Zgodovina Cleaner Adware

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo History Cleaner - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev History Cleaner

Kaj je čistilec zgodovine?

Enako kot NoterSave , Iskanje po zavihkih , Vedno vreme in mnogi drugi, History Cleaner je zavajajoča aplikacija, ki naj bi uporabnikom omogočala, da izbrišejo svojo zgodovino brskanja po internetu. Na začetku se History Cleaner zdi legitimen in uporaben, vendar je uvrščen med potencialno neželene programe (PUP) in oglaševalsko programsko opremo. Zavedajte se, da se ta PUP pogosto vdre v sisteme brez dovoljenja. Poleg tega nenehno zbira različne informacije o uporabniškem sistemu in prikazuje vsiljive spletne oglase.

History Cleaner adwarePo vdoru History Cleaner nadzira brskanje, tako da beleži naslove internetnih protokolov (IP), obiskane URL-je spletnih mest, ogledane strani, poizvedbe, vnesene v iskalnike, in druge podobne informacije. Podatki lahko vključujejo osebne podatke, ki jih razvijalci History Cleaner delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci), ki ustvarjajo prihodek z zlorabo zasebnih podatkov. Zato aplikacije za sledenje informacij, kot je History Cleaner, neposredno ogrožajo zasebnost in identiteto uporabnikov. Druga slabost je prikaz vsiljivih spletnih oglasov. Razvijalci History Cleaner uporabljajo 'virtualni sloj' za ustvarjanje pojavnih oken, kuponov, pasic in drugih podobnih oglasov. To orodje je zasnovano tako, da omogoča umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto. Oglasi pogosto skrivajo osnovno vsebino spletnega mesta. Poleg tega lahko nekateri preusmerijo na zlonamerna spletna mesta ali celo izvajajo skripte, ki prenašajo in namestijo zlonamerno programsko opremo ali druge PUP-je. S klikom teh oglasov lahko pride do visoko tveganih okužb z oglaševalsko ali zlonamerno programsko opremo. Priporočamo vam, da takoj odstranite oglaševalsko programsko opremo History Cleaner.

Povzetek grožnje:
Ime Oglasi History Cleaner
Vrsta grožnje Oglasna programska oprema, neželeni oglasi, pojavni virus
Simptomi Ogled oglasov, ki ne izvirajo s spletnih mest, ki jih brskate. Vsiljivi pojavni oglasi. Zmanjšana hitrost brskanja po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Zmanjšana zmogljivost računalnika, sledenje brskalnikom - težave z zasebnostjo, morebitne dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Kot smo že omenili, je History Cleaner enak številnim drugim programom oglaševalskega tipa. Ti psi imajo drugačno funkcionalnost, vendar imajo enako vedenje. Aplikacije oglaševalske programske opreme so namenjene samo ustvarjanju prihodka za razvijalce. Vse trditve, da zagotavljajo 'uporabne funkcije', so zgolj poskusi, da bi uporabnike prevarali, da jih namestijo. Za običajne uporabnike ne prinašajo nobene pomembne vrednosti. History Cleaner in druge podobne aplikacije ponujajo vsiljive spletne oglase (z uporabo oglaševalskega modela »Pay Per Click«) in beležijo različne informacije o uporabniškem sistemu (ki se večinoma prodajo tretjim osebam).

Kako se je v moj računalnik namestil History Cleaner?

Oglaševalska programska oprema History Cleaner ima uradno promocijsko spletno mesto, vendar se tudi PUP širijo z uporabo prej omenjenih vsiljivih oglasov in z varljivo trženjsko metodo, imenovano »združevanje« (prikrita namestitev programov tretjih oseb z običajno programsko opremo / aplikacijami). Uporabniki zato oglaševalsko programsko opremo pogosto namestijo nenamerno, brez njihovega soglasja. Razvijalci skrijejo povezane aplikacije v nastavitvah »Po meri / Napredno« v postopkih prenosa / namestitve. Če kliknete vsiljive oglase, pospešite postopke prenosa / namestitve in preskočite korake, izpostavljate sisteme tveganju za različne okužbe in ogroža zasebnost uporabnikov.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Dva glavna razloga za računalniške okužbe sta slabo poznavanje groženj in neprevidno vedenje. Zato bodite previdni pri brskanju po internetu. Mladiči se distribuirajo z vsiljivimi oglasi in združevanjem. Zato se izogibajte kliku oglasov. Kiber kriminalci vložijo veliko časa in truda, da bi bili ti oglasi videti legitimni. Zato je skoraj nemogoče ugotoviti, ali izvirajo iz obiskane spletne strani. Ne tvegajte, da jih kliknete. Poleg tega bodite previdni pri nalaganju in nameščanju programske opreme. Izberite neposredno povezavo za prenos, namesto da uporabljate prenosnike tretjih oseb. Poleg tega natančno analizirajte postopke prenosa / namestitve z uporabo nastavitev »Po meri« ali »Napredno« in onemogočite vse dodatno vključene programe. Priložena programska oprema je pogosto zlonamerna in je zato nikoli ne namestite.

POMEMBNO! History Cleaner namesti svojo razširitev Google Chrome kot skrbnik (več o tem preberite tukaj), s čimer preprečuje odstranitev. Zato pred nadaljnjimi koraki odstranitve izvedite ta dejanja:

1) Odprite ukazni poziv, tako da kliknete gumb menija Start in vtipkate ' ukazni poziv '. Z desno miškino tipko kliknite Ukazni poziv 'rezultat in izberite' Zaženi kot skrbnik ':

History Cleaner Zaženi ukazni poziv

2) Izvedite naslednje ukaze:

  • rd / S / Q '% WinDir% System32 GroupPolicyUsers'
  • rd / S / Q '% WinDir% System32 GroupPolicy'
  • gpupdate / force

Zaznamki Do ukazov ukaznega poziva

Po izvedbi teh dejanj lahko nadaljujete z nadaljnjimi koraki za odstranitev tega oglaševalskega programa.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje programske opreme History Cleaner:

Uporabniki sistema Windows 7:

WLAN hat keine IP-Adresse und kann sich nicht mit dem Internet verbinden

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev programske opreme History Cleaner prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite Čistilec zgodovine ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa, ki povzroča oglase History Cleaner, v računalniku preglejte morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite oglaševalsko programsko opremo History Cleaner iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov za čiščenje zgodovine iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje oglasov za čiščenje zgodovine iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Iskati ' Čistilec zgodovine ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani '.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov s čistilcem zgodovine, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov čistejšega zgodovine iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov za čiščenje zgodovine iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poišči Čistilec zgodovine ', izberite ta vnos in kliknite ikono smetnjaka.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov s čistilcem zgodovine, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasov za čiščenje zgodovine iz 1. koraka programa Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov za čiščenje zgodovine iz 2. koraka programa Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite »Razširitve«, v odprtem oknu odstranite » Čistilec zgodovine '.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z oglasi zaradi čistejšega odstranjevanja zgodovine, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov s čistilcem zgodovine, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate med poskusom odstranjevanja oglasov s čistilcem zgodovine težave iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o oglasih s pomočjo čistilca zgodovine ali njihovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.