Kako se izogniti prevari s ponarejeno spletno stranjo Apple ID

Kako se znebiti prevare Apple ID (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Izogibajte se, da vas prevara Apple ID

Kaj je prevara z Apple ID?

Prevaranti (kiber kriminalci) oblikujejo številna zavajajoča spletna mesta, da imajo videz uradnih spletnih mest Apple (Apple ID). Dejansko je resnični naslov spletnega mesta Apple ID appleid.apple.com (zavajajoča spletna mesta uporabljajo različne naslove). Poleg tega ponarejena spletna mesta Apple ID običajno ne delujejo pravilno. Povezave do menija na primer ne delujejo. Glavni namen teh prevarantskih spletnih mest je pridobiti osebne podatke od nič hudega slutečih ljudi. Priporočamo, da se izogibate neuradnim spletnim mestom Apple in, kar je še pomembneje, ne navedete nobenih osebnih podatkov.

Apple ID prevaraObičajno ponarejena spletna mesta Apple ID od obiskovalcev zahtevajo, da vnesejo svoje Apple ID-je in gesla. Ne glede na to, ali so vnesene poverilnice veljavne, ta spletna mesta omogočajo pojavno okno z navedbo, da je uporabnikov Apple ID iz varnostnih razlogov zaklenjen in ga je treba odkleniti s klikom na gumb »Odkleni račun« (ali drug podoben gumb). S klikom na gumb se odpre stran za preverjanje računa. Za odklepanje svojih računov morajo uporabniki navesti podrobnosti, kot so imena in priimki, datum rojstva, telefonska številka, naslov in podatki o kreditni kartici (vključno s številko kartice, varnostno kodo, datumom veljavnosti itd.). Računi Apple ID na takšen način niso obnovljeni na pristnih uradnih spletnih mestih Apple ID. Poleg tega uradno spletno mesto Apple ID nikoli ne bi zahtevalo podatkov o kreditni kartici za obnovitev uporabniškega računa. Ljudje, ki so navedli kakršne koli podrobnosti te vrste na lažnem spletnem mestu Apple ID in / ali so na svojih bančnih računih opazili sumljivo dejavnost, bi morali spremeniti gesla in o situaciji takoj obvestiti svojo banko. Na uradni spletni strani Apple ID lahko uporabniki odklenejo svoje račune z dvofaktorsko avtentikacijo. Za to je potrebna zaupanja vredna naprava, telefonska številka ali obnovitveni ključ. To lahko storite tudi tako, da na iforgot.apple.com odgovorite na varnostna vprašanja in uporabite obstoječe geslo. V vsakem primeru uradno spletno mesto Apple ID ne zahteva podrobnosti, ki jih zahtevajo ponarejena spletna mesta.

Povzetek grožnje:
Ime Apple ID Hacked prevara
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac.
Ponarejena trditev Lažne strani Apple ID so zasnovane tako, da uporabnike privedejo do osebnih podatkov z izjavo, da so njihovi računi blokirani / onemogočeni.
Vročanje naslova IP (mailsecure-accountsdisable.warninghomicides [.] Com) 157,245,184,118
Imena zaznavanja (mailsecure-accountsdisable.warninghomicides [.] Com) Sophos AV (zlonamerno), celoten seznam odkritij ( VirusTotal )
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši od običajnega, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za predvajalnik flash, prenosi torrentov.
Škoda Težave z zasebnostjo, finančna izguba, ukraden Apple ID ali / in bančni računi.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte svoj Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Vnos podrobnosti na lažnih straneh Apple ID lahko povzroči resne težave v zvezi s financami in zasebnostjo. Kiber kriminalci bi lahko ukradene račune uporabljali za goljufive nakupe ali krajo osebnih podatkov, do katerih bi lahko dostopali prek računa Apple ID. Vnesene poverilnice bančnega računa bi lahko bile zlorabljene za izvajanje transakcij in nakupov. Izogibajte se neuradnim spletnim stranem Apple ID (ali drugim Apple) in jim nikoli ne zaupajte. Če brskalnik odpre te strani, je verjetno nameščena potencialno neželena aplikacija (PUA). Spodaj so navedene informacije o tem, kako so nameščeni ti PUA-ji in kako se izogniti neželenim namestitvam in prenosom.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Ljudje običajno ne naložijo ali namestijo PUA-jev - prenesejo in / ali namestijo jih z zavajajočimi oglasi, ki ob kliku zaženejo skripte, ki povzročajo neželene prenose / namestitve. V drugih primerih ljudje prenesejo / namestijo PUA-je prek druge predpisane programske opreme, ki so jo prenesli z interneta. PUA-ji so pogosto vključeni v postavitve druge programske opreme. Ponudbe za prenos ali namestitev PUA-jev so običajno skrite v možnostih, kot so »Po meri«, »Napredno« itd. Nekateri teh nastavitev ne preverijo in jih pustijo nespremenjene, s čimer se privzeto dogovorijo za prenos ali namestitev dodatne, neželene programske opreme.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Da bi se izognili neželenim namestitvam / prenosom, pri prenosu programske opreme ali datotek uporabljajte samo zaupanja vredna in uradna spletna mesta. Ne uporabljajte prenosnikov tretjih oseb, hudourniških odjemalcev, eMule in drugih Peer-to-Peer omrežij, neuradnih spletnih mest itd. Če nastavitev vsebuje nastavitve, kot so »Po meri«, »Napredno«, jih je treba skrbno preveriti - zavrnite tudi ponudbe za namestitev ali prenos neželenih aplikacij. Izogibajte se klikom vsiljivih oglasov, še posebej, če so prikazani na neuradnih (dvomljivih) spletnih mestih. Ti običajno preusmerijo uporabnike na druga nezaupljiva ali celo zlonamerna spletna mesta. Če pride do neželenih oglasov ali preusmeritev, odstranite vse neželene vtičnike, dodatke in razširitve, ki so nameščeni v brskalniku, in neželene / sumljive programe, nameščene v računalniku. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Posnetek zaslona pojavnega okna na spletni strani Apple ID prevara:

Datei, die in einem anderen Programm geöffnet wurde, kann nicht gelöscht werden

Pojavno okno Apple ID Scam

Lažna stran Apple ID s prošnjo za navedbo osebnih podatkov:

ponarejena stran Apple ID zahteva osebne podatke

Videz prevare z Apple ID (GIF):

Videz prevare z Apple ID (GIF)

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite datoteke in mape, povezane s prevaro, povezane z apple id:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

Welche Linux-Distribution soll ich verwenden?

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ', Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Optično preberite svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite biti prepričani, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na vrhu ikone Applications. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo vaš Mac pregledoval glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »groženj ni mogoče najti«, to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Odstranitev prevare Apple ID Hacked iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve Safari, povezane s prevaro, povezane z jabolko:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

ubuntu auf virtualbox installieren

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane s prevaro, povezane z Apple ID:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke za brskalnik Google Chrome, povezane s prevaro:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

Kako odstraniti PUP.Optional.Legacy Virus - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti CryptoLocker-v3 Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Imate radi igre na Linuxu? Pojdite na novo raven igranja iger tako, da svojo igralno miško v Linuxu konfigurirate s pomočjo aplikacije Piper GUI.

Nullbyte Ransomware

Nullbyte Ransomware

Kako odstraniti Nullbyte Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Emotet Trojan

Emotet Trojan

Kako odstraniti trojanski program Emotet - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Kako odstraniti povezavo s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako se znebiti My Smartlink Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Mazy - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti JSSLOADER RAT - navodila za odstranjevanje virusov

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Kako odstraniti baterijo, ki jo poškodujejo virusi POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije