Kako dodati sliko albuma v MP3 v sistemu Windows 10

Kako dodati sliko albuma v MP3 v sistemu Windows 10

Ugotovite, kako dodati slike albumov datotekam MP3 v sistemu Windows 10

Porast storitev pretakanja glasbe, kot so Spotify, YouTube Music in Apple Music, je spremenil način poslušanja glasbe. Vendar pa mnogi še vedno raje poslušajo svojo glasbo na svojih napravah prek datotek MP3.

Obstaja veliko spletnih mest, s katerih lahko kupite glasbo v formatu MP3, vendar vsa privzeto ne dodajo albumov. Poleg tega, če je glasba raztrgana s CD-ja, program, ki je uporabljal to, morda ne bo prenesel metapodatkov, kot so ime izvajalca, naslov albuma, žanr in umetniška dela albuma, v kopirano datoteko MP3. Pomanjkanje umetniških del albumov privede do številnih uporabnikov, saj imajo številne aplikacije za predvajanje glasbe, MP3 predvajalniki in pametni telefoni ograde za album.Kako dodati slike albumov datotekam MP3 v sistemu Windows 10

Tako veliko uporabnikov želi dodati glasbo albumov v svoje glasbene datoteke MP3. To lahko storite ročno v programu Windows Media Player in Groove. V tem članku vam bomo pokazali, kako lahko to storite z lahkoto.

Windows Media Player privzeto podpira datoteke MP3 in WAV, ki so najpogosteje uporabljeni formati vsebnikov za glasbene datoteke. Vendar je treba omeniti, da WMP ne bo predvajal datotek MP3, ki vsebujejo stisnjene oznake ID3.

Microsoftov predvajalnik Windows Media Player (WMP) obstaja že od nekdaj. Njegova prva različica se je pojavila leta 1991 z izdajo sistema Windows 3.0 z razširitvami medijev. Microsoft je še naprej izdeloval nove programe za predvajanje predstavnostnih datotek. Leta 1992 je Microsoft izdal Video za Windows, ki je lahko predvajal digitalni video v obliki vsebnika AVI.

Z izdajo sistema Windows XP je Microsoft uradno preimenoval Media Player v Windows Media Player, ki je bil takrat različica 5.1. Windows XP je edini operacijski sistem s tremi različnimi različicami Windows Media Playerja, ki je vključeval različico v5.1, kot je omenjeno zgoraj, različico v6.4 in v8. Microsoft je dodal podporo za predvajanje MP3 z različico 6.1, vendar je bilo predvajanje zvočnih CD-jev prvotno podprto z različico 7.

Die Aktion kann nicht abgeschlossen werden, da die Datei im System geöffnet ist

Z izdajo sistema Windows Vista je prišel Windows Media Player v11. Poleg programa DirectShow je Windows Media Player v11 prinesel tudi podporo za ogrodje Media Foundation, ki mu je omogočila predvajanje določenih vrst medijev s programom Media Foundation in drugih vrst medijev z uporabo programa DirectShow.

Windows Media Player v12 je izšel skupaj z operacijskim sistemom Windows 7 in je vključeval podporo za več predstavnostnih formatov in nešteto novih funkcij. Z izdajo sistema Windows 8 pa Windows Media Player ni bil posodobljen. WMP v12 je še danes vključen v sistem Windows 10.

Windows Media Player v11 je v medijsko knjižnico uvedel nekatere spremembe. Najpomembnejša sprememba je bila odstranitev plošče za hitri dostop, ki jo je nadomestil z navigacijskim podoknom na levi strani, ki ga je mogoče prilagoditi posamezni knjižnici tako, da prikazuje izbrane medije z vsebino, ki se prikaže na desni s sličicami, na katerih so predstavljene slike albuma.

Manjkajoča dela za glasbo lahko dodate neposredno ogradam v sami knjižnici. Predvajalnik znova upodobi vse dodane slike albuma v razmerje 1 x 1 slikovnih pik, datoteke JPEG z ločljivostjo 200 x 200.

Kot smo že omenili, ima Windows 10 tudi drug medijski predvajalnik z imenom Groove Music. Groove je alternativa predvajalniku Windows Media Player, ki je bil prvič vključen v sistem Windows 10. Vendar pa se za razliko od WMP, ki lahko predvaja zvočne in video datoteke ter odpira fotografije, Groove Music lahko uporablja samo za predvajanje zvočnih datotek. Groove Music lahko predvaja datoteke MP3, FLAC, AAC, M4A, WAV, WMA, AC3, 3GP, 3G2 in AMR.

Edinstvena stvar Groove Music je, da ni na voljo samo za Windows, temveč tudi za Xbox Series X | S in Xbox One, HoloLens ter mobilne naprave. Na voljo je kot izvorna aplikacija v sistemu Windows 10 in uporablja univerzalni API za Windows.

Tako kot v WMP lahko tudi glasbenim datotekam MP3 dodate slike albumov s pomočjo Groove Music. Nekateri uporabniki trdijo, da bo dodajanje umetniških del, dodanih z Windows Media Playerjem, prikazano tudi v Groover Music, vendar ni zagotovljeno, da bo prikazano.

Če želite datotekam MP3 dodati slike albuma, si oglejte spodnja vodiča za Windows Media Player in Groove Music.

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

wie entferne ich chrom vom computer

Kako dodati sliko albuma v Windows Media Player

Dodajanje slike albuma v Windows Media Player je enostavno. Ko dodate naslovnico albuma, bo WMP samodejno shranil spremembe.

V polje za iskanje vnesite Windows Media Player in kliknite rezultat

1. V Iskalno polje , vtipkaj Windows Media Player in kliknite rezultat .

2. Če je polje za iskanje skrito, odprite Meni Start in nato vnesite Windows Media Player in kliknite rezultat .

root passwort ändern ubuntu

Izberite razdelek Album

3. Pojdite do razdelka Album pod Glasba.

4. Poiščite album, ki mu želite dodati ali spremeniti naslovnico albuma.

Z desno miškino tipko kliknite sliko in kliknite Kopiraj

5. Pomaknite se do lokacije slike slike albuma, desni klik in kliknite Kopirati .

Z desno miškino tipko kliknite album in kliknite Prilepi sliko albuma

6. Vrnite se na Razdelek o albumu v Windows Media Playerju, Z desno miškino tipko kliknite rezervirano mesto za album , in Prilepi kopirani album.

7. Lahko pa tudi izberite sliko slike albuma in jo povlecite naprej do ograde za album v predvajalniku Windows Media.

[Nazaj na kazalo]

Windows-Fehler Seitenfehler im nicht ausgelagerten Bereich

Kako dodati naslovnico albuma v Groove Music

Tako kot v predvajalniku Windows Media Player je dodajanje slike albuma glasbi Groove preprost postopek.

V polje za iskanje vnesite Groove Music in kliknite rezultat

1. V Iskalno polje , vtipkaj Groove Music in kliknite rezultat .

2. Če je Iskalno polje je skrit, odprite Meni Start in nato vnesite Groove Music in kliknite rezultat .

Z desno miškino tipko kliknite album in kliknite Uredi podatke

3. Poiščite album, ki mu želite dodati ali spremeniti sliko albuma.

Štiri. Desni klik album in izberite Uredi informacije .

Kliknite rezervirano mesto za album

5. V oknu z informacijami o albumu kliknite nadomestni znak za album .

Izberite sliko albuma in kliknite Odpri

6. Nato se pomaknite do lokacije slike slike albuma, izberite in kliknite Odprto da ga dodate v album.

Kliknite Shrani

7. Nato kliknite Shrani .

8. Po dodajanju slike albuma mora biti nova slika prikazana v razdelku Album v Groove Music.

Bester Raspberry Pi 3 OS

[Nazaj na kazalo]

Video vodnik o tem, kako v album Windows MP3 dodati glasbo albumov v glasbene datoteke MP3

[Nazaj na vrh]