo internet boljši in varnejši. Če nadzirate to besedilo v internetu in razumete, da je z vašimi datotekami kaj narobe in nimate navodil za obnovitev datotek, se obrnite na svojo protivirusno podporo. Ne pozabite, da se je že zgodilo najhujše, zdaj pa je nadaljnje življenje datotek neposredno odvisno od vaše odločnosti in hitrosti vaših dejanj.

HELP_YOUR_FILES navodila za plačilo odkupnine:

wie komme ich zu uefi windows 10

Navodila za plačilo, ki jih zagotavlja HELP_YOUR_FILES odkupnina

Vzorci okuženih e-poštnih sporočil, ki se množijo HELP_YOUR_FILES odkupnina:

Vsiljena sporočila, ustvarjena s HELP_YOUR_FILES odkupno programsko opremo (vzorec 1) Neželena sporočila, ki jih ustvari HELP_YOUR_FILES odkupnina (vzorec 2) Neželena sporočila, ki jih ustvari HELP_YOUR_FILES odkupnina (vzorec 3) Neželena sporočila, ki jih ustvari HELP_YOUR_FILES odkupnina (vzorec 4) Neželena sporočila, ki jih ustvari HELP_YOUR_FILES odkupnina (vzorec 5) Neželena sporočila, ki jih ustvari HELP_YOUR_FILES odkupnina (vzorec 6)

Tukaj je posnetek zaslona uporabniškega namizja, potem ko je HELP_YOUR_FILES ransomware končal s šifriranjem podatkov:

pomagati datotekam ransomware namizje

HELP_YOUR_FILES odstranjevanje izsiljevalske programske opreme:

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Prijavljanje odkupne programske opreme oblastem:

Če ste žrtev napada ransomware, priporočamo, da ta incident prijavite oblastem. Z zagotavljanjem informacij organom kazenskega pregona boste pomagali slediti kibernetski kriminaliteti in morda pomagali pri pregonu napadalcev. Tu je seznam organov, pri katerih bi morali prijaviti napad ransomware. Za celoten seznam lokalnih centrov za kibernetsko varnost in informacije o tem, zakaj bi morali prijaviti napade ransomware, preberite ta članek .

Seznam lokalnih oblasti, kjer je treba poročati o napadih izsiljevalske programske opreme (izberite enega, odvisno od vašega prebivališča):

Osamitev okužene naprave:

Nekatere okužbe tipa odškodninske programske opreme so zasnovane tako, da šifrirajo datoteke v zunanjih pomnilniških napravah, jih okužijo in celo širijo po celotnem lokalnem omrežju. Iz tega razloga je zelo pomembno, da okuženo napravo (računalnik) čim prej izoliramo.

Korak 1: Prekinite povezavo z internetom.

Najlažji način, da računalnik odklopite iz interneta, je, da Ethernet kabel odklopite z matične plošče, vendar pa so nekatere naprave povezane prek brezžičnega omrežja in nekaterim uporabnikom (zlasti tistim, ki niso posebej tehnično podkovani) se morda zdijo odklopni kabli težavno. Zato lahko sistem prek nadzorne plošče odklopite tudi ročno:

Himbeer-Pi-Null-Cluster

Pomaknite se do Nadzorna plošča ', kliknite iskalno vrstico v zgornjem desnem kotu zaslona, ​​vnesite' Center za omrežja in skupno rabo 'in izberite rezultat iskanja: Ugotovite okužbo z odkupno programsko opremo (1. korak)

Kliknite » Spremenite nastavitve adapterja v zgornjem levem kotu okna: Ugotovite okužbo z odkupno programsko opremo (2. korak)

Z desno miškino tipko kliknite vsako povezavo in izberite ' Onemogoči '. Ko je sistem onemogočen, sistem ne bo več povezan z internetom. Če želite znova omogočiti priključne točke, preprosto znova kliknite znova in izberite ' Omogoči '. Ugotovite okužbo z odkupno programsko opremo (3. korak)

2. korak: Izključite vse naprave za shranjevanje.

Kot smo že omenili, lahko izsiljevalska programska oprema šifrira podatke in prodre v vse naprave za shranjevanje, ki so povezane z računalnikom. Zaradi tega je treba vse zunanje pomnilniške naprave (bliskovne pogone, prenosne trde diske itd.) Takoj odklopiti, vendar vam toplo priporočamo, da vsako napravo pred odklopom odstranite, da preprečite poškodbe podatkov:

Pomaknite se do Moj računalnik ', z desno miškino tipko kliknite vsako povezano napravo in izberite' Izmet ': Ugotovite okužbo z odkupno programsko opremo (4. korak)

3. korak: Odjava iz računov za shranjevanje v oblaku.

Nekateri izsiljevalski programi lahko ugrabijo programsko opremo, ki obdeluje podatke, shranjene v ' oblak '. Zato bi lahko bili podatki poškodovani / šifrirani. Iz tega razloga se morate odjaviti iz vseh računov za shranjevanje v oblaku v brskalnikih in drugi sorodni programski opremi. Razmislite tudi o začasni odstranitvi programske opreme za upravljanje v oblaku, dokler okužba ni popolnoma odstranjena.

Ugotovite okužbo z odkupno programsko opremo:

Za pravilno ravnanje z okužbo jo je treba najprej prepoznati. Nekatere okužbe z odkupno programsko opremo kot uvod uporabljajo sporočila o odkupnini (glejte spodnjo besedilno datoteko za odkupnino WALDO).

Ugotovite okužbo z odkupno programsko opremo (5. korak)

To pa je redko. V večini primerov okužbe z odkupno programsko opremo pošiljajo bolj neposredna sporočila, v katerih preprosto navajajo, da so podatki šifrirani in da morajo žrtve plačati nekakšno odkupnino. Upoštevajte, da okužbe tipa ransomware običajno generirajo sporočila z različnimi imeni datotek (na primer ' _readme.txt ',' PREBERI ME.txt ',' DECRYPTION_INSTRUCTIONS.txt ',' DECRYPT_FILES.html 'itd.). Zato se zdi, da je uporaba imena odkupnega sporočila dober način za prepoznavanje okužbe. Težava je v tem, da je večina teh imen generičnih in nekatere okužbe uporabljajo ista imena, čeprav so dostavljena sporočila drugačna in okužbe same niso povezane. Zato je samo ime datoteke s sporočili lahko neučinkovito in celo povzroči trajno izgubo podatkov (na primer s poskusom dešifriranja podatkov z orodji, zasnovanimi za različne okužbe z izsiljevalsko programsko opremo, bodo uporabniki verjetno na koncu trajno poškodovali datoteke in dešifriranje ne bo več mogoče tudi s pravilnim orodjem).

Drug način za prepoznavanje okužbe z odkupno programsko opremo je preverjanje končnice datoteke, ki je dodana vsaki šifrirani datoteki. Okužbe z odkupno programsko opremo pogosto imenujejo razširitve, ki jih dodajo (glejte datoteke, ki jih šifrira Qewe ransomware spodaj).

Iskanje orodij za dešifriranje odškodninske programske opreme na spletnem mestu nomoreransom.org

Ta metoda pa je učinkovita le, če je dodana razširitev edinstvena - številne okužbe z izsiljevalsko programsko opremo dodajo generično pripono (na primer ' .šifrirano ',' .enc ',' .šifrirano ',' .zaklenjeno 'itd.). V teh primerih prepoznavanje odkupne programske opreme s priloženo razširitvijo postane nemogoče.

Eden najlažjih in najhitrejših načinov za prepoznavanje okužbe z odkupno programsko opremo je uporaba Spletno mesto ID Ransomware . Ta storitev podpira večino obstoječih okužb z odkupno programsko opremo. Žrtve preprosto naložijo odkupno sporočilo in / ali eno šifrirano datoteko (po možnosti svetujemo, da naložite obe).

Čarovnik za orodje za obnovitev podatkov Recuva

Odkupna programska oprema bo prepoznana v nekaj sekundah in dobili boste različne podrobnosti, na primer ime družine zlonamerne programske opreme, ki ji okužba pripada, ali jo je mogoče dešifrirati itd.

Primer 1 (Qewe [Stop / Djvu] ransomware):

Čas skeniranja orodja za obnovitev podatkov Recuva

Wie erstelle ich ein gif mit gimp

Primer 2 (izsiljevalska programska oprema .iso [Phobos]):

Orodje za obnovitev podatkov Recuva za obnovitev podatkov

Če so vaši podatki šifrirani z odkupno programsko opremo, ki je ID Ransomware ne podpira, lahko vedno poskusite iskati po internetu z določenimi ključnimi besedami (na primer naslov sporočila o odkupnini, končnica datoteke, navedena e-poštna sporočila za stike, naslovi kripto denarnice itd.) ).

Poiščite orodja za dešifriranje odškodninske programske opreme:

Šifrirni algoritmi, ki jih uporablja večina okužb z ransomware-om, so izjemno dovršeni in če je šifriranje pravilno izvedeno, lahko samo razvijalec obnovi podatke. To je zato, ker za dešifriranje potrebujete poseben ključ, ki se ustvari med šifriranjem. Obnovitev podatkov brez ključa je nemogoča. V večini primerov kiber kriminalci shranjujejo ključe na oddaljenem strežniku, namesto da bi okuženi računalnik uporabljali kot gostitelja. Dharma (CrySis), Phobos in druge družine vrhunskih okužb z odkupno programsko opremo so tako rekoč brezhibne, zato je obnavljanje šifriranih podatkov brez sodelovanja razvijalcev preprosto nemogoče. Kljub temu obstaja na desetine okužb tipa odkupnih programov, ki so slabo razvite in vsebujejo številne pomanjkljivosti (na primer uporaba enakih ključev za šifriranje / dešifriranje za vsako žrtev, ključe, shranjene lokalno itd.). Zato vedno preverite, ali so na voljo orodja za dešifriranje kakršne koli odškodninske programske opreme, ki vdre v vaš računalnik.

Iskanje ustreznega orodja za dešifriranje v internetu je lahko zelo moteče. Zaradi tega vam priporočamo, da uporabite Ni več projekta odkupnine in tu je prepoznavanje okužbe z odkupno programsko opremo je koristno. Spletno mesto projekta No More Ransom Project vsebuje Orodja za dešifriranje 'z iskalno vrstico. Vnesite ime identificirane odkupne programske opreme in navedeni bodo vsi razpoložljivi dešifrirniki (če obstajajo).

V opravilni vrstici kliknite ikono OneDrive

Obnovite datoteke z orodji za obnovitev podatkov:

Glede na situacijo (kakovost okužbe z odškodninsko programsko opremo, vrsta uporabljenega algoritma za šifriranje itd.) Bo morda mogoče obnoviti podatke z določenimi orodji drugih proizvajalcev. Zato vam svetujemo, da uporabite Orodje Recuva, ki ga je razvil CCleaner . To orodje podpira več kot tisoč podatkovnih vrst (grafika, video, zvok, dokumenti itd.) In je zelo intuitivno (za obnovo podatkov je potrebno malo znanja). Poleg tega je funkcija obnovitve popolnoma brezplačna.

Korak 1: Izvedite skeniranje.

Zaženite aplikacijo Recuva in sledite čarovniku. Pozvano bo z več okni, ki vam omogočajo, da izberete, katere vrste datotek želite iskati, katere lokacije je treba pregledati itd. Vse, kar morate storiti, je, da izberete možnosti, ki jih iščete, in zaženete skeniranje. Svetujemo vam, da omogočite Globoko skeniranje 'pred zagonom, sicer bodo možnosti skeniranja aplikacije omejene.

Izberite Pomoč in nastavitve in kliknite Nastavitve

Počakajte, da Recuva zaključi pregled. Trajanje optičnega branja je odvisno od količine datotek (tako po količini kot po velikosti), ki jih optično berete (na primer nekaj sto gigabajtov lahko traja več kot eno uro). Zato bodite potrpežljivi med postopkom skeniranja. Odsvetujemo tudi spreminjanje ali brisanje obstoječih datotek, ker bi to lahko vplivalo na optično branje. Če med optičnim branjem dodate dodatne podatke (na primer prenos datotek / vsebine), bo to podaljšalo postopek:

Izberite zavihek Varnostno kopiranje in kliknite Upravljanje varnostne kopije

2. korak: Obnovite podatke.

Ko je postopek končan, izberite mape / datoteke, ki jih želite obnoviti, in preprosto kliknite 'Obnovi'. Upoštevajte, da je za obnovitev podatkov potrebno nekaj prostora na pomnilniškem pogonu:

Izberite mape za varnostno kopiranje in kliknite Zaženi varnostno kopijo

Ustvari varnostne kopije podatkov:

Pravilno upravljanje datotek in ustvarjanje varnostnih kopij sta bistvenega pomena za varnost podatkov. Zato bodite vedno zelo previdni in razmišljajte v naprej.

Upravljanje particij: Priporočamo, da podatke shranjujete na več particijah in se izogibajte shranjevanju pomembnih datotek znotraj particije, ki vsebuje celoten operacijski sistem. Če se znajdete v položaju, ko sistema ne morete zagnati in ste prisiljeni formatirati disk, na katerem je nameščen operacijski sistem (v večini primerov se tu skrivajo okužbe z zlonamerno programsko opremo), boste izgubili vse podatke, shranjene v tem pogonu. To je prednost več particij: če imate celotno pomnilniško napravo dodeljeno eni particiji, boste morali vse izbrisati, vendar pa lahko ustvarjanje več particij in pravilna razporeditev podatkov preprečite takšne težave. Eno particijo lahko enostavno formatirate, ne da bi to vplivalo na druge - zato se bo ena očistila, druge pa bodo ostale nedotaknjene in vaši podatki bodo shranjeni. Upravljanje particij je zelo preprosto in na njem lahko najdete vse potrebne informacije Microsoftova spletna stran z dokumentacijo .

Varnostne kopije podatkov: Eden izmed najbolj zanesljivih načinov varnostnega kopiranja je uporaba zunanje naprave za shranjevanje in njeno izklop. Kopirajte podatke na zunanji trdi disk, bliskovni (palčni) pogon, SSD, HDD ali katero koli drugo pomnilniško napravo, jih odklopite in shranite na suhem, stran od sonca in ekstremnih temperatur. Ta metoda pa je precej neučinkovita, saj je treba redno varnostno kopirati in posodabljati podatke. Uporabite lahko tudi storitev v oblaku ali oddaljeni strežnik. Tukaj je potrebna internetna povezava in vedno obstaja možnost kršitve varnosti, čeprav je to res redka priložnost.

Priporočamo uporabo Microsoft OneDrive za varnostno kopiranje datotek. OneDrive vam omogoča shranjevanje osebnih datotek in podatkov v oblaku, sinhronizacijo datotek v računalnikih in mobilnih napravah, kar vam omogoča dostop do datotek in njihovo urejanje iz vseh naprav Windows. OneDrive vam omogoča shranjevanje, skupno rabo in predogled datotek, dostop do zgodovine prenosov, premikanje, brisanje in preimenovanje datotek, ustvarjanje novih map in še veliko več.

V računalniku lahko varnostno kopirate svoje najpomembnejše mape in datoteke (mape na namizju, dokumentih in slikah). Nekatere opaznejše funkcije OneDrive vključujejo različico datotek, ki starejše različice datotek hrani do 30 dni. OneDrive vsebuje koš za recikliranje, v katerem so vse izbrisane datoteke shranjene za omejen čas. Izbrisane datoteke se ne štejejo kot del uporabnikove dodelitve.

Storitev je zgrajena z uporabo tehnologij HTML5 in omogoča nalaganje datotek do 300 MB s povleci in spusti v spletni brskalnik ali do 10 GB prek Namizna aplikacija OneDrive . Z OneDrive lahko prenesete celotne mape kot eno datoteko ZIP z do 10.000 datotekami, čeprav ne sme presegati 15 GB na en prenos.

OneDrive ima na voljo 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, za naročnino pa je na voljo dodatnih 100 GB, 1 TB in 6 TB možnosti za shranjevanje. Enega od teh načrtov za shranjevanje lahko dobite bodisi z nakupom dodatnega prostora za shranjevanje bodisi z naročnino na Office 365.

Ustvarjanje varnostne kopije podatkov:

Postopek varnostnega kopiranja je enak za vse vrste datotek in map. Tukaj je opisano, kako lahko varnostno kopirate datoteke z Microsoft OneDrive

Korak 1: Izberite datoteke / mape, ki jih želite varnostno kopirati.

Izberite datoteko ročno in jo kopirajte

Kliknite Ikona oblaka OneDrive odpreti Meni OneDrive . V tem meniju lahko prilagodite nastavitve varnostne kopije datotek.

Kopirano datoteko prilepite v mapo OneDrive, da ustvarite varnostno kopijo

Kliknite Pomoč in nastavitve in nato izberite Nastavitve iz spustnega menija.

Stanja datotek v mapi OneDrive

Pojdi na Zavihek varnostne kopije in kliknite Upravljanje varnostne kopije .

Kliknite Pomoč in nastavitve in nato Poglej v spletu

Wie bekomme ich den Computer dazu, das Mikrofon zu erkennen?

V tem meniju lahko izberete varnostno kopijo Namizje in vse datoteke na njem in Dokumenti in Slike znova z vsemi datotekami. Kliknite Začni varnostno kopiranje .

Ko dodate datoteko ali mapo v mape Namizje in Dokumenti in slike, bodo samodejno varnostno kopirane v OneDrive.

Če želite dodati mape in datoteke, ne na zgoraj prikazanih mestih, jih morate dodati ročno.

Kliknite gumb Nastavitve in nato Možnosti

Odprite File Explorer in se pomaknite do lokacije mape / datoteke, ki jo želite varnostno kopirati. Izberite element in ga kliknite z desno miškino tipko in kliknite Kopirati .

restore-your-onedrive

Potem, pomaknite se do OneDrive, z desno miškino tipko kliknite kjer koli v oknu in kliknite Prilepi . Datoteko lahko preprosto povlečete in spustite v OneDrive. OneDrive bo samodejno ustvaril varnostno kopijo mape / datoteke.

Vse datoteke, dodane v mapo OneDrive, so samodejno varnostno kopirane v oblaku. Zeleni krog s kljukico označuje, da je datoteka na voljo lokalno in v storitvi OneDrive ter da je različica datoteke na obeh enaka. Modra ikona oblaka pomeni, da datoteka ni bila sinhronizirana in je na voljo samo v storitvi OneDrive. Ikona sinhronizacije označuje, da se datoteka trenutno sinhronizira.

Če želite dostopati do datotek, ki se nahajajo samo na spletnem mestu OneDrive, pojdite na Pomoč in nastavitve spustnega menija in izberite Ogled v spletu .

2. korak: Obnovite poškodovane datoteke.

OneDrive skrbi, da se datoteke sinhronizirajo, zato je različica datoteke v računalniku enaka v oblaku. Če pa je ransomware vaše datoteke šifriral, lahko to izkoristite Zgodovina različic OneDrive funkcija, ki vam bo omogočila obnovite različice datoteke pred šifriranjem .

Microsoft 365 ima funkcijo odkrivanja odkupne programske opreme, ki vas obvesti, ko so bile datoteke OneDrive napadjene, in vas vodi skozi postopek obnovitve datotek. Upoštevati pa je treba, da če nimate plačane naročnine na Microsoft 365, dobite samo eno zaznavanje in obnovitev datotek brezplačno.

Če se datoteke OneDrive zbrišejo, poškodujejo ali okužijo z zlonamerno programsko opremo, lahko celotno OneDrive obnovite v prejšnje stanje. Evo, kako lahko obnovite celoten OneDrive:

1. Če ste prijavljeni z osebnim računom, kliknite Nastavitve cog na vrhu strani. Nato kliknite Opcije in izberite Obnovite svoj OneDrive .

Če ste prijavljeni s službenim ali šolskim računom, kliknite Nastavitve cog na vrhu strani. Nato kliknite Obnovite svoj OneDrive .

2. Na strani Restore your OneDrive: na spustnem seznamu izberite datum . Če obnavljate datoteke po samodejnem zaznavanju izsiljevalske programske opreme, bo za vas izbran datum obnovitve.

3. Po konfiguraciji vseh možnosti obnove datotek kliknite Obnovi da razveljavite vse izbrane dejavnosti.

Najboljši način za preprečitev škode zaradi okužb z izsiljevalsko programsko opremo je redno vzdrževanje varnostnih kopij.

Entfernen Sie meinen Schnellkonverter vom Mac

Zanimivi Članki

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Kako odstraniti Ads by Social2Search [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Ghost Ransomware

Ghost Ransomware

Kako odstraniti Ghost Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Virus FormBook

Virus FormBook

Kako odstraniti virus FormBook - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Kako odstraniti neželeno aplikacijo Nero TuneItUp - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti SUMMON Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Google je v svojem dogodku za razvijalce Keynote I/O napovedal podporo za aplikacije za Linux za Chromebooke. Ljudje, ki uporabljajo Chromebooke, bodo kmalu lahko v svojih sistemih zagnali aplikacije za Linux. Preberite več o tem.

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Kako odstraniti vaš nakup BTC se je začel e-poštni virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vaš trdi disk bo izbrisan

Vaš trdi disk bo izbrisan

Kako odstraniti trdi disk bo izbrisana prevara - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Kako odstraniti Thepiratebay.org Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije